World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez volt az, megoldódott, köszönöm!

A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!

Nem. Minden tudománynak vannak szabályai. Ha nincsnek, vagy nem tartjuk be, de mégis belekontárkodunk a témába az áltudomány. Fizika témában is írnak, fizikával soha nem foglalkozó emberek akkora baromságokat, hogy az fájdalmas. A történettudománynak is vannak szabályai. A gyakorlati fizikában ügye, kísérletek, egyenletek, tudom is én még mi, itt meg forrás, forráskritika,(segédtudományok eredményeinek használata) megfelelõ módszerek betartása. Bárki írhat bármilyen témában könyvet, és vonatkoztass el a történelemtõl, tök mindegy, hogy csillagászat, vagy robbanó motorok felépítése, ugyanúgy csak szakirodalomból érdemes tájékozódni.
A különbség annyi, hogy a történészek munkáját, módszereit, nem értik, nem ismerik, és hisz nekik nagyon sok ember. Bár, nem is más, mert sokan az orvostudományban, vagy épp fizikát se fogadják el, olyasmit sem, amit számtalan kísérlet igazolt. Szóval, nincs is különbség.

Hogy rohadnál meg😄

Voivod: Mehetünk, ennél rosszabb már úgysem lehet. Ugyanezen a néven megtalálsz.
Ezeken a palyakon erdemes felderiteni. Provincen rajt utan padlogaz es irany az ellenfel oldala. Nem a szerpentinek fele mert ott altalaban elhalalozol hanem a masik szelere. Utkozben maris villantod az o felderitoiket akikkel nem erdemes leallni birkozni. Elobb keress egy fedezeket. Vicces de az atrohanast mindig meguszom full hp-vel. Azon a szinten nem tudnak eltalalni egy szaguldo celpontot. Ezutan mar csak ovatosan fel kell maszni a dombon es nezni nagy elvezettel hogy hull az ellenseg. Rendszeresen meg fogod kapni a felderito es az orjarat medalokat. Malinovka ugyanez. Himmelsdorf mar keservesebb. Ott ez nem kivitelezheto.
voivod32
A befejezõ mondatoddal, maximálisan igazoltad, amit írtam, eddig nem személyeskedtem, de azért tudd, hogy kit kussoltatsz te beképzelt faszfej!

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Maala
Alul a damage panel mellett sem írja ki, hogy ki lõtt meg?

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Maala
Researched:Type 4 Chi-To researched.
Undistributed experience spent: 31 032 
Free Experience spent: 118

😊 

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Szomorú, hogy ennyire nem értetted meg amirõl beszéltem. Az is, hogy mivel nem érted, átmész személyeskedésbe. Hiába olvastál el több száz könyvet, még se megy az értõ olvasás. Szomorú. Egyszerûen , én azt nem értem, te mi mit nem értesz? Mit nem lehet azon felfogni, hogy minden tudományágat, a megfelelõ szakirodalomból kell olvasni? Ez szerintem igen egyszerû mondat. De hagyjuk, ha sötét és buta akarsz maradni, maradj is az, de akkor viszont ha a történelem kerül szóba, mélyen kussolj.

Maala
A probléma ott van, hogy a történelmet egy fizikához próbálod hasonlítani. Bölcsészek... Lol.

Minnyá lefényképezem azt látod. Pilla!

Miféle mip map?

Miféle mip map?

voivod32
Hello! Én is az ötössel szenvedek, nincs kedved szakaszhoz?

Mip map részletek szintjét a kártya beállításainál told fel minõségre. Ha lentebb van állítva mindegy mit állítasz nem fog olyan lenni amit vársz. Ha minõségen van akkor engedi a kártya beállításait használni mert meg van neki engedve hogy mehet maximumra.

Remélem segítettem.

Még szenvedek vele, de.... Fuhh. Nem sok T5-öt rühelltem még ennyire.
voivod32
Részemrõl ennyi. Te tudod, hogy mit gondolsz én tudom, hogy mit tudok.
Nem óhajtok a témában veled többet beszélni, mert felesleges idõpocsékolás, és szerintem a többieket is untatja.
Egy biztos: Te egy meglehetõsen korlátolt és arrogáns ember vagy.

na errõl beszéltem..... tegnap asszem
fent látható egy átütõ találat...
lent pedig egy lepattanó/nem sebzõ/nem átütõ

nem írja ki h kitõl kapom a dmg-t lol 😄 nálam van a hiba vagy ez ilyen gagyi mód?
Fejlesztetten is kell mennie. Ez most öcsém gépe, ami régen az enyém volt, HD6770. Maxon vitte a WOT-ot, öcsém szerint 1 hete halt meg igy a WOT, újra is lett rakva, de nem segitett. Más játék megy rendesen, csak ez nem.

