World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez túl szoft, nem illik a troll imagemhez 😄

Ha már tornából is felmentettek.

Ha az oviban is csak úgy tudtál megverni valakit, ha ketten fogták

Ha a legkedvesebb gyerekkori emléked a békaboncolás bioszórán

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Solten
Bocs az UK-billentyuzetem miatt vert pipilek egy ekezetert, az illetekes kerem javitsa ha nem felel meg... 😊

Saor Alba

Pzkpfw 38H735(f)

Német prémium Tier 2 besorolású könnyû hk. A PzKpfw B2 740(f) kistesója. Legfeljebb Tier 3 csatába rak, és mindig top tank vagyunk, annak ellenére, hogy csak Tier 2. Nagyon lomha, egy komolyabb emelkedõn annyira lassulunk vele, hogy ha lenne a játékban gyalogság, megelõznének simán. Ez nem az a hk, amivel 20 másodperc elteltével húzzuk az ellenfél zászlóját. Manõverezni sem lehet igazán vele. A löveg gyors, pontos, az átütése megfelelõ, sebzése átlagos. Végülis mindent tudunk vele sebezni, egyedül az ellenséges típustestvár, vagy a francia H38 (aminek a megjelenésével kikerült a megvásárolható típusok közül) okozhat gondot. Páncélzata jónak mondható, de hátulról elég sebezhetõ, igyekezzünk mindig a frontot mutatni az ellenfélnek, ha lehetséges. Elég kicsi, így rejtõzködni is jól tud. Szerintem igazi kis fun hk.

Amivel én használom: ventillátor, álcaháló, periszkóp

Elõnyök: jó páncélzat, megfelelõ löveg, jó rejtõzködõ képesség
Hátrányok: lassú, rossz manõverezés

Értékelés:
Védettség: jó
Tûzerõ: közepes
Mozgékonyság: gyenge
Rejtõzködés: jó

Solten
T14

Premium amerikai/brit Tier 5 besorolasu nehez hk. Az M4 Sherman alapjaira epul, tobb pancelzattal. Kelloen mozgekony, a dombra viszont nem szalad fel egykonnyen es lassan gyorsul. Tipikus amerikai nehez harckocsikent "hulldown" modban elonyosen hasznalhato a relative nagy dolesszogu eros toronypancelzat miatt. A 0.7.2 patch ota a MatchMaking rendre a taplaleklanc tetejere teszi megkonnyitve a T14 sofor eletet. Foleg kozepes harckocsik ellen hatasos de a nagy tuzgyorsasag a konnyu tankok gyors levadaszasat is lehetove teszi. A nehez harckocsik a gyenge atutesu agyu miatt komoly ellenfelek, a gyenge pontokat kihasznalva viszont veluk is eredmenyesen veheto fel a harc.

Ajanlott felszereles: ventillator, celzasgyorsito, toltesgyorsito

Elonyok: tuzgyorsasag, hulldown, mozgekonysag (heavy szinten), kedvezo MM besorolas

Hatranyok: gyenge test pancelzat, gyenge atutesu, pontatlan agyu

Ertekeles:
Vedettség: jo (hulldownban), egyebkent atlagos
Tuzero: kozepes
Mozgekonysag: jo
Rejtozkodes: gyenge

