World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A szerver túlterhelt, van várólista. Több, mint a semmi.
Olvasd el, hogy harcoltak az etiópok, görögök ellen. Valamiért csak kellett az Afrika Korps.
Persze, ellopni azt lehet, de a gyártástechnológia elõállítása már nem olyan egyszerû. Új üzem, gépek, stb. A szovjeteknek ez nem volt gond, mert ha valamit akartak, azt elvitték az Urálon túlra, aztán szevasz, háborítatlanul dolgoztak. De itt Európa közepén elég nehézkes háború idején nyugodtan felhúzni bármit is.

Nagy elõny? Óriási elõny. A harceszköznek mûködnie kell. De már ezt mondtam ma, de mégegyszer.

Egy harceszköz akkor jó, ha megfelel arra a feladatra amire készítették. A T-34-est nem arra tervezték hogy Tigriseket lõjjön ki. Erre nem is volt képes, de amire tervezték, azokra a feladatokra tökéletesen megfelelt.

A Tigrist arr tervezték, hogy a puszta erejével lenyomja a létszám fölényben lévõ, döntött páncélzatú T-34-esket, amik leverték a többi német közepes harckocsit. De ez se jött be, mert oké, erõsebb volt, de állandóan elromlott, rengeteget fogyasztott, beragadt a sárba, a hóba, ha lerobbant alig lehetett elvontatni, stb, stb, stb.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Hagyjad az egészet Attis...

Én láttam egy pár dokumentumfilmet a II. vh-ról, és ott a szövetséges harckocsizók, akik harcoltak ellene, szinte mind borzongva beszéltek Tigrisrõl. Azok se értenek, értettek hozzá vszleg...
Jáj...mint az olaszok Afrikában? Hm. Olvasd el hogy harcoltak az olaszok, az El-Alamein-i csata után. Mondjuk az Ariete hadosztály! Meg hogy a ,,nagy" Rommel és a németek hogy is viszonyultak a lenézett olaszokhoz!

Meg fogsz lepõdni!

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ez annyi dologtól függ. De az tényleg igaz, hogy a háborúban a karbantarthatóság nagyon fontos, ebbõl a szempontból a T-34 szögdízele tényleg nagyon nagy elõny volt.

Mondjuk ezzel az erõvel dízelmotort sem kellett volna tervezni, elég lett volna ellopni a szövetségesektõl és lemásolni. Úgy hogy ez a dízelmoci tervezés kifogás sem áll meg. :-)

Dolgoztam arabokkal, kb. pontosan. Szerencsétlen orosz segítõik, megértem õket, ha a vodkásüveghez nyúltak. Ilyen mentalitással nem lehet háborút nyerni. mint kb. az olaszok Afrikában.

Benzin éppen még lett volna. Ez 44 június, két éve van már ekkor a Tigris a fronton és még mindig lerobbantak átlag 40 km-ként. És még mindig nem volt hozzájuk egy elcseszett vontató, ami arrébb vitte volna a kipurcant Tigriseket.

Tudod mit használtak ha csak tehették vontatásra? Torony nélküli zsákmányolt Sherman tankokat, mert annak volt hozzá lóereje.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Attól még fos, akár hogyan is mentegeted.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Személyes tapasztalat az arab katonák mentalitásról:

- nem baj ha késünk fél órát, az ellen nem megyel ja és szívjunk el egy spanglit bevetés elõtt
- minek kell karbantartani egy fegyvert? ha tönkremegy lesz másik
- gépkarabéllyal célozni? ugyan..
Hitler azt is álmodta hogy lehet majd így varázsolni...szóval ezt nem szerintem hagyjuk.

De nem játszunk el. Nincs mi lett volna ha, a történelemben. Ezen nem lehet és felesleges elmélkedni.

De amikor a Tigris a tervezõasztalon volt, Hitler azt álmodta, hogy biztos meglesznek azok a kaukázusi olajmezõk.

Bocs, EU honlap van, csak qrva lassan elérhetõ. A sok elégedett fizetõs ügyfél ügye...

Cuncimókus. A háború elején nem a németek voltak technikai fölényben. Szívás, de a ruszki tankok (T-34 és KV széria) sokkal jobbak voltak mint a PZIII-PZIV-esek.

De az angol és francia tankok és pusztán technikai szempontból oda vertek a németeknek.

A németek az új taktika és az emberi tényezõ miatt nyertek. Nem a technikai fölény miatt.

De az a baj úgy se érted meg ezt se. Majd megint beszélsz összevissza.

Ez így igaz. Nincs ha, csak legfeljebb eljátszunk a gondolattal. <#taps>

Te miért nem érted soha amit mondanak?

