418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Ulvar
    Hát én nem fogom lecserélni HE ágyúra, nem rég volt egy csatám 6 tankot szedtem ki, jól manővereztem gyorsan töltött és könnyebb volt kiszedni a Tigrist, 2 Mardert, 2 T34-85öt, és egy PzIVet. Kinek mi fekszik jobban.
  • lammaer
    Hetzer- eddig arra az ágyúra szavasztam, amelyiknek nagyobb a penetration értéke (sajnos fejből nemtom melyik az, de asszem a kisebbik).

Viszont: gyakorlatilag a hetzernek a legjobb penetration értéke is olyan kicsi, hogy még a PZIII-ast se tudja megkarcolni, még hátulról se, az esetek többségében lepattan a skuló, sebzés nélkül.
    Olvasgatva a fórumon viszont sokan irják, és én is úgy tapasztalom, hogy a nagy sebzésú HE lövedékek túl táposak, mert ritkán pattannak le, valamennyit még akkor is sebeznek ha nincs penetration, és jóval nagyobb eséllyel okoznak tüzet, motor/lánctalp/crew sebzést mint az AP, még olyan tankoknál is (tigris és társai) amik egyébként érinthetetlenek.

Manapság a fórumon olyan szabályról irnak, hogy AP-t egyedül akkor érdemes használni, ha Kb veled egyszintű tankokra lősz, a gyengébbekre és az erősebbekre pedig HE-t, mivel a gyengébbekre jóval nagyobbat sebzel igy akár egy lövéssel is kinyirhatod (AP-ből meg több kellhet), az erősebbeknél meg az AP úgyis lepattanna, de igy mindenképpen okozol kárt.

Személyes tapasztalat:

PZIII - átváltva a rövid csövű nagy sebzésű / kis átütőképességű ágyúra, még a legfejlettebb artillery is 1 lövés, velem egy szintű tankok is max 2. Nálam magasabb VK-kat is tudom sebezni

Jadpanzer IV - 1vs1-ben szemtől szembe lőttük egymást egy másik JP IV-el. Az ő AP lövedékei sorra pattantak le rólam, én HE-vel farigcsáltam a srácot, lövedékenként 20-25%-al. A végén a srác visszavonult... :)

A nagy sebzésű HE ágyúk tehát úgy nézki tényleg életképesek, főleg olyan célpontok ellen, akik jóval feletted állnak, és normál esetben érinthetetlenek. Mivel egy Hetzernél szinte az összes tank ilyen, é adnék egy sanszot neki. :)

Az egyedüli hátrány ezeknél az ágyúknál, hogy többnyire a tűzgyorsaságuk jóval alacsonyabb mint a többié, tehát célszerű biztosra menni.
  • lammaer
    Egyébként csak halkan jegyzem meg, de az otthoni textúrabuzgerálásnak van egy olyan része, amikor mondjuk Pink-re csinálod az összes textúrát, hogy könnyebben lehessen botot irni hozzá :)
    Mert ugye ha minden tank más szinű, arra nehéz pixelszin csekkelő rutint irni, de ha az egész pink, akkor elüt a környezetétől, konstans szin, tehát egész egyszerű makrót gyártani rá.
    Vagy - elméletileg - akár a pályák textúráit (sziklák, bokrok) is megpiszkálhatod hogy átláss rajtuk...

Szóval pl ezért nem szokás engedni MMO-ban hogy bárki bármilyen fájlt piszkáljon, akár csak a saját gépén is.
  • Kopiati
    Hát a csíter űzésnek ára van... ne legyen egy IWnet a dologból...
  • RatBaG #1286
    csíterek nincsenek, de pont emiatt, hogy a server számol mindent, van pl az, hogy eltűnnek a lövések a semmibe (álló cél, célkereszt apróra összehúzódva a közepén)...
  • Jeffjohnson
    Pár érdekes dolgot találtam:

You will be surprised, but indeed all the physics/game mechanics calculations are performed by the server. That's just how we see our game. No more, no less. It is the most effective anti-hack/cheat system.

As it was stated above user PCs are not involved into any calculations.

Correct, nothing is hack-proof. But some things are just extremely difficult to hack. What your PC is doing:
    1) drawing the graphics
    2) sending the info to the game server, BUT: this info is limited to: move left/right..., shoot, use expendable kit etc
    3) receiving the info from the game server, tank damaged, destroyed, ricochet etc

I hope, you have got the overall picture. The game is pretty secure at the moment. We have been testing it for more than half a year in Russia. No hacks and cheats detected.
    You can give them a try, of course.

