17
  • MerlinW
    #17
    A cikkben nem az az igazolványkép a lényeg, hanem hogy csupán egy apró ötlet kell, és máris kész a 23 éves milliomos. Ennyi.
  • Blacktom
    #16
    Jaja, szintúgy:) Aláírásba is belephotoshopoltam hogy folyamatosabbak legyenek a vonalak:D Tök jó a photoshop mint ige:D mint a google...
  • redfish
    #15
    "...Mint már előttem is írták ez Magyarországon "halva született ötlet", itt ugyanis (tudtommal) már nem kell semmihez sem igazolványkép. Útlevél, személyi, stb az okmányirodában készül helyi fényképpel..."

    Azért még elég sok okmányhoz vagy kérelemhez szükséges az igazolványkép!...

    Pl.: diákigazolvány, önéletrajz, vízumkérelem, közlekedési bérletek...

  • krajcsovszkig
    #14
    E-felvételi esetén ott a neten tölthetsz fel a diákodhoz képet.
    Én is webkamerával csináltam, kicsit rámentem psp-vel, hogy egyenletes legyen a háttér meg jobbak a színek azt szevasz. Sőt, még aláírást is szkennelve kell felrakni.
  • Utokverek
    #13
    Photoshoppal igazolványképet :D
  • Ferrer
    #12
    Autósiskolába jelentkezéskor, önéletrajzba.
  • RaZoK
    #11
    hátő én már évek óta magamnak csinálom az igazolványképet telefon+nyomtató+fényképpapír segítségével
  • nextman
    #10
    "Jelenleg havonta átlagosan 100-an veszik igénybe a szolgáltatást, azonban ez csak a kezdet."

    Én ezt a mondatot emelném ki, ez nem csak a kezdet, hanem a végzet is, barátom:)
    Ahogy előttem írták, nincs már szükség erre, ha lenne, akkor is sokkal olcsóbban, akár ingyen is megcsinálnák sokan mások, kicsi energiabefektetéssel.
  • bestpixel
    #9
    "Ezeket a képeket én is jobban elkészítettem volna" - mondta a 23 éves Kutzer" - Na, így születnek az igénytelen fotók milliói manapság. Ma már mindenki profi fotós, aki még egy optika nélküli "kamerával" is jobb képeket készít, mint egy tanult, tapasztalt fotós stúdiófelszereléssel.
    Még jó hogy nem űrhajót akar építeni.
  • narumon
    #8
    Mint már előttem is írták ez Magyarországon "halva született ötlet", itt ugyanis (tudtommal) már nem kell semmihez sem igazolványkép. Útlevél, személyi, stb az okmányirodában készül helyi fényképpel.
  • kvp
    #7
    A legtobb uj igazolvanyhoz az irodaban keszitik a kepeket, mert az biztos, hogy nem manipulalt. A tobbi esetben pedig az ember keszit egy tetszoleges kepet es elohivatja a legkozelebbi boltban (elektronikai aruhazban, drogeriaban, abc-ben, stb). Szinte mindenutt lehet igazolvanykepet is kerni, ekkor egy foto araert 4 kepet kap a vasarlo. A srac otlete, hogy a webkamerarol egyenesen a hazhozszallitasig lehet eljutni, persze aki nem mozdul ki otthonrol, az hogy adja le a kerelmet? Email-ben, tetszoleges, ellenorizetlen keppel? Ha igen, akkor meg minek a nyomtatott kep?
  • ozdimorgo
    #6
    Évek óta magamnak készítem az igazolványképet is, nem értem miféle szoftver kell ehhez. Bőven jó az ingyenes xnview, mindent tud amit kell - a webkamerát is kezeli. A képet meg ki lehet nyomtatni bármelyik tintasugaras nyomtatóval, csak nyomtatható fotópapír kell hozzá...
    Egész véletlenül nem "Brit" fiatalemberről van szó?
  • slickboy
    #5
    Jaja, én is ledöbbentem annak idején amikor helyben okmányirodában digitkamerával (ami sztem sima webkamera volt) rögtön megvolt kép, lehetett választani melyik sikerült legjobban és kész. Mintha nem is Magyarországon lettem volna. Úgyhogy ez a rendelgetős módszert már meghaladtuk. Ha mégis olyanra van szükség, semmivel sem macerásabb keresni egy fotóst aki csinál 4 képet és az rögtön megvan nem kell postán várni.
  • passatgt
    #4
    bankkártyához kellett fénykép, telefonnal lefotóztam magam aztán szevasz
    nem kell ezt túlbonyolítani
  • Razide
    #3
    Fényképészként én sem bízok a fényképészekben, inkább magamnak készítem el a képet. Csak át kell öltözni, elő kell pakolni az állványokat, ernyőket, vakukat, infrás távirányítót, lőni pár képet, amíg nem lesz jó az eredmény, majd az egészet visszacsomagolni, a képfájlt pedig számítógépen retusálgatni. Ez több mint egy órás móka így, de legalább normális, tükörreflexes gép készíti, nem egy webkamera gombostűfejnyi optikája.
  • RoyalPredator
    #2
    Majd készítek vigyorgós kalashnikovos képet, shemaghban, cipőwaxal bemázolt képpel, és arany szemcsiben;)
  • redgreen
    #1
    Én digitális fényképezőgéppel készítek képeket, a legjobbat sokszorozom, és beterítek vele egy 10x15-ös szabványképet, majd a jpeg fájlt belekeverem az előhívandó nyaralási fotók közé. Így nagyon olcsón lesz 4-6 darab igazolványképem, ha lenne fotónyomtatóm, még a laborba vezető utakat is megspórolnám (de persze vannak netes rendeléssel, postai úton kézbesítő üzletek is, csak ott nem olyan egyszerű reklamálni).

    A probléma nem is ez, hanem a rendes, árnyékmentes megvilágítás és a homogén háttér, amit vagy műtermi eszközökkel, vagy digitális utómunkával lehet elérni. És mindjárt ott tartunk, hogy az olcsó nem is olyan olcsó, az egyszerű nem is olyan egyszerű. Ettől eltekintve a próbálkozás jó, és hiánypótló, de útlevélnél például nem biztos, hogy elfogadják majd a szobarészletet is tartalmazó képeket.

    Nálunk (Magyarországon) egyébként az útlevélre az okmányirodában kamerával felvett kép kerül, így mi sokkal előrébb tartunk, mint a németek.