418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    Senki nem tudja pontosan miért mennyi jár. Spottolásért akkor jár relative sok, ha azt akit spottolsz vkik lövik is. De már azért is jár ha csak megmutatod.

A 13112-ben linkelt page említi miért jár XP, konkrétuok perszetitkosak. De rémlik vki idézett múltkor egy kicsit részletesebbet is vhonnan.
  • lammaer
    Hát, ahhoz minden patchben hozzányúlnak.

Csak FYI amikor a béta indult és mi voltunk PZIII-ban, a balancer úgy működött hogy:

- Noob battle: Tier1+Tier2
    - Standard battle: mindenki, beérkezési sorrendben. Azaz 30-asával rakta be az embereket a csatába (akkoriban nem volt platoon, viszont TSen számolással egyszerer nyomtuk a gombot, igy volt esély hogy egy csatába kerüljünk).

Eredmény: a Noob battlékon kivül soha, de soha nem voltam top tank. Szó szerint 1x sem. De még a felső harmadban sem. Tehát amikor nagy örömmel megkaptam a Mardert, minden csatábancsorgathattam a nyálam hogy milyen jó lesz ha egyszer lesz tigrisem, mert elgázolhatom a rühes mardert :)

Na most ehhez képest azért kicsit más a helyzet. Tudom, nem vigasztal hogy volt szarabb is :) de talán arra jó hogy megmutassa, dolgoznak a balanceren.
  • I.C.ram
    Kipróbáltam rögtön. Móka volt. Mentem a bokrok közt, aztán egyszercsak teligázzal frontálisan ütköztek egy IS-sel, amit további 2 követtet. Rögtön ki is lőttek, de legalább felfedeztem, hogy hátulról akarnak jönni :)

Spottolásért normális mennyiségű xp jár?
  • I.C.ram
    "Jó, és mi volt az alján? Volt e náluk arty, kisebb vagy közepes TD?

Az emberek elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik nekik a top tankokat kell legyőzni. Elmondom a titkot - NEM :)"

Nekem nagyon úgy tűnt, hogy mindenki legalább 2 kategóriával felettem volt.

"- sunnyogós scoutolás: ugye van camo net a PZIII-on? Szépen, bokorrol bokorra óvatosan előre, nem sokkal a csapat előtt. Ha jön az ellen és tökösek vagyunk, nem lövünk, csak mutatjuk a célt. Ha úgy sebzik hogy te mutatod, kapsz érte jutalmat.
    Imakönyv upgrade nem árt, mert ugye a bokor most lutri, de többnyire - mint tudjuk - ápol és eltakar."

Álcahálót honnan lehet szerezni? Még nem is találkoztam vele.

Köszi a tippeket, akkor megpróbálok scoutként viselkedni. Csak még nincs meg a maxos motor meg a lánctalp sem.
  • I.C.ram
    Magyarul menjek be kamikaze módjára az ellenség területére mindig?
  • lammaer
    Jó, és mi volt az alján? Volt e náluk arty, kisebb vagy közepes TD?

Az emberek elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik nekik a top tankokat kell legyőzni. Elmondom a titkot - NEM :)

Az ellenség IS7 + Maus brigádjának a megállítása a saját egerek feladata. A tied pedig leküzdeni azt, ami a másik oldalon veled egy szinten van + azokat akik közelharcra nem alkalmasak. Azaz:

- idióta ellenséges scoutok, akik 10 másodpercel kezdés után már ott vannak a te zászlódnál. Úgy lőhetsz rájuk, mint a céllövöldében. Ha begyűjtesz egy Leo, a20 vagy PZIII skalpot, máris prónak látszol a csapatban :)

- sunnyogós scoutolás: ugye van camo net a PZIII-on? Szépen, bokorrol bokorra óvatosan előre, nem sokkal a csapat előtt. Ha jön az ellen és tökösek vagyunk, nem lövünk, csak mutatjuk a célt. Ha úgy sebzik hogy te mutatod, kapsz érte jutalmat.
    Imakönyv upgrade nem árt, mert ugye a bokor most lutri, de többnyire - mint tudjuk - ápol és eltakar.

