36
-
pixx #36 Érdekes, nekem nem is tudom, mikor fagyott le utoljára a win. Mondjuk, aki nem tudja mit csinál és össze-vissza nyomogatja a gombokat, annak előbb-utóbb biztos megadja magát.
Az aksinak semmi köze a winhez, ugyanott készül a pc akis, és a Mac aksi is. Kínában. Egy biztonsági kapcsoló van benne, meg van határozva hányszor lehet feltölteni, és lemeríteni, ha ezen túl vagy, meg hal az aksi. Persze ezt a gyártók nem verik nagy dobra.
Amúgy egy laptopban az aksinak nem kell egész nap bent lennie, főleg, ha hálózatról megy. Az emberek 90%-a pedig így használja, nem is csoda, ha egy év után szét megy az aksi, ez a hozzá nem értést tükrözi...
-
bambusz76 #35 A szoftverek es a hardverek minosegetol fugg egy gep. En mindket platformot hasznalom, es a nagy elonye a Macnek anyyi, hogy stabilabb, de nem csak kicsit, hanem nagyon...
A profi design studiokban (grafika, dtp) inkabb hajlanak a Mac fele, szimplan azert mert gyors es stabil, persze amellett van PC is. A 3D studiok zomeben Win-t futtatnak, de ott is van Mac. A zenestudiok nem tudom, de szerintem ugyanugy mindkettot hasznaljak.
A PC se, es aMac se tokeletes, de szerintem ez a gep amirol a cikk ir az eleg szanalmas... -
Justil #34 "s minek szarakodjon a user a winfossal ha használhat normálisan Mac-et is?"
a winfossal nem kell szarakodni. az hogy te, és az ismerőseid állandóan szarakodtok vele, csak titeket minősít, nem a windowst :) -
Justil #33 na ezzel megint ráfaragtál, ugyanis rengeteg profi ismerek zenészt ismerek, aki pc-vel zenél, fotóst nem annyira de tuti köztük is van sok.
ideje lenne már felfogni: profi audio-video felhasználás != apple. -
llaszlo #32 És az miért is van, hogy profi fotósok és zenészek mind csak Mac-et használnak? Biztos azért, mert olyan szar. -
llaszlo #31 Már lementél és észre sem vetted.
Érdekes ismerek olyat aki nem játszik a gépén, van vírusirtója, tűzfala stb nem látogat kétes oldalakat nem nyit meg kétes emaileket és mégis beszarik a winfosa.
A Mac meg be van állítva, és optimalizálva van hogy ne szarja össze magát. És minek szarakodjon a user a winfossal ha használhat normálisan Mac-et is?
Érdekes, hogy egy kérdésre sem vagy képes válaszolni. Van valami érdekes köd az agyadon vagy min és csak az mfosban tudsz gondolkodni.
Nézd már meg, hogy a laptopok milyen árban vannak és érdekes, hogy kb ugyanannyiba kerül egy macbook szintű normális (minőségi) gép is. Ez vajon miért is van? -
Justil #30 hát nyilván a windows sebezhetőbb a hülye felhasználóval szemben, ez sajnos tény. ezért aztán az, aki nem bír úgy gépezni, hogy ne b*ssza össze pár hét alatt a rendszert és pénze is van feleslegesen, vesz egy meket, és elvan vele vígan, mert azt csak bekapcsolja és nyomkodja, azt kész.
köszi, de én erre a szintre nem mennék le :) -
llaszlo #29 "kb 3-4 éve fagyott utoljára a gépem, pedig azelőtt xp volt rajta, most kb fél éve win7. ezt buktad." Ha a Tigerem lenne akkor az is ment volna 3 évet, csak frissítettem . De a clean install óta stabil a rendszer. -
llaszlo #28 Látom. Kiemelsz részeket és azon logvagolsz. Roppant tehetséges vagy. Érdekes, hogy a legtöbb embernek fagy a winfos ÉS EZ TÉNY, ez volt a saját tapasztalatom is. Ez miért is van, hogy ha a többséget megkérdezzük akkor legalább a 95% azt mondja, hogy már fagyott le a winfosa?
Nem baj küzdjél csak, értelme úgy sincs sok talán jobban alszol. Az Apple piaci részesedése egyre növekszik és fog is. És a legtöbb cég csak kullog az Apple után meg másolják a cuccait. Megelőzni úgysem tudják. Talán a google, de ahhoz még idő kell. És persze az Apple sem hagyja magát Ő is fejleszt folyamatosan és mindig lesz válasza a konkurenciára.
A páromnak egyidős a gépe az enyémmel. És nem egy gagyi gépet vett, de mégis az aksija már tropa, a DVD is haldoklik és még sorolhatnám, pedig sokkal kevesebbet használja, mint én.
