18
  • JasonXXX
    kösz a gyors segítséget. Majd megírom, hogy hogyan sikerült.
    Biztos ez lehet a gond, mert a laptopom újonnan vettem tiszta rendszerel, Norton Internet Security-vel és még a lejárta után is jól működik.
  • Dj Faustus #17
    "Tudnál ajánlani megfelelő vírus keresőt?"
    Nem is a megfelelőn van a hangsúly, hanem a másik vírusirtót (Avast, Avira, AVG, ClamAV, Nod32,...), másik gépen (a rendszermeghajtót másik, tiszta gépben vizsgálva), illetve hogy mindezt egy vírusmentes környezetből (bootolható CD-ről/USB-ről) futtasd.
  • JasonXXX
    A laptop, az asztali és még 2 gép fut a wifi hálózaton, előfordul hogy fut a Utorrent de olyankor természetesen lassú a net.
    Már alig vánszorog a honlap betöltés. A laptop meg változatlanul gyors.
    Szerintem vírus van a dolog mögött. Tudnál ajánlani megfelelő vírus keresőt?
  • Dj Faustus #15
    1. Nézd meg a géped más vírusirtóval, hátha olyan vírust kaptál be, amit a feltelepített vírusirtó nem vesz észre. Esetleg futtass CD-ről/USB-ről bootolható víruskeresőket, hogy kizárható lehessen az operációs rendszer fertőzöttsége.
    2. Hogy kiszűrjük az operációs rendszer hibáját futtathatsz CD-ről/USB-ről futtatható Live Linuxot - például Ubuntut.
    3. Leírásodból kitűnik hogy egy laptop is csatlakozik az Internetre (routeren keresztül gondolom). Ez a lassúság csak akkor jelentkezik, ha a laptop is fenn van?
    4. Futtatsz-e valami fájlmegosztó alkalmazást (DC++, eMule, Bittorrent)?
  • JasonXXX
    Sziasztok!

Miért lehet az, hogy az utóbbi időben drámaian lelassult a netem sebessége az asztali számítógépemen? Hogyan lehet ez ellen tenni? Van vírus írtóm, a rendszerem új. Szinte semmit se tölt be negyed órán belül ellenben a laptopon hibátlanul gyors.
  • matyasp99
    Az internetnek szabadnak kell maradnia. A szólásszabadságnak ez az egyetlen eszköze. Épp az ingyenessége miatt.
    Cat #6
    "és ezt a SAJÁT, angliai előfizetőivel fizetteti meg."
    Akkor legyen világállam, világállampolgársággal. De az internetet akkor sem szabad korlátozni.
  • FtranX
    "Ettől még a British Telekomnak nem fizet semmit, viszont az azt látja, hogy a hálózati forgalma harmadát a Youtube teszi ki."

Miert kene fizetnie? Az internet ugy mukodik, hogy mindenki a sajat internetkapcsolataert fizet. Ilyen alapon a Google is mondhatna, hogy a kapacitasanak egy jelentos reszet a BT hasznalja, tehat fizessen.

A szolgaltatoknak muszaj lesz beletorodniuk, hogy a neten az igazi erteket a tartalom kepviseli es ok csak szimpla adattovabbitok (dumb pipe).
    Ha nem kepesek fenntartani onmagukat, amit ketlek, akkor vegye at a szerepuket az allam. Az internet gazdasagi, tarsadalmi, tudomanyos fejlodesre valo pozitiv hatasa mellett az infrastrukturalis koltsegek nevetsegesen kicsik.
  • Tetsuo
    A(z elvileg) szabad piac minden arat beszabalyoz, amire igeny van azert fizetnek, es vegul MINDIG a fogyaszto. Egy ceg sem nyel le koltsegeket, azokat igy vagy ugy, de a felhasznalo fizeti meg.
    Amelyik ceg szolgaltatasa nem eletkepes vagy nincs ra igeny, elbukik, a tobbi pedig kielegiti a fogyasztoi igenyeket, ennyi.

A veszely az, hogy az igenyeket nem kielegitik, hanem szabalyozzak.
    Ami pontosan a felugyelt netezessel kovetkezik be..
    A liberalista globalizacio egyik jelszava a SZABADSAG, lassan mar nem ugy ertendo ahogy mi gondoljuk. A tobbi jelszava pedig mar reg megbukott..
  • Tetsuo
    Ez a globalizacio.. mit varsz? :)
    Vegso soron mindig a fogyaszto fizet. Arra gondolsz, hogy aki csak emailezeik, az fizessen kevesebbet? Van olyan csomag is..
  • bm823
    Ha a saját előfizetői használják a youtubeot, még is kivel kéne megfizettetnie?

