1543
United States of America
-
DIESEL DOG #314 Ez a táj lenyűgöző, ez az amibe legelőször beleszerettem... :) -
#313 Ha lesz lehetőségetek, kóstoljátok meg ezt a remek italt! Gyömbérrel a legjobb, én mindig azzal iszom! =)
Southern Comfort
Southern Comfort (avagy SoCo) egy likőrnek minősülő ital. Whiskey, barack, narancs, vanília, fahéj és cukor keverékének felhasználásával, titkos recept alapján született meg egy ír származású kocsmáros, Martin Wilkes Heron (1850. július 4. – 1920) fejében a Louisiana állambeli New Orleans-ban. M. W. Heron családja először New Yorkba, majd St. Louisba emigrált.
Az 1874 óta gyártott likőrt kezdetben None Genuine But Mine illetve Two per customer. No Gentleman would ask for more, az üvegen megjelenő szlogennel hozta forgalomba Memphisben. A szlogenek meg is tették hatásukat, az 1904-ben megrendezett párizsi világvásáron elnyerte az aranyérmet az ital, melyet a mai napig gyártanak. Southern Comfort változatai alkoholmentes, 50%, 40%, 21%, valamint a közismert 35%-os alkoholtartalommal rendelkező likőr. A legfontosabb alapanyaga a 6 éves bourbon, mely 80%-os alkoholtartalommal rendelkezik. A Southern Comfort 1996 óta több zenei és egyéb megmozdulás támogatója. A világ több mint 60 országában kapható, és a receptet a mai napig gondosan őrzi a cég.
Forrás: Wikipédia -
Freeda Krueger #312
egy történelmi hely:Little Bighorn -
DIESEL DOG #311 Ha már nosztalgiázunk akkor... ejtek pár szót a Királyról... :)
Elvis Aaron Presley
(1935. január 8. – 1977. augusztus 16.)
Elvis Aaron Presley, amerikai énekes, zenész és színész. Mint kulturális ikon, Elvis, a Rock 'n' Roll királya, vagy a Király néven is ismerik. Gyakorlatilag a világ leghíresebb könnyűzenei énekese mind a mai napig. Tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, ebből hármat meg is nyert, valamint a Grammy Életműdíját is neki ítélték 1971-ben.
A Mississippi állambeli Tupelóban született, de tizenhárom éves kora óta a Tennessee állambeli Memphisben élt. Karrierje 1954-ben kezdődött, amikor a Sun Records tulajdonosa az afroamerikaiak zenéjét szerette volna népszerűsíteni, és Elvisben kitűnő előadót látott erre a célra. Elvis volt a rockabilly egyik legelső énekese, a gyors tempójú country és rhytm and blues keverékéé. Hamarosan megismerkedett Tom Parker ezredessel, aki a menedzsere volt éveken keresztül, s ettől kezdve az RCA records adta ki dalait. Első kislemeze, a "Heartbreak Hotel" 1956-ban jelent meg, és hatalmas sikert aratott. Ezt további slágerek, sőt filmes szerepek követték, majd 1958-ban katonai szolgálat miatt átmenetileg felhagyott a zenés karrierrel. Visszatérése a hatvanas években felemásra sikerült, ugyanis javarészt filmszínészként foglalkoztatták, azonban filmjeit és a hozzájuk tartozó filmzenei albumokat a kritikusok nem értékelték túl pozitívan. 1968-ban végül visszatért a zenei színpadra, és hét év kihagyás után ott folytatta, ahol abbahagyta. 1973-ban az ő koncertjét közvetítették először műholdon keresztül. Élete vége felé gyógyszerfüggőségtől szenvedett, amely megviselte szervezetét. Negyvenkét éves korában, 1977-ben hunyt el.
Első lemeze 1956-ban jelent meg, mellyel azonnal elsöprő sikert aratott. Az embereknek rendkívül tetszett Elvis zenéje, mellyel egy új műfajt teremtett: a Rock and Rollt.