Erre csak ennyit...

Téged nem hat meg, aha oké, de akkor meg ne szövegelj, hogy te tudsz bármit is a történelembõl, mert ilyen hozzáállással a tudásod, egy nagy rakás semmi. Olvashatsz akármennyit, akkor is semmi. Nulla. Szar. Sajnálom, ha nem érted. Hidd el, nem megsérteni akarlak, csak fényt gyújtani próbáltam a fejedben, hogy minden tudomány szabályokra épül.
A fizikát se szakácsoktól tanuljuk! Nem véletlenül, és ha receptek érdekelnek, egy mesterszakács könyvét olvasom el.
Ezt kéne megérteni, ha történelem érdekel, szakirodalomból tájékozódj, mert a nem szakirodalom tény tartalma szar, vacak, értéktelen, megkérdõjelezhetõ, vagyis, ha ebbõl tájékozódsz, a te tudásod is ilyen.
Próbáld meg ezt megérteni.

Master91
T4+ meg halott a sok Special + Hellcat combó miatt

Ja de tier8 felett meg sok a td azé kell tenni valamit...
Maala
Befejezted már T5-öt? 😄

voivod32
Te nem érted. Olvastam Földi Pált is-mert jókat lehet röhögni rajta-, de teljesen nyilvánvaló, hogy "mûveit" más szerzõk könyveibõl ollózta össze, hozzátéve saját szubjektív nézeteit. Az viszont, hogy a történészek mit fogadnak el , mint hiteles forrást, engem különösebben nem hat meg. A történelmet mindig a gyõztesek írják-ez egy közhely, de igaz. A teljes igazságot, sohasem fogjuk megtudni, de minél több szemszögbõl megírt könyvet olvasol ugyanabban a témában, annál inkább ki tudsz alakítani, egy -viszonylag- tiszta képet.

Ez a low tier is egy okádék. 10-bõl 4 csata Kampinovka, 4 Province, további kettõ szabadon választott. Pont azok a mapok, ahol semmit nem lehet kezdeni a T-2-3-as kis fingvetõkkel.
Oldalirányban mintha jobb lenne az ágyúkitéríthetõsége, meg fogom este nézni.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

mijki
jani52-vel, az SG-s nevét sajnos nem tudom, olyan király kört mentünk. Azta rohadt! Még mindig remeg a kezem. A replay jani52 szemszögébõl mutatja be majd az eseményeket, az én replay fájlom megsérült valahogy...minden az õ érdeme, én csak asszisztáltam 😊

R E P L A Y

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Master91
Ez tetszett a legeslegesleges legjobban:

"Mondjuk ez köszönhetõ a kiegyensúlyozatlan ócska pályáknak meg az autoloaderes csicskáknak."
AMD-nél néha a standard grafika jobb a fejlesztettnél.

Nem mondtam ,hogy hihetetlen, csak te úgy állítottad be, hogy ennyi meg annyi könyvet olvastál el, II. vh-s témában. Érted? Én is kurva sok könyvet olvastam már el, foglalmam sincs mennyit, de tudod mennyi ebbõl a szakkönyv? Töredéke. Nagyon kicsi százalék. Pedig nekem, még feladatom is a szakirodalmat forgatni.

Földi Pállal meg az a baj ,hogy szar. Értéktelen, vacak. Szakmailag hibás, elfogult, és ráadásul rendszeresen plagizál. Vagyis egy szar.

Komoly szakirodalom, amit történész írt, a megfelelõ szabályokat betartva, tehát a felhasznált szakirodalom, források felsorolása, lábjegyzetelés, stb.
Néhány különösen finnyás történész , még az olyan könyveket se fogadja el szakkönyvként, amit bár történész írt, de nem felel meg ezeknek a követelményeknek! Az ilyet, csak amolyan szórakoztató, -ismeretterjesztõ valaminek tartják, és csak a szigorúan a szakmai követelményeknek megfelelõen írt könyvet tartják szakirodalomnak. Én mondjuk ilyen nem lennék ilyen szigorú, de ez egyéni vélemény.