Saor Alba

PzKpfw VIB Tiger II

A híres fritz acélszörny, akitõl, kistestvérétõl hasonlóan, mindenki többet vár, mint kellene. No nem kell megijedni, jó kis tank ez, csak épp nem kimagasló. Ami a legtöbb embernek elsõre beugrik róla, az a böhöm páncélzat. Ez nagyjából, mondom nagyjából helytálló is. A test frontja 150 mm vastag, és megfelelõen döntött (pontos, effektív páncélvastagság értékért kéretik Oddball29-hez fordulni). Ezt beforgatva kielégítõ páncélvédelmet kapunk Tier7-8 ellenfelekig, de aki a sebezhetetlenségre alapoz, pofára fog esni. Aki tudja hol kell lõni, hamar megtépázza a KT-t, a test hasi része, a géppuskadudor az orron, illetve ha úgy vesszük a torony maga is egy-egy gyenge pont. Az alap torony formája ballisztikailag kitûnõ (a front domború, nincs függõleges felület), de hajunkra kenhetjük a harmatos, 100 mm-es vastagság fényében. A fejlesztett frontlemeze vastagabb (180 mm), de közel függõleges, tehát T8-cal már megint nem lesz nagy ördöngösség átlõni. Viszont cserébe viszonylag kicsi, tehát nehéz eltalálni, meg az ágyú lövegpajzsa is támogatja valamennyire. Fegyverzet terén a KT le se tagadhatná sniper, azaz távolból pontosan lövöldözõ tank mivoltát. A jó öreg hosszú 88-ast õ is megkapja stockként, majd elérhetõvé válik a rövid 105-ös, kellemesebb sebzéssel, de gyenge átütéssel, majd végül ennek hosszabb változata, amely végre kielégítõ mindkét téren. Mondom kielégítõ, mivel ha rápillantunk az azonos szintû szovjet ágyúkra, azt tapasztalhatjuk, hogy amíg mi 320-as sebzéseket osztunk, õk 60-70-el nagyobbat ütõ ágyúkkal rohangálnak. Csakhogy amit azok nem tudnak, az a remek pontosság, és kis célzási idõ. Ebbõl már ki lehet találni, hogy míg az orosz tankok odafutnak és odavágnak, addig a KT messzirõl magozza az ellent. Mozgékonysága számomra csak a top motor megléte után vált elfogadhatóvá, de a másodikkal is remekül el lehet lenni, csak ne akarjunk száguldozni. Azt persze a legdrágább motorral sem fogunk, a 27 km/h-ás sebesség mindent elárul, de manõverezés, forgolódás terén nem lesznek már gondjaink.

Ajánlott felszerelés: töltésgyorsító, fokozott szellõzés, periszkóp távcsõ

Elõnyök: jó páncélzat, pontos ágyú

Hátrányok: lassúság

Értékelés:
Védettség: Jó
Tûzerõ: Jó
Mozgékonyság: Gyenge
Álca: Gyenge (?)
t2 artyk nagyon gyakran egyszerûen lepattannak a spallliner miatt, illetve azon kevés jármûvek egyike, amibe nyugodtan mehet a brothers in arms :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Rendben, majd szólj.

Ja, ehhez annyit még, hogy mindig top tank vagyunk vele.

Szerintem ez kötelezõ elem kéne hogy minden arty cikk elején. <#hehe>

PzKpfw B2 740(f) (Puffancs)

Német prémium Tier 4 besorolású nehéz hk. Az egyik legnagyobb fun hk. Legfeljebb 4-es csatákba kerülünk be. Igazi pusztító gépezet, így is kell vele játszani, erõszakosan nyomulni az elsõ vonalban. A páncélzata kiváló, egyedól a Tier 3-4 páncélvadászok azok, amik igazán veszélyesek ránk (no meg a tüzérség). A lövege jó átlagosnak mondható, a tûzgyorsaság és pontosság viszont jó. Nem árt vigyázni a Lee-val meg a Hetzerrel, ezeket a frontjukon nem fogjuk tudni átütni, csak oldalról, vagy hátulról. Mozgékonyság tekintetében lassú, de jól fordul. Rejtõzködni nem tud, de nem is ezért van. Nem túl nehéz vele összeszedni egy Acélfalat, vagy Top Gunt. Farmolni sem utolsó vele. A francia B1 megjelenésével kikerült a megvásárolható hk-k közül.