- kihasználjuk hogy van sebességünk: ha látjuk hogy jön a mausz, nem leállunk lőni, nem tesszük fel a kezünket, hanem futunk el - lehetőleg vmi fedezék felé vagy vissza a csapat felé (aki ott van nem sokkal mögötted, emlékszel? ), vagy el a tűzvonalból :)

- ellenséges artyk, amikor már elkezdődött a bál. Szépen átsunnyogunk ott ahol a legkevesebb piros látszik, PZIII-al full gázzal beleszállunk az oldalába, és megkináljuk egy 7.5-es HE-vel. Szeretni fogja.

- ellenséges TDk, akkor amikor mondjuk elfoglaltak vki mással. Oldalt kiszaladunk, leszedjük a láncát a nagynak, a kicsinek meg leszedjük a láncát és megöljük.

- leszarjuk hogy ugat a csapat, ha a fentiek bármelyikét csináljuk. Egyedül akkor ugathatnak, ha MÖGÖTTÜK kempelsz egy bokorban. Na akkor jogos.

Persze sokszor nem jön össze, és jobb lenne másik PZIII netán PZII ellen harcolni - de nem eldobni a szerszámot ha van IS7 a túloldalon.

Elmondom, IS7-el szemben én is egy az egyben megszopom a legnagyobb tankjaimban (IS3, KT) is. Csak én nem 1 lövésből mint a PZIII, hanem kettőből. Esetleg 3-ból :)
  • spiczi91
    A Pz 3 odakerülésével nincs gond. Scout tank vagy, fel kell derítened az ellenséged. Ilyen kis tankként még ennyi a dolgod. A Pz IV már alkalmas a támogató szerepre, főleg a Hetzi 10,5esével.
  • I.C.ram
    Lesz valami javítás a közeljövőben a matchmaking systemet tekintve? Ez a játék leggyengébb pontja jelenleg.
  • I.C.ram
    Érdekes...

Pz3... berak egy olyan játékba, ahol van ellenem 2 IS-7 +1 Maus... :) Esélyes.
  • Renegade
    középen bármivel kempelhetsz, ráadásul elég hatékony :-)
  • SuLtAN17
    Ez a Karelia pálya megőrjít semmit nem lehet rajta csinálni (IS-em van maxra húzva). Középen ugye nem lehet menni mert az enemy basen campelő td-k/heavyk szét lőnek bal oldalt a fennsíkon az artyk jobb oldalt meg a heavyk esküszöm az a pálya a legrosszabb messze...
  • lammaer
    Orosz heavyk, az a tuti. IStől kezdve felefelé.
    Vagy az US heavy, T29-től felfelé.
    Tigrisem nem volt, csak KTm, de azt nem szeretem :)
  • I.C.ram
    Na, a 105-össel már egész jó a Hetzer. Viszont nagyon észnél kell lenni, mert ugyanúgy 1, max 2 lövés vagyok mindenkinek.

Eddig a TD a kedvenc "kasztom". Arty nem jött be, kicsit olyan mint a WoT snipere, elég unalmas tud lenni. A tankkal meg eléggé esetlennek érzem magam, mivel se nem lő jól, se nem túl erős (Pz3am van).
  • Tuvok #13126
    kicsi 10.5-ös semmire nem jó, gyűjts a nagyra
  • Renegade
    *hosszúra
  • Renegade
    Nézegettem a KT ágyúit, akinek van, az használja a rövid 10.5-eset, vagy marad 8.8-nál és csak a szosszúra vált?
  • Renegade
    a 10.5 HE-vel igazi fungun :-) véletlenül se tegyél bele AP-t :-)
  • I.C.ram
    Valamit nem értek a Hetzernél. Azt írja, hogy a 75 mm-esnek jobb a penetrationje, mint a 105-ösnek. Viszont a 105-ösnek nagyobb a sebzése.

Melyik a fontosabb? Mit érek a sebzéssel, ha állandóan lepattan mindenről?

HE lövedéket sem értem. Hogy lehet, hogy át sem tudja ütni a páncélt, de mégis jobban sebzi a tankokat, mint az AP?
  • lammaer
    HE az sebzi, sztem majdnem minden szögből. DE azért a tető a lehető legjobb hely :)
  • malystryx
    Megvettem Hetzire a 105-ös ágyút, megpakoltam HE-vel, és láss csodát 10 meccsből 8 Himmelsdorf, 2 pedig Enszk. Mondtam is párszor, hogy a ruszki szájbab*****tt k***** a*****t. Nagyon kipróbálni nem tudtam, viszont 2 lövésem tutira talált, és azok ütöttek mint a lórúgás. Igazatok volt a HE-vel kapcsolatban. Megpróbálok, gurulok egyet lefekvés előtt még.

