34
  • Deryck
    #34
    egy képregény adaptációt egy múltszázadi történelmi filmmel és egy fantasy trilógiával hasonlítotok össze? grat. ennyi erővel egy zsák krumplival is össze lehetne hasonlítani.
    sztem a 300 jó film, a történelemhez pont annyi köze van mint amit már vki leírt itt, de számomra szórakoztató volt
    amúgy manapság senki sem néz már filmet tv-ben, az oka pedig az hogy a legtöbb adó telebassza az összes filmet negyedórányi reklámokkal, a sarkok meg tele vannak öklömnyi nagyságú hirdetésekkel hogy jön a vb meg bl meg f*szomtudja. múltkor is megkíséreltem megnézni a keresztapa 2-t komolyan majdnem kihajítottam a tv-t az ablakon a 3. reklámnál, de aztán végülis ráhagytam.
  • boomsly
    #33
    Ja-ja. Méltó és a történelemről ennyi elég is.
    Leonidas csapatai a csata előtti évben a perzsa birodalom oldalán dúlták végig és fosztogatták a déli görög városállamokat. Azért sem sietett Athén a segítségükre.
    Amúgy meg csont buzi egy társaság volt. Szerelem csak férfi és férfi között létezhetett. A nők mint olyanok, "beszélő jószágként" szerepelnek, akik legnagyobb haszna, hogy képesek szülni.
  • bippo
    #32
    "Hát a 300 sok minden csak nem méltó. Nem is lehet mert kb. annyi a valós a film és a valóság között, hogy voltak spártaiak meg perzsák akiket Leonidász és Xerxés vezetett csatába Thermopüllánál. És kb. ennyi. Semmi több!"
    Ennek ellenére szerintem is méltó. Leonidászt hősként és jó királynak állítja be, a seregét/csapatát pedig bátor hősöknek. Bennem legalábbis ezt az érzetet keltette, részemről méltó emlékállítás, főleg, hogy maga a film minőségileg is megállja a helyét, igényes, nem gagyi.
  • BaliBoy
    #31
    Uramatyám. Hány éves vagy Te? 10?
    Az Egri csillagok egy 1968-ban készült film. Mégis mire számítasz? Nem volt még CG.
    Ráadásul A Gyűrűk Urával példálózni. Nagyon belenyúltál mert az a kedvenc történetem/film trilógiám. Cirka 35 év van a két film alkotás között és felsorolhatatlan technikai újítás. Ilyen szánalmas összehasonlítást még nem hallottam.
    Az meg aztán tényleg óriási mértékben rontja a film élvezhetőségét, hogy a 2,5 órás film alatt felvillan egyszer egy karóra meg egy "élre vasalt nadrág". Sőt ha nagyon figyeled akkor a törökök között van amelyik katonai surranót visel és még a foguk is be van tömve........... Hihetetlen milyen bakik....

    De az olvasott szöveg értelmezésével is gondjaid vannak. Arra reagáltam, hogy egy okos pajtid a 300-at mint méltó emlékállítást hozta fel példaként. Hát a 300 sok minden csak nem méltó. Nem is lehet mert kb. annyi a valós a film és a valóság között, hogy voltak spártaiak meg perzsák akiket Leonidász és Xerxés vezetett csatába Thermopüllánál. És kb. ennyi. Semmi több!
  • Etinger
    #30
    Lehet szidni a 300-at, de:

    - képregény adaptációról van szó, ne feltétlen a történelmi oldalát lesd a dolognak
    - az Egri csillagok határozottan egy gyenge magyar film. mert az viszont egy történelmi film, igaz, regény adaptáció, de olyan ciki dolgok vannak benne, ami azért szúrhatja az ember szemét... kezdve a rengeteg bakitól (élére vasaltnadrág, karóra), a minimális török hadig... komolyan, hol van a nagy sereg? :D