Egy Sony Vaio is szar? Csak, mert kb hasonló tudással hasonló árban lehetett kapni az én gépemmel.
Az IBM az minőség, csak ocsmányul néz ki. Az a wepad hálózati csatlakozó is elég otrombán néz ki.
És az apple tényleg gagyi cuccokat árul ezt mutatja ez a videó is:
http://vimeo.com/10367683 -
Justil #27 "Kb 2 éve fagyott le utóljára a gépem amikor kijött a Leo, pedig napi 12-14 órát folyamatosan megy és használva van."
kb 3-4 éve fagyott utoljára a gépem, pedig azelőtt xp volt rajta, most kb fél éve win7. ezt buktad.
"Szóval lehet fikázni az Apple-t, mert már ez lett a divat, de attól még rohadt jó cuccokat gyárt és fog is.
Meg lehet venni az olcsó gagyi cuccokat is, ha valaki állandóan szívni akar."
meg lehet venni pc-t 2x annyiért, félbeharapott almával a tetején. ha valaki az ablakon akarja kihajigálni a pénzt.
FAIL -
llaszlo #26 Az Apple az mégis hol is reklámoz? Bár a nickedből kiindulva nem is csodálom ezt az "értelmes" hozzászólásod. Érdekes én még egy reklámját sem láttam a TV-ben, de még a neten (honlapokon linkként) sem nagyon. Van egy pár "I am a Mac" reklámjuk, de ennyi.
Már lassan 3 éve használok Mac-et és mást (winfos, linux PC-t) nem cserélném el egy winfosos PC-re a gépemet. A barátnőm laptopján is linux van még azzal is sokkal elégedettebb, mint korábban a winfossal.
Androidos okostelefonom van, de már azt is lecserélném egy iPhone-ra, mert sok szívás van vele.
Az apple cuccai nem olcsók, de közel nincs velük annyi szívás, mint a wines pc-kel. És egy remek élményt nyújtanak a felhasználónak. Az élet egyik értelme, hogy minden percében jól érezzük magunkat. A kékhalál/hibaüzenet/lefagyás nem egy jó élmény.
Kb 2 éve fagyott le utóljára a gépem amikor kijött a Leo, pedig napi 12-14 órát folyamatosan megy és használva van. És azóta is az a rendszer van rajta a frissítésekkel. Újraindítás nélkül sem lassul be. Csak akkor szoktam újraindítani, hogy ha valami SW frissítés van és az igényli. Eddig a csúcs 43 nap folyamatos használat volt és nem lassult be nem fagyott le.
Szóval lehet fikázni az Apple-t, mert már ez lett a divat, de attól még rohadt jó cuccokat gyárt és fog is.
Meg lehet venni az olcsó gagyi cuccokat is, ha valaki állandóan szívni akar. Lehet az Apple cuccokkal is, de sokkal kevesebbet.
A silány minőség miatti bosszankodás sokkal tovább tart, mint az olcsóság felett érzett öröm. -
MsUser #25 A MAC-es felhasználók nem a többség, ez nagy hátrány.
Nem fikázom a iPad-ot csak ólcsóbban is előállítható egy használhatóbb jobb
ugyanilyen ezköz. De mert iPad, meg ifone meg APPLE ezek a rengeteg reklámköltséget hordozó minimal készülékek sok pénzért csicsás OPP-al vagy menűvel egy kicsit sznob rétegnek fontos, akinek van esze az PC-t használ Xp-vel vagy Win7-el és középkategóriás mobilt és mégis boldog, bár nem olyan trendy :) -
Justil #24 "Amellett az operacios rendszer ami meg egyszeruen csak nagyon eltalatak, hasznalhatosag es kulalk szempontjabol is."
"de sokkal jobb es egyszerubb a mac-en dolgozni mint a pc barmikor, ez van!"
szerinted. szerintem meg rohadtul nem... -
#23 Sokan akik élből fikázzák az Applet hajlamosak ezt amit írtál elfelejteni. Nevezetesen, hogy azért az újításaikkal mindig felkavarják az állóvizet a piacon.
Mint az ipod az mp3 esetében, az iphone a telefonoknál, és most az ipad a tablet fronton. -
bambusz76 #22 "Hát ez jobb lett szolgáltatásait tekintve mint az iPad, bár ez nem meglepő."
Ezt az XP - hihetetlenul ronda - betolto ablakabol szurted le? Vagy ki is probaltad?
Amit sokan nem ertenek, vagy nem fogjak fel, hogy az ipad, ipod, iphone cuccokban nem a maga a kutyu a lenyeg, hanem a rengeteg alkalmazas ami mogotte van. Aminek a legtobbje persze fizetos...