Számvéber, õ igen õ történész, amit olvastam tõle a megfelelõ követelmények alapján készült, nem plagizál, hanem a levéltárban kutat, és az alapján ír.

Szóval, a ponyvacackokat, nem lehet számolni, a fentiek miatt. Érhetõ-e?

Volt szerencsém kipróbálni a Vk 72.01 K nehéz harckocsit.
A legénység 5 fõs az ötödik ember rádiós. Mindegyik három skilles volt, kettõ mindenkinek javítás és álcázás a harmadik mindenféle, többek között 6. érzék. Ez megint bebizonyította hogy haszontalan: közvetlen azután villant fel a lámpa, miután kilõttem azt az E-50M-et ami spottolt. Hát kösz a semmit...
Modulokból a rammer, superheavy spall liner és stabilizátor volt rajta.
Consumablesbõl pedig javító csomag, csoki (ellensúlyozva a BiA és ventillátor hiányát) és automata tûzoltó.

A harckocsiba 24 lõszer volt ami a következõképpen volt elosztva: 8 AP, 12 HEAT és 4 HE.

Mozgékonysága elmegy kategória. A pontos menettulajdonságokhoz gyakorlóban le kéne tesztelni egy E-100-al. De kb úgy mozog mint egy E-100, talán valamivel jobban gyorsul.
Hátsó tornyos kialakítás. Löveg negatív kitéríthetõsége rossz. Csak be kell állni elé vagy mellé és halott. Volt hogy egy mellettem 20 méterre álló IS-7-nek nem tudtam lõni a testét csak a tornyát, kénytelen voltam távolabb menni 30 méterrel hogy rá tudjak lõni a fenekére...
A tûzereje az valami szánalom. 2,73 a tûzgyorsasága (ennél a gépnél 18,16 s volt a betöltési idõ), amivel az egyik legkisebb DPM-û tier 10 heavy. Az AP 235 mm-es átütése elég lenne. Ha nem lenne olyan okádék a célzási idõ amilyen: 3,4 másodperc. Ehhez jön a rossz negatív kitéríthetõség és kész a katasztrófa. Kapáslövést még véletlenül se szabad vele lõni, a célzási idõ ahhoz tól nagy és ha még el is találja célzás nélkül már kevés a 235 mm átütés, ráadásül jön a 18 másodperces újratöltés. A fantasztikus célzási idõ és lövegkitéríthetõség miatt volt hogy elfogyott mind a 8 AP. A HEAT lövedéke is ugyanaz ami az E-100-nál van. Lassú megbízhatatlan kacat. Kettõt lõttem el egyik átütette az E-50M beforgatott teknõjét másik lepattant egy VK 72.01 K homlokpáncéljáról.

A superheavy spall liner ellenére a tier 9-10 SPG-k 700-800 sebzést nyomnak bele. De legalább a legénység ritkán hal meg. Ezért nem is volt hátrány az elsõ segély csomag hiánya. A páncélzata elmegy, egyenlõre még nem nagyon ismerik. Ezt is le kéne tesztelni gyakorlóban.
A homlokpáncél és a torony elég erõs. A tornyon lévõ kupolát nem is nagyon lõtték ezéret nem tudom milyen erõs. Két lepattanó volt rajta talán 8,8 cm Kwk43 L/71-el lõtték. A teknõ gyenge, gond nélkül többször is átütöttem már tier 10 lövegekkel. Viszint 100 mm D-10T2S-el 2-3 lövésem lepattant róla.
A motor és vezetõtér tetõpáncélzatának van egy kicsi dõlése. Szerintem már egy kicsit magasabb pozicióból is át lehet ütni. Ez enyémet 120 mm L1A1 lõtte át kétszer is kb 30-40 méterrel volt magasabban mint én és 400-450 méterrel távolabb...
Oldalpáncélt nem lõtték. Az egyetlen dolog amire lehetne használni az a sidescrape, de nem. Erre még erre is hulladék. A vezetõ és motortér nem túl széles a torony átmérõje nagyobb mint a test szélessége. Pontosan emiatt a torony alatt lévõ hengeres elem túllóg a testen. Olyan szépen belõhetõ sidescrape pozícióban is. Elõször 130 mm S-70A-val lõttem át, de gondoltam biztosan a 290 mm-es átütés miatt sikerült csak. Ma a kétszer lõttem át a 15 cm-essel aminek 235 mm az átütése és mindig 200-250 m távolságból. Az amerikai, angol nehezeken lévõ pontos 120 mm-esek és a közepesek 105 mm-esei lazán átütik.

