22
  • Lowosan
    #22
    "És nem frissít automatikusan, ami több gép esetén már probléma és baszakodás." Vagy pont hogy jó, a nagyon régi gépeken már nem futna a 3xx verziószámúak a támogatottság hiánya miatt, ezért 2.0.20-asok vannak, azt meg nem tudom hogy Rézre van-e IRC-es bővítmény, mert egyik ismerősöm többek közt ezért is FF-ozik.
    Stabilitásról annyit, hogy gépfüggő (tudom, nem lenne szabad annak lennie de ez van). 12 addon, szemre nézve (ez a fontos nekem, progival nem is akarom mérni) gyorsabban tölti be a lapokat nekem mint az Opera. Volt hogy elszaladt velem a ló képletöltés alatt, több mint 100 megnyitott lappal se akart összeomlani vagy fagyni, csak egy kicsit lassabban váltott a lapok között. Biztonságról az a véleményem amit Penge4 mondott.
  • Penge4
    #21
    Az csak egy része a kirakósnak. Amíg nem blokkolod a tűzfaladban a google.com domain-t (és amiket még felvásároltak), addig minden lépésedről tudnak.

    De teljesen mindegy, gondolom te sem vagy annyira fontos ember, hogy foglalkozzanak veled.

    Azon viszont érdemes lenne elgondolkozni, hogy miközben a Microsoftot minden apróságért megbüntetik a Google valahogy mindig megússza. Vajon miért? Hogy Eric Schmidt-et idézzem "Nem kell félni, csak ha rejtegetnivalójuk van!"

    Lehet, hogy az EU biztosoknak van rejtegetnivalójuk? Ezekben a politikai körökben úgyis divat a különböző perverzió, mint 10 éves thaiföldi prostik. Lehet, hogy a Google tud valamit, vagy ők gondolják úgy, hogy a Google tud valamit?
  • Oláh Herkules
    #20
    chrome gyárilag fel van törve... már benne van a spyware.
  • Penge4
    #19
    Azon a teszten csak az IE, Firefox és a Safari szerepelt és azért nem törték fel mert valami nem tudom mit nem támogatott.

    Ettől függetlenül a biztonságon is legalább olyan hülyeség lovagolni, mint bármi máson. Mindig azon múlik, hogy éppen mekkora valaminek a piaci részesedése. Minél nagyobb, annál inkább célkeresztbe kerül és bugmentes program nem létezik.. A kérdés innentől csak az, hogy milyen gyorsan javítják.
  • Airbus A380
    #18
    Ahhoz képest valami teszten egyedül a Chrome-t nem törték fel....


    Azért nem jelenteném ki hogy nem biztonságos..
  • Zoliz
    #17
    Opera szerintem is. A Firefox már nem olyan gyors. A Crome a leggyorsabb böngésző, de nem elég biztonságos, így marad az OPERA legújabb verziója. Szép is, biztonságos és villámgyors. A legjobb és ez nemcsak egyéni vélemény.
  • msstz
    #16
    opera, srácok.
  • Thaison
    #15
    Nem tudom hogy vagytok vele,de nekem,legalábbis az én igényeimnek a firefox a legjobban megfelelő böngésző. Mindent tud amit kell,rengeteg kiegészítő van hozzá,úgy szabom testre ahogy szeretném. Azzal egyetértek hogy néha lefagy vagy esetleg lassan indul...de a 3.6-ban ez már annyira nem jellemző pedig van hogy egyszerre 20-30 fül is nyitva van...
  • FoodLFG
    #14
    Nekem tényleg nem kellenek ennyire a plusz funkciók. Viszont a Firefox egyéb problémás működése mellett nálam nem tudok elmenni. Először az alapfunkciók működjenek jól, aztán jöhet a többi, amit nem mindenki használ. A Firefoxnál nálam már az alapokkal baj volt, innentől a többi pozitívum lényegtelen.

    A Chrome egyszerű felülete pedig kifejezetten pozitív, mert helytakarékos, csak a lényeg van az ember előtt.

