6
-
closed #6 Pont ezért lehet komolyan venni őket.
"Bár megtehetnék, hogy minden egyes vitatott felvételt eltávolíttatnak a YouTube-ról, de mégsem szeretnének élni ezzel a megoldással, mivel az ő céljuk is az, hogy minél többen hallgassák a zenéket."
Vagyis látják, hogy ez egy jó terjesztési csatorna, nem akarnak kimaradni belőle, viszont szeretnének viszontlátni némi pénzt cserébe. -
closed #5 Milyen jogdíjért akarsz jelentkezni? Az "üres adathordozó jogdíj"-at (Artisjus-matrica) a zenei és irodalmi szerzői jogok közös jogkezelője számára fizeted, programozókról szó sincs. (ezért is lehet matricás cd-re legálisan zenét másolni, de programot nem.)
Mellesleg ha cégnek dolgozol, akkor tuti benne van a munkaszerződésedben, hogy az ott végzett munkáddal kacsolatos szerzői jogok közül a vagyoni jogokkal a cég rendelkezik, szóval egyébként is coki.
Van persze a programfejlesztő cégeknek is közös jogkezelője, pl. ilyen a BSA, ha a tagja vagy, akkor esetleg náluk verd az asztalt. -
amitakartok #4 Világosan látszik a szövegből, hogy a céljuk nem a videók levétele hanem a YouTube reklámbevételéből való részesedés kikényszerítése volt. Így elég nehéz komolyan venni őket... -
RecoPhile #3 ezek hol élnek???
még hogy 60 ezer művész o_O
Szerintem ennek a töredékét lehetne nevezni MŰVÉSZNEK! Többi meg mehet a levesbe és koldulni az utcákon, velük együtt... -
djw #2 még mindig nem tudom, hogy hol kell jelentkeznem a jogdíj részemért, mint programozónak... pedig biztos, hogy az én szoftvereimet is lopják. -
DeviloftheHell #1 mikor mennek már el végre dolgozni?