World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt nem tudták törölni, mert nem az õ szerverükön van :)
http://glui.x10.mx/scripts/item_defs/vehicles/
http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=21&t=4962&start=0&sid=4f14d0033e4361f9cb12fa0968a1a7a8
Ide a rozsdás bökõt, hogy az a nagytudású Wot fejlesztõ google translateval fordította orosztól angolra... :(
Amúgy nyitottam rá egy topikot, hátha az angol anyanyelvû tankbuzik rájönnek... eddig egy 3 napos read only lett kiosztva :)
Mondjuk azért is nyitottam, mert igy többen észreveszik az eredeti topikot.
link
Ha valaki modot akar csinálni esetleg
http://lead-games.com/
Annak az XML mi volt a neve nincs fent valahol a neten
A T-54 páncélzata a szintjéhez képest nem OP. Szerintem jól adja vissza a WoT, hogy mennyire átlõhetetlen volt szembõl a valóságban. Ha mozog a T-54-es az jó. Ugyanis, ha a lánctalpát találod el akkor a sebessége miatt befordul és a csapattársak már oldalról tudják lõni. Ha egyedül vagy akkor szívás. Akkor van baj ha áll és a frontpáncélját mutatja feléd, akkor megint szívás következhet be. Amúgy az afk-s tesztnél nem tudtam gyenge pontra célozni, mert egy bokor köztünk volt. Csak azt tudtam meghatározni hogy a testet vagy a tornyot találta el.
Szerintem nem az a baj az orosz heavy tankokkal és a T-54-el, hogy OP a pánclézatuk. Egyszerûen ennyire erõsek voltak, elég jól tükrözik, hogy mennyire nehéz volt/lett volna kilõni õket. Érdemes összehasonlítani az IS-4 és mondjuk az E-100 páncélzatát, látható hogy mennyivel többet hoztak ki az oroszok 60 tonnából, mint a németek 140 tonnából.
A baj az hogy a szemét WoT-osok a német nehéztankok páncélzatába még direkt gyengítik, raknak gyenge pontokat: gyengített lövegpajzs, szembõl soha nem pattan le a Henschell-torony oldaláról lövedék. Biztos valami személyes elszámolni valójuk lenne a Tigristankkal és így állnak bosszút rajtuk.
Amúgy nem ban-t kapott... "csak" 14 nap RO - read only, azaz nem tud irni a fórumra.
Viszont érdekes ötletem támadt: miért tárol a játék kliens oldalon ilyen adatokat? (gondolom a csávó nem törte meg a szervert) Elméletileg a láthatóság szerver oldali számítás, a kliensnek tehát nem kéne ezeket az adatokat tudnia. Vajh mi történik ha kliens oldalon módosítjuk ezeket az értékeket? :)
Jobbat mondok, Itt is mindent EULA miatt töröltek.
Sõt, az általam bemásolt Overlord, BigBadVuk és steppen_wolf idézetek is törölve lettek, mint "unfounded accusations at staff". :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
http://www.thefreedictionary.com/foraged
forage <ˈfɒrɪdʒ>ˈfɒrɪdʒ>
n
1. (Life Sciences & Allied Applications / Agriculture) food for horses or cattle, esp hay or straw
2. the act of searching for food or provisions
3. (Military) Military a raid or incursion
vb
1. to search (the countryside or a town) for food, provisions, etc.
2. (Military) (intr) Military to carry out a raid
3. (tr) to obtain by searching about
4. (tr) to give food or other provisions to
5. (Life Sciences & Allied Applications / Agriculture) (tr) to feed (cattle or horses) with such food
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
A Forage jelent egyfajta sapkát, amelynek a teteje elõrefele lejt (forage cap), ez esetben a tetejének elejét jelentheti. De ez csak egy tipp.
Elegem lett abból, hogy a 100mm ágyú sebezte.
Míg ilyen távolságról lényegesen több esélyem van az Is-4-et átlõni.
Oldalról viszont vagy minden lepattan az Is-4-rõl, vagy csak ellövöm a talpát és 0 sebzés. Szóval el lehet dönteni hogy erõsebb front kell vagy erõsebb oldal, én az erõsebb frontot választanám.
Páncélzatban nem OP a T-54. Aha. Mihez képest? Párduc II-re, Pershing-re elég az auo-aim akár még L/71-el is, ezt nem tudod megcsinálni T-54-el, 150m-nél távolabbról szó szerint nem tudom sebezni egy elit Párduc II-vel.
és akkor az incursion meg a raid az adott kontextusban még mindig mi? :D (hullamindegy, talán akkor "beszögellés," lehet de tényleg mind1)
Forhead-et meg szimplán hülye kifejezésnek találtam ide. (persze, kb. sejthetõ)
Ezt nem csinálod meg egy mozgó T-54-nél, márpedig a T-54-eknek van egy olyan ronda tulajdonságga, hogy mozognak.
A másik, hogy a T-54-nek csak 7%-al keveseb HPja van egy fullos IS4-nél.
