World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Végre letöltöttem az aslain-t. Úgy néz ki a legénységi xp pontosabban a convoy módban, hogy megkapja a prém tanknak járó +50%-t is. Azaz 1125 xp csatánként ha legalább egyszer bevitte a bombát vagy a javítót a csapat. Ehhez jön a gyorsított képzés +25% és így 1406 xp prémium előfizetés nélkül.

Lehet mégis megcsinálom az első skill sort rajta, mert elég gyorsan lepörögnek a csaták. Ráadásul valamennyi reserve-t is mellé ad majd. Legalább egy hatodik érzék legyen a cromwell-en majd.
Igen, szerver restart volt, azonban a software tesztelők igencsak ratyi munkát végeztek, vagy esetleg szondázás lehetett ? merthogy ekkora hibát benne hagyni eléggé durca ..
Most nézem a 9.16 development videót és hopp kikapcsolják a chat-et az ellenfél felé. Nem lehet nekik többet pofázni, csak a saját csapatnak. Értelme tényleg nem sok minden volt eddig se, csak az ugatás meg esetleg a csapattárs pozíciójának bemondása.

Van pár egész értelmes újítás, pl 2 soros garázs. Könyörgöm, miért nem lehet 3-4? nem lenne mindegy, ha egyszer kész a program vagy fix változónak írták a 2-t? ok az orosz kávédarálókon nem nézne ki jól és irigykednének az imperialista nyugatiak jobb felbontású gépeire <#crazya>
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.15. 20:32:14
Úgy tudom, hogy szerver oldali hiba volt és egy gyors patch-al már ki is javították. Pár percre megszakadtak talán a csaták. Nem tudom, mert nem tapasztaltam semmit.

Ratgab: nekem az volt, mert 2 accon húztam kell. Kellett egy farmoló tank kis accra, meg a 1,28m kredit a főre, mert még mindig meg kéne vegyek 5 tier10 tankot, de kredit meg 1,5-re van eddig meg. Akciókat megvárom persze, de még úgysem lesz kevés.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.15. 19:58:19
Na megvan a Dickerért járó garázshely és a credit....Hát ez abszolút nem volt megeröltető.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Kipróbáltam direkt ezt a hibának jelzett effektust, hogy a gold lőszert aranyért teszi vissza, ha az automata feltöltés be van kapcsolva, akkor is, ha a kreditre van állítva eredetileg.

Nos nekem nincs ilyen hiba. Rudival direkt ellőttem párat, és a meccs után az összesítőben nem volt arany költés, csak kredit.

Úgy hogy szerintem valamelyik mod okozza ezt az anomáliát, mint már olyan sok hibát.

Lehet hogy nem is hiba, hanem a WG büntet ilyen fura módon a nem támogatott mod használatáért? <#vigyor0>

voivod32
A T95E2 acc.

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Ez ilyen fun accod vagy T95E2-es accod?

angelus1991ster.blogspot.hu

voivod32
A mai első normális csatám. Legalább sikerült a HT-15-öst kitűnőre javítanom!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Sunsetjoy
Plata, tudsz ilyet, mint ebben van 2:25-től? 😊 link

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Low tier randomba némi átalakítással ( északi oldal térszín magasságának csökkenésével és az ugratók kivételével) be lehetne tenni.

voivod32
Most bukkantam rá, a (nem olyan régi) háeszek között, néhány vicces gőzleeresztő versikére!
Lunki 88

Bent vagyok végre, indul a csata
előttem tolong a siemkák hada.
Ellenség spotolva, megtorpan a csorda,
bújik is vissza mindegyik sorra.

Gyávák, na majd megmutatom én,
hogy mi fán terem a sztálini acél.
Jobbról balról kapom az áldást,
Villogok a csapatnak folyton-folyvást.

Minden kattintásom hiábavaló,
özönlik rám a sok tomató.
Csődöt mond az üreges páncél,
prémium nélkül nincsen hátszél.

Kilőtték a tankom, hiába forgattam,
Quickybaby sem csinálta volna jobban.
Nézzük hát mit művel a csőcselék,
ha belőlem miattuk lett töltelék.

Előbújnak hát az utolsó lövésre,
s nem értik miért állunk vesztésre.
Hisz az artyt védelmezni nemes cél,
tudja ezt mind, ki sokáig él.