Remélem ezek után kevesebben sírnak majd csíííííttterrrr felkiáltással
  • Jeffjohnson
    No igen de én már ezt korábban is megkérdeztem és arra is hasonló válasz érkezett. A ruszkik meg jóval előttünk megkapják majd (ha jól értettem ma) a következő patchet.
  • Me0w
    A forum szerint Aug 2 + 2-3 het, elvileg azt mondanam, hogy a 23-aval kezdodo heten.
  • mrzoltan
    hát várjuk a fejleményeket, reméljük nem csak duma az egész...
  • Jeffjohnson

Jövőben ez várható:

1) Synchronizing of Russian and European game client versions, simultaneous updating;
    2) New maps on regular basis, after 0.5.1 beta update we are planning to release 1-2 new maps every 2 weeks or thereabouts;
    3) Fixing "warping/teleportation" issue (game engine one, likely that it will be fixed by the next update after beta 0.5.1);
    4) Stable and smooth performance of game client and servers, increase of server capacities, new technical equipment has been ordered;
    5) American tank tree (ETA - September 2010);
    6) Clans and clan wars (ETA - ?).

az még mindíg nem világos ,hogy mikor jön a 0.5.1
  • Me0w
    Ertem, akkor a crew miatt. Akkor viszont tenyleg szopoka, mert a legtobb stock tank es a fullos valtozata kozott 2 fenyev kulonbseg van :)
  • Kopiati
    A Crewt nézi... a fejlesztést nem... Pl a zsír új VK3002(DB)-mmel előrébb voltam, mint a fejlesztett, fullos VK3002(DB) csak legénységben lehettem jobb, mind 100%os kapitány 97%, másodlagos képességeik 70%+
  • Me0w
    De, szerintem figyelembeveszi, mert engem rendre elobbresorol a tobbi ugyanilyenhez kepest a crew + fejlesztesek miatt.
  • RatBaG #1277
    pont ez az, hogy nem veszi figyelembe a fejlesztéseket, csak hogy hányas tier és heavy/medium/light tank-e. pl ilyenkor szopó, ha berak egy full alap tigrist az én királytigrisem mellé, a másik oldalon meg 3 fejlesztett cicus van...
  • Me0w
    Igen, a balansz jelenleg az nem letezo :) Gondolom minden tanknak, fejlesztestol fuggoen van egy erteke, de azt nem nagyon szamolja bele, hogy en a teljesen kifejlesztett 3001-P-vel 4-5 light tankkal is siman elbanok ugy, hogy majd' 100%-on leszek, szerencses talalatnal 1 loves egy. A nagyobb tankokrol ne is beszeljunk, egy KV-3 vagy IS siman meszarlast rendez kozottuk. A 'csata' kb. abbol all, amit leirtal, a nagyok hatramaradnak, a kicsik rusholnak a felfedezesert, majd kis tuzszunet, 3-4 perc ovatoskodas, es katarzis ;)
  • Jeffjohnson
    Saját skin készítés nem lesz márcsak azért sem mert "okos" vérpista berak egy akkora felbontású textúrát amitől még az anyuci által sokszázezerért vett atomreaktor is leolvad mert ez a játékmotor nem erre van optimalizálva de amit mondasz abban van igazság mert biztos lesz aranyért vehető extra skin a tankokra már csak azért is mert így nem kell pistike kicsi fájljait jóváhagyni és nem utolsósorban ez hozza a pénzt nekik.

Olyasmit tudok esetleg elképzelni ,hogy klánlogót fel lehet majd rakni a tankra (talán olvastam is valahol) de az gondolom szabott felbontású cucc lesz bár több probléma is lesz vele ,hogy hol lesz ez tárolva ,hogy ne csak te lásd stb... de az SS és hasonló dolgoktól már most erősen elzárkóznak lett már fórum topic bezárva e miatt nem hinném ,hogy akkor a játékba pont ezt engednék.
  • Porsche911
    Lassan fel lehetne rakni a készítőknek egy Heavy tank videót is,mert ami tegnap történt velem egy meccsben az nem volt éppen jó.Kezdjük ott,hogy hála a csodálatos balansznak(ami ugye nincs) nem kevesebb mint 6 Pz III-at osztott be az én csapatomba.Míg a legütőképesebb tankunk egy Királytigris volt meg az én VK3601-em.Ez még talán így is megoldható lett volna de ugye az összes Pz III ment előre scoutolni mint a hülye.Gondolom azon versenyeztek kié legyen az első detect.Na ugye őket elpuffogtatták a meccs elején.A tüzérségünk így nem sokat tudott mit csinálni.A királytigrises meg mit csinált?bekempelt egy szikla mögé egy olyan helyen ahol elvétve ha felbukkan vki és várta,hogy fel is bukkanjon.Addig amíg végül minket leöltek mint a szar ő meg egyedül maradt két IS-re meg 2 T-34-re.Az ilyenekre küldenék rá egy zuhanóbombázót:@:@
  • Torzonborz
    Pirates of the Burning Sea-ben ezt nagyon jól megcsinálták.