Legénység egyszer halt meg, hála a superheavy spall linernek. Modulsérülés harckocsitól csak egyszer: motor.
Még az E-100-hoz képest rossz. Az egyetlen elõnye a torony formája, szembõl jobban véd HEAT és APCR ellen. Ezért cserébe van neki rossz lövegkitéríthetõsége, elõtétpáncél nélküli gyenge oldala, rossz célzási ideje és kisebb DPM-je.

Úgy terveztem hogy 10 csatát megyek vele de 6 után meguntam. Mindössze 2352 lett vele az átlagsebzésem. Mondjuk ez köszönhetõ a kiegyensúlyozatlan ócska pályáknak meg az autoloaderes csicskáknak. Pár száz csata után valószínûleg elérnék vele még +500-at.

Amellett, hogy egészen kommersz még ocsmány is. Ez a legundorítóbb német kockatankokkal és a háború elõtti ósdi bádogcsettegõkkel vetekszik.

Az egyetlen értelme az lenne ha el lehetne adni olyan játékosoknak akik német buzik. Persze ilyen opció sincs a játékban, pedig 2 éve mennyire mondták hogy lesz...
voivod32
Tudod mit nem értek? Te miért vered a nyálad? Nem is veled beszélgettem. Akivel beszéltem, már rég lerendeztük a dolgot. És nem tudnék cím szerint felsorolni most 20 könyvet sem, mivel általában ilyen címei vannak. Kurszk, El-Alamein, Harkov, Berlin, Sztálingrád, stb. Mivel nem ünnepelt szépirodalmi írókról van szó, mint mondjuk, Hammingway, így a nevük nem is égett belém annyira, fõleg nem , mondjuk 15 év távlatából.

matyashun
16. csata Gyõzelem!
Csata: Ensk 2013.12.25. 13:53:24
Jármû: Type 3 Chi-Nu Kai
Szerzett tapasztalat: 1 456
Szerzett kredit: 41 413
Csatában elért Achievement: Top Gun, Kiváló Lövész, Elit lövész, Kiváló sofõr jelvény: "1. osztály"

volt lag is, 7 kill , foglalás , tier 3- tier 5 -ig voltak tankok 5-5-5 arányban kb. Jó kis járgány de csak a szintjében vagy az alul, bárvolt példa rá hogy pár hatost is kiszedjen. Egyedül.

.☩.(‡)`☠-matyashun-☠´(‡).☩. (K.Tigrincs)-(WoT & Blitzkrieg) Szemem a pályán oda teszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom.

voivod32
Figyelj! Földi Pál könyvei, a szórakoztató irodalomhoz tartoznak. Az pedig nem világos, hogy te mit számítasz komoly szakirodalomnak.
De csak néhány példa: Például, a képes történelmi világatlasz, egy 15 ezer forintos kiadvány, az õskortól, napjainkig, vagy Számvéber Norbert könyvei, de rengeteg, szovjet író is volt köztük, ugyanis a szocializmusban csak ezek voltak hozzáférhetõek. Nem akarok szakértõ lenni, nem is lehetek, engem pusztán érdekel a történelem, és úgy érzem, a nagy egésszel, vagyok annyira képben, hogy saját véleményt alkothassak. Egy komolyabb könyv, ilyen témában, amire oda kell figyelni lehet akár két hét is, terjedelemtõl függõen. Egy szépirodalmi regénybõl 300 oldal, kb 8-10 óra. Miért olyan hihetetlen ez?

Tudod, én elég sok idõt töltök könyvtárban, levéltárban. Ja, de most már persze, beleszámoltál mindent, a Dörmögõ Dömötör magazint, a mûzlis dobozt, regényeket...persze, így elhiszem, hogy 5-600 csak te azt állítottad, hogy ebben! a témában 5-600 könyv.

