World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Sniper medal, Steel Wall medal, Wittmann medal :) Az már csak az eset pikantériája, hogy messze nem fullos a KT. Csak a rövid 105-ös ágyú van rajta egyelõre :) és csak kamo-ra volt eddig pénzem.

Szeretem a csapat játékot! :)
A 88 mellett õ még jól szidta is a népet. Szal van okom rá. Akinek meg nem tetszik...
Szépen nyugisan csorgok a saját csapatok elõtt,bokorról bokorra.Persze van amikor meghülyülök és full gázzal rohangálok az enemy felé.Közben még artikulálatlan motorhangokat is nyomok hozzá!A gyerekek örülnek,az asszony már megszokta,a szomszédok meg nyalják ki a seggem!:D
Eszembe jutott egy régi vicc.Biztosan sokan ismeritek.De erre a játékra,és az én stílusomra(fõleg a türelmetlen ifjúsággal szemben)nagyon illik.
A fiatal meg az öreg bika áll a dombtetõn és nézik a lent legelészõ teheneket.
A fiatal bika már alig bír magával,végül megszólal.
-Öreg!Rohanjunk le és keféljük meg az egyiket!
Mire az öreg,halál nyugodtan.
-Nem fiam.Szépen lassan leballagunk és megkeféljük az összeset!
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Az oroszoknál is végig megtartottam a PzII -öt hogy legyen néha siker élményem is. Abban legalább esélyem is volt a rendes csatákra.
én most elkezdtem nyomni fullra fejlesztett t-43al kíváncsiságból és hát..a t20amat jobban szerettem anno még ha az fordulni nem is nagyon tudott de legalább nem vánszorgott ilyen elképesztõ lassan :)
MS-1-el, traktorral sokkal jobbakat csatáztam mint most.
Vártam, hogy majd ha meglesz a KV milyen jó lesz, ugyan úgy kiszednek a nagyobbak, most az IS-t T29-et várom mert nekem most azok jelentenek gondot de ha meglesznek akkor ugyan úgy kiszednek.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Egyébként meg ne hazudj, te azt javasoltad, hogy legyen "Meztelen Fekete Pákó Képek" a link neve, de erre nem voltam hajlandó. <#zavart1>#zavart1>
De betûméret meg szin az segithetne.
Én amúgy direkt nyomtam be a diagrammot és elemeztem az adatokat is megemlítve. Kabaré, hogy ZiggyDeath-el privát üzenetek formájában beszélgetve próbáltunk rájönni, hogy mi is lehet a crew camo skill illetve a camo net hatása a spotting range számítására. Meguntam, mert lehet, hogy más is ráharapna a témára, és sikerülne megfejteni a legutolsó, még megválaszolatlan kérdést ezzel kapcsolatban. Külön, nagy betûvel ki is írtam a Visibility topic elejére, hogy beleraktam ZiggyDeath formuláját, amiért 14 nap RO-t kapott, de ha ez bántja a Wargaming.net-et, akkor nincs is szükség eféle topicokra a hivatalos fórumon.
Erre az egyik modi törli a Visibility topic elejérõl a fenti szöveget és a diagrammot, de benne hagyja az értéket, a másik modi egy másik topicban meg ugyanezért ad 3 nap RO-t. Még privátban szépen leírtam nekik, hogy mégis akkor hogy képzelik, hogy vitassuk meg a láthatósági rendszert, ha az adatokat nem szabad leírni?!
Annyira nem zavar hogy az oroszoknál vagyok, nem rossz a hangulat ott. Mindig fullos a szerver, most is fent nyüzsög 70 ezer ember.
Tapasztalat szerzésre szerintem nagyon jó, amíg elindul az EU éles.
De ha csak leirja hogy "megvizsgálva az adatokat amik a láthtóságot kontrollálják, az alábbi következtetésre jutottam", nem bannolták volna. Igaz, nem tûnik olyan tudományosnak, de azért nem lövik fejbe az embert ha megnézi azokat a titkos infókat.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Azokat én is hátbalõném.. nem is, inkább legázolnám, sajnálnám rájuk azt a creditet amibe a lõszer kerül.