Amúgy meg fizet a szolgáltató és fizet az ügyfél is az internetszolgáltatóknak. Plusz az ügyfél fizet a fizetős tartalomért, plusz fizet a reklámok megnézésével is. Hány bőrt akarnak még lehúzni és kiről?

Fizessen a Dr. House készítője netán a démásznak is mert áramot szolgáltat a sorozat megnézéshez? Sőt a T-home is tartsa a markát náluk, mert bővíteni kell a hálózatát, hogy az iptv-n kitudja szolgálni a sikeres sorozatot.

Akkor már a benzin árát is szabályozzuk már. Ha valaki sikeres fizessen többet a benzinért. Ha több benzint használnak egy helyen akkor ott bővíteni kell a kutakat.

stb,stb
  • n3whous3
    van nem egy mód, hogy a torrent tilalmat ki tudd kerülni
  • Nonix
    Akkor zárják be a boltot ha ennyire nem éri meg
  • Cat #6
    "Szerintem egyaltalan nem ertheto. A Google milliardokat fizet a savszelert a sajat csatlakozasi pontjain, ugyan ugy, ahogy a felhasznalok is fizetnek a szolgaltatojuknak."

A Google annyit csinált, hogy létrehozott egy (több) brutális szerverparkot, és amerikában rákötötte mondjuk a Verizon hálózatára. Ettől még a British Telekomnak nem fizet semmit, viszont az azt látja, hogy a hálózati forgalma harmadát a Youtube teszi ki. Bővítésre kényszerül, és ezt a SAJÁT, angliai előfizetőivel fizetteti meg.
  • Tetsuo
    Az ujsagokat es a (legalis) letoltest nem kene idekeverni, ugyanis azok szolgaltatoktol fuggetlen fizetesuek es mar megoldottak. Pl. Apple zeneboltja, vagy az angol Sound on Sound magazin..
  • FtranX
    "Teljesen érthető, hogy egy angol internetszolgáltató ki van akadva azon, hogy az általa épített hálózat jelentős részét egy amerikai cég terheli le teljesen ingyen, miközben a reklámokból hatalmas összegeket kaszál. Engem is idegesítene."

Szerintem egyaltalan nem ertheto. A Google milliardokat fizet a savszelert a sajat csatlakozasi pontjain, ugyan ugy, ahogy a felhasznalok is fizetnek a szolgaltatojuknak.

Ha berelsz egy szervert akkor is csak a te ISP-dnek kell fizetned nem pedig minden szolgaltatonak a vilagon, ahonnan latogatjak a honlapodat.
  • Cat #3
    "De hogy tiltanának a forgalom miatt oldalakat ???"

Szerintem ez teljesen normális, aki többe kerül a szolgáltatónak az fizessen többet. Képzeld el, hogy bérelsz egy szervert, és azon csinálsz egy honlapot. Ha x látogatottságú a honlapod akkor y-t fizetsz, ha nő a terhelés, akkor többet. Teljesen érthető, hogy egy angol internetszolgáltató ki van akadva azon, hogy az általa épített hálózat jelentős részét egy amerikai cég terheli le teljesen ingyen, miközben a reklámokból hatalmas összegeket kaszál. Engem is idegesítene.

A szűrés simán megoldható, pl. torrentnél a UPC szintén alkalmazza. Ha egy szolgáltató ugyanígy bevezetné az .flv-re, töredékére esne a forgalma.
  • n3whous3
    Már korábban is hírre kaptak olyan elméletek, hogy esetleg majd miként lehetne fizetőssé tenni a netet, és itt nem csak arról van szó, hogy havidíjat fizetsz az ISP-nek, hanem kb mint a kábeltv... Alap csomagban pár oldal, a drágábban meg többféle, stb. Elég nagy faszság, el nem tudom az internetet képzelni így. Ez kb olyan, mintha átlőnének minket egy másik dimenzióba ahol most jelenik meg az internet és máshogy találják ki. Világlázadás stb lenne :D
  • birdo #1
    Szerintem normális dolog, ha az újság előfizetésem magával hordozza a netes megjelenését is olvashassam...míg más nem.A fizetős médiatartalmak is idetartoznak.... Az internetes tájékoztatás két formája alakul ki és lesz egyre elterjedtebb az ingyenes és a fizetős.....Ez eddig rendben is volna.
    De hogy tiltanának a forgalom miatt oldalakat ???
    Jah, majd csak vasárnap reggel netezem egy fél órát... ááááá nem tehetik meg velünk, nem azért lett kitalálva az egész.
    Viszont kérdés az, hogy hogy a csudába lett az origó a tavalyi évben veszteséges ( másfél milliárd ) hogy édesanyának a T-családnak kellet megtámogatnia