World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bõven elég. A mai konfliktusok nem úgy néznek ki, hogy felsorakoznak ezren és egymásnak mennek. Megváltozott a háború menete.
Azért az amcsik vigyáznak a cuccaikra, korszerûsítik, fejlesztik.

A saját nemzeti gárdájuk is ezeket használja, ( illetve még számos típust, például a szintén Vietnámban bemutatkozott Kobrákat. )

A feleslegessé vált gépeket eladják, a világ számos országa használja, minden probléma nélkül. ( mivel a szerviz hátteret biztosítják, illetve egymástól is szereznek be alkatrészeket ), nekünk is érdemes lenne például az RC130 akat kiváltani átalakítást követõen, mentési célokra kiváló lenne, 2-3 beteg szállítására is alkalmassá lehetne tenni.

A magyar légierõ helikoptereinek átlag életkora is 25-30 év körül van...

Ezeket felújítani, NATO kompatibilissé tenni iszonyat költség, noch dazu ahogy elõttem írták, ha az oroszok nem adnak több alkatrészt, max ventillátornak lesznek jók.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Master91
vagy partizánként terrorizáljuk õket
mijki
De akkor inkább ne legyen seregünk? Aztán ha jön a szomszéd hada, éljenzünk nekik meg virágokat dobálunk...

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Hi.Az amerikai sós levegõ(sivatag) pont jót tett az UH1-nek,konzervált állapotban tartja(nem eszi a rozsda).
Itt max annyi lett volna,h a nagytestvér szól:Hé kicsi(Magyaro.) van néhány technikám,vidd már el("jutányos áron").Mi meg max nyelv csapás-nyelv csapás közepette....Csak közben kiszámolták,h az ingyen gép elszállítása,minden(ki) kiképzés(e),kiszolgáló eszközök(ez nagyon hosszú lenne leírni) 100milliárd felett lenne.

Tudom mi az a védõháló, de nem hinném, hogy 14 gép akár egy K2 szektorra is elég lenne.
Értsd úgy, hogy kb a wot térképen neked kell védened a K2 sectort. Nem az egész térképet, csak egy részét.
1:Mondom,h Spanyolország 😊
2:Az Uh1es story-t te hoztad fel,én pont lexartam,akkor is tudtam,h nem veszünk.
3:Az,h oktatnak 1 dolog,nekünk már nincs üzemképes Mi24,lejárt a"sárkány idõ".Az,h a pilótáknak van szakszó engedélyük és repülnek/oktatnak 1 dolog.Technikáról beszültünk,nekünk már nincs üzemképes Mi24.
( a dolog pikantériája,h a Stinger rakétákat a gazdáik ellen fordították a tálibok nem is olyan régen,eredetileg orosz gépek ellen kapták anno,sõt a terrorizmust is az amik hozták létre.Oszama az õ emberük volt,eredetileg)

Szívesen<#alien2>

Egyébként meg azok az "okosak" azok, akik a zsíros kenõpénzt kapták az üzlet nyélbeütéséért. Megint az a történet, hogy ezekkel a Gripenekkel egy-két ember jól járt, az ország meg baromi rosszul. De manapság a legtöbb dolog így mûködik a politikában, kormánytól függetlenül.
"ha a nagymedve beint az "alkatrész csapnál",akkor nincs légierõnk=nincs védelmünk"

Miért, a 14 Gripen az légierõ=védelem? Ne legyünk már birkák, komolyan van, aki még elhiszi, hogy ez a 14 gép bármit is nyomna a latban egy valós háborús helyzetben, vagy akár csak a NATO védõhálójában? Függetlenül attól milyen jók, mert tényleg jó és modern gépek, de ahány van nekünk, az maximum légiparádéra elég.
mijki
UH-1-es biznisz szopás lett volna. Azok az agyon használt, 20-30 éves gépekért, amelyet a sós levegõ is kikezdett, messze nem értek annyit, mint amennyiért árulták õket...

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Hi.Nálam is.

Csaták: 9 / 12 ( 75% )
WN6 / Eff: 1 810 1 955

Lassan abba is kéne hagyni.

Nem oktatlak.

1, avianoi légibázis

2, Az UH1 beszerzést 2013 ban mondta le a kormány. Nagyon sok blog és cikk elég jól körüljárta a kérdést, keress rá, ha gondolod.

3, A magyarok jelenleg Afgansztánban is repülik a MI24 eseket, ( Pufiék ) afgán pilótákat képeznek ( újra ), a dolog pikantériája, hogy ezek az afgán pilóták már repülték a MI24 eket csak még az oroszok ellen...

Szóval ennyit az infóimról.