Megint vesztettünk, szól a gyászos zene,
az öklömet verem az asztalba bele.
Ez a szorzó sem lesz meg ma már,
hagyjuk a WoT-ot szebb napokra hát

Sunsetjoy

Tüzérség soroz, az óra kattog
a csapatomban sok ám a bajnok
szorongok már előre a járműben ülve
hogy miért vannak a botok így megtűrve

Pittyeg a térkép, mutatja a fószer
hogy náluk miért nem fogy ki a lőszer
Követik a jelzést, mint buta lemmingek
aztán meg összegyűlnek, mint konzervben a heringek

Nyolcukat feltartja három másik lazán
jeleznék nekik, van más hely is a pályán
Hiába spottolnék, nincs aki meglője
leláncolok valakit, nincs szétlőve időre

Támogatnék hátulról, nincs mire céloznom
aki velem tartott, az meg lőne át a dombon
Nehéz tankba, harcolni is hiába ülnék
ha tüzér akasztaná meg a kétszemélyes csörtét

Közepes tankkal mennék, de nincsen meg a falka
ha nem támogat senki, jól át vagyok baszva
Csoki, kóla, kávé, puding nem ér itt túl sokat
ha hozzám sorsolja a random a balfaszokat

Harcoltam így is veszettül, mint a sarokba szorított
lőtték rám az aranyat, ami a porba taszított
Vége lett a meccsnek, nem kaptam csak keveset
hiába a hősi harc, apró lett a kereset

Bezzeg ha megdöglök gyorsan- úgy hozta a véletlen
a csapat szárnyal, harcol, én bukok nagy mértékben
De ha jól megy és eltalálom a páncélozott hasat
akkor elmondhatom, hogy odatettem én a vasat!

Voivod32

Vérhordák.

Betölt a játék, ketyeg az óra,
Ne számíts most már semmi jóra
Lesújtva böngészed a csapatlistát,
Bajtársaid mind Vér Pisták!

Ha monstrum heavyvel vánszorogsz egy pontra,
Máris a hátadban, az ellenséges horda.
Társaid füstölve, kihaltak az úton,
Megvágják seggedet, a vérvörös noobok.

Dühöngve rányomsz a "csata vége" gombra,
-"Hogy robbanna az öszes babuin a Holdra!"
Kérésed SERB-nél meghallásra talált,
Nem láttál még ennyi értelmetlen halált!

Garázsba érkezve elemzed a csatát,
-Hogy verné bele a Jóisten a..a...f.. fejét!
Sebzésed nulla, de lepattanó bőven,
Az RNG sem volt veled, ebben a körben!

Egereddel rámutatsz a "normál csata" gombra,
Áh, elég volt, nincs szükségem, ma már még több gondra!
Alt+F4 stornózza a mérged,
Bosszantsák csak egymást, a vérnarancs férgek

THX 😊
Király meglepi. Boldog születésnapot!
voivod32
Nem tudom hogyan, de a Toldival, már legalább hatodszot kapom meg a Mester jelvényt, pedig a napi duplázókon kívül egyáltalán nem játszom vele.

Menten összex@rom magam! Mit görcsöltem, hogy meglegyen a StuG IV küldi SPG-14 része. Ugyebár 2000 HP sebzés ellenséges HT-ba, és TD-be. Se a Hummellal, se az M41 HMC-vel nem sikerült. Most meg a Bishoppal szinte azonnal. <#idiota>

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

ROMOTO
"Ha a sebzését nerfelik, akkor nem éri meg +4000 kreditért megvenni."
Ezzel nem értek egyet és ha lesz valamilyen goldammo nerf akkor simán fogadnék rá hogy a sebzéséhez fognak nyúlni....
Ez egy tényleg faék egyszerűségű játék és még ezt sem értik sokan.

Futkosnak, mint a mérgezett egerek és lövik egymást (olyant, aki nem cipel valami értékes rakományt). Én inkább egy egyszerű logikát követek, ha megindul valaki bombával/javítóval a mark felé, akkor megyek utána és felszedem a cuccot, amint kilőtték. A másik, hogy a bombát/javítót védem, hogy ne tudja olyan könnyen felszedni az ellenség. Ha meg fut a cuccal valaki, akkor nem lövöm inkább, hanem rammolom és utána lövöm.

Olyan is volt, hogy csak megálltam a bomba várható megjelenési pontjánál és néztem, ahogy ölik egymást a fogalmatlanok, aztán amint megjelent a bomba, felkaptam és odavittem a mark-hoz.

yossarian: nagy átütésű lőszer. Mindenképpen át fogja ütni a nehéz tankot. Ha bent marad a játékban, akkor átüti, ha korlátozzák vagy kiveszik, akkor meg nem üti át vagy csak ritkábban. Ha leveszik a sebzését mondjuk a felére, akkor meg többet kell rálőni és drágább lesz "üzemeltetni", de ugyanúgy átüti. Ha csökkentik az átütését, akkor meg a vérpista fog rinyálni, mert nem tudja sebezni az ellenfelet és minek költsön ilyen lőszer.

