5
  • Kara kán
    OFF
    Lenne egy kérdésem.
    Nevet változtattam Epikuroszról erre.

A kérdés: Ki szeretném gyűjteni az összes itteni hozzászólásom időrendi sorranben, és amelyben van önálló gondolat, azt felraknám, picit rendszerezve a blogomra.
    A Google keresővel, megadva a site:sg.hu-t nem igazán kapok jó eredményt.
    Nem is értem, hogy az Index fórumával ellentétben, itt miért nem adja ki a rendszer automatikusan az összes korábbi hsz-em.
  • M0rph3u5
    A virtualizáció önmagában kevés. ezt a cloud computing-gal kell megspékelni, még egy kis szakértés és máris lehet egy normális rendszert összerakni. a vmware, virtualbox tapasztalataim szerint nagyon bugosak. a vmware-nél a telepítés(64bit természetesen) sem olyan egyszerű. a webes gui nagggyon bugos, főleg a numpad/numlock féle bug nagyon durva hiba, ill. a web-ui "cache-túlcsordulása". verziókompatibilitás nincs. olyan mint a windows server - jó 5let, használhatatlan kivitelezéssel. persze a webui csak telepítéshez kell, utána rdp/ssh, akkor már nem olyan vészes a dolog. viszont a virtualizációval már napokat spóroltam az üzembehelyezésnél, ill. a hibaelhárításnál.
  • Chaosman88
    nekünk ősszel vezették be az egyetemen a virtualizációt. Küszködtek vele legalább fél évig, és most mikor sikerült megcsinálni, a core2-es gépek kb P3-as szinten üzemelnek. Minden giga lassú és bugos. Amig az egész rendszer nem lesz kicsit kiforrottabb, addig senkinek nem ajánlom hogy használja :S
  • Vorpal
    fából vaskarika?
  • Turdus
    "mennyire fontosak a rendszeresen elérhető és nagy teljesítményű adattároló rendszerek"
    Akkor ne használj virtualizációt! Se nem rendszeresen elérhető (rettentő bugos mind), se nem nagy teljesítményű (tessék csak méricskélni)! (Mondom ezt Xen, vmware és Solaris zones üzemeltetési tapasztalattal)