Szívesen..

A miért jó,az nem az én tisztem eldönteni,vannak "okosak". 😊 Rengeteg típus közül választhatunk/választhattunk volna 😊 A boríték stb az más kérdés. 😊(kenõpénz esetleg)
Az ország szuverenitása saját feladatkör,nem Nato feladata.Az ország légtérvédelme saját hatáskör,ami a Nato európai légtérhálózatához is tartozik egyben(egységes európai védõháló).A légierõ elsõdleges célja haza védelem,az,h mivel(helikopter van?/hó/árvíz?),vagy Gripen volt-e a legjobb azt,most ne boncoljuk.Am nem rossz gép.
A MIG azért nem mehetett tovább(am az is jó gép(frontvadász a pontos megnevezése)),mert nem Nato/független gép.RGO,ha a nagymedve beint az "alkatrész csapnál",akkor nincs légierõnk=nincs védelmünk,lyukas az egységes európai védõháló.
Az ország légtérvédelme 9/11 óta felértékelõdött(Bp/Paks pl),nem feltétlen idegen hatalom támadásától kell tartani,hanem pl ha 1 civil gép nem rádiózik(elromlott/basz...tt bejelentkezni a pilóta),akkor az pl terrortámadásnak minõsül,és ilyenkor a készültségi gépek mennek elfogni.

Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!
Master91
"A megvétel és a karbantartás ua,szal ne számold 2x"

???

Meg veszek valamit ezer forintért, és utánna még 15 évig fizetek évig 5000-et összesen a karbantartásért

Mért ne számoljam???
Bazmeg a kocsma helyett inkább a könyvtárat kéne látogatnod ha már úgy sem csinálsz semmi értelmeset az életben.

Hi.Engem akarsz oktatni?Ne szórakozz.

1:Spanyolország
2:http://gripen.uw.hu/fegyverzet.html olvass bele.
3"Ugyanez volt az UH1...."Nem újítunk fel mostanában,ami Mi17es felújítás,az már évekkel ezelõtt szerzõdésbe volt foglalva.A Mi24 már múlt idõ,nem fog repülni.A Mi8asok addig mennek,amíg van benne üzemidõ(magyar).Kivétel az ajándékba kapott finn 2db Mi8as.

Honnan van a te infód?Csak mert mind rossz.<#alien2>

Nem, csak megszálltak. Mivel önként és dalolva csatlakoztunk a Tengelyhatalmakhoz. Félreállnánk? Szerinted melyik háborúzó ország kockáztatja meg, hogy a frontvonalai mögött pár száz kilóméterrel ott csücsül egy semleges, "félreállt" ország, ami bármelyik percben hátbatámadhatja, ha épp fordul a hadiszerencse a fronton?
JeffDunham
Nem tudom mi van ma, de ennek még k.vára meg lesz a böjtje...

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Nem ismerem a pontos körülményeket, a mondandóm lényege az volt, hogy nem jártunk rosszul a Grippenekkel.

@madmanic: ma a NATO nem a légierõnk miatt számít ránk, hanem az eszünk miatt. Kiváló vegyvédelmi + tûzszerész egységeink (NATO szinten képzünk szakembereket) vannak, mi ezt tudjuk nyújtani.
2.VH idején is útban voltunk... mégsem támadtak meg minket
meg is mondta a német vezetés h nem akarnak minket bántani, nem kérnek semmit, nem vesznek el semmit, amit felajánlunk azt elfogadják
az már más kérdés hogy aztán hogy döntött az akkori magyar kormány
de ebbe meg már végképp ne menjünk bele.... totál nem kapcsolódik se a témához se a wot-hoz 😊

ha útban lennénk félreállnánk, ennyi
Amúgy szárazföldi haderõ modernizálása, erõsítése ilyen kis ország esetében még mindig ésszerûbb.
Akkor kérlek fejtsd ki, miért jó nekünk ez a 14 Gripen😉
Mondjuk mert útba esünk egy offenzívánál😊 De ez már nagyon elrugaszkodott fejtegetés, lényeg hogy az ilyen "kevés, de baromi modern" hadifelszerelés csak arra jó, hogy a pénzt vigye.
A vízkészleteinkért majd jönnek az Izraeliek, vagy már megvették<#banplz><#idiota>
14 van,nem verte oda senki,minden gép ép.A megvétel és a karbantartás ua,szal ne számold 2x.Azt hittem képben vagy,azért kérdeztem.de látom nem,csak hallomásból írsz.😊

Azt már nem tudom. Nem is szeretném, ha bármi agresszivitás ellen védeni kéne.
hi.A baltikumot még nem😊

1, a magyar légtér védelmét ellátó gépek emelését olaszországból végzik

2, egy normális NATO hadmûveletben sem tudunk részt venni, ugyanis légi tankolásra nem képzik a pilótáinkat, nincs elég gép ( pár ), és levegõ-föld fegyverzet stb..

