12
  • AndReWsss
    Jesszusom, emberünk szimplán pánikbeteg, és a mobiltelefonoktól "dermed" le...
    A többi részt nem is kommentálnám.
    Igazán szomorú, hogy ez a cikk kikerült az sg.hu-ra.....
  • Kara kán
    "egy disznó agyának szárazanyagtartalmából kb. 5% ródium és iridium"
    atyaég!
    Lesz ott lassan hulladékuránum is.

A lényeg:
    egyes mérgező fémek a szervezetben oxidjaikban vagy sójaikban vannak jelen, amelyek kevéssé mérgezők. Ha valamilyen reakció folytán ezek a vegyületek felbomlanak, ott van a csupasz méreg. Erre kevés az esély, mert a szervezet vegyileg nagyon roncsoló, így ritka, hogy tiszta fématomok úszkáljanak a vérben.
  • Kara kán
    nem vagyok vegyész, de már én is látom, hogy zagyvaság.
    "nagyenergiájú nanorészecskék". azannya!
  • zboszor
    Itt egy, a cikkel összefüggő olvasmány. Ez egy 1995-ben tartott előadás átiratának fordítása, kb. 80 oldal, az elvadult fizikusoknak érdekes lehet a sok hivatalos amerikai fizikai kiadványból való idézet és azok egy koncepció alapján való összegyűjtése.

A lényeg: szervezetünkben nemes- és átmeneti fémek (arany, platinacsoport tagjai, ródium, réz, stb.) nem fémes (ún. magas spinű) állapotban lévő egy- és kétatomos klaszterei vannak, amelyek "hagyományos" kémiai eljárásokkal nem észlelhetők és spektroszkópiánál is csak extra hosszú "égetési" idővel. Az előadó szerint pl. egy disznó agyának szárazanyagtartalmából kb. 5% ródium és iridium. Ezek a nagyenergiájú nanorészecskék UV-fény, szulfátvegyületek, és elektromágnesesség hatására visszaállnak alacsonyabb állapotba, ahol újra fémes kötést képesek alkotni. Ezen fémek (valódi fémes állapotban) egy része igen mérgező (pl. ozmium). Fizikai kísérletek alapján ezen elemek bizonyos körülmények között szobahőmérsékleten szupravezetők lehetnek. Akkori nemhivatalos orvosi kísérletek alapján ezen elemek nagyenergiájú változatai pl. rákot gyógyíthatnak. Újabban hivatalosan is folytatnak pl. az arannyal ilyen kísérleteket: egyik , másik.
  • Benoke
    A Műholdak és távoli rádió jelek azért koránt sem olyan intenzitásúak mint amikor valakinek a zsebében csörög a telefonja. Nem véletlenül kell a műholdak jeleinek vételére speciális antenna, és nem zsebben telefon. A műholdas telefonok sem egy egyszerű láthatatlan antennával működnek. Viszont minnél több ilyen rádiójelet használunk a közvetlen környezetünkben annál több ilyen érzékeny beteg lesz, nekem a wifi től fáj a fejem... Persze csak ha megfelelően közel van.
  • halgatyó
    Szerintem meg sokal több ember érzékeny az éjszakai kutyaugatásra, vagy a buszon/villamoson melléülő hajléktalanok szagára, vagy mondjuk a kertjébe miden éjjel bemászó tolvajokra....

Ez a hír szerintem egy humbug.
  • Ahoy
    Mondjuk ha egy ilyen full bevasalt házban lakik meg védőruhában...
  • Ahoy
    ha pszichoszomatikus is, akkor is ugyan olyan betegség. Minden tünet mellé valódi betegséget is létre tud hozni a testünk, ez a durva. Ezen felül a placebóhatás csodálatos dolog (meg ami ezen alapul, akupunktúra, homeopátia stb) csak még egyikről sem tudunk szinte semmit. Az agy gyógyító és pusztító erejéről.

De simán eltudom képzelni azt is, hogy tényleg ilyen hatások érték - bár azt én is kétlem, hogy ott ahol lakik semmilyen rádiósugárzás nem éri. (háttérsugárzás pl? műholdjelek? GPS műholdak stb...)
  • polarka
    Érdekes, h állítólag ilyen szelektíven működik a szerencsétlen. Az AM/FM és műholdjelektől nem érzi rosszul magát a vityillójában.
  • Darth Sith
    Szegény ürge. Valszeg hasonló ez a dolog mint anno a Curie házaspárnál is, hogy sikeresen "feltalálták" a radioaktivitást, csak nem tudták, hogy halálos. Nyilván ő is olyan eszközökkel dolgozott, amelyek nem feltétlenül kedveztek az emberi szervezetnek. :(
  • Cat #2
    Nem ritka, hogy egy technológia feltalásának hajnalán még rakat olyan eszközt használnak, ami az egészségre ártalmas. Gondolom ezek a kisérleti cuccok jóval erősebben sugároztak, ráadásul napi sok órában ott ült közöttük, két évtizeden át. A radioaktívitás feltalálója, Marie Curie is ebbe halt bele.
  • Amergin
    Apám, de dúrva! Így élni elég "érdekes" lehet. Szerencsétlen még sem tud, erről már nem is beszélve...
    Én kizártnak tartom, hogy "csak beképzeli" a tüneteit. Kb. olyan rossz lehet, mint akinek allergiája van, csak neki egész évben az van, tehát még keményebb a dolog.
    Most jöhetünk rá, mennyire átszövik az életünket a high-tech kütyük meg az elektromágneses mezők. Apropó:
    Afrikába' meg éheznek! Lehet jobban járna, ha oda települne, az még nincs telepakolva mobilátjátszó tornyokkal...