Forage = Military a raid or incursion
A Forehead szót pedig használják arra, hogy valaminek az elejét jelöljék.
ezt kapom
1. fõnév 1. fõnév
1. корм 1. élelmiszer
2. фураж 2. takarmány
3. фуражировка 3. takarmányozás
2. ige 2. IgE
1. фуражировать 1. takarmány
2. добывать продовольствие 2. takarmány
3. грабить 3. rabol
4. опустошать 4. rombolás
5. добывать что-л. необходимое 5. kap vmit. szükséges
3. melléknév 3. melléknév
1. фуражный 1. takarmány
Másik meg, ez az egész csapat a bázison kempel dolog. Úgy tud idegesíteni. Most jövök egy meccsrõl. Én unok kempelni, de egy kicsit muszáj volt, mert az ellennél 15-bõl 10 8-as Tier volt. Egy kis idõ múlva megindulok. OK, kilõnek. Mondom a többieknek "noob kemperek menjetek már támadni". Visszaválaszol az egyik nagyokos heavys: "def" A tököm ki van, nehogy már 12 percig def. Akkor mondja azt, h bazd meg kempelek, mert nem akarok megsemmisülni a magas fenntartási költségek miatt. Így azért korrektebb lenne szvsz.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Annyival rosszabb az IS-7 helyzete hogy tier 10-es, tehát minimum egy tier 10-es az ellenfélnél is van és biztosan van 1-2 tier 9-es gép is. Tehát több olyan tankkal találkozhat ami könnyebben lövi ki.
Összességében szerintem az IS-7 nem éri meg. Baromi drága a javítása (+25000) és semmivel se jobb a védelme mint az IS-4-nek, jóval nagyobb célfelület is. Kicsit mozgékonyabb és gyorsabban tölt újra/fordul a tornya és +400 élete van.
Most hogy a garázsban áll jobban szemügyre tudtam venni. Elég ostobán néz ki a torony azzal az 5 felesleges géppuskával, ráadásul olyan puffasztott zsemle a torony formája is. A futómú szép, de összességében nálam már nem egyértelmû hogy jobban néz-e ki mint az IS-4.
Pár nappal ezelõtt véletlenül sikerült tesztelnem a T-54 homlokpáncélját. Ruinbergen csatáztam amikor belebotlottam egy afk T-54-esbe, öt lövést adtam le rá az IS-3 122 mm BL-9 típúsú ágyújából. Az elsõ lövés nem volt célzott, akkor még nem tudtam hogy afk. Ez lepattant, valószínûleg a toronyról. További négy lövést adtam le 105 méteres távolságból, a hossztengelyéhez képest pár fokkal balra állva. Mind a négy célzott lövés volt a homlokpáncélra, a négybõl három átütötte, egy lepattant. Egy ötödik célzott lövést már nem tudtam leadni, mert egy csapattársam oldalról kilõtte a T-54-est. Véleményem szerint páncélzat terén nem OP a T-54. Sokkal inkább az fordulékonyságban, kicsit a tûzgyorsaságában és a lánctalpjavítás idejében, de utóbbiban nagyon. 1 vs 1 harc esetén addig nincs baj amíg motog és nem közelít 100 méteren belülre, annál távolabbról ritkán talál el ha mozog, mert a nagy sebessége miatt nagy a célzóköre is. A baj akkor van ha megközelít 50 méterre vagy ha kempel. Akkor szinte bármi esélytelen ellene.
A tegnapi IS-7 teszt után az IS-3-ast is újra teszteltük 100 mm D10T és 90 mm M3 ágyúk ellen. Srég pozicióban állt az IS-3-as. Mert arra voltunk kíváncsiak, hogy a két síkban döntött homlokpáncélját mennyire lehet átütni ilyen pozicióból (a csiki-csuki harcok általában hasonló szögben játszódnak le). Mind a két ágyú a homlokpáncél alsó részét (hull front upper alsó részét) mindig átvitte, a felsõ részérõl viszont többnyire lepattant. Máshol is lõttünk és úgy néz ki megtaláltuk az ammo rack helyét. Haverom gyanította hogy hol van, mert párszor volt már lõszerrobbanás nála. Háromszor teszteltük, a gyanított helyre célozva. Kétszer történt lõszersérülés, mindkettõ már az elsõ találatnál. Sajnos azonnali lõszerrobbanás nem történt. Egyenlõre még nem közlöm, hogy hol van ez a terület, mert egyáltalán nem biztos, lehet hogy csak hatalmas szerencsénk volt kétszer. Ezt még tesztelni fogjuk. (OFF: Noname23 legközelebb szólunk neked is, fõleg az IS-ed és az IS-3-asod érdekel a lõszer sérülés pontosabb meghatárózása miatt.)
Persze a kritikus találatok esetén megint össze-vissza pofázott a parancsnok, jó ha háromszor mondott igazat az 5 teszt alatt, márha méltóztatott mondani valamit a kritikus találat esetén.
Bocsánat ha túl hosszúra sikeredett.