Ja, és mégegyszer, se Rider, de Földi Pál könyvei nem számítanak. Az értékük nulla. Mínusz könyvként kéne õket számolni. Szóval, na kicsit megpiszkáljuk a dolgot, mennyi az annyi?
Igazi szakkönyv? Legalább 10? Vagy az alatt?

Tudod, kicsit hátrább az agarakkal, nem kéne ilyen nagyokat mondani. Frászt kapok a ponyvaszarokon mûvelõdött emberektõl, akik hiszik máris szakértõk.

voivod32
Miért? Jártál már könyvtárban? A történelem nem csak a második világháborúból áll! Mondjuk, nem számoltam, csak abból indultam ki, hogy 15 éven keresztül, legalább havi 3 könyvet olvastam. És vannak sajátjaim is. Természetesen beleszámoltam Hammingwayt, Robert Merle-t és Remarqe-t is. Ha ezeket levesszük, akkor is marad néhány száz. De nem akarok itt semmit bizonygatni, a lényeg, hallottam már ezt-azt a történelemrõl.😄

Pali bácsi könyvei meg különben is mínuszba számítanak <#eplus2>

Maala
Késõbbi történészek által írt szakkönyvek nem jók? 😄

---

Voivod: Akkor ha a 13 Sven Hassel regényt 10x elolvastad, már megvan 130 az 500-ból. 😛

Nem tudom eldönteni, ez komoly vagy irónia?

Én elhiszem hogy képes voltál sokat olvasni.Annak idején 80-as években képes voltam egy délután 1 közepes méretû 200-300 oldalas könyvet kiolvasni.
Ugyanis ilyen hogy internet és társai nem léteztek,a tv-ben ami fekete-fehér volt meg egész nap gagyi müsorok mentek,sõt például hétfõn nem is volt müsor.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Na, akkor sorolj már fel csak 50-60 II. világháborús, történész által írt szakkönyvet.

voivod32
Vannak "vetélytársai is, például, Földi Pál! Õ is rendkívül objektív és alapos kutatómunkát végzett!

voivod32
Sven Hasselnak-sajnos-csak 13 regénye jelent meg. Mindamellett, hogy a leírásai nyilvánvalóan fikciók, azért emberi oldalról bõven van mondanivalója, valami döbbenetes, hogy néhány szóval, mondattal, milyen hangulatot tud teremteni., mennyire érzékeltetni tudja, az emberi élet olcsóságát, hiábavalóságát. A humora pedig-számomra-frenetikus! Az összes regényét legalább 10x elolvastam.

voivod32
Lassan 40 éves leszek, és dolgoztam a vasútnál, ahol nem kevés idõm volt olvasni. Már a katonaság óta érdekel a hadtörténet, annak meg már 20 éve!

próbáld meg kikapcsolni az árnyékokat,lehet azzal lesz a gond,próbálgasd egyre lejjebb venni
Maala
Õ pedig levágná, hisz csak egy maradhat!

Ha csak 50-et fel tudna sorolni tehát csak tizedét a hatalmas ,,szakirodalomnak" amit elolvasott, már akkor fejet hajtanék.

Maala
Nem ez lenne az elsõ alkalom, hogy egy parasztbácsi többet tud a birkatenyésztésrõl, mint az állami birkatenyésztõ. Trololol. 😊

Ezt értem én, de kizárt, hogy 500 igazi szakkönyvet II. vh-s témban elolvasson. Persze, mondjuk 10 éven keresztül minden nap csak ilyet olvasott mi? Vagy gyorsolvasó netán? 500 könyv után, Magyarország egyik legnagyobb szaktekintélye lehetne. Persze...500-600...aztarohadt. Be lehet egyáltalán szerezni ennyi igazi ! szakkönyvet magyar nyelven?Kétlem. De õ gondolom angol német, könyveket is buzgón forgat. Jó lesz az pár tucat Kurt Rieder meg Föld Pál ponyvaszarnak. Jó,azokból ötöt is át lehet egy nap alatt lapozni. De azok meg nem igazi könyvek.

Maala
Szerintem õ nem specializálódott, így neki a "2. vh történelme" a témakör, és nem a "miért nem picsázta el Kína Japánt"

Sziasztok,

Mi okozhatja ezt a csodálatos grafikát? AMD drivert frissitettem már, a játék pedig ilyen trágya. Miért?

Elõre is köszi!