32
-
#32 3x-os grvitaciorol volt szo, abba evek alatt biztos, hogy belehalnank.. de joval elobb is szerintem a keringesi rendszereink miatt ill a szinte munkakeptelenseg miatt, a taplalkozas sem lenne olyan egyszeru.. -
dinnyegodre #31 Egy kis idő, és az űrhajósok puhatestűek lesznek, kocsányos szemmel. Höhö -
Crane #30 Tessenek forgatni az űrhajót! Azért van! Mesterséges gravitáció lehetősége -
#29 A cikk arról ír, hogy nélküle meg egyáltalán nem lenne várható életkor. Na akkor azt a gravitációt lenne érdekes megtalálni, ami a leginkább "életkorsegítő". És akkor olyan (akkora tömegű ÉS sugarú) bolygóra kell menni ahol ez pont frankó. -
lotsopa #28 Szerintem a megnövekedett gravitáció miatt csökkenne az várható átlagos életkor. :)
Persze nem elhanyagolható hogy mit is jelent ez a növekedés, 1,01-szeres...vagy 2-3-szoros. -
lotsopa #27 Mesterséges gravitációt még nem nagyon használhatnak, akkor most sem szenvednének a Nemzetközi Űrállomáson a lebegéssel az emberek. -
#26 Azért a belső szerveid meg az agyad, lehet nem ugy reagál megnövekedett gravtációra mint a csontjaid... -
bvalek2 #25 Nem kell olyan messzire menni. Láttatok már kövér embert? -
#24 egyébként voltunk már ilyenek, nándorvölgyi korunkban. -
#23 Nem feltétlenül. Egy bizonyos mértékű megnövekedett gravitációhoz, még képes az ez emberi szervezet alkalmazkodni, persze nem egy leányálom, de gondolj bele abba, hogy +25kg-os súlyt ha elosztanak rajtad is életben maradsz, szépen lassan hozzáerősödnek a csontjaid is. -
#22 Mondom a megoldást: továbbállunk. -
#21 úgy értem, juhászjani. -
#20 ezen még dolgozz, öcsi! -
nextman #19 Nem a méreten múlik, hanem a tömegen. Nem mindegy, hogy gumi vagy medicin labdát próbálsz mellre venni:) -
moikboy #18 Ez érdekes, mert akkor a Holdon erősebb lett volna a tömegvonzás mint a Földön :) -
juhaszjani #17 Nagyobb bolygó kissebb gravitációt jelentene. Kissebb bolygó pedig nagyobbat. -
nextman #16 Szerintem ott meghónánk. Kis gravitációs növekedés is súlyosbítaná szerintem a meglévő egészségi bajokat,hiszen minden mozgás túlterhelné a szervezetet, a csontokat, izmokat is megviselné. -
#15 Az is érdekes kísérlet lenne, hogy mondjuk 3x-os gravitáció mellett mi történne, ha esetleg egy nagyobb bolygót találunk jövőbeli lakhelyünknek. -
djhambi #14 Szabadeséssel. Persze ez évekig nem fog működni, csak pár percig. Meg ott az ISS. -
Lollerka #13 en spermakat akartam irni:P -
jamborl #12 hogyan szimulaljak a sulytalansagot?
nagy ereju levegovel ami felemeli az embert?
mibol gondoljak hogy a gravitacio hianya hat az sejtmagra? -
gombabácsi #11 afenébe, akkor mégse rajzhat ki a dicső emberiség az űrbe???
XD -
Lollerka #10 szegeny spermag nem udnak odauszni ahova kellene nekik:P -
sandz #9 A 2100-as kámaszutrának tuti lesz egy ilyen fejezete. -
idebudanemoda #8 már pedig olyan hely nincs, ahol nem lehet... :O -
amitakartok #7 Kellene de teljesen fölösleges mert a végeredmény gyakorlatilag spontán kései abortusz lesz. Már ha egyátalán eljuttok odáig; azt hallottam, az a bizonyos tevékenység eléggé nehezen oldható meg mikrogravitációs körülmények között (szíjak és ventilátor használata ajánlott)... -
#6 Szóval akkor fogamzásgátlót se kell használni a zűrben??? Zsííííír :D -
#5 Ezt most mire érted? -
jamborl #4 hogyan szimulaljak a sulytalansagot? -
Kryon #3 polipok előnyben -
#2 komolyan nekem is a babylon 5 féle forgás jutott eszembe -
Lollerka #1 hat forgassuk a hajokat:P