A játék egész ballansz rendszere a normál lőszer + he-re lett tervezve és csak ötletelnek jelenleg, hogy mit is lehetne kezdeni vele. Remélem találnak megoldást, mert én inkább a szenvedő oldalon vagyok az arany lőszer tekintetében.
Tudatosabbá igen, csak épp semmivel nem csökkentené az alapproblémát. Itt a nehéztankok miatt van a nyígás, nem a papír vackok miatt.
xvm miatt nem megy.
A legjobb amikor a csapattárs a javítókészletet az ellen bázisára akarta vinni XD

De tényleg lehetett volna jó legénységképző ez a mód. Winter mód úgy látszik túl durva volt.

Egyébként ha már így kérdezed, nem mindegy. Az oroszok megnézték ezt és az átütés miatt nagyobb eséllyel üt ki modult vagy legényt az arany lőszer. A gyújtós küldetést ezért ajánlják arannyal megcsinálni például.

Itt maga az elv a kérdés, mert jelenleg olyan bőségben áll rendelkezésre arany lőszer, hogy sokan egyáltalán nem gondolkodnak és nem sajnálnak akármire azzal lőni. Egy darabszám korlátozás legalább kicsit tudatosabbá tenné a használatát.
A papír tankoknak nem tök mindegy, mivel lőnek rájuk? Az egész goldammo probléma alapja, hogy ellehetetleníti a nehézpáncélzatú tankokat. Ők csak a páncélzatukra hagyatkozhatnak, a papír és közepesen páncélozott tankoknak vannak más ütőkártyái. A mennyiségi korlátozásból pont a nehéz tankok nem éreznének semmit, kapnák ugyanúgy az aranyat az arcukba, amint az emberek rájönnek, hogy nem az ELC-kre kéne ellőni a teljes goldkészletet.
Csökkenne a csaták kreditigénye, hát igen, ezek szerint az is a rohadt, pénzéhes WG hibája, hogy a player annyira degenerált, hogy boldog-boldogtalanra aranyat fosik.

Kb 2 játék után rájöttem, de sok ember vagy az első pár játékát tolja vagy kb ennyire segghülye. 1 tankunk felvette a javítót és futott mindenfele és 4 ellenség futott utána, közben meg a mark1 odaért a bázishoz <#crazya>

Először megörültem neki, hogy kapok 4 med legényt a végén a vickers-re, ami szintén med, mert így csak 40e xp veszteséggel át tudom őket rakni a cromwell-re, amiben csak egy rádiósom van, pont meglenne a csapatom cromwell-re. Csakhogy ugye, 750xp-t lehet szerezni egy csatában maximum (hol van a winter módos buli, azzal tényleg lehetett legénységet fejleszteni és értelmes tankokra rakni egyből). Ez baromi kevés, 54 csata kell csak a 40e xp átképzési veszteséghez és az első skillhez még 267 csata kéne. Ráadásul ez nem automatikus xp, hanem legalább 1 bombát oda kell vinni a csapatnak és legalább 1 javítót a védők esetében.

Eddig 4-t mentem, és volt olyan, hogy a támadók 1 bombát sem vittek be, tehát nem is volt mit megjavítani és nem is kaptam meg a 750xp-t.

Ha kb 100 csatában ki lehetne húzni 1 skillt, akkor talán megcsinálnám, de így megint csak semmi értelme ezzel játszani. Megyek vele valamennyit, de sajnos ebből nem lesz 1 skilles legénység a cromwell-en, kár pedig.

szerk: be lehet kapcsolni a gyorsított fejlesztést, az +25% xp, de még azzal együtt is nagyon kevés ez.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.15. 13:18:29
barret
Át teszed,aztán megnézed. Ha nem megy,kitörlöd.
Utoljára szerkesztette: barret, 2016.09.15. 13:10:05

Bérbe vehet? reklámfelület...

Persze. De gold ammo nélkül is vannak nem jól balanszolt dolgok. A múltkor már írtam, hogy ha csak az orosz T6-7-8 heavyket megnézed, akkor azt találod, hogy az IS-t (T7) a T-150 (T6) sima lőszerrel bármikor bárhol belövi, viszont az IS az IS-3-at soha. Még prémmel is csak szerencsés esetben gyenge ponton.

És hány ilyen lehet még a játékban.....