Ott is lehetett saját vitorla textúrát készíteni amit a cég oldalára feltölthettél aztán ha jóváhagyták akkor bekerült a játékba és ki lehetett választani.
    Elég sok melót meg tudnának maguknak spórolni ezzel.
  • TOMSILENT
    Nah ezt én is pártolom...!
  • Hurkans
    Ez jó:D ez nagyon tetszik
  • LSSAHPAUL
    A készítők helyében én ebből is profitálnák. Sőt! Letölthetővé tennék saját skin-készítő progit aranyér. Illetve vehetsz már elkészült skint is aranyér. Amit meg megcsinálsz és leengedélyezteted (ugye azért nem lenne jó ha faszokkal vagy tiltott jelképekkel ellátott tankok rohangásznának) azt felajánlhatod a közösbe, ha nem ajánlod fel akkor megint fizetsz az egyéni skinért mint a katonatiszt.
    Hogy abszurd legyek aranyért én azt is engedném hogy SS meg hasonló tiltott jelképeket is feltegyen, annyi kikötéssel hogy az emberünk bekattint egy jelölőnégyzetet hogy elfogadtam a jogi következményeket.
  • TOMSILENT
    Tudni kell használni. Akinek kicsi a gépe szépen leveszi low-ra, drvier-nél szintn és meg lesz neki a 75 fps...
  • Ulvar
    Igen, nálad nem. Másnál igen, és ha nem fogod ellőni majd jön a sírás hogy szar a játék nincs optimalizálva szar fos hugyos bugos ... mindennek ellesz mondva.
  • TOMSILENT
    5770 ATI-nál nem hiszem apuci...
  • Ulvar
    Saját skinezés tudod mire lesz jó? Kevesebb FPS. Lagg tenger...áhh...nem jó.
  • Me0w
    Nem "osztottam" az eszt, bar lenne hely szamara. Lesz a tankoknak festese a teljesben, olyan, amit a tobbiek is latnak. Az, hogy ez neked szemely szerint nem tetszik, az oket egyaltalan nem erdekli.
  • TOMSILENT
    Hetzerre semmi az egy szar.
  • TOMSILENT
    De most figyelj. Ha tegyük fel; a 3000 játékosból 1500-as nak más skin van betéve mert nem szereti a tábor szürkét vagy az olív zöldet már bannolni kell mert kicsit realisztikussá tette a játékot? Nos fogok írni ezeknek a creatoroknak hogy igen is ezt engedjék meg....stb... nekem ne ozd az észt hogy bannolnak, leszarom. Kezdek újat de...ezzel sok játékos veszteségük lesz ha tényleg betartják ezt a "zéró-toleranciát"...
  • Metontour
    Hetzerre melyik éri meg jobban a 10 és fele vagy a fejlesztett 75 milis?
  • Me0w
    Mermint mi a szar? :) Egyetlen online jatekban sem cserelheted le a kliens fajlokat, mert vagy lehasheli oket es felulirja az eredetivel, ha valtozas van, vagy lehasheli, es megflageli az accountodat, hogy valtoztattal rajta. Valoszinuleg ugyis az elso megoldas lesz, ezert irtam, hogy ne nagyon kezdjetek pimp-my-tank-ot jatszani :)
  • mrzoltan
    Az.
  • TOMSILENT
    Akkor ez egy szar.
  • Me0w
    Lesznek, a forumon volt rola szo legalabbis. Egyebkent pedig kesobb a jatek filejainak modositasa egy csunya bant eredmenyezhet, szoval csak ovatosan a cserelgetessel.
  • PÜSPÖK
    szia.Maus ügyben:tényleg 2 példány volt és az egyiket 1 hídnál állították le amiből a lőszer elfogyását követően a legénység távozott(persze nem sértetlenül hagyták hátra..)a másik példányt(Kubinkában találhatót)pedig sértetlenül zsákmányolták.a 2-odlagos fegyverzete a főfegyverzettel párhuzamosított "hétfeles" Párduc lövege volt..
  • Kopiati
    ez kérdés igazából
  • Kopiati
    A játékon belül nem lesznek skinek, officiel, amit a többiek is látnak...
  • TOMSILENT
    Ott a pont.
  • lammaer
    Ez az egész csak helyi szttem, az látja aki megpiszkálja a textura féájlokat a gépén.
  • W4z3
    ma már nincs türelmem kibogarászni mi hova illik, holnap megcsinálom :)
  • Scharnhorst
    Valami ilyesmire gondoltam :)

egyik
    másik