AMD: hatmagos és hibrid chipek, elõny a grafikus kártyáknál
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Otthon igen. De ha folyamatosan megy és a légkondícionálást is hozzászámolod akkor pár hónap alatt behozhatja az árát egy intel proci. Ha pedig netán magonként licenszelt progit használsz, akkor még gyorsabban.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
ARM meg gyerekcipoben van, es kozben az Intel is allitolag lassan kijon olyan X86-ossal (Moorestown) ami hasonloan fogyaszt, teljesitmenyben meg agyonvagja. Majd kiderul.
Saor Alba
"Egyébként meg az x86 vonalat kéne kukázni és csinálni végre valamit ami nem 30 éves technológián alapszik és még szoftveres támogatottsága is normálisan van." ARM x...?
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Liszenszeltek a liszenszelt technologia meg nem lopas.
A vita a ket ceg kozt ott kezdett eldurvulni mikor is a Globalfoundries- al szeretett volna gyartatni az AMD X86 CPU-kat. Az Intel erre kitalalta hogy ehhez nincs joga az AMD-nek.
X86-64 mar az AMD szabadalma, toluk liszenszeli az Intel... :) Ez a keresztliszenszeles 2001 ota fennall. A kiegyezesben (#4) ezt megtoldottak 5 evvel.
A vita a ket ceg kozt ott kezdett eldurvulni mikor is a Globalfoundries- al szeretett volna gyartatni az AMD X86 CPU-kat. Az Intel erre kitalalta hogy ehhez nincs joga az AMD-nek.
X86-64 mar az AMD szabadalma, toluk liszenszeli az Intel... :) Ez a keresztliszenszeles 2001 ota fennall. A kiegyezesben (#4) ezt megtoldottak 5 evvel.
Saor Alba
Ha jól tom mindkét cég az IBM-el mûködik ma is együtt, és töllük eredeztethetõek, az IBM húzta fel mindkettõt. Elég elolvasni a wiki oldalaikat, és a processzoraikat eleinte kinek gyártották.
ja inkább megeggyeztek mint elveszítsék a pert, és presztizsveszteség(igaz aki figyelt az utálja õket) nélkül mûködjön tovább.
IBM gyártotta a deportált zsidókat kategorizáló számítógépet ha lehet így nevezni, és a jukkártyákat pedig a leányvállalata.
http://www.youtube.com/watch?v=aklTcGtXDtA
A pénz a mai gazdaság mozgatórugója is:D
IBM gyártotta a deportált zsidókat kategorizáló számítógépet ha lehet így nevezni, és a jukkártyákat pedig a leányvállalata.
http://www.youtube.com/watch?v=aklTcGtXDtA
A pénz a mai gazdaság mozgatórugója is:D
x86, meg az addig elkészültek közül (MMX, SSE, mittomén) sokminden
Azért idézõjel, mert elvileg szerzõdéssel kapták az x86-ot, csak aztán azt õk megszegték és ennek ellenére tovább használták.
A HT-t és az integrált memvezérlõt meg tudtommal nem az AMD találta ki és az intel nem az AMD-rõl másolta le, hanem saját, hasonló technológiát fejlesztett.
Azért idézõjel, mert elvileg szerzõdéssel kapták az x86-ot, csak aztán azt õk megszegték és ennek ellenére tovább használták.
A HT-t és az integrált memvezérlõt meg tudtommal nem az AMD találta ki és az intel nem az AMD-rõl másolta le, hanem saját, hasonló technológiát fejlesztett.
Valsz arra gondol hogy mindkét cég megosztja egymással a már meglévõ dolgokat. Ezért lehet pl amd-intel procikban egy idõ után viszontlátni a másikban kipróbált technológiát. Csak hát Intel marketing, és lefizetések ilyesmiket eredményeznek.
Lehet hogy a legerõsebb proci az intelé, de ár teljesítményben középkategóriában átlag az AMD a nyerõ. Arról nem is beszélve hogy sokszor ugyanazon alaplapba 4 generáció is belemegy, míg intelnél kismillió foglalat jött ki. A legtöbb vásárló meg nem pénzes ha a nagy átlagot nézzük, és itt jól teljesít szerintem.