Tegnapelõtt kicsit ideges lettem mikor 1600 HP-ról egy lövéssel szedett ki a Párduc II-bõl egy Su-14 Himmelsdorfon. (igen álltam egy helyben, mivel azon a pályán nem lehet éppenséggel száguldozni)
Boron Power: majd összeírom már egyszer az egyes nemzetek elõnyeit hátrányait, csak el ne felejtsek a németeknél jó sok helyet hagyni a hátrányoknak :)
Ki kéne adni ugyanezt valaki másnak a kezébe, aki normálisan megcsinálja. Hüpp.
Az hogy ez még az OP orosz ágon belül is OP.
De már nem sok kell hozzá nekem is, még 80k XP :)
Tényleg ez a forage, miaf*sz?! Semmi értelme, megnéztem az Oxford advanced learner's dictionary-be, az se ír semmi relevánsat.
Meg ilyet szól: forehead! Hogy a homlokot? Homlokzatot? Mondjuk ha a commander homlokát belövöd, tuti lesz crew damage...
Óbazmeg. <#miaz>#miaz>
Meg tényleg ez a USSR ftw... Felõlem az orosz szerón legyen minden ruszki tank halhatatlan, de nem rémlik nekik, hogy az EU-s játékosok hatalmas része germán-mániás? Legalább az EU szerveren húzhatnának fölfelé kicsit a német vasakon.
Én anno (szept. eleje körül) automatikusan német tankokkal kezdtem, csak én is láttam, hogy mi a szitu, aztán mentem zöldülni.<#szomoru2>#szomoru2>
Érdekes hogy OP német tankot még sosem láttam, csak szovjetet meg amcsit(T32 a patch elõtt). Ha kijön a teljes és kb. ilyen marad mint most akkor tuti nem fogom magam szívatni semmilyen német tankkal (ok, talán a Leopard még jöhet), még a hülye is észreveszi egy idõ után hogy a szovjet oldal sokkal több elõnnyel rendelkezik.
És ezek ilyen gyopár hozzáállásal fejlesztik a játékot és egyensúlyozzák a tankokat....
ui: mi a tököm a forage a tank részeknél? Turret forage meg Hull forage....
Legközelebb majd behozzák a T80-at, meg csinálnak ellene egy Panther III-at, kicsit nagyobb köténnyel...
Na most akkor elmondom hogy hogy lõjünk ki egy Pershing-et vagy Párduc II-t.
1. Vegyél egy minimum Tier 6-os tankot.
2. Kattints jobb egérgombbal a tankra.
3. Kattints a bal egérgombra.
4. Ismételd meg a harmadik lépést addig, amíg a tank fel nem robban.
:)
persze mert te 1 lövéssel leszedsz mindenkit vagy sharmennel mész hogy 3sec 1 lövés
Platoon-nak pont az a lényege hogy 1tank 3lövés ahogy látszik a piros célpont ki is alszik így qva gyorsan ki lehet pucolni az ellent
http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif
Persze sok mindentõl függ, mondjuk a csapat összeszokottságától, milyen tankokkal nyomjátok, ellenséges csapat összetétele stb.
Másrészt, aki próbálta már mindkét szervert (itt a ruszki és EU/US szerverekre gondolok), megosztaná nekem milyen fõ különbségek vannak a kettõ között, ha vannak? :) (eltekintve attól, hogy az egyik OB, a másik CB)
múltkor játszotam másokkal is a csapatból, de anak nem sok értelme van, hogy - nem modnok neveket - platoonabn megyek be vkivel, de õ balra megy, mikor én jobbra és csak akkor szól, hogy nem velem jött, ha már harcban állok mással. Ha bemegyünk hárman platoonban, annak nem za a lényege, hoyg együtt nyomulni??
csak APCR-t
http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif
gondoltam megosztom veletek ezt a kis okossagot a WOT hivatalos forumarol:
szoval gondolom sokakat zaklat a piros texturas hiba, allitolag majd egyszer meg lesz oldva egy tavoli patchben(hiszem ha latom).
Szal ez az urge azt mondja hogy a WOT klients mikor gepikodbol forditjak akkor nem kapcsolank be egy erdekes kis kapcsolot /LARGEADDRESSAWARE:YES,
igy a progi bele van szoritva 2Gb-s 32 bites memoria tartomanyba akar 64 bites akar nem. O allitolag talalt egy progit ami meg tudja ezt valtoztatni Large Address Aware a program neve ennek a segitsegevel akarmelyik progid tud a 32 bites 2Gb application RAM korlat fole menni...
en magam meg nem probaltam ki hogy mit tud ha nem ertesz a gepekhez elegge akkor inkabb ne kiserletezz vele tolem ne nagyon kerjetek tanacsot en is csak most talaltam ra a progira. Elmeletileg mindenkinek segit akinek tobb mint 3 Gb memoriaja van 32 bites rendszeren is. A WOT memory leak problemajat nem oldja meg de nekem pl. 8Gb ramom van es 3 ora utan szokott elojonni a hiba igy talan ki lehet tolni annyira hogy ne is vegyem eszre...
Uh de hosszura sikeredett hasznaljatok egeszseggel a progit es probaljatok meg nem kinyirni a rendszereitek <#alien2>#alien2><#alien2>#alien2>
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Mind a két tank állóhelyzetben van .