Na honlap sincs már....
Öregebb motorosok még emlékezhetnek a "Kiváló Áruk Fóruma" plecsnire.
Na ezek a buzik nemigen kapnák meg.

Izrael mögött mindig is állt valaki, eleinte a franciák, majd az USA, és ugye a nagytõke, ami a nemzetközi zsidóság befolyása alatt áll.

Az arab-izreli háborúhoz kapcsolódóan meg ismerem személyesen az arabok hülye szétszórt mentalitását, hiába voltak ott szovjet segítõk, nem sokat érhettek, mint csepp a tengerben kb. Ellenben a németek ellen álló hadak azért többé-kevésbé eléggé összeszedett emberek voltak.

fsb1000
Ez nem változtat azon a tényen hogy a Tigrisek Shermanokat és T-34-eket löttek ki.
Az nem egy játék volt, hogy a nagy WG más tierbe sorolja Õket.
Találkoztak és az eredmény ismert több forrásból is.

Akkor tehát? Akkor gondolkodj el azon amit tanultál, és mond meg, melyik motor a jobb, egy nagy tömegû jármû mozgatására, egy sokat fogyasztó, benzines, nagy fordulatszámon pörgõ, vagy egy kevesebbet fogyasztó , dízeles alacsonyabb fordulaton pörgõ? ( valamint az utóbbi motor sokkal tartósabb)

Nem is írtam, hogy egyedül lett volna.

Éppen voltak kiemelkedõ kill/veszteség arányú szövi egységek, hasonlóan specializált önjáró páncélvadász zászlóaljak, amiknél a legénység átlagban kétéves kiképzési cikluson esett át. Elit, akárcsak a német nehéz hk. zászlóaljak legénysége. Célpontjuk viszont sokkal kevesebb volt és átlagosan rövidebb ideig is voltak a fronton, de még a legzöldebb önjáró egység is kihozta legalább a 2:1-es arányt német páncélosok ellen.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Helyette folyton mûszaki problémák hátráltatták.

fsb1000
Ne kezd már te is hülyeséget.
Az hogy a második VH-t ki nyerte meg és miért az nagyjából független attól a ténytõl, hogy a háború elején és még egy jóü ideig melyik nemzet volt technikai és harcászati fölényben.
Az meg aztán végképp nem döntõ szempont a II. VH kimenetelét illetõen hogy a Tigris/KiráyTigris mire volt képes, vagy hogy viszonyult az ellenfeleihez képest a harcmezõn.
Lehetett volna 1:10 is a kilõvési aránya, akkor sem változott volna semmi.
...
Ami esetleg befolyásolta volna a történelem menetét, ha az USA-n kivül más is képes lett volna a 40-es évtized elsõ felében atombombát fejleszteni és bevetni. Még bele gondolni is rossz.....

Autógépészmérnök volnék, úgyhogy ezzel ne gyere. Még akkor sem, ha alig dolgozta, a szakmában. Valószínûleg a németek is tudták a Maybach hátrányait, de valószínûleg nem volt lehetõségük egy teljesen más koncepciójú motor tervezésére azokban az idõkben.

Na látom egymásra találtak ruszki-német tankb.zik...:-)

Csak egy vmi, a legjobb tank II.vh-ban a Panther volt, és az nem zabálta a benyát...
Alien69
Izrael SOHA sem volt "EGYEDÜL", mivel a Zsidóság jelentõs része a Földön támogatta. Ha mással nem, pénzel (háborúhoz meg más nem is kell, nagyon). Bár a múlt idõt felesleges használni, mert MA is támogatják.<#idiota>

Nincs mi lett volna ha, nem lehetett a hibákat kiküszöbölni, és hiába mûködött, simán megállították a Tigrist. A Sherman Firefly, a T-34-85, az IS-széria az orosz tankvadászok, ágyúk, csatarepülõk, stb.

"Ha" nagyapám vasból lett volna, akkor õ lett volna a gõzmozdony<#vigyor2>.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

nah ilyenkor örülök hogy nem vagy premiumos felhasználó mert ez a szerveri karbantartás nem volt betervezve vagyis én nem olvastam róla és mivel azok akik premiumot használnak azok joggal reklamálhatnának mivel a pénzükért nem kapják meg azt amit szeretnének!
ok...engem is kidobott csata közben:-)Mondjuk ugyis balfék team volt:-)Jó lenne 3 T62-vel menni megkeverni a játékot..nyomulosan :-)
Nem hát, mert nem volt benzin, gyenge volt az erõátvitel, nem volt idõ a protókat tesztelni. De ha épp mûködött akkor nem nagyon volt, ami megállítsa, kivéve a légierõ. Ugyan ez csak elmélet, de ha mondjuk sokkal több Tigris lett volna a fronton, és a fõbb hibákat kiküszöbölik, akkor mi lett volna? Nem vagyok Tigrisbuzi, a Párduc ezerszer használhatóbb cucc volt, de azért a nagyvas is tudott néha.

