Másként viselkednek az őssejtek az űrben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
3x-os grvitaciorol volt szo, abba evek alatt biztos, hogy belehalnank.. de joval elobb is szerintem a keringesi rendszereink miatt ill a szinte munkakeptelenseg miatt, a taplalkozas sem lenne olyan egyszeru..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Egy kis idõ, és az ûrhajósok puhatestûek lesznek, kocsányos szemmel. Höhö <#vigyor1>
Tessenek forgatni az ûrhajót! Azért van! Mesterséges gravitáció lehetõsége

AgentKis
A cikk arról ír, hogy nélküle meg egyáltalán nem lenne várható életkor. Na akkor azt a gravitációt lenne érdekes megtalálni, ami a leginkább "életkorsegítõ". És akkor olyan (akkora tömegû ÉS sugarú) bolygóra kell menni ahol ez pont frankó.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Szerintem a megnövekedett gravitáció miatt csökkenne az várható átlagos életkor. 😊
Persze nem elhanyagolható hogy mit is jelent ez a növekedés, 1,01-szeres...vagy 2-3-szoros.

Mesterséges gravitációt még nem nagyon használhatnak, akkor most sem szenvednének a Nemzetközi Ûrállomáson a lebegéssel az emberek.

Magnum PI
Azért a belsõ szerveid meg az agyad, lehet nem ugy reagál megnövekedett gravtációra mint a csontjaid...

Nem kell olyan messzire menni. Láttatok már kövér embert?

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Kara kán
egyébként voltunk már ilyenek, nándorvölgyi korunkban.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Tinman
Nem feltétlenül. Egy bizonyos mértékû megnövekedett gravitációhoz, még képes az ez emberi szervezet alkalmazkodni, persze nem egy leányálom, de gondolj bele abba, hogy +25kg-os súlyt ha elosztanak rajtad is életben maradsz, szépen lassan hozzáerõsödnek a csontjaid is.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Kara kán
Mondom a megoldást: továbbállunk.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
úgy értem, juhászjani.

Kara kán
ezen még dolgozz, öcsi!

Nem a méreten múlik, hanem a tömegen. Nem mindegy, hogy gumi vagy medicin labdát próbálsz mellre venni😊
Ez érdekes, mert akkor a Holdon erõsebb lett volna a tömegvonzás mint a Földön 😊

Nagyobb bolygó kissebb gravitációt jelentene. Kissebb bolygó pedig nagyobbat.
Szerintem ott meghónánk. Kis gravitációs növekedés is súlyosbítaná szerintem a meglévõ egészségi bajokat,hiszen minden mozgás túlterhelné a szervezetet, a csontokat, izmokat is megviselné.
AgentKis
Az is érdekes kísérlet lenne, hogy mondjuk 3x-os gravitáció mellett mi történne, ha esetleg egy nagyobb bolygót találunk jövõbeli lakhelyünknek. <#wilting>

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Szabadeséssel. Persze ez évekig nem fog mûködni, csak pár percig. Meg ott az ISS.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

en spermakat akartam irni😛

hogyan szimulaljak a sulytalansagot?

nagy ereju levegovel ami felemeli az embert?

mibol gondoljak hogy a gravitacio hianya hat az sejtmagra?

..oda szuletni kell...

afenébe, akkor mégse rajzhat ki a dicsõ emberiség az ûrbe???
XD

szegeny spermag nem udnak odauszni ahova kellene nekik😛

A 2100-as kámaszutrának tuti lesz egy ilyen fejezete.
már pedig olyan hely nincs, ahol nem lehet... 😮
Kellene de teljesen fölösleges mert a végeredmény gyakorlatilag spontán kései abortusz lesz. Már ha egyátalán eljuttok odáig; azt hallottam, az a bizonyos tevékenység eléggé nehezen oldható meg mikrogravitációs körülmények között (szíjak és ventilátor használata ajánlott)...
Lmntal
Szóval akkor fogamzásgátlót se kell használni a zûrben??? Zsííííír 😄 <#alien>

Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)

globint
Ezt most mire érted?

http://www.tradeximp.com/

hogyan szimulaljak a sulytalansagot?

..oda szuletni kell...

polipok elõnyben

ScarY MAN
komolyan nekem is a babylon 5 féle forgás jutott eszembe <#idiota>

...

hat forgassuk a hajokat😛