Amivel én használom: ventillátor, töltésgyorsító, repeszpáncél

Értékelés:
Védettség: kiváló
Tûzerõ: jó
Mozgékonyság: erõs közepes
Rejtõzködés: nem nagyon néztem, de szerintem nincs

Annyi kiegészítés, én vetni+töltés+célzás gyorsítóval használom, mert a 155-ös lassan is céloz.

HE-pedig egy két tank ellen jön nagyon jól. Az a egy-két tank Maus meg IS7. Szerintem minden mást visz.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

xD

Gondolom a leírás vhogy úgy kezdõdik hogy "Ha szereted nézni a fiúk hátsóját, izgalommal tölt el egy megkínzott-vérzõ állat látványa vagy ha egyszerûen csak gyökér vagy, akkor ez a neked való eszköz a WOtban...."

E-100

Német tier 10 nehéz harckocsi. Kétféle ágyúval szerelhetõ, egyik a 128 mm-es Maus ágyú, mellyel kb 14.2 másodpercenként tüzelhetünk a célpontra, átütése 246 mm. A fejlesztett ágyú 150 mm-es, 18.8 másodperc tûzgyorsasággal, 235 mm-es átütéssel. A 150-es ágyút nem szégyen HE-vel használni, mivel eléggé pattogós más nemzetek top tankjai ellen. Tankunk eléggé páncélozott szembõl, viszont bármelyik T10 tank könnyedén átlövi a tornyot szembõl. Az ellenséghez képest 30°-os befogratással csökkenthetjük a bántalmainkat, viszont ez sem nyújt teljes védelmet. Rejtõzködése átlagon aluli, világító torony effektust tapasztalhatunk.

Amivel én használom: ventilátor, töltésgyorsító, periszkóp

Elõnyök: MAUS-hoz képest gyors, mozgékonyabb, viszont IS-7, T110-hez képest lomha és lassan fordul (test+torony)
Hátrányok: rejtõzködése közelít a nullához, szembõl T9 tankok simán átlövik

Értékelés:
Védettség: közepes
Tûzerõ: közepes
Mozgékonyság: közepes, 30km/h
Rejtõzködés: nagyon gyenge

A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!

Már meg is történt 😄

Ja, azt nem írtam hogy természetesen senkinek nincs semmi joga és az általa írtakkal kapcsolatban mindenféle szerzõi és szomszédos (nekem Mari néni a szomszédom) jogairól lemond 😄

Hohó, ezt lopom majd egyszer.

feljogosítom lammert, hogy kijavítsa ezeket😄😄😄, amúgy igazad van.
Csak szegény oroszokról nem írt még senki 😄

Kellenek ezek, hogy eg yjó kör után tudjam, hol a helyem... <#eplus2>

.. engem most kapott el a vagy, h irjak az spg-krol 😄DDD
"Érezzék a népek, hogy hihetetlenül precízek vagyunk."

Az Oddbal asztala 😊

Miféle perverz tankjaid vannak neked? 😊

vannak gyorstüzelõ ágyúk, amik gyorsabban betöltenek mint,hogy összeugrik a célkereszt, pl: Churchill, t-34, ezekre a rammer pazarlás, viszont játékstílus függõen (pl középtáv harcnál) a stab már igencsak hasznos, hogy kompezálódjon az ágyú gyengébb célzásideje.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Szerintem nagyon jó, de jobb is lehetne, ha néhány adatot pontosítanál. Például körülbelül 38 másodperc alatt tölt újra, (néhány tizedes eltérés a másodpercek helyett) illetve 232mm páncélzatot üt át. (Érezzék a népek, hogy hihetetlenül precízek vagyunk.)