    A Firefox felépítése pedig már egy elavult elvet követ és a fejlesztése is lelassult, továbbá a Chrome-hoz képest használhatatlan a privát böngészés módja. És nem frissít automatikusan, ami több gép esetén már probléma és baszakodás. A Chrome-ban alapból benne van a textboxok átméretezésének lehetősége, ami Firefoxon csak külön kiegészítő ként érhető el, aminek idegesítő a működése, mert túl sok funkciója van egy ilyen egyszerű feladathoz.
    És a google csomagjában is benne van, így egy csomó időt megtakarít nekem. Nemsokára flash is vele jön. Egyszerűen, kényelmes.
    http://pack.google.com/intl/hu/pack_installer.html
  • Penge4
    #13
    De ha neki az kell, akkor az kell. Most direkt nem keresek neked több ezer olyan videót, amit biztosan nem lehet letölteni jobb minőségben egyik torrentoldalról sem, sőt ha direkt mobilra konvertál, akkor pazarlás is lenne nagy felbontásban letölteni bárhonnan.

    Ha utána nézett volna, akkor láthatta volna, hogy van bőven megoldás a problémájára.
    Operában: opera:cache vagy minimum 3 különböző userJS (és persze ha van fent ffmpeg encoder akkor még konverálni is lehet a menüből, de az már .ini szerkesztést igényel, amúgy nem nehéz.

    Chrome-ban: Valamelyik userJS talán működik, bár a GM támogatása rosszabb, mint az Operának, másról pillanatnyilag nem tudok.

    Viszont hogy témánál maradjunk: FLV-be konvertálni vétek, onnantól már teljesen mindegy mit csinálsz vele, szarból nem lehet várat építeni.
  • Szemjuel
    #12
    de nagyon is sikerült! és pont ezért nem értem miért akarná letölteni a VIDEÓT :) max zenét szokás leszedni, de azt meg vétek :D
  • Penge4
    #11
    "ha pl a Chrome fejlettségéhez hasonlítjuk."

    Milyen fejlettségéhez? Egy böngészőmotorhoz? Mert az egész böngésző már az 5-ös verziónál jár, de még mindig buta, mint a faék. Egy motor egy címsorral és egy hülye gyorshívó utánzattal, sem autoscroll, még kép tulajdonságai sincs, semmi. Nem csoda, hogy gyors a layout sebesség és az indulási sebesség. Az addonok is vicc kategória. Még az Operás userJS-ek is sokrétűbbek. Nem lehet normális adblockot csinálni, először letölti a reklámokat és utána tünteti el.

    Nem lehet működésre bírni sem HTTPS oldalakon, sem belső lapokon, így sem a mouse gestures, sem a linkifier,, sem az adblock, sem a smooth scroll semmire nem használható (és a többi sem, de ezeknél a legfájóbb).

    Persze (mielőtt bárki azt mondaná, hogy fikázom) ha neked megfelel a Chrome funkciókészlete, akkor használd azt, ha nem igényled a többletfunkciókat, amiket a Firefox vagy Opera nyújt, akkor jó választás a Chrome.

    Csak azért ne hasonlítsuk már össze a fullextrás BMW-t a Forma 1-es versenyautóval és főleg ne hozzuk ki győztesen a F1-es autót azzal az indokkal, hogy a BMW lassúcska.
  • FoodLFG
    #10
    A Firefox már régóta le van maradva a fejlesztésekkel. Ennek a 4-es verziónak már múlt évben ki kellett volna jönnie, ha pl a Chrome fejlettségéhez hasonlítjuk.

    Arról már nem is beszélve, hogy nálam a Firefox nagyon komolyan belassította a gépet azzal, hogy folyamatosan matatott valamit a HDD-n. Több verzión keresztül is megvoltak ezek a problémák, és a program bezárásakor is legalább 5 percig csúcson járatta a HDD-t Vistán, ami elfogathatatlan.
    Milyen érdekes, hogy a Chrome-al nincsenek még csak hasonló problémáim sem ugyanazon a gépen ugyanolyan használat mellett...

