32
  • kjhkmn
    #32
    Lehet, hogy jó, de cd/dvd olvasó hiánya néha kellemetlen lehet. A külső egységgel meg az a baj, hogy borul a kevés drót elképzelés.
    Mellesleg szerintem legjobb megoldás egy nappaliba egy sima laptop. Nem kell csúcskategóriás, még akár használt is kehet.
    Nekem is vezeték nélküli a bill+egerem, de ha a szoba másik végéből netezek akkor nem látok semmi... igaz, hogy normál 19"-os monitoron nézem, nem egy csúcsHD x milliós pixeles valamin.
    Ami jó ezekben a notebook alkatrészes kütyükben, hogy keveset fogyasztank.
  • AgentKis
    #31
    Ne vedd ölbe a mediaPCt, távirányítsd! 3300 Ft-ért.
  • djw
    #30
    mer' az ofisz ezen is elfut, jucikának a titkárságon meg marhára nem kell kétmagos atom... jucika csak egymagos user :)
  • AgentKis
    #29
    Erről jutott eszembe, hogy egy vezeték nélküli tapipados billentyűzet kellett volna inkább, akár 1-2 nap üzemidővel. Meglévő gépeket is lehetne messziről vezérelni vele...
  • AgentKis
    #28
    "Vállalati környezetbe, vékonykliens gépnek miért kellene 2 mag, 3 gb ram és több gigányi vinyo?"

    erre csak 2 okot tudok:
    1. Mert ugyanannyiba kerül, illetve ugyanaz a tudás feleannyiba
    2. Ha egy ilyenbe önti bele Gizike a tejeskávéját akkor nem 1200 Ft a kár a vállalatnál.

    Szóval otthonra ölbe majdnem olyan jó, mint egy vezeték nélküli billentyűzet. de még akkor sem értem, hogy miért ilyen drága. Illetve értem a tök felesleges érintős kijelző miatt ami benne van.
  • Griphons
    #27
    És ismét feltalálták a spanyolviaszt...
    Elképzelem a beszélgetést, ami során a nagy ötlet jött:
    "
    - Te! Az almások piacra dobták a tablet felső részét!
    - Bakker, akkor mi adjuk el az alját!
    "
    Gratula...
  • Gabo
    #26
    Vékonykliens esetében a lokális gépen alig fut valami. Az XP pedig bőven elég ahhoz, hogy a virtuális géphez szükséges kliens alkalmazást kiszolgálja. (De XP helyett akár Linux is lehetne.) S mivel virtuális gépen dolgozik az adott user, bármelyik gépről ugyan abba a saját környezetbe tud belépni, anélkül, hogy a gépet magával kellene hurcolnia a cégen belül. Ha pedig megnő a hardver igénye, a rendszergazda két kattintással képes megemelni a rendelkezésre álló erőforrásokat a vas bővítése nélkül is.
    De ha nem virtuális gépet használ, hanem csak web alapú alkalmazásokat, az XP akkor is elég ebben az esetben. A műveletek jó része ott is a háttérben lévő szervereken fut.
    És hogy hol van ilyen? Nálunk Magyarországon, a cég pedig a GE egyik leányvállalata.
  • pixx
    #25
    Feleennyiért már venném is meg, a rádobom a tv-re aztán lehet netezi, meg levelezni...
    Ha lesz belőle, jobb, vagy olcsóbb szerintem egyre érdemes beruházni...
  • bnfront
    #24
    Az ok hogy menő a kijelző de használhatatlan(kicsi) és DRÁGA(tácspad, tácspöcs a helyére hogy azért valami egér legyen).
    Az aksi is ok csak az is DRÁGA és az aksi leváltása csak 1 kábel :) Mondjuk az igaz hogy faja lehet a hasadra kapni a nappaliban és tolni szóval az aksi még belefér, de ha ezeket kivennék min a felébe kerülne\kerülhetne.
  • bakagaijin
    #23
    According to a report by Gartner, hosted services accounted for more than 500,000 desktop units as of March 2009.

    Ok, zsír :). Ehhez képest hány Win7-et adtak el eddig? 90 millió felett (vigyázat, ez kicsit csusza, egy év eltérés van, de nem találtam 2010-es virtualizációs piaci adatot), és az a piac hány százaléka? :).
  • bakagaijin
    #22
    Hogy fusson a Windows meg az Office... Manapság egy mezei céges laptop is többmagos cpu meg min 2-3G mem (ez eleve Windows 7 rendszerkövetelmény, XP-t pedig ugye már vállalati környezetben SEM lehet kapni, csak kapcsolatokkal, Vista meg a kutyának nem kellett). Amin spórolni szokás az a grafkártya, de a grafikus felület csilli-villi miatt azzal sem lehet nagyon.

