68
-
#13 Ne vedd sértésnek, de az SST rendszerre is azért volt pénz anno, mert komoly katonai alkalmazást szántak neki. Az más kérdés, hogy kihátráltak mögűleg és nem sok katonai vagy katonai felderítéssel összefüggő dologban vettek részt.
Ezek a tesztek egy újgenerációs siklóhoz is szolgálhatnak.
Nem értem, hogy miért kell minden hírnél fröcsögni és baromságokat írkálni... -
#12 Bármilyen fegyver űrbe telepítése tudtommal tiltva van. -
MacropusRufus #11 a szovijet Buran ugyan ezt csinálta a 80-as évek végén. Mi ebben a hír?
Felment, magától. Pályakorrekciókat végzet magától, és landólt megint csak magától. Ehhez a jenkiknek több mint 25 évet kellett várniuk. Hát nem is tudom.
De az érdekes tényleg az amit lejjebb említettek: NASA-ra nincs zsé. Haditechnikára van. Hát gratula, bár mit várhatunk mást? Akik a csúcson vannak azokat jobban érdekli az ölés és a pusztítás mint bármelyik másik átlagembert.
Amúgy meg: ha lesz háború azt a cíber térben fogják megvívni sztem. Ellenfelet blokkolo és/vagy dezinformációval ellátó rendszerek lesznek. A háttér országot mediahackel befolyásoló egységek stb.
És ezt már egy kis ország is képes megtenni, nem kell dollár milliárdos hadsereget fentartani. Sztem.
-
kukacos #10 Csak én röhögök még mindig az "űrsikléónak" szón?
-
Carsee #9 A predatorok szerintem nem azt a hálózatot használják, bár minden feltőrhető :DD -
vasedeny2 #8 az usának nincs pénze a nasa-ra de: katonai űrrepülőre igen. ráadásul robotrepülőre, mert ugye az iraki katonák nem bírták a stresszt, és a "gépezet" fordultak (wikileaks) pedig minden apró teknikai vívmánynak szoktam örülni, ez most nem olyan jó :S -
#6 Hát igen, valszeg egy manőverező, újrafelhasználható kémműhold lesz belőle.
Asszem nem tömegpusztító fegyverek űrbe telepítését a Világűregyezmény sem tiltja, így akár még olyan speciális fegyver is lehet belőle, amivel órákon belül a Földön bárhol, igaz korlátozott nagyságú csapást tudnak mérni. -
Pares #5 Mégha hadi célokra is, de jó látni, hogy azért próbálkoznak valamit tenni űr-ügyben. -
cateran #4 /facepalm..az mekkora epic fail volt... -
Yv@n #3 Azok alapján ahogy a korábbi hírekből kiderült, hogy az amcsi kém repülők kódolatlanul tolták a jelfolyamot, még akár elő is fordulhat. :D -
Carsee #2 valószínüleg a TDRS műholdakon keresztül folyó kódolt kommunikációt a dekódered simán visszafejti -
lapaleves #1 azért is jobb lesz ez a légköri robotrepülőnél, mert csak elfordítod otthon a műhódos tévét és nézheted mi van irakban.