Bombát felveszed és oda viszed a batár Mk.1 tankhoz, amit csak így tudsz sebezni, vagy leláncolni, amennyiben védő oldalon vagy. Van még javító, amivel javíthatod a ti Mk.1 gépeteket, ha támadó oldalon vagy. Vannak még fegyver spawn pontok, amiket érdemes felvenni, mert ezek segítségével könnyebben lövöd ki a bomba szállító, vagy éppen javító enemyt. Egymást lehet és érdemes is lőni, de ha elkerülöd őket valóban jobban jársz.
Sherman0070
Összes tankot egyesével kellene átnézni. Csak hát a WG-sek ezt úgysem teszik meg.
Ezért írtam ezt a mindenre nerfet dolgot.

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Szerintem nem ilyen egyszerű. Nem lehet minden tankra, minden artyra ugyanazt a sablont ráhúzni. Ott van pl. a Matilda IV. Ha attól elvennék a prém lőszert, és továbbra is T6 csatákat kapna, akkor az a tank gyakorlatilag használhatatlan, vagyis eladhatatlan lenne. A Birch Gun milyen nagy sebzés nerfet kapjon a 280-as sebzésére? <#awink>

Sherman0070
9.15.2-höz működnek a 9.15.1.1-es modok?

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Sherman0070
Azzal a 20%-al az a gond, hogy én mindig annyit tartok a rászoruló tankjaimba kb. Szóval ez a kapacitás nerf meg sem érződne nekem meg szerintem sok játékosnak.
A gold ammo az a balance-ot szétcseszi. Szóval a WG-nek ki kéne vennie, mert ha arra törekednek, hogy a tankosztályok közt balance legyen, akkor a goldnak nincs helye a játékban.
Ja meg az arty sebzésére is ráférne egy jó nagy nerf, ha balance-ot akarnak.

Ennek a convoy módnak állat jó a zenéje <#crazya> A játékmódot magát még nem értem teljesen...

Egyébként a leírás is írja, hogy ne egymást lövöldözzük, hanem a feladatra fókuszáljunk, de a sok egységsugarú úgy látszik olvasni sem tud. Mondjuk az óvodában még nem tanítják...
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.09.15. 12:38:43
Ez például egy ésszerű megoldás lenne. Talán meglépik.

Szerintem fognak próbálkozni valami ésszerűbb egyensúlyon.
Egy valamit nem tehetnek meg most már. Azt hogy visszateszik csak aranyért vásárolható kategóriába.

Amúgy engem egyáltalán nem zavar, ha a sérthetetlennek hitt nehéz tankomat, átlövögetik.
A játék része, elfogadom.
Nem használok XWM-et, semmi olyan modot, ami jelezné hogy ki milyen tudással mivel lőtte meg a tankomat, így nem is bosszankodom miatta.
Néha hallom a jellegzetes sercegését a kumulatív lövedéknek, és annyi.
Ennek ellenére még élvezem a játékot. Csak két arty ág van, ahol hetesnél tartok, az összes többin a kilencesek tízesek fejlesztése folyik, a sok befejezett ág mellett.

Én azt nem értem, hogy miért nem lehet kipróbálni egy olyan megoldást, hogy mindenki max x darabot vihessen vagy maximum 10-20%-ra lehessen feltölteni.

Ugye erre mondták, hogy akkor mindenki a maus-ra tartogatja. Jó, ez lehetséges, de akkor is egy jobb rendszer lenne a mostaninál. Lehet, hogy a maus nem érezne belőle semmit, de akkor legalább a papír tankokra meg a közepesen páncélozott tankokra nem aranyeső jönne folyamatosan, meg nem az lenne, hogy 1 lepattanó után már jön is az arany lőszer.

Az igaz, hogy így csökkenne a csaták kredit igénye, meg talán a csataidő is enyhén növekedne és ezek ellentmondanak a WG üzleti érdekeinek.
Sherman0070
Azt a lőszert egyszerűen lehetetlen értelmesen balance-olni.
Ha az átütését nerfelik, akkor elveszti azt a szerepét, amiért a játékba tették.
Ha a sebzését nerfelik, akkor nem éri meg +4000 kreditért megvenni.
Ha kiveszik a játékból, akkor az meg a WG-nek nem éri meg.

Azt nem tudjuk hogy a saját hazájukban az orosz felhasználók mikkel bombázták őket.
Jellemzően arra hivatkoztak a több processzoros támogatás, meg a gépigényesebb játékmotor alkalmazásának tologatásakor, hogy sokan játszanak gyengébb gépekkel, amiket nekik figyelembe kell venni.