Viszont tegnap este volt egy sikerélményem, Lakeville, a völgybeli házak között meccselt egy enemy IS-4, KT és egy IS-3, de azok csapattársak voltak. Gondoltam megyek a társaknak segíteni, én nem kempelek a zászlónál. A felső úton mentem, és mikor odaértem hozzájuk, kimentem a "párkányra" és lebuktattam a tankot, szerencsémre épp a célkeresztbe került az IS-4 kemény 6%-ja. A KT elfüstölt, és az IS-3 se húzta sokáig volna. Meglepetésemre a tetejére lőve kipurcant az IS-4 :)
    Ritkaság, alig hittem el :))
  • spiczi91
    Én meg egy S51et és MÁV-raklappá kacagnám magam.
  • lammaer
    Annyiban nem állat, hogy olyankor durván megemelkedik az IS7-ek meg Mauszok száma.

A wipe utáni első héten nem volt ritka az egy csatában 10+ superheavy tank...
  • Met
    az állat lenne, vennék 10 IS7-et
  • Renegade
    beszarás, hogy mennyire jó a tigris, nem hiszem el
  • lammaer
    Keresőőőőőőőőőő :)

Na jó, most utoljára: a softwipe amiről beszél mindenki azt jelenti, hogy az összes eddigi XPdet megkapod free XPben és a garázsban kévő összes tank árát fullban. A tech tree fejlesztéseidet nullázzák, a tankokat meg elveszik.

A wipe után viszont instant fel tudsz menni jó magasra a free XPből.
  • I.C.ram
    Wipe az mit takar? Kezdhetem elölről az egészet, vagy csak a stat-ok nullázódnak?
  • lammaer
    idén nem lesz. Most jan közepe, febr eleje az infó.
  • lammaer
    Igen, Ratbagnak igaza van, a kill jelent némi bónuszt, ezt sokan rosszul tudják (pár napja még én is)

link
  • DummyBoy
    Ma el kellett indulnom az ellenfél bázisáról vissza SU152-vel a miénkre, mert a médiumjaink killre vadásztak, és basztak arra hogy foglalják a bázisunkat ... Szuper ...

Mit tudtok a Soft wipe-ról? Akkor most lesz vagy nem? Nekem is érik az IS3 ... még 17k xp és 2 milla kredit ... ha eladom a T43-at akkor csak 1 milla ...
  • BoneDragon
    Kezdek így estére ideges lenni...2arty és egy t1 heavy van ellenünk, mi vagyunk 8-an!!!! 3 arty, meg pár noob és a vicc benne, hogy 6!!!-an védekeznek a bázison ezek ellen és én meg a másik IS scoutol...Istenem, azt hiszem mára elég volt ebből.
  • crossy104
    Sok örömöd lesz benne.Főleg a brutál ágyúval.Nekem még kell 32 ezer xp az IS4-hez.
  • nagypite
    Ma volt egy érdekes eset: jött egy tigris belelőttem 2-t megállt a puszta közepén és eltűnt ez az über camo lol
  • BoneDragon
    Szép!
    Már csak 45k és megvan nekem is az IS-3!
  • egonn
    Nem tudok feltölteni 1 képet:(
  • egonn
    [IMG][/IMG] Na talán most sikerül
  • egonn

1 killel idegeled magad?
  • crossy104
    Victory!
    Battle: Himmelsdorf 2010. december 11. 20:40:01
    Tank: IS-3
    Received:
    1 108 Experience
    36 492 Credits

Prémium nélküli új rekordom.Ez az IS3 egy állat.
  • Met
    Hát az nem fog menni.
    00:00kor rakott be a pályára és robbanás, 1 lövésből kinyírt
  • LSSAHPAUL
    ma este 22.00 kor liga-meccsünk lesz, majd gyere :)
  • Eagle16
    Kell magyarázó szöveg, meg kell egy kép is.
    Az nem elég ha csak az látszik, hogy -1 van a neve mellett, olyan kell amin látszik ahogy rád lő, vagy esetleg sebzi egy modulodat.

Ha ez mind megvan, akkor nagyon valószínű hogy kap egy pár napos kitiltást.