Ugyanez volt az UH1 esekkel ( NATO kompatibilis elekzronikával felszereléssel ), megkaptuk volna õket ingyen, csak a kiképzést kellett volna fizetni de mi inkább DRÁGÁBBAN az öreg orosz MI8, MI24, MI17 eseket újíttatjuk fel az oroszokkal ( vajon miért? )...

azt minket minek támadnának meg? 😄DDD
ez az év vicce eddig 😄
nincs itt semmi, mindent szétloptak meg eladtunk a külföldieknek....
Egy😄 Kettõ, a 15 (14?) fõs "légierõnk" aztán hathatós védõhálót húz fél Európa fölé😄
Nem nagyon van rajta mit kifejteni. Vettünk 15 Gripent kõkemény pénzekért, arról nem is szólva, hogy a karbantartásuk szintén méregdrága. Ebbõl egyet ha jól emlékszem még földhöz is vágott rövid idõn belül az egyik pilótánk. Egyébként meg mi a vérnek? Mit fogunk csinálni a 15 Gripenünkkel? Hathatós segítséget nyújtunk az USA, vagy az EU több ezer gépes légierejének? Ugyan kérem. Ha meg minket támadnak, vagy megment a NATO, vagy legázolnak így is-úgy is, nem a 15 Gripen fog megmenteni minket. Kõkemény pénzkidobás, de persze odafent valakinek biztosan az érdekében állt.
és ki ellen védjük? 😄 Az izraeli kémgépek ellen? 😛 😄
Fõleg hogy pár perc átrepüllni az országot<#szomoru1><#idiota><#idiota>

A Mig 23 legalább alkalmas mindenféle akrobatikus mozdulatra mint a pugacsov kobra<#vigyor>
Jaja olyannyira baj van a Grippenekkel, hogy már a szlovénok légterét is mi védjük meg a balti államokét is.
Ugye. Olyan országnak, ami nem folytat komoly háborús tevékenységet, tök fölösleges modern hadi felszerelés, csak a pénzt viszi.
Hi." Ugyanez a történet a Gripenek, azokkal is csak a baj van."
Ezt fejtsd már ki. 😊

Jólvan már, kicsit eltévesztette a népet, mert hogy Irakiaknak adtuk oda a többségét. Foxy nem lát már a piától. Az más kérdés hogy a zsidók nagyon nyomulnak az országban.
Jó persze tudom hogy ezek szükségesek még és elég borsosak, és nincs rá szükségünk de gondolatba jól hangzik a hidegháborús harckocsik leváltása 21. századi technológiára.

WoT: Nishizumi77

megadom én a címem....
de úgysem jössz el
A grippen-nél teljesen igazat, adok, akár a migeket is lehetett volna modernizállni ha nagyon muszáj. Plusz amilyen mutyizás volt a fegyverzettel...
A hazai fejesek észjárását ismerve valószínûleg ott csúszott el az ügylet, hogy nem Euróval telepakolt aktatáskával jöttek a németek.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Antimat
Köszi mindkettõtöknek.
Tény, hogy jobban néz ki, meg szembõl keskenyebb is vele a torony, de a jobb rof-ra nem találok adatot a Tank Inspectorban sem.

cyka blyat

WAT? ingyen Leopard 2-re lett volna lehetõség? Mikor?
Ezt akartam mondani. Tök fölösleges. A magyar haditevékenységek volumenét szem elõtt tartva halál fölösleges pénzkidobás lenne. Ugyanez a történet a Gripenek, azokkal is csak a baj van.
Hát így monitoron keresztül kicsit nehéz. Meg egy alkoholista elmebeteg suttyó kis neonáci nem ér ennyit.

ki tart vissza?
mi a francnak kell nekünk leo 2? 😄
amellett hogy kiváló tank és persze fényévekkel jobb mint a hulladék T-72 (harci alkalmazás terén), nem lenne semmi értelme.... minek az nekünk? 😄

abban igazad van h hasznosabb mint beleölni a pénzt az új stadionokba
de én még akkor is a közbiztonságra, alapítványokra, egészségügyre fordítanám azt a pénzt
Mekkora esély van rá, hogy pont akkor nézek rá a statomra, amikor elérem a 10K csatát? Szó szerint 2 hónapja nem néztem ide, erre pont egy jobban sikerült után befigyelek <#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)