Kezdem feladni... :)
Erre reflektáltam hogy át kéne gondolnod, mivel ez igy sületlenség, pont hogy ez a helyes scoutolási mód, ami nagyobb százalékban kecsegtet hasznos scoutolással mint a vakon berohanás.
De még ez se lenne nagyon rossz, ha scout mondjuk megvárná mig
1 - a saját arty betölt
2 - az ellenséges arty lõ egyet, hogy lássa mégis hová érdemes menni.
Nem mondom, campirovkán izgalmas a pillanat, amikor elfoglalom kedvenc bokromat egészen elöl az ellenfél közelében (amikor az alsó zászlótol indulunk, egybõl fel szoktam döngetni E7-re) , majd jön az elsõ skuló. Aztán a második. Aztán viszont az esetek többségében nem lõnek többet, mert nem látnak többé (hiszen megálltam a bokorban, és mivel feltûnik 1-2 scout a túloldalon, azzal kezdenek el foglalkozni rólam meg leszállnak). Innentõl kezdve végig spottolom a B5/B6 templom mellett a hegyre tartókat illetve a folyó mentén E4/E5 környékén elõre lopakodókat, és egészen addig életben maradok amig az ellen a faluban elõre nem nyomul C8-ig.
Ezt gyakorlatilag minden medium tankkal el szoktam játszani, még T44-el meg VK3002DB-vel is, azokkal ráadásul lõni is szoktam például a hegyre fel és a hegyrõl lefelé jövõket.
Sajnos lassabb tankokkal nem lehet idõben feljutni, mivel általában jön vki D4/D5-re, és hamarabb odaér mint én.
kampinovka referencia
Másik bevált és imádott bokrom Karélia, ha a II. pont felõl indulunk. Itt egészen F7-re elõre rohanok MINDENFAJTA jármûvel (beleértve IS3, vagy az ultra mobilis T29-et) miután az ellenség középen bedöngetõ scoutjai már elmúltak.
Az ott lévõ kicsi bokrok tökéletesen takarnak, gyakorlatilag ellátok G3/H3-ig, és õk nem látnak. Az északi részhez tartókat jó esetben tûz alá tudom venni, és különösen hasznos vagyok a csapatnak, amikor spottolják fent a B4/C4 környéki sziklánál csikicsukizókat, ugyanis azokat végig tudom lõni mig a csapat többi része nem, ráadásul amig oda eljut az ellen, D3-tól már tudom õket lõni.
1-2 lövést ha bekapok, az jelzi hogy kiszúrtak, ilyenkor hátracsurgok és közvetlen a szikla mellé tapadok, de az esetek többségében miután begyûjtöttem a killjeimet, megindulok középen és vagy szétverem a zászlónál lebszelõ artikat, vagy segitek a délen csikicsukizó embereknek azzal hogy hátbalövöm akikkel még nem végeztek.
http://i8.fastpic.ru/big/2010/0810/1c/79c16b812849beba37fd347f63d78d1c.jpg
Ezek szerint nehezen viselik a kritikát.Másrészt úgy viselkednek mint a rossz gyerek,aki szeretné eldugni a rosszasága gyümölcsét,de valaki megtalálja és megmutatja mindenkinek.Akkor nekimegy annak aki megmutatta!
Ez nem hozzáállás!Még akkor sem,ha a háború miatt(jogosan vagy sem)gyûlölik a Német technikákat.
Bár én el tudom képzelni,hogy Lukasenkó"munkatársai"lecenzúrázták a játékot.:D
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Eddig csak olvasgattam a fórumot, kb 1 hete találtam rá a játékra és mivel béta kulcsot nem tudtam szerezni az orosz szerveren nyomom.
Számomra bármilyen gyengített csak a német tank jöhet szóba. Ma délután fogom átrágni magam a kartonból hajtogatott PzIII on és most jön a tipródás hogy IV vagy III/IV felé induljak :(
Igazából a medi a vonzó mert nem szeretnék 30km/h val csoszogni a pályán. Viszont attól is félek hogy csak idegelni fogom magam hogy nagyon gyenge lesz a csatákban a hevyk mellett. Érdekes út lehet a PzIV -> VK3001(H) mert onnan mindenfelé lehet menni. A kérdésem hogy a leírás alapján elég gyengének tûnik a 3001(H) ha jól emlékszem valaki szidta is korábban, mennyire gáz az a gép?
