Aszteroidáktól eredhetnek a földi óceánok?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
iSS!
, legyen tagja közösségünknek , mindenkit szeretettel várunk fórumonkon, regisztráció nem szükséges az oldalunkon megnyílt a valósidejû csetelés lehetõsége is (regisztráció nem szükséges), hozza magával barátait is , hiszen annyi érdekes téma vár megvitatásra, egyedül vagyunk? Õsrobbanás?
Fekete jukak ? Vajon Nostradamus tényleg idõutazó volt a távoli jövõbõl?
Fórumunkon ,a szabad topiknyítás lehetõsége adott , nincs korlátozás , nics regisztráció , csak a jókedv és korlátlan szórakozás mire vár még ?
Minden ami tudomány , minden ami a jövõ !
http://senergy.atw.hu/
Próbálom magam elé képzelni egy ilyen mega-giga ütközés lefolyását, de nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy az abszolúte lepusztítja a Földrõl a vizet.
Abban az idõben még nem volt úgy rétegzõdve és elkülönülve a Föld anyaga, ahhoz ugyanis hosszú idõ kell (szerintem)
Valamikor volt errõl egy film valamelyik ismeretterjesztõ tévén (egyiken a háromból: Spektrum, Nat.Geo., Disco. de már nem tudom melyiken)
Valamit modelleztek, hogy milyen szögben kellett mekkora testnek x sebességgel becsapódnia, hogy a Hold ki tudjon alakulni. Azaz ne is tûnjön el az anyaga a világûrben, de ne is zuhanjon vissza a Földre.
Asszem valami majdnem súroló beesést hoztak ki, vagyis nem telibe találta a Földet.
Persze ez egy modellszámítás, vagyis vannak benne bizonytalanságok.
Kíváncsi vagyok, hogy valaha (ennyi milliárd év után) találunk-e olyan infót, amely más megvilágításba helyezi ezeket a régi eseményeket.
és persze hogy õ a hülye 😊 😊
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
A víz elvileg a napfény hatására szétbomlik H-né és O-né, és szétszóródik a világûrben, de minél kijjebb haladunk a naprendszerben, annál gyengébb a napszél és a napfény hatása, így érthetõ, hogy kisebb égitesteken is meg tud maradni a vízmolekula. Az Oort felhõben és a kisbolygóövben (ahol a Plutó is van) található égitesteken bizonyítottan van víz, és most megbizonyosodott az is, hogy a Jupiter és a Mars közötti aszteroidaöv égitestjein is van. Igazából, szerencsére elég sok víz van a naprendszerben, egyes égitestek tocsognak a vízben.
Amibõl az következne hogy le is csapódik a felszínén a víz. De honnan? Az aszteroidaövnek lenne egy nagyon ritka "légköre"? De azt nem fújná el a napszél?
Ha te ezeket mind "tudod", akkor viszont én "nem tudom", hogy miért jegyzed meg hogy "igazából az nem áll össze", hogy miért "olyan" száraz.
iSS!
Mellesleg, a túl pici a bolygó ahhoz, hogy komoly légkört tarthasson vissza kijelentés nem igaz. Fuss neki még egyszer!
Természetesen a magas hõmérséklet miatt ionizált plazmaállapotban van -de ott van!
iSS!
A terraformálás szerintem reménytelen. Túl pici a bolygó ahhoz, hogy komoly légkört tarthasson vissza. Mindamellett már most is 95%-ban CO2-bõl áll a légkör, ami masszív üvegházgáz és még emellett is olyan hideg van hogy az egyenlítõn nyáron délben van kb. 20 fok...
iSS!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nekem igazából az nem áll össze, hogy a Mars miért olyan száraz. Mert ugye kijjebb van, mint mi, közelebb az aszteroidaövhöz, és akkor oda többször kellett becsapódnia vizes égitestnek.
Az más téma, hogy, ha nem akarnak oda leesni ilyen aszteroidák, akkor oda lehetne irányítani õket -> terraformálás.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
..oda szuletni kell...
Történtek olyan nagyságrendû aszteroida becsapódások a soksejtes élet megjelenése elõtt, amik mellett "eltörpül" a 65 millió évvel ezelõtti esemény. Ezek az akkori óceánokat felforralták, akkora hõmennyiséget adott le a becsapódás. A víz nem szökött el, hanem szépen kicsapódott, amikor a bolygó újra lehült.
iSS!
találnak egy apró dolgot és egybõl hatalmas következetéseket vonnak le
a nép pedig kétpofára zabálja
Még elméletet is mondanak, hogy valami eltérítette egy nagyobb csoport pályáját ami keresztezte a Földét.
Ahogy ma is: lecsapódik idõvel?
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t