Ugyanígy figyelembe kellett venniük a proletárdiktatúra hazájában azt is, hogy ne csak egy szűk réteg kiváltsága lehessen a prémium lőszer használata.

És mondom ez szerintem is helyénvaló. Más úton kell megoldani ezt a problémát, nem a fizetési mód vissza állításával.

HTS s3rg1nh00
valakinek esetleg valami ötlet,melyik mod miatt áll meg a játék betöltésnél "updating vehicles" alatt?
aslain modpackban van,ez tuti

szerk:erre maintenance,nagyszerű 😄
Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2016.09.15. 11:33:29

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Aki venne aranyért prémium lőszert, az fogja felrakni 135 aranyért az új konvoj játékmódos emblémákat is. <#gunyos1> Kíváncsi vagyok a 100 éves emblémákért kérnek-e aranyat ezek a telhetetlenek.
Irisz_
Az de tetszene visszaállítanák a régi átütéseket mondjuk fele sebzéssel. Gaygamingnél vezető fejlesztő lehetnék. 😄DD
Utoljára szerkesztette: Irisz_, 2016.09.15. 11:25:32
Én a mennyiségkorlátozást preferálnám, kalibertől függően 5-15 között, vagy összes löszer 10%-a vagy valami. 😊
Az E3 bírja <#crazya> csak az alját kell elrejtenem, meg picit rázni, hogy a kicsi gyenge pontokat ne mákolják be
Akkor meg lényegét veszti a gold ammo. Elég ha sebzését csökkentik.
Irisz_
Nem kéne nerf gold ammora, csak betenni olyan tankokat amik bírják ezt.
Sherman0070
Csak az a gond, hogy a WG a goldot az életben nem venné ki.
Szerintem sokan a WG shopban csak azért veszik a +10K forintos 10millió kredites prém cikket, hogy legyen goldra pénzük Éééés hát a WG a bevételtől biztos nem akar megszabadulni.

Sherman0070
Pay2Win-né alakulna a játék ha ezt az opciót visszatennék, vagy teljesen kiveszik a "gold" ammót, vagy az átütésüket csökkentik minimálisan.

Ezt lehet így is fordítani, de a hivatalos verzióban az ötlet egy WG alkalmazott fejéből pattant ki az egyik ötlet rohamon. Aki ismeri az "ötletrohamot" / a brainstroming módszert, az azt is tudja, hogy van egy moderátor, aki mindenféle célokat megfogalmaz, mert különben az ötletroham eredménye az lehet, hogy többen is akváriumot javasolnak az irodába, ami jótékony hatással van a dolgozókra...

Érdekes kérdés lenne, hogy mik voltak a meghatározott célok, amikre aztán egy elfogadott, sőt ünnepelt ötlet és megoldás lett az arany lőszer kreditért? Növeljük a csaták kredit igényét? Csökkentsük a csata időt? Passz, nem lehet tudni, de szerintem bármi is volt, az nem a játékosok érdekét fogalmazta meg, hanem a WG valamelyik mutatóját akarta javítani és l.szarta a várható járulékos hatásokat.

Másrészről én senkit nem hallottam panaszkodni akkoriban arany lőszer miatt, annyira ritka jelenség volt. Az, hogy néha egy nagyobb klános arc belőtt arannyal, hát evvan, mert egyébként pont őnekik amúgy sem kellett volna, mert ismerték a gyenge pontokat. A fame-s felsőbbrendű intelligenciák már akkor is arannyal dúsított lőszerrel jártak <#crazya>
Amíg csak aranyért lehetett venni, szinte senki sem használta. Inkább CW-ken használták. Ott is klánaranyból lett véve. Voltak elvétve játékosok, ha jól rémlik lammaer barátnője is ilyen volt, akik randomban (is) tolták a prémlőszert. Ők inkább a csókosok közé tartoztak. Hosszútávon annyira nem érte meg aranylőszert venni és állandóan azt használni. Meg persze igen burzsujnak kellett volna lenni.
Egyébként e miatt is tették elérhetővé kreditért is mindenkinek, mert korábban meg azért ment a prüszkölés, hogy a csóró keleti blokk játékosai hátrányba kerültek a milliomos csemetékkel, három négyszeres jövedelemmel kicsit gazdababban ellátott országok játékosaival szemben.
Szerintem is ezt a különbséget meg kellett szüntetni, és jól van ez így ahogy van.

Az, hogy a prém lőszer hatékonyságát esetleg át kell számolni, az egy más kérdés.

Értem. Köszi az információt. Ezt én nem tudhattam, mert akkoriban még nem játszottam.