Amellett az operacios rendszer ami meg egyszeruen csak nagyon eltalatak, hasznalhatosag es kulalk szempontjabol is.
En hasznalok PC-t a munkam kozben, otthon meg Mac-et, mindkettot szeretem, de sokkal jobb es egyszerubb a mac-en dolgozni mint a pc barmikor, ez van!
Nem ertem miert kell valakinek PC-s vagy Mac-esnek lennie.
A mobil eszkozok atformalasaban elen jar az Apple, rengeteg ujitast hoz a kovetkezo par ev, es remelhetoleg nem csak az Apple oldalarol.
Csak annyit hogy most jott ki az Adobe CS5, ami teljes mertekben az ujfajta mobile eszkozokre lett optimalizalva, kielezve. Ugyanazt a lavinat fogjak ezek a tablagepek elinditani mint annak idejen az ipod az mp3-mal.
-
Loverman #21 *vackokkal -
pixx #20 Már van, csak négy kivetítő kell hozzá, és egy félkör alakú spéci üveglapra vetítik ki, nagy szoba kell hozzá, meg sok pénz... -
Zoliz #19 Mekkora égés ilyen vacakokkal paparazzózni :D -
Szemjuel #18 én azt várom hogy hasonló kütyük legyenek mint az avatar-ban azok az "üveglapok" amin nézték az adatokat :D remélem még az én időmben fejlődik ennyit a technológia :)
----
pixx
igen, tényleg elkúrtam... a fusi tabletből rémlett hogy a hátulján van kam.. -
chuky123 #17 Pozitivum hogy "gonosz" xp fut rajta. Ez által gondolom azt lehet rá telepiteni amit akarunk. Árba biztos olcsobb lesz mint fapados ipad. Tudásba meg simán odaveri az ipadet. -
Justil #16 +1 -
metaljesus #15 az is könnyen lehet hogy direkt történt így. ha nincs ez a baki, egyáltalán nem biztos hogy hallunk róla. így meg jó kis hírverést csináltak neki. -
lapaleves #14 már miért kapták volna meg? a bemutatónak meg kellett történnie, nem hagyhatták ki a hypeot egy gondolom majdnem kész termékkel. ez nem azt jelenti, hogy nem lesz belőle működő dolog rövidesen.
az egész ipar folyton papírlauncsol meg üres dobozokat mutogat, nem értem ez önmagában miért cikibb, mint minden más, amit még elkészülte előtt megpróbálnak eladni. -
wsvap #13 A felelős fejlesztő srácok biztos megkapták a magukét bemutató után :D -
#12 Kíváncsi vagyok, mikor durran ki ez a tablet-lufi, amikor az emberek tömegével jönnek rá, hogy semmi szükségük ezekre a kacatokra. -
#11 Túl sok iPad klón már nem lehet, 2 név foglalt, ezek maradtak: YouPad, HePad, ShePad, ItPad, TheyPad -
MsUser #10 Hát ez jobb lett szolgáltatásait tekintve mint az iPad, bár ez nem meglepő.
Az is biztos hogy olcsóbb lesz!
Már azt is tudjuk "a bemutatónak köszönhetően" hogy Linux-on kívül Win-t is viszi.
Valjuk be egyik sem hátrány, idővel "ahogy bevétel lesz az első eladásokból" felzárkóznak majd. És addigra a kínai és japán piac is belendül az iPad klónokkal és lesz választék. -
pixx #9 Rosszul tudod, az nincs, viszont mikrofon valóban van rajta... -
Szemjuel #8 ha jól tudom kamera is van rajta :D -
endrev #7 Szőr-nyű.. :D -
#6 *mikrofon van -
pixx #5 Ipad egy nagy mobil telefon, a telefonálás képessége nélkül, plusz extrák amik hiányoznak, mondjuk kamera, és mikrofon.
Amúgy ami az Ipad alatt működik az már a 3. generációja annak az OS-nek, szóval nehéz összehasonlítani.
Bár ha az Iphoneból indulunk akkor itt is kell várni a 3. generációra, mire valami értelmes dolog lesz belőle. És lesznek ilyen alapdolgok, mint Kamera, meg mikrofon, és USB. -
#4 Itt az a kínos, hogy csak a külsejté tudták lemásolni, de aztis szarul ;) -
#3 Ez aztán a mega-ciki!
"Ilyen jó, olyan jó, amolyan.... oppsz...tartunk egy kis kávészünetet..." :D -
pasi29uk #2 FaPad ...nem működik de legalább az árát tudjuk -
#1 FAIL!