A felszereléshez szerintem offenzív szerepre a /stabilizátor + ventilátor + célzásgyorsító/ sem rossz választás, de nekem randomban a /stabilizátor + ventilátor + +10%-os optika/ jött be a legjobban. A te verziódtól és ettõl sokban amúgy sem különbözik a többi.

fordulékonyságra tényleg jobb a 13-90 de összeségében a lóerõ miatt gyorsabb a batchat
PzKpfw S35 739(f)

Német prémium Tier 3 besorolású közepes hk. Nem olyan gyors, de cserébe fordulékony. A lövege ugyanaz, mint a PzKpfw B2 740(f)-nek, viszonylag pontos, nagy tûzgyorsaság, saját Tier-jében erõs közepes átütés, de viszonylag kis sebzés. A páncélzata megfelelõ, Tier 3-ig. általában Tier 5-6-os csatákba kerülünk vele, KV-t csak a konyhában fõzünk vele, de top tank-ként nagyon kellemes jószág, igazán élvezetes köröket mehetünk vele. Felderítésre csak korlátozottan alkalmas.

Amivel én használom: ventillátor, célzásgyorsító, szerszámosláda

Elõnyök: fordulékony, viszonylag pontos és gyors löveg, saját osztályában jó páncélzat
Hátrányok: lassan gyorsul, végsebessége átlagos, rejtõzködni nem nagyon tud.

Értékelés:
Védettség: jó
Tûzerõ: erõs közepes
Mozgékonyság: közepes
Rejtõzködés: gyenge

Én valami 21,07-re emlékszem E2-õn, de nem száz százalék.
próbáljátok ki himmelsdrofon mindig elsõnek vagyok fent 13-90eekt is legyorsulom a sok lóerõ miatt!!!!
hát ki hogy használja tudod! jó a fordulása annak csak 65nél már nehezebb fordulni mint 55-nél(t-54) Javítást én semmi képpen nem raknék, inkább boa sztem, és amiket mondtam, sztem javító láda is kidobás, elsõ láncolsánál fel kell azonnal rakni, úgy kell vele játszani ne találjanak el. Én inkább spotternek használom, menet közben nagyon ritkán lövök vele messzirõl, csakis közelrõl. 2. vonalból elégnek bizonyul az ágyú tulajdonságai. Én ágyút is másodlagosan fejleszteném csak. Bár mondom nekem inkább CW beállítással van és nem funolásra😛
Én sokat nem lassultam tõle és valami 2,8-2,7 másodpercenként zúdítottam az ólmot az ellenséges tankok oldalára. Nem tudom már melyik érték jött ki mire meglett a százas legénység, de brutális dolgokat lehetett vele véghezvinni. Volt, hogy mire a tiger felfogta, hogy az oldalát túrom és odafordult már meghalt, is3 seggébe mászva mikor mással foglalkozott 600hp szinte leolvadt róla 😄 Akkor mikor a z8-9 oldalába seggbe manõvereztem vagy snipereztem bizony szidtak rendesen!
Számomra is meglepõ volt, fõleg hogy a kis AMXknél jobbnak írta a kolléga. Este ki kell ezt tesztelnem 😊

T-25

Német prémium Tier 5 besorolású közepes hk. Sok jót nem tudok elmondani róla, sebesség az, ami talán átlag feletti, és ezt gyorsan el is tudja érni. Nem az MM barátja, a csaták túlnyomó részében az elsõ harmadban fogunk vele találkozni. Itt a páncélzata és a lövege gyenge (de viszonylag pontos), a rejtõzõ képessége sem valami jó. Szerintem nem jó játszani vele, Nagyjából a töltelék szerepe hárul ránk, mert még felderítésre sem igazán alkalmas. Ha az MM benézet valamit, és ne adj' Isten top tank vagyunk, lehet vele menni viszonylag jó köröket. farmtanknak sem ajánlom, a PzIV több pénzt hoz.

Amivel én használom: ventillátor, szerszámosláda, periszkóp

Elõnyök: jól gyorsul, nagy végsebesség, pontos löveg
Hátrányok: minden más

Értékelés:
Védettség: gyenge
Tûzerõ: gyenge
Mozgékonyság: jó
Rejtõzködés: gyenge

Eagle16
Én a mozgékonyságot csak jónak mondanám, mert pocsékul fordul, mondjuk a T-54-hez képest. Városba nem tudok vele éles kanyarokat bevenni, mindig nekimegy mindennek 😄

Hátrányhoz ezt mindenképp beírnám, valamint azt hogy NAGYON sokáig tart céloznia messzire...kb. T-54 szint itt is.