    Virtualizáció, aham, hol láttál ilyet? :). Desktopot virtualizálni csak a piac elenyésző százaléka szokott és egyre kevesebb helyen lehet egyáltalán megcsinálni: csak ott ahol nem mozognak a munkatársak semerre, hanem egy asztalnál ülnek fixen és csá. Ilyen azért egyre kevesebb van. Inkább jellemző az, hogy dógozzá bármerre vagy, ne' egy laptop, VPN, aztán serényen, holnapra meg legyen.

    De ez a cucc nem erről szól, absz nem vállalati környezetről van szó. Ez a nagyszobába való az eseti netezőnek. Nagytv van, néha meg kell írni valami levelet meg esetleg skype-olni a nagyival. Ez ilyen embereknek van kitalálva, ezért megy az akksi négy órát, meg tudja amit tud. Átlagember nem gépezik meg tv-zik négy órát, max 1-2-t, ld felmérések. És bakter, TÍZ wattot fogyaszt, egy asztali pc párszáz, de inkább 400 alatt meg nem áll...
  • Crane
    #21
    Hehe... feltámadt a múlt. Volt ilyen billentyűzet számítógép 286-ossal is. Na meg a C64, Amiga. :D Következő projekt: Megpróbálják majd egy ebérbe integrálni a PC-t. :D
  • Balumann
    #20
    Hibernálás közben tudtommal nem fogyaszt a gép egyáltalán, lemezre menti a memória tartalmát és kikapcsolja teljesen a gépet, szerintem altatásra gondoltál. (persze javítsatok ki ha tévedek). Windows 7 ráadásul hibridalvást is tud (ha lemerül alvás közben, akkor merevlemezről tölti be mintha hibernálva lett volna). Én is hibernálva használom az eee pc -met, így 10 mp alatt elindul és használhatom is (winxp van most rajta, de win7 is működik rajta). :-)
    (asztali gépemet is hibernálnám szívesen ha engedné :D )
  • Gerygrey
    #19
    és lassan már egy mp4 lejátszó is tud mindent.

    Kivéve MP4 (h.264) formátumú videót lejátszani :)

    Szerintem egy ilyen cucc alapvetően jó ötlet lenne. Ott van a dohányzóasztalon a távirányítók mellett, bármikor kéznél, pittyeg ha e-mailem jön, azt ott gyorsan meg is tudom válaszolni (kényelmesebben, mint egy mobilon vagy iPad-en) anélkül, hogy be kellene kapcsolni a nagy behemót asztali gépet. Viszont az akksi üzemideje eléggé megkérdőjelezi a létjogosultságát, ráadásul egy "médiacenter" eszközbe a 16/32 giga lófasz, 2/6 film fér rá (az XP-nek is adva egy-két gigát) mindemellett baromi drága egy HTC Desire áráért, ami a tévére kivezetett filmlejátszáson kívül mindent tud, mint ez a gép (viszont van rá VLC remote, amivel az asztali gépen levő VLC playert lehet távvezérelni wifin keresztül, az asztali gépet meg ki lehet vezetni egy HDMI kábellel a tévére)

    30-40.000 Ft környékén megvenném, ha készenlétben (hibernálva) kibírna egy hetet az akksi, terhelés alatt 12 órát.
  • Balumann
    #18
    Hát én nagyon nem értem, hogy ebbe ki lát bármi jót is.
    -multimedia gép, de még csak CD/DVD olvasó sincs benne, se svideo vagy analóg 5.1 hangkimenet.
    -tettek bele egy kicsi érintőképernyőt, ráadásul jobbra a billentyűzet mellé, amin gyakorlatilag kényelmesen semmit nem lehet csinálni. Miért nem jobb a billentyűzetre lehajtható képernyő, ami így lehetne nagyobb, vagy akár kisebb de legalább monitor arányú. Még ha kijelzőt használ az ember akkor is kényelmesebb ha nem oldalra lefele kell nézni ahol a billentyűzet van, hanem előre.
    -nekem Asus eee pc 900 HA -m van, simán lejátsza a 720p videókat akadások nélkül, és van wireless kártya is benne, nemhiszem hogy ettől olyan magasabb technológia lenne ez a Ultra-Wideband Wireless Display, aminek ez az új design lenne a szükséges, ugyanúgy beleépíthetnék rendes laptopba.