Hi.Ok elég a szavad.Én a gyors rof miatt választottam.
Mert:Hónapokkal ezelõtt mi már mentünk együtt szakaszban,8/7 win aránnyal és beszéltünk is,bár te így nem ismersz,mert a játékban más a nevem.
A panaszt is értem elvileg,mert:Nemrég Is6 ellen(Sand river(engem is felbosszantott)) 5 hit volt 0 sebzéssel,az ágyú penje ua 175m.

Szerintem ez jót jelent.
Igazad van tényleg mindegy.<#taps> Szerintem a Führer is pont ezzel vigasztalta a sírdogáló Hanst amikor kifogyott a nafta a Tigrisbõl, közben meg ott jöttek mögötte az oroszok.<#nevetes1>

Meg még egy dolog. De ezt is elpofáztuk itt már nem egyszer és nem kétszer. A Tigris nehéz harckocsi. A Sherman és a T-34 közepes. Hülyeség összevetni õket, a nehéz harckocsi, érhethõ, nyílvánvaló hogy erõsebb, egy szemtõl szembeni harcban! De a közepes és a nehéz harckocsinak más a feladata, más tulajdonságoknak kell megfelelnie! A T-34 pedig például mint közepes harckocsi, messzemenõen megfelelt! Arra remek volt amire tervezték!

Ez olyan, hogy a lovag meg a könnyû lovas íjász sem ugyanaz! Hiába ül mind a kettõ lovon! Mindkettõnek más az erõssége, gyengesége. Közelharcban a lovag gyõz, távolsági harcban az íjász. Van olyan terep ahol az egyik van elõnyben, van a ahol a másik. Lehetne folytatni, de ha már így Tigris meg úgy Tigris, az IS-ekhez, nézzük. Azokkal nézzük, ott mit teljesített!

Azért a briteknek sikerült technikai fölénnyel (radar) megfogni a németek nyomasztó számbeli fölényét az angliai csata alkalmával, persze németmeleg körökben nem illik hangoztatni, hogy volt olyan, amikor a németek nem tudtak még mennyiségi fölénybõl sem nyerni. Mondjuk ehhez kellett pár dilettáns stratégiai döntés is, pl. a repterekrõl városokra összpontosítás.

😞

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Most már kiírja,hogy leállt a szerver 😞
Ok,köszi.Nekem a magas rof már elég.Td-vel nem szoktam 1-1ben menni nem hiszem,h arra való.(kiv obj 704).

Próbáld már meg értelmezni amit írtam. De akkor kifejtem jobban ha nem esett le.
Adott egy ország aminek kevés energia hordozó áll a rendelkezésére, de nagy hadseregre van szüksége. Mit csinálnak? Hát olyan eszközöket amik kevés üzemanyagot zabálnak.
Erre a németek mit csináltak? Szinte sportot ûztek belõle hogy melyik tankjuk eszik több üzemanyagot.
Szóval kb lóf@szt se ért a technikájuk ha a csatatéren megálltak mert nem volt ami hajtsa.

Ühm. Amint Izrael megalakult egybõl ütni kezdték...ja...fú. Milyen tõke állhat egy friss állam mögött?
Ja, bónusz poén. Sherman-okat, igaz feljavított Shermanokat használtak ám az Izraeliek....emmeg hogy a viharba lehet?

ha elintezed hogy be tudjak lepni <#puszi>

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

Srácok a szerver szar? Mert nekem a felszerelések és fogyócikkek szinkronizálása után nem történik semmi, marad az üdvözlõképernyõ, meg végigmegy a teljes soundtrack.
Tippek?
Tegnapelõtt még vígan indult minden.

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni... Mégis mindig szétbasz az arty...

Ha be tudok lépni, kereslek... (és nincs clan event...)

Nana! A szovjetek igencsak ott álltak az arabok mögött sõt, szovjet személyzet is segítette õket a harcokban, leginkább légvédelmi személyzetként, nem csak "tanácsadni" voltak ott, fordítva Izraelnek így senki sem segített, de tény, hogy õket is tolta a nyugati világ, ettõl függetlenül a SZU nagyon is az arabok mögött volt, semmiben sem szenvedtek hátrányt, technikában sem.

Nekem sem megy, nem elõször ma...