Az AMD szépen fejleszt, és szisztematikusan. A videókártyáknál látszik pl amit az ATI-vonalon végzett. A 48xx, 59xx vonal akárhogy is nézzük nagyon penge lett. Ha így folytatja szerintem jobb lessz mint az intel. Xbox-ok is ati-val mennek. + elég jó tuningolhatók is és rájött a cég hogy ebbõl is hasznot húzhat szerencsére. Volt egy idõszak mikor nem lehetett könnyen húzni a grafitceruzás tuning után már aki emlékszik még rá:D
Lehet hogy a legerõsebb proci az intelé, de ár teljesítményben középkategóriában átlag az AMD a nyerõ. Arról nem is beszélve hogy sokszor ugyanazon alaplapba 4 generáció is belemegy, míg intelnél kismillió foglalat jött ki. A legtöbb vásárló meg nem pénzes ha a nagy átlagot nézzük, és itt jól teljesít szerintem.
Az AMD szépen fejleszt, és szisztematikusan. A videókártyáknál látszik pl amit az ATI-vonalon végzett. A 48xx, 59xx vonal akárhogy is nézzük nagyon penge lett. Ha így folytatja szerintem jobb lessz mint az intel. Xbox-ok is ati-val mennek. + elég jó tuningolhatók is és rájött a cég hogy ebbõl is hasznot húzhat szerencsére. Volt egy idõszak mikor nem lehetett könnyen húzni a grafitceruzás tuning után már aki emlékszik még rá:D
Mifele "lopott" technologiara gondolsz? Ennyi erovel az AMD HyperTransportjat es a CPU-ba integralt memoriavezerlot is "lopta" az Intel, es elkezdte hasznalni a Nehalemeknel :))
Saor Alba
Ja, miután az AMD az inteltõl "lopott" technológiával kerekedett föléjük az Athlon generációk idején... :P
Az AMD procijai mostanában nagyon nem jók, de tény hogy elég olcsó és már a minõsége is korrekt. Jó lenne, ha végre valamit alkotnának, mert akkor olcsóbban lehetne jobb procit szerezni, de addig marad nekem az intel.
Egyébként meg az x86 vonalat kéne kukázni és csinálni végre valamit ami nem 30 éves technológián alapszik és még szoftveres támogatottsága is normálisan van.
Az AMD procijai mostanában nagyon nem jók, de tény hogy elég olcsó és már a minõsége is korrekt. Jó lenne, ha végre valamit alkotnának, mert akkor olcsóbban lehetne jobb procit szerezni, de addig marad nekem az intel.
Egyébként meg az x86 vonalat kéne kukázni és csinálni végre valamit ami nem 30 éves technológián alapszik és még szoftveres támogatottsága is normálisan van.
Az AMD-t megprobalta kicsinalni, nem jott ossze: link. Most az Nvidiaval probalkozik. Amugy folyamatban van ellenuk jelenleg is 2-3 (?) trosztellenes per.
Saor Alba
Amd többet zabál,de kiszámoltam ,csak a prockót 2 évig használom akkor éri be intel árait! én 28.000-ért vettem phenom2 945-öm 95w-ost ....
ocso amire kell arra bõven jó! persze lehetne ezen vitázni..egy jó darabig ez lesz! ha kell akkor majd jobban megzingelem,de szerintem nem számít!
ocso amire kell arra bõven jó! persze lehetne ezen vitázni..egy jó darabig ez lesz! ha kell akkor majd jobban megzingelem,de szerintem nem számít!
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
az Intelnek sem érdeke kicsinálni a konkurenciáját, ugyanis ha egyedül marad az amcsi versenyhivatal azonnal nekiugrik, és darabokra szedik
az AMD véleményem szerint amire ma egy PC kell, bõven elég, és még olcsó is
az AMD véleményem szerint amire ma egy PC kell, bõven elég, és még olcsó is
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Örülök az AMD-nek, hogy felhozták magukat, mert kezdett már nagyon egyszereplõssé válni a piac. Ígéretes fejlesztéseknek tûnnek, fõleg egy olcsóbb x86-os tablet, erõs grafikus "fúziós maggal"
← ElőzőOldal 2 / 2