13
  • pixx
    Ez egy hivatalos intercom lista link e szerint a HP első része volt a legnézettebb...
    A Gyűrűk Ura csak az első HP-vel maradt alul a többit csúnyán lealázta, és még az SW-t is...
    Vagy ez egy kamu lista? Mert a cikkíró szerint hivatalos...
  • bmw
    Nem hinnem, hogy vesztene a baljos arnyakkal szemben. Mondjuk ugy vesziteni fog ha nem is vetitik csak kb ketszer egy nap. Helyette meg a nyomorek alicet adjak.
  • winnie
    ez benne a szep, hogy pontosan lehet tudni, hogy eldolt, hiszen a bevetel nem no es, ha csokken, akkor a mostani ertekrol nem fog elerni addig. Foleg, hogy a titanok harca miatt ujabb vasznakat veszit 3dben, de egyebkent is latni,, hogy mennyi ekoadast veszit azzal, hogy napokon belul itt a dvd.
  • Watchmen
    Hm...van benne valami meg kell hagyni.
  • Barakukk
    Bocsánat, de még nem dőlt el, hogy a rendszerváltás óta erősebb-e az Avatar nézőszáma, hiszen még a múlt hétvégén is a 4. volt a tízes listán, az IMAX terembe pedig a mai napig nem lehet jegyet szerezni interneten. Amúgy azt is érdemes lenne megemlíteni, hogy a Baljós árnyak idejében a letöltés sem volt olyan mindennapos jelenség, mint napjainkban, sőt akkor itthon még természetes volt, hogy videószalagról nézzük a filmet. Várjunk még egy kicsit szerintem.
  • Silenzio
    Szerintem te rohadtul nem vagy tisztában a zeitgeisttal. Nem minden politika, még egy totalitárius, elnyomó rezsimben sem. Mellesleg köztudott, hogy az elnyomás jót tesz a kulturális fejlődésnek, mérföldekkel produktívabb, mint a kapitalista fogyasztói tespedtség. A Jancsót azért hoztam fel, mert köztudott, hogy rendszerellenes parabolákkal dolgozott, mégis, a zsenijének, a habitusának köszönhetően képes volt hülyére venni még Aczél elvtársat is. Szóval, amit mondasz, az alapvetően igaz, de nem ide tartozik, és a statisztikákat nagy valószínűséggel nem befolyásolta. Kellett az országnak ez a '60-as évek, felnőtt egy kicsit, idegenebbé vált a politikai nyomás ellen. A '80-as években meg jöhettek az amcsi tömegfilmek, az már másik történet...
  • winnie
    sajnos, rosszul tudod. azért egy sw vagy hp mégiscsak sw meg hp..
  • pixx
    Én úgy tudom a Gyűrűk Ura egyes részei is közel 1.2 vagy 1.3 millió közelében voltak. Azokat se verte meg akkor.

Aldo Moro, de ő írja, fórum neve winnie és kalapos01...
  • gneoka
    Ne haragudj, nem akarok pilitikát belekeverni.
    Tippelj hány statisztika volt korrekt 1945-től kezdve 1990-ig magyarországon??
    szóval inkább hagyjuk, meg aztán esély sem volt más nézni tehát nem összehasonlítható

persze papíron minden marha jól működött meg olyan statisztikák voltak a korszakból hogy baxarsz, minden jó volt érted! minden! és minden évben egyre csak jobb lett :) csak éppen annyi valóságtartalma sincs mint egy bulvárlap főcímének
  • Aldo Moro
    Nem lehetséges, hogy ugyanaz az ember irja az Avatarról szóló cikkeket, mint aki annak idején a Sötét lovagról szólókat? Akkor is, két álló hónapig minden héten kellett Sötét lovag, most meg minden héten kell Avatar. Nem unalmas még?
  • kalapos01
    Bocsásd meg nekem, de pár perce ezen a kommenten röhögök. Tudom, még nem érted, miért, de ha eljuttok a suliban az irónia szó fogalmához, te is velem együtt fogsz röhögni.
  • scagnetti
    "megnyugodhat George Lucas."
    George biztos azt nézte, hogy az Avatar nem előzte meg a magyar mozis bevételeket az ő filmjével szemben. Sőt mi több, tűkön ült izgalmában!
    Észbontó hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozik az sg.
    Tudom nem kell elolvasni ha nem érdekel, de egy ilyen "HÍR" mellett nem tudok szó nélkül elmenni.
  • Silenzio
    Elnézést a vulgaritásért, távol áll tőlem, de ki nem szarja le? Hagyjuk már békében azt a szerencsétlen filmet. Az információ sem lényeges.

A másik: ahogy a cikk is utal rá, az 1990 utáni éra egész más. Felsorolt 3 rekordert, de a '60-as éveket Magyarországon nem veri semmi, és valószínűleg nem is fogja. Egy Jancsó-film is átlag másfélmilliós nézőszámmal ment itthon. Filmes évkönyvekben, egy-két szakkönyvben elég jó statisztikai adatok vannak. Ahogy a film az USÁ-ban a '30-as '40-es években virágzott, úgy idehaza a '60-as évek volt a legnézettebb és a legtermékenyebb. Fölöslegesek ezek a kimutatások, mindegyik csak a saját korára vonatkoztatva állja meg a helyét.