5
 • paraszgyerek
  #5
  Szerintem nincs baj a PC-vel sem, ha az megfelelő hardverből van összepakolva; az hogy az os-ek fejlődnek mind ms mind apple - és egyéb - oldalakon, az természetes folyamat. A virtualizációval pedig lassan, de biztosan épülnek le a platformok közötti falak.

  A változásra pedig a "nem bennszülöttek" esetében természetes a hátrahőkölés; aki eleve egy win7 elé kerül be és azon tanulja be a rutinfeladatait, az valószínű az xp-től fog idegenkedni.
 • Narxis
  #4
  Szerintem teljesen igazad van.
 • mynameisbence
  #3
  Ez lehet hogy igaz de az itteni emberek többségének nincs pénze a mac-re.Két hete voltam a media marktban és akk a legolcsóbb maces gép majdnem 300 ezer volt. Szerintem ez az oka hogy nincs elterjedve itt
 • sg1oneill
  #2
  Én egyett értek ebben veled! Azonban a probléma, alapban olyan Murphy-s tudod...Ami elromolhat az el is romlik... Bár az én véleményem és ez tapasztalat alpján mondom, ha nem a WINFOST használna az emberek nagy része hanem MAC-et akkor ez a sressz dolog lenne kissé küszöbölve. Mint irtam fentebb, ez sem tökéletes, de 1000-ed annyi bajom sincs vele mint a WIN hülyeséggel. Ha valaki komolyan átlátja ezt, tudhatja, hogy ez az igazság. A MAC pont olyan felhasználóknak van készítve akik nem "számtechzsenik" de olyanoknak is megkönnyíti az életét akik azok! Több éve áltam át, el sem hiszem, hogy nem tettem meg hamarabb. Akkora változást hozott az életembe hogy kimondani nem tudom!
  Nekem föleg a kompatibilitás (kontaktok és minden egyéb dolog frissitése iPhonal pl.) és egyéb eszközökkel is, mint USB cucck, kamerák stb egyszerüsége és megbizható működése fogott meg. Nem beszélve a telepítés, uninstall stb lényegesen egyszerübb és még sorolhatnám a különbségeket. Anyám hatvan éves és nekem dolgozgat, és adtam neki egy Mac Minit és úgy dolgozik rajta mint atom. Nem kell vírus írtót venni, azzal tökölni, meg ilyen olyan férgek, meg stb. Ha valami progarm összefagy akkor is tudok dolgozni tovább. Talán még soha nem fagyott le maga az OSX! Nem értem az Apple-t ha kicsit olcsobb lenne, nem sokkal kellene csak picit, és nagyobb reklámot nyomnának... akkor az emberek simán átálnának. És ezzel sressznek löttek! :)
 • caprocorno
  #1
  Ebben tényleg van valami. Igen, én is tudom, hogy a fejlődés nem állhat meg, de az átlag irodai felhasználónak hatalmas stressz volt pl átállni 98-ról XP-re, most meg itt a 7-es, és mikor mondtam, hogy nem kapható már XP, akkor használt számítógépet akart inkább venni, hiába fogadta el, hogy jó a win7, nem akarta stresszelni magát. Azzal indokolta a döntését, hogy az Office2007-et sem tudta megszokni, arra nincs ideje, hogy órákig keressen egy beállítást, és inkább visszarakatta a 2003-as verziót. Ha most azt mondom, hogy valamilyen szinten igaza van, Ti itt mind le fogjátok enni a fejem emiatt. Mégis ezt mondom, mert nem csak hozzáértők használják a számítógépeket, nem csak IT szakemberek, és nem csak lelkes amatőrök, hanem egy sereg olyan ember, aki használni kénytelen, mert másképp nem lenne munkája, és egy stressz az élete ettől. Persze azt is tudom, hogy még 20-30 év, és kihalnak a digitális bevándorlók, és ha már minden gép előtt benszülött ül, akkor ez nem lesz probléma. Most viszont még az, és erre igazándiból nincs megoldás.