Emiatt én a legénységnek olyan képességeket adtam, amik javítják az ágyú tulajdonságait, ugyanígy a felszereléssel is. Álcaháló vagy távcsõ helyett EGLD, skillekhez elsõként javítás, snap shot, smooth ride...

Egyéb hátrány: szembõl kilövik a motort...sokszor.

Azért nem olyan über masina ez.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Nem lenne gyenge

Nem kell teljes hull-down, csak az alját kell rejteni, és tartani az ellenség felé a +/- 20 fokos legyezõt és kész.

Ha a torony lenne gyenge a pajzs mellett, atyaúristen nem szedné ki egy enyhe emelkedõ mögül.

célzásgyorsító sztem inkább artyra kell, tankra jobb a stab!
Köszi, majd megyünk platoonban azt figyelem.
Lehet ez a röcögetés + izgés mozgás kell majd 😊

Az E2-n ha a célzásgyorsító felesleges akkor a vertikális stabilizátor miért számítana hasznosnak? (ártatlan kérdés, éppen írom a commentet a FAQba 😊 )

Írok egyet én is:

Batchat25t:

Brutális tûzerõ párosul kiváló mozgékonysággal és gyorsasággal. Köszönhetõen a piszok erõs motornak a 25 tonnás Batchat gyorsulásban lehagyja még a 13 tonnás amx kistestvéreit is. Talán csak a T-50-2 gyorsabb nála a játékban. Gyorsasága és látótávja az egyik, ha nem a legjobb spotter tanká teszi. CW-n elsõ számú spotter tankként üzemel. Köszönhetõen a 6-os dobtárnak rövid idõ alatt átlag 1800-as sebzést képes produkálni, ami adott esetben elég 3 top arty kivégzésére is. Az üres tár újratöltése kb 35 másodperc. Ez azzal a hátránnyal jár, hogy indulások a szembejövõ spotter tankok még nem lõhetõek. 230mm átlagátütésû ágyú papíron legjobb a tier9 medek között, viszont gyakorlatban hajlamos az ágyú olyna lövéseket elereszteni amit az ellenséges tank típustól függetlenül benyel, sajnos ebbõl elég sok van, ezt azzal lehet orvosolni, ha kritikus pontokra célzunk. Játékstílus: célszerû vele a stratégiailag fontos ponton megvilágítani az ellenfelet, ha jön erõsítés várni, ha nem vissza rohanni és ott segíetni a második vonalból ahol szükség van ránk, ha rést lárunk bátran menjünk be az artykért.

Felszerelés: venti+távcsõ+stabilizátor (opcionális távcsõ+periszkóp+álcaháló/venti)
Legénység skillek: felderítést elõsegítõ skillek, illetve menet tulajdonságok tovább javítása

Elõny: rettentõ gyors, legjobb spotter, hatalmas tûzerõ
Hátrány: 0 páncélzat, kicsit lassú toronyforgás

Értékelés:
védettség: nagyon rossz
tûzerõ: kiváló
mozgékonyság: kiváló
álca: nagyon jó
T29-nél és a T32-nél kicsit gyengébb a negatív kitéríthetõsége, de orosz és német tankoknál így is jobb.

Nekem kb szökõévente lövik át a tornyát. Bár az is igaz, hogy nem hagyom folyamatosan szem elõtt azt sem. Ezért olyan hasznos a jó célzásidõ. Épp csak elõbújok, és már tüzelhetek is. Majd egybõl vissza fedezékbe. És ilyen rövid idõ alatt vagy el sem találnak, vagy már csak a torony szélét, ahonnan azért hajlamosak lecsúszni a lövések.