Anyja 1958-ban hunyt el szívbetegségben. Ugyanebben az évben Elvist behívták katonának a németországi Wiesbadenbe, itt megismerkedett az ezredes lányával, a nála tíz évvel fiatalabb Priscilla Ann Beaulieu-val. A lemezkiadónak persze volt elég anyaga ahhoz, hogy fennmaradjon az érdeklődés Elvis iránt.
1973. október 9-én Elvis hivatalosan is elvált. Egészségi állapotában ekkor kezdődött el a romlás. Az év során kétszer is túladagolta magát barbiturát-származékokkal, és Demerol-függőségtől is szenvedett. Ennek ellenére 1974-ben is intenzíven turnézott, bár fellépéseit egyre nehezebben bírta végigcsinálni. 1976-ban apja költségcsökkentésre hivatkozva kirúgta Elvis testőreit, a "Memphis Mafiát", az igazi ok azonban valószínűleg az lehetett, hogy kiszivárogtattak némi információt a drogfüggőségéről. Ugyanebben az évben otthagyta akkori barátnőjét, Linda Thompsont, és megismerkedett Ginger Aldennel. Jó néhány új dalt is rögzített ekkoriban, melyek albumokon is megjelentek. Nem arattak átütő sikert, de nagyon népszerűek voltak.
1977-re állapota kétségbeejtővé vált. Önmaga groteszk figurája lett, elhízott, állandóan gyógyszereket szedett, mégis különféle betegségek gyötörték. Élete utolsó koncertjét június 26-án adta. Augusztus 1-jén elbocsátott testőrei egy könyvet jelentettek meg, melyben kitálaltak mindenről. Elvis sikertelenül próbálta meg lebeszélni őket a megjelentetésről. Ekkor már számtalan különféle betegségben szenvedett: zöldhályog, magas vérnyomás, vesekárosodás. Ennek ellenére újabb turnét tervezett, csak hogy cáfolja a könyvben leírtakat. Az indulás előtt, augusztus 16-án azonban Ginger Alden eszméletlenül talált rá a fürdőszobában. Miután az újjáélesztési kísérletek sikertelenek voltak, Elvist délután fél 4-kor hivatalosan is holttá nyilvánították. Temetése két nappal később volt, és óriási érdeklődés övezte: legalább nyolcvanezren vettek részt rajta. Halála után kislemezei és albumai a lemezeladási listák élére ugrottak.
Filmográfia:[center]
[center]1956 - Love me tender
1957 - Loving you
1957 - Jailhouse rock
1958 - King creole
1960 - GI blues
1960 - Flaming star
1961 - Wild in the country
1961 - Blue Hawaii
1962 - Follow that dream
1962 - Kid Galahad
1962 - Girls! Girls! Girls!
1963 - It Happened At The World's Fair
1963 - Fun in Acapulco
1964 - Kissin' cousins
1964 - Viva Las Vegas
1964 - Roustabout
1965 - Girls happy
1965 - Tickle me
1965 - Harum scarum
1966 - Frankie and Johnny
1966 - Paradise, Hawaiian style
1966 - Spinout
1967 - Easy come, easy go
1967 - Double trouble
1967 - Clambake
1968 - Stay away, Joe
1968 - Speedway
1968 - Live a little, love a little
1969 - Charro!
1969 - The trouble with girls
1969 - Change of habit
Elvis Presley a börtön rock című filmben (1957):
Elvis Presley 1970-ben:
Elvis Presley csillaga a Walk Of Fame-en
-
ldavid #310 egyik kedvencem: Dead Horse Point State Park, Utah
-
#309 Las Vegas! Na egyszer ott is kikötnék szívesen! =)
-
Freeda Krueger #308 tengerészgyalogság? Annyira kilóg a sorból. -
#307 Tényleg az országutak! A Konvoj c. filmben is sok minden hasonló van, na meg persze a Bud Spencer - Terence Hill korszak (persze melyek az USA-ban játszódtak(És megint dühbe jövünk, Bűnvadászok, Nyomás Utánna)! =) -
#306 Amerikai zene,autók,tengerészgyalogság.Amcsikban ez a TOP 3-am! -
DIESEL DOG #305 Még az Elvis korabeli autók, mint ez a Cadillac Eldorado is... -
ldavid #304 de ne nemnormálisokkal példálózz már... :D -
#303 Jaja német, de több amerikai filmben is láttam már, hogy erre a zenére nyomták a dance-t! Gondolom ott is favorit volt! -
DIESEL DOG #302 Bizony a régi idők Amerikájába ha lehetne én is visszautaznék, de nagyon sok hely még mind a mai napig őrzi a régimúét Amerikáját... gondolj csak a 66-os út megannyi benzinkútjára, éttermeire (a tipikus Diner style)... :)
Vagy ott vannak az Indián rezervátumok, vagy a Cowboy hagyományok... :) -
-
Freeda Krueger #300 Az is igaz.