    Nézd meg a Gyűrűk urát, a Két Torony és a Király visszatér máig a legjobb csatajelenetekkel teli filmek. Nem, nem a trollok és a varázslat miatt.
  • koschwarz
    #29
    még jó hogy nem csak a te véleményed létezik a világon.
  • Laza
    #28
    Ez a film nem TV-re és magyar szinkronra készült.
    Ez a szinkron az eredetihez képest nagyon gyenge volt.
  • winnie
    #27
    "Pénzért se nézném újra... "

    ??? megnézted? wow.
  • Reg5
    #26
    Épp az, hogy már nem. A Maunikát kaszálták, és valszeg a Józsira is ez a sors vár.
  • Reg5
    #25
    Skorpiókirály 2 xD Pénzért se nézném újra...
  • BaliBoy
    #24
    Biztos igaz, hogy szar volt a szinkron meg agyon vagdosták, de ettől függetlenül is a 300 egy harmat gyenge gagyi film.
    Igen durva gond van azon embereknek a kulturális érzékével, ízlésével akik szerint a 300 méltó emléket állít "a hősies spártaiaknak és a közülük is kiemelkedő Leonidas királynak". Tiszta szégyen, hogy egyeseknek ez a förmedvény a méltó emlékállítás.
    Ajánlom ezen emberek figyelmébe mondjuk az Egri csillagokat. Bár biztos nem fog tetszeni a többségének mert nem lesznek benne 8 méter magas törökök meg lopakodó köpönyeges janicsárok és Dobó István sem fog 10000 szpáhit kardélre hányni miközben egy gnóm barlangi trollal küzd.
  • Etinger
    #23
    Nem feltétlen szar az ízlése a filmek terén az átlag magyar nézőnek, csak egyedi. A könnyedebb filmeket szereti... ez a műsorokra is igaz.. A probléma az, hogy... néha ez a könnyedség nem jár együtt a minőséggel. Khmm... vagyis nem is néha.
  • Etinger
    #22
    Jah, én buliztam de a kivetítőn azért odalestem ;)
  • zoltanszon
    #21
    En nem feltetlenul itt latom a hibat. Arra lennek inkabb kivancsi, ha egy idoben menne a ketto, akkor ohgy nezne ki a nezettseg.
    Nagyon sokan egyszeruen nem tudjak kivarni a Showder klubot, mert masnap mennek dolgozni, es aludni sem artana valamikor.
    A masik ok, amiert en nem neztem volna meg a 300-t akkor sem, ha nem lett volna meg DVD-n, az, hogy szetszabdalja, es megvagdossa az RTL, hogy 16-s karikat tehessenek ra.
  • Yutani
    #20
    Nem a TV-s adatokkal van baj, hanem azzal, hogy az általad felsorolt szennyre van igánye a magyar TV néző kultúrembernek.

    Én ott virtuálisan elástam az átlag magyar TV nézőket, amikor kiderült, hogy a Győüzikesót többen nézik, mint az utána következő, intellektuális humornak mondható Showder Klubot. Ekkora a magyar átlagnézőnek az igénye, és akkor ne is csodálkozzunk, hogy tartunk, ahol tartunk.
  • Lameth
    #19
    Kb. két hete néztem meg eredeti nyelven eredeti DVD-ről ötödször, reklám nélkül. :)
    Elég rétegfilmnek tartom, sokaknak nem jön be a látványvilág, ez van, és a TV-s adatok azóta nem érdekelnek, hogy a maunika, josi barát, és hasonló legalja műsorok ekkora nézettséget produkálnak.
  • DeviloftheHell
    #18
    filmet nézni cenzurázott kép és hanganyaggan szar szinkronnal? :D ugyanmár torrentröl eredeti nyelven cenzurázatlanul megnézem inkább
  • CaptainRumi
    #17
    Hát én nekem nagy kedvenc a 300, de a szar szinkron(szöveg) és a retek klub miatt inkább választottam a Barca - Realt... de ha az sem lett volna akkor sem nézem meg tévében így.

    aki nézte, azoktól kérdem: megvagdosták azok a buzik a filmet, vagy leadták "normálisan" ?

