63
  • jaspercry
    Na én pont ezért a poénért kaptam 3 büntetőpontot,mert TENOR---istáztam,pedig jó poén,de most remélem nem figyel ez a majom Moderátor.......
  • djhambi
  • NEXUS6
    Pláne, hogy egy olyan űrhajó megépítése, ami ezzel a hajtóművel 40-45 nap alatt eléri a Marsot nem kis feladat lenne. Egy ilyen űrhajó nagyságrendileg kb az ISS kategóriájába esik és ez csak a tömeg. Az erőforrás nem lehetne napelem, egy atom reaktort kéne felvinni. Technikai/biztonsági szempontból bizony ez komolyabb vállalkozás, mint az Apollo projekt.
    Más kérdés, hogy most már úgy tűnik, hogy legalább a szükséges alaptechnológia ma már rendelkezésünkre áll.
  • NEXUS6
    Vagy is a NASA nem tud hatékonyan működni.
  • Amergin
    Örvendetes fejlesztés, de a Mars utazás nem kerül sokkal közelebb, mert a problémás részleteire továbbra sincs megoldás egyelőre.
    Ezek pedig: a kozmikus sugárzás hatása az emberi szervezetre és a Marson való hosszabb idejű életben maradás földi segítség nélkül. Pontosan ugyenezek miatt nincs holdi kutatóbázis sem, pedig az összehasonlíthatatlanul közelebb van.
  • philcsy
    Én nem ezt mondtam? :)
  • osztmivan
    "nyilatkozott a VASIMR feltalálója Franklin Chang-Diaz"

őslakos?
    keletről, vagy délről vándorolt be?
    nem is akkora hülyeség, hogy nehogy az amerikaiak kezébe kerüljön
    persze úgy is odakerül
    aztán vissza a közel-keletre...
  • Kara kán
    "Felesleges aggódnod." (Pheel)
  • Gaboca76
    "(ps: es kozben a darpa dolgozik egy kismeretu Bussard-fele fuzios reaktoron)"
    Hol olvastál rola kv?Tudnál valami linket adni vagy infotrola!
  • djhambi
    Csak dehogy a territoristák eszébe merüljön!
  • philcsy
    "Nem az a baja a NASA-nak, hogy nem hatékony" Nincsennek motiválva ott az emberek. Ha valakinek valami jó ötlet jut az eszébe akkor miért a NASA-nak valósítsa meg? A hidegháború alatt televolt a gatyájuk és megcsinálták a NASA-nak. Meg akkor senki mást nem érdekeltek ezek a dolgok. De változnak az idők. A privát cégeknél most jobban fizetnek mint a NASA-nál, főleg ha a cég saját.
    A NASA-nál csak azok maradnak akik fanatikusak vagy nem tudnak érvényesülni a privát cégeknél (pl asztrobiológia), a többit kilóra megveszik vagy saját céget alapítanak.
    Igaza van Obamának.
  • djw
    akkó a gyereknek már nem buszbérlete lesz, hanem űrhajó bérlete a hold vagy marsbázisra...
  • Omega
    Nem az a baja a NASA-nak, hogy nem hatékony, hanem, hogy politikusok a főgóréjai, akik nem látnak 4 évnél tovább.
  • NEXUS6
    Sőt, úgy hallottam, hogy a Hullacsillag is ilyen erőforrást használ, szal:
    MINMEGHALUNK!

(Ja és: afrikábanmegéheznek!)
  • kissssss
    ond nid i syrthio i ddwylo terfysgwyr!
  • Sir Ny
    Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t
  • philcsy
    Csak nehogy az amerikaiak kezére kerüljön?
  • T0nk
    Atyavilág 200 kilowattos napelem tömb... Azzal már egy bányászlézert is meghajthatnak az aszteroidánál.
  • Sir Ny
    Nem segítenétek? Van egy mondás, amit ilyenkor szokás mondani az SG-n, amikor valami nagyon drága és veszélyes cuccról van szó. Már itt van a nyelvem hegyén... Nem tudjátok mi lehet az?
  • jamborl
    Irány az csillagok!!!!!!, gyerekek...
    :)
  • kvp
    Ezt a plazmahajtomuvet ki akarjak probalni az iss-en is. Ha osszejon, akkor lehet, hogy lesz egy hosszutavu kuldetes. Viszont a hajtomu olcso, tehat akar kereskedelmi jarmuvekbe is beepitheto. A boeing most probalja eppen ki az uj ursiklojat, amit a scaled composites-os csapat segitett osszerakni, akik gyartanak magan urhajokat is. A ket rendszerbol mar lehet egy mukodo kereskedelmi rendszert epiteni. Kis skilok a palyaraallashoz, nagyobb es leszallni keptelen jarmuvek az urbeli kozlekedeshez. Ugy nez ki, hogy a technologia a nasa nelkul is adott lesz, csak kell egy tokeeros vallalat aki elkezdi hasznalni...

(ps: es kozben a darpa dolgozik egy kismeretu Bussard-fele fuzios reaktoron)
  • NEXUS6
    Hát ha ebbe fektetik azt a néhány mrd $-t, amit a Constellation programra szórtak el gyakorlatilag fölöslegesen, akkor képzelem hogy hol tarthatnának.

Sajna ez a gondja az amcsi űrtevékenységnek, hogy hiába van megannyi kisebb nagyon ígéretes vállalat, ha a NASA nem képes őket hatékonyan összefogni, vagy a központi költségvetés forrásait feléjük megfelelő hatékonysággal továbbítani, egy adott cél, vagy egy hosszútávú szerteágazó program keretében.
  • drwho
    Ez az! Szerkesszünk ionhajtóművet és vezéreljünk a föld felé egy bazinagy aszteroidát!