    Ennek a gépnek csak hátrányát látom, bármihez képest, bármilyen cél esetén nézem.
    Ráadásul, kedvencem ez az üresjáratban 4 óra akuidő (ami használatban gyakorlatilag 2 és fél, 3 óra körülbelül, ha meg nem használom akkor meg altatás, hibernálás ,vagy kikapcsolás...), szükség van ebben a készülékben erre, mikor még csak hordozni se nagyon lehet a szélessége miatt.
  • jaspercry
    #17
    kb 8 éves technologia,talán azt igérték 2005-ben fog elterjedni,de semmi nem lett belölle................
  • WilliamMcKinley
    #16
    Ott a pont!
  • Gabo
    #15
    Vállalati környezetbe, vékonykliens gépnek miért kellene 2 mag, 3 gb ram és több gigányi vinyo?
    Mivel a billentyűzettel egybe van integrálva az egész, megspórolták azt a plusz minidobozt is, amit az eddigi vékonykliens gépek hasznátak. Arra pedig tökéletes. A legtöbb nagy cégnél a virtualizálás és a vékonykliens alkalmazások használata az irány. Az Asus pedig lépett egy okosat ebbe az irányba.

    Tájékozodni kellene!
  • MacropusRufus
    #14
    ha az emlékeim nem csalnak akkor kb. 15-17 éve volt már ilyesmi a piacon, csak akkor az ha jól emléxem 386DX volt.
  • Blacktom
    #13

    Egyébként nagyon összeolvadnak a gépek, laptopok, mobilok, PDA-k, GPS-ek, e-bookok, konzolok, hordozható és asztali cuccok egyaránt. Nem tudom PS3 kategóriájú konzolok meg a nagyobb asztali gépek (szerverek persze) megmaradnak-e, de a többi összefog forrni. Mobilok kijelzője egyre nagyobb, laptopok egyre kisebbek, és lassan már egy mp4 lejátszó is tud mindent.
    Valahol középtájt megállnak, és az tud majd zenélni, videózni, netezni, telefonálni, rajzolni, írni, játszani és kész:) Még tv távirányító, villanykapcsoló, kocsikulcs, személyi ig. helyett is ez lesz tán... Remélem megélem ezeket.
  • bakagaijin
    #12
    Hogy ölbe vehesd anélkül, hogy madzagtenger lógna ki belőle - semmilyen madzag nem kell hozzá... A 4 óra otthoni használatra baráti. Az érintőképernyős kijelzőt azért tették rá, mert manapság menő, a kinézete erősen az iphone-os/androidos vonalra hajaz, ez nyilván szándékos. Az emberek megszokták, kedvelik, akkor miért ne.

    Ez nem geek-eknek van, nem is az ő igényeikre van szabva, otthoni használatra van azoknak, aki alapvetően tv-t használnak, de valamit akarnak pc-zni is. Kb mint egy konzol, csak épp nem játékra.
  • bnfront
    #11
    Aksi, monitor nem kell bele(Minek? :D ezek totál hülyék), inkább mindenféle kijelzőhöz kimenet(sima RCAtól a lézer 98D-s HDTVig) + emberi ár kb 40 ezer(70ezerből azért már össze lehet dobni egy alap asztali PCt is hát még 600 dolcsiból), simán elmenne HTPC-nek meg általános otthoni pcnek, sztem vinnék mint a cukrot.
  • WilliamMcKinley
    #10
    Gondoljatok bele, hogy egyszeri otthon könyvelős asszonyka, apuka akárki aki tényleg nem használja semmire csak Office, film, zene, kis flash játék vagy solitaire, annak ez tökéletes.
    Van már egy monitorja az előző nagy batár kétszer lassú porfogó!! után, amiből 30 vezeték lóg ki, nem kockáknak az maga rémálom. Vásárol egy USB winyót és csókolom.
    Ha jó minőségű és hosszan tartó "barát" akkor simán megéri.
  • gombabácsi
    #9
    20ezer ft-t megérne
  • Ferrer
    #8
    Commodore 64...
  • Glutamin
    #7
    Az alapötléet nagyon jó szerintem. Kijelző nélkül fele áron nagyot ütne.
  • ata4100
    #6
    Ennek semmi értelme. Kár pazarolni ilyen dolgokra az időt... Inkább a rák gyógyítására koncentrálnának... Ha bárki tud egy olyan helyzetet felhozni mikor ez a billentyűzet a legjobb választás... De nem??? Netbook még ennél is kisebb, még ezt se mondhatják.
  • Cat #5
    Aha, ez egy sima laptop. Hol van abban vezeték nélküli videókapcsolat?
  • AgentKis
    #4
    Ez mindenben veri...
  • lapaleves
    #3
    annyi műanyagból, ami kínában van szinte bármit elő lehet állítani.
  • AgentKis
    #2
    Mér kell a legelavultabb atommal nyomni? Mér kell 1gb rammal nyomni.
    Egy kétmagos atommal, 3GB rammal, egy 320-as vincsivel, esetleg ION chipsettel még használható is lehetne...
  • kovadam87
    #1
    Jópofa dolgokat csinálnak :) nagyon tetszik...