    Elegem lett a Firefoxból az évek folyamán, hogy valami gebasz mindig van vele. Akkor már inkább Opera, ha nem lenne Chrome.
  • Penge4
    #9
    Fel kéne már fogni, hogy ezt nem azért csinálják, hogy 0,1 másodperccel gyorsabban töltsön be az SG.hu, hanem a komplex JavaScript alapú alkalmazások miatt. És azt is hozzá kell tenni, hogy eleve rossz úton haladnak, ugyanis a mostani sebességek alapján az össze nagyon lassú ahhoz képest, amiért csinálják az egészet.

    Legalább tízszeresének vagy hússzorosának kéne lennie a sebességnek és idővel még az is kevés lenne.

    Ami most megy az nem más, mint e-penis növelés. Viszont ez a jövő.
    Jelenleg a szerverek a szűk keresztmetszet, nem a szélessávú net és nem is a renderelőmotor. Viszont a kliensoldalon futó scripteknél igenis számít a renderelőmotor.
  • Szefmester
    #8
    az indulási sebességgel van gondom nekem is.. a többi ne zavar.. valahogy nem érdekel hogy egy weboldalt 0,7 másodperccel gyorsabban hoz be egy böngésző.. jóformán észre sem venni azt az időt.. lehet hogy egy-egy oldalnál érezhető a gyorsulás de azért az egy két oldalért meg megint nem cserélek..
  • Penge4
    #7
    Most vagy titokban fejlesztették eddig, vagy az ígéretekből megint nem valósul meg semmi, vagy csak egy egyszerűbb részük.

    MeoH: Ha csak ennyi lenne, az jó is lenne. Ez olyanoknál működik, mint Adblock+, NoScript meg a többi, amit rendszeresen fejlesztenek és amúgy is maximum 1, másfél hét múlva jön hozzá a frissítés és csak biztonsági okokból van benne a maxversion, hogy ha mégis valami gebasz lenne, akkor túl népszerű az addon, hogy emiatt működési problémát okozzon. A másik a 2006-2007 környékén fejlesztett nagyon egyszerű addonok, amik éppen még működnek, de a komolyabbak már nem. Ahogy a nagyokból is a kevésbé népszerűnél előfordul, hogy nem.

    Plusz, miért kell addon ilyesmire? Miért nem lehetne about:config-ból eldöntenti? Lenne egy jól összerakott user.js, userChrome.css és userContent.css fájlod és kapásból meg lehetne spórolni az apróságokkal 10-20 felesleges addont. Már gyorsulna a böngésző, ugyanis tisztán telepítve annyira nem rossz. Bár az indulási sebességen és a layout sebességen csiszolhatnának kicsit.
  • MeoH #6
    Nightly Tester Tools nevu addont leszeded, Override all compatibility az addon fulon, es mukodni fog egybol.
  • Szefmester
    #5
    Szép és jó hogy jönnek a frissítések de sajnos a kedvenc pluginjeim fejlesztői csak nagy lemaradással követik.. már ha követik..:(
  • Motoroj
    #4
    Akkor ezek szerint neked nem sikerült értelmezni
  • Szemjuel
    #3
    sztem firefox is megtalálja a torrentz.com -t amivel megtalálsz mindent ami a youtuben tetszett :D
  • [HUN]FaTaL
    #2
    Nem tudom, hogy Chrome alatt működik e, de Operához pl. van rá userjs.
  • Balumann
    #1
    Egyre nehezebb a választás a különböző böngészők között. Google Chrome felülete és gyorsasága miatt nekem eddig a favourit, de néhány hiányossága miatt nem tudom nélkülözni időnként a Firefoxot sem. Ehhez egy nyamvadt youtube videótletöltőt nem találok, ami normálisan egszerűen használható, és nem kell linkeket kimásolgatnom, meg ilyenek (persze nem ez az egyetlen). :S