A Plyamouth Gran Fury az egyik legszebb autó.
A Modern Talking nem német?Vagy keverem valamivel? -
Freeda Krueger #299 Vajon mikor bukkannak fel az USA bikinis csajok:) -
#298 Szívesen visszarepülnék az időben, hogy meglessem élőben az USA 70-80-as évek disco-it! Remek számok voltak akkoriban (Modern Talking...), meg persze az akkori kocsik se mellékesek! =) -
DIESEL DOG #297 Hát egy jó ideig nem fogom megunni... :) -
#296 Nagy így nagyon fasz a logód!
Ha majd megunod, szívesen fogadom és kirakom :) -
DIESEL DOG #295 Ezt bírom amikor valaki mindenben csak a negatívumot találja meg...
Aki nem szereti, az nem jön be ide, és pont... ok? ;) -
Daza500 #294 Hiába szeretitek ennyire...sokan NEM szeretik:
-
DIESEL DOG #293 Az egyik amerikai jelkép a fehérfejű rétisas... :) -
DIESEL DOG #292 Hasonlóképpen kedvelem én is Amerikát... :) -
Mississippi #291 Mondjuk én beteges USA fan vagyok.... amikor kint voltam haza se akartam jönni! :) -
Mississippi #290 fordítva sokkal szebb, igazad van! :) -
#289 Amerika az álmok földje! -
#288 A szobor maga, de a helye máshol van nem?Az eredeti magasabb nem?:S -
#287 Ez továbbra is egy és ugyanaz a szobor. -
vass17 #286 esetleg fordítva?.. :D -
#285 Az utolsó!Az az:)
Arra gondoltam, tök uaez a kép a suliban is:DD -
Freeda Krueger #284 Én nem vagyok rossz ember,pedig nem szeretem -
Mississippi #283 Aki Amerikát nem szereti, az csak rossz ember lehet!! :) -
#282 Kár hogy ugrál a D betű.
Kedvenc állatom a Sas így ez a logó nekem nagyon bejön! -
DIESEL DOG #281 Köszi, Dishore kezét dícséri... :) -
#280 Aztaaaa , k*rva szép lett a logód!!!
-
DIESEL DOG #279 Az én kedvenc helyem az USA-ban... Death Valley National Park (Halál Völgye Nemzeti Park)
Általános információk: a Death Valley Nemzeti Park a legszárazabb és legforróbb amerikai nemzeti park. Itt található az Egyesült Államok legalacsonyabb pontja, Badwater is, 86 m-rel a tengerszint alatt. Nevét 1849-ben, a kaliforniai aranyláz idején kapta bevándorlóktól, akik eltévedtek és majdnem odavesztek a völgyben. A park területe 13 647,63 km², tájegységei: a Saline Valley, a Panamint Valley nagy része, a Death Valley és több hegylánc egy-egy része.
A Death Valley a Föld egyik legforróbb területe, száraz, sivatagos, az éves csapadékmennyiség a völgyben kevesebb mint 50 mm. A barátságtalan időjárás ellenére sokféle állat és növény otthona a terület, még csak itt élő, őshonos hal is van némelyik vízforrásban. A változatos geológiai múltjának köszönhetően különleges természeti képződményekben is páratlanul gazdag. Többek közt itt van a híres Zabriskie Point, a Racetrack Playa vitorlázó kövei, de találunk a parkban ércek festette sziklákat és holdbéli kanyonokat is. 1933 óta áll védelem alatt, 1994-ben nyilvánították nemzeti parkká.