  • gabeone
    #16
    Tegyetek magatoknak egy szívességet és ne is kapcsoljátok be a tv-t. A bosszantó reklámok miatt engem már nagyon régen elveszítettek, mint potenciális tv nézőt..
  • Radee
    #15


    Komolyan senki nem emlékszik, hogy mit adtak a 300-al egyidőben?
    Csak azért nem nézte senki mert a spanyol bajnoki döntő ment akkor. Real Madrid és Barcelona. Majdnem az "európai super bowl".



  • xido
    #14
    És akkor nem is beszéltél még arról,milyen ipari mennyiségben lehetett szétvágva az ORTT által egy ilyen fröcsögős film:)))
  • Barakukk
    #13
    Tudod, megvolt letöltve nem sokkal a premiert követően, aztán nem vigyázott rá, aztán látja, hogy megy a tévében, megnézi, míg a 300 többeknek eredetiben van meg, vagy ha hamisan, akkor vigyáz rá, mert szeretik azt a filmet. Mindegy, csak egy elmélet.
  • Stonee
    #12
    akihez a tévében jutnak el ezek a filmek először, azok már gyakorlatilag minden szart megesznek amit leadnak. azt nézik ami van, tök mind1 mi az. cím alapján válogatnak , és kit hoz lázba egy olyan cím h "300" ha nem is tudja, nem is érdekli h mi az.
  • bippo
    #11
    Én már az előzetes után úgy döndöttem, hogy nem nézem meg,pedig a filmet imádtam. Nálam is a fordítás és a szinkron volt a fő ok.
    (Love Guru: no comment.)
  • barcames
    #10
    normális ember beteszi dvd és megnézi mert annyi reklám van, hogy azokon alszik el az ember.
  • tomcsa4
    #9
    "...míg a Skorpiókirály csak kevesebbeknek van meg, vagy elveszett."

    :D Ez mekkora. Elképzeltem, ahogy több százezer nézőnek elveszett a DVD-je és kétségbeesetten nyúl a TV-hez. :)
  • Barakukk
    #8
    Mert már mindenkinek megvan DvD-n a 300 és ott meg tudja nézni eredeti hangon, míg a Skorpiókirály csak kevesebbeknek van meg, vagy elveszett. Amúgy szerintem a Skorpiókirály sem egy nagy film, de számomra sokkalta élvezhetőbb, mint a 300. Tudom, irreleváns információ, de most meg kellett osztanom.
  • Exen
    #7
    Már ne haragudj Silenzio, de arról sokan megfeledkeznek, hogy a film egyb en emléket állít a hősies spártaiaknak és a közülük is kiemelkedő Leonidas királynak, szóval ezt azért gondoljuk át, mielőtt ... .
    A másik, igen, sokaknak tetszett a képivilág, sokaknak nem, én úgy gondolom, hogy a jó új dolgok mindig szélsőségesen megosztják a közönséget kisebb-nagyobb létszámban, de ez mindig az ismertetőjele a kreatív és nagyszerű filmeknek.
  • sandor8206
    #6
    hát pedig a skorpiókirály 2, ritka ritka ritka szar film, magyar tv-néző színvonal
  • Silenzio
    #5
    Nem csoda, a peplumfilmeket mindig utáltam. Pláne, ha szánalmas, agyon-digiszűrőzött képregényfilmek is. A XXI. században Magyarországon semmiféle jelentősége nincsen a témának, a megvalósítás pedig finoman szólva is messze áll az ízlésemtől. Ja igen, Frank Miller egy idióta.
  • Wolfi24
    #4
    Még a 300 paródiájában (Meet the Spartans) is letudták úgy szinkronizálni a szöveget, hogy jó legyen "Ez itt Spárta!" De hogy az eredeti filmben, miért nem, az rejtély marad.
  • Oláh Herkules
    #3
    "nem csak spártaiii" na húzzanak a büdös....
  • Exen
    #2
    Én a 300-at elszőrös egy rosszabb, de élvezhető mozis változatban láttam, és nagyon tetszett. Ezzel szemben a magyar szinkron olyen szinten kritikán aluli volt, hogy 10-20 percnél tovább én sem birtam és inkább elkapcsoltam.
  • Tetsuo
    #1
    Szinvonal, aaaz van! :S