(viszont ezen az úton a tigris felé ha mégis hevyt akarok késõbb baromi sokat kell majd ezzel a tankkal küzdenem)
A szépsége a dolognak az, hogy végre megvan a látótávolság pontos számításának képlete:
View range - (view range * visibility value) = spotting range
A View range a te tankod látótávolsága, a visibility value a célpont "invisibility value" értéke, természetesen az állapotától függõen a mozgó vagy álló érték. A spotting range a távolság, ahol már megláthatod a célpontot.
Gyakorlati példa. Én ülök egy fejlesztett tornyos Panzer IV.-ben, 100% crew, nincs semmi látótávolság növelõ cucc, van 420m view range-em. A célpont egy mozgó Panzer IV., ennek a mozgás közbeni értéke 0.3. Tehát:
420 - (420 * 0.3) = 420 - 126 = 294
Vagyis legfeljebb 294 méterrõl láthatom meg a Panzer IV.-est.
Én e miatt keltem ki, mert úgy nem lehet a láthatósági rendszerrõl beszélni, hogy az invisibility értékeket nem lehet leírni, mert sértik az EULA-t, lévén a játék file-jaiból kiszedett adatok...
Tier VI.-ig igazából egy-két látványosabb hibát leszámítva nincs probléma. Említésre leginkább az M5 Stuart méltó, amely látványosan rossz értékekkel bír Scout létére (ugyan annyi, mint az M3 Lee-é és a T-28-é!). A Hetzer (német létére) eszméletlen jó értékeket kapott, igazi bújkáló-zseni, még mozgás közben is (jobb, mint bármi más, a Scout-okat beleértve). A StuG III. viszonylag alacsonyabb értékei érthetõek, hiszen a legmozgékonyabb TD-rõl beszélünk. A JagdPanzer IV. megint német létére jobb értéket kapott mozgás közben, mint a Szu-100. A KV esetén a nagy torony valószínûleg bele lett számítva az értékekbe, hiszen ugye egy érték van minden harckocsinál, az, hogy másik tornyot teszünk rá, nem befolyásolja ezt. Megjegyzendõ, hogy a Szu-14 és az Sz-51 mozgás közben 0 értékkel bír, és állva is elképesztõen alacsonnyal - álcahálót, camo skill-t ezekre tehát végképpen nem érdemes pazarolni.
A gondok Tier VII.-tõl kezdõdnek. A JSz pontosan olyan értékkel bír, mint a T-34 vagy a T-43, ami egészen elképesztõ! A Tigris I. értékei elfogadhatóak, hiszen a KV-nál és a KV-3-nál jobb mozgás közben. Az elsõ komolyabb csapás a JagdPanther. Méretre kb. akkora, mint a JSz, mégis töredék értékeket kapott hozzá képest. A Panther és Panther II. szintén teljesen érthetetlen, kisebb, mint a Tiger I.!
A KingTiger és a VK4502(P) értékei egy kicsit alacsonynak tûnnek, azért kevesebb, mint fele akkora, mint a Tiger I. - nem túlzás ez azért?
A T-44 és a T-54 értékei megint teljesen elképesztõek, a TD-ket és a Scoutokat nem számítva ez a két jármû bír a legjobb értékkel! Valami brutális, jó camo skillel és álcahálóval felvértezve szinte észrevehetetlenek lehetnek!
A Ferdinand és a JagdTiger értékei megint alacsonyak egy kicsit, igaz, hogy az erõs frontpáncélzatuk miatt talán így akarták "büntetni" õket, ez egy kicsit szerintem túlzás.
Az utolsó említésre méltó dolog a JSz-3/-4/-7 és a T32/T34/T30. Ezek pontosan azonos értéket kaptak, a mozgás közbeni még nem is annyira gáz, de a 0.195-ös álló helyzetbeni érték azért nem rossz, sõt, kiemelkedõ a mezõnyben (majdnem kétszer annyi, mint a KV és a Tiger I. hasonló értéke!). Különösen érthetetlen ez az amerikai nehéz hk.-k esetében, amelyek méretben a JagdTiger szintjén vannak! Miért érdemelnek mégis majdnem 4x olyan jó értéket?!?