E-75 és a régi IS-4 testpáncélzata tényleg jobb volt, de szembõl azért az M103-at sem igazán lövik át t8 alattiak.
Ez meg mondjuk lehet nem a tank, hanem a vezetõinek a képességét minõsíti, de M103-mal én ritkábban pattanok E-75-ökrõl, mint azok rólam. Valószínûleg azért mert folyamatosan játszook vele elõre-hátra ingázással, meg ide-oda forgatom kicsit. Szóval bárhová is akarnak célozni, tuti nem ott fognak eltalálni 😊

Összességében én nagyon szeretem, nagyon bejön!
142 csata után 62% win, 54% survive, 294 kil és 2447-es átlagsebzés.
IS-4 nagy kedvenc volt nálam, de az M103 mindenben ûbereli.

Valószinüleg itt a hiba, T9es heavyvel nem szoktam meg a hulldownos bújkálást (azt hittem a T34 kidobásával T9-ben ez már nem szükséges az usákoknál). Ezek szerint tévedtem 😊

Ficergésre majd figyelek akkor 😄

A test frontpáncéljával semmi baj nincs, majdnem olyan erõs mint az ST-I-nek, 8 fok hull down, és gyakorlatilag átlõhetetlen. Az oldalára kell figyelni.

A toronnyal meg ide-oda kell ficeregni, és máris pattan.

T-15

Német prémium Tier 3 besorolási könnyû hk. Gyors, viszonylag jól manõverezik, jól rejtõzködik. Saját Tier-jében a lövege viszonylag megfelelõ átütés és töltésgyorsaság szempontjából, a páncélzata átlagos. Az MM nem kegyes vele, leginkább Tier 5-6 csatákban találhatjuk magunkat, ahol a csendes felderítés szerepére vagyunk kárhoztatva, és remeghetünk valamelyik bokorban, mert ezekben a csatákban nagyjából mindeninek egy lövés vagyunk. De ha esetleg valami véletlen folytán a felsõ harmadba kerülünk, akkor egész élvezetes csatákat vívhatunk.

Amivel én használom: ventillátor, álcaháló, periszkóp.

Elõnyök: gyors, jól rejtõzik
Hátrányok: a páncélzat közepes, az MM miatt 90%-ban olyan ellenfelekkel kerülünk szembe, ahol csak mintákat tudunk a festésbe fabrikálni.

Értékelés:
Védettség: saját Tier-jében közepes, afelett nulla
Tûzerõ: erõs közepes
Mozgékonyság: jó
Rejtõzködés: kiváló

Rendben, egyezzünk ki abban, hogy ha Lammaer úgy dönt hogy beteszi a FAQ-ba, majd eldönti hogy az álcázás és equipment fülek alá mit ír na.
Jól elkapted az E2 problémáját, tényleg ez a fõ problémája(flankeléshez tervezett ágyú flankelési képesség nélkül, helyette vastagabb páncél ami még mindig nem elég vastag a potenciális ellenfelek ellen).

Viszont fenntartom hogy egy ilyen kirívóan gyors célzási idejû és újratöltésú ágyúnál, mint az M1A2, felesleges ballaszt súly a célzás és a töltésgyorsító. Az E2-nél szintén idõ elõtt használható vertikális stabilizátorról megint nem tettél említést, ahogy az E8-nál sem.

Ezt tényleg lehet hulldownban használni?

Az ágyú tényleg jó, de én hiába rejtem el a testet, tornyon is átütnek 😞
Nekem nincsenek jó élményeim vele, sztem a teste az botrányosan gyenge Tier9-ben, kb ugyanaz mint az IS8, az E75 meg a régi T9es IS4-el összehasonlíthatatlan.

jók az értékeleések csak én továbbra is beraknám a láthatóságot, szten nem csak tdnél fontos hanem mednél is. A shermaneknek sztem átlagos az álcájuk
Ez esetben várom a javaslatokat.