Kaliforniában, a Sierra Nevada hegységtől délkeletre fekszik, egy kis része átnyúlik Nevada államba. Keleten az Amargosa, nyugaton a Panamint hegylánc fogja közre, északon a Sylvania, délen az Owlshead hegység a határa. Legalacsonyabb pontja Badwater (−86 m), legmagasabb pontja a 3368 m magas Teleszkóp-csúcs (Telescope Peak). A nemzeti parkban két nagy völgy található: a Death Valley és a Panamint Valley.
A híres 51-es körzet és több titkos katonai bázis is található a park közelében.
A klímáját illetően: a Death Valley a Föld egyik legforróbb területe. 1913. július 10-én 56,7 °C-ot mértek, ami azóta is rekord az Egyesült Államokban és ez a Földön mért második legmagasabb hőmérséklet. A nappali átlaghőmérséklet júliusban eléri a 47 °C-ot és nem ritkák az 50 °C fölötti értékek. Száraz, sivatagos terület, az éves csapadékmennyiség a völgyben kevesebb mint 50 mm, de a hegyoldalakon 380 mm is lehet.
Élővilág és növényzet: A szélsőséges klíma ellenére ezernél is több növényfaj honos a Death Valley Nemzeti Parkban; ezek közül huszonegyet (mint például a sárga panamint százszorszépet vagy a kék virágú halálvölgy zsályát) sehol másutt nem találni. Ez a sokszínűség egyrészt annak köszönhető, hogy a terület egyfajta átmeneti zóna a Mojave-sivatag, a Nagy-medence és a Sonora-sivatag között, másrészt annak, hogy a parkban háromféle élőhely is megtalálható: a sivatagi, az erdei és az alpesi.
Sokféle hüllő, madár és emlős otthona a völgy, mind jól alkalmazkodtak a sivatagi környezethez. A sokféle és nagy számban is megtalálható rágcsáló mellett él még a völgyben és a hegyekben földikutya, hiúz, puma és swift vagy kit róka (Vulpes velox) is. A legnagyobb őshonos emlős a kanadai vadjuh, kisebb csordái főleg a hegyoldalakon barangolnak, de néha letévednek a völgy aljára is. Nincs természetes ellenségük, de az amúgy is szűkös táplálékért meg kell küzdeniük a bányászok által itthagyott és túlszaporodott, vadon élő szamarakkal.
Elhelyezkedése: Kalifornia és Nevada
Területe: 13 647,63 km²
Alapításának ideje: 1994. október 31.
Látogatók száma: (2004-es adatok alapján) 738 522
Felügyelő szervezet: National Park Service
A park keresztmetszeti rajza:
Dante's View (Dante csúcs vagy kilátó)
Homokdűnék a sivatagban:
The Devils Golf Court (Az Ördög Golfpályája)
-
DIESEL DOG #278 Kissé kísértetiesen hasonlít ez a helyzet az itthonira... -
stain #277 Hát a 66e dolcsiban akkor nincsen benne a házának az ára, amit mindenki hitelre vesz, aztán 25 évig fizeti a részleteket. (Ugye ez a piac borult be két éve.) Két autóból simán összejön ennyi adósság, bár szerintem ez a dokumentumfilmben csak hitelkártya adósság volt. Az elég szivatós, mert magas a kamata. A bankok persze tukmálják a hitelkártyát mindenkire, aztán van, aki nem tud ellenállni. Olvastam valahol, hogy egy átlag amerikai hitelkártyáján 7000 dolcsi adósság van, ami után fizeti a kamatokat. -
DIESEL DOG #276 Az USA dollár vételiárára nem emlékszem pontosan, de talán 183Ft volt kiírva... -
DIESEL DOG #275 Szerintem nem nehéz, ha azt vesszük hogy itt kicsiny hazánkban is elég könnyű eladósodni... azért odakint sem fenékig tejfel az élet.