Kivonulást tervez a spanyol DVD-piacról Hollywood

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
1et ertek. 😉

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Es akkor mi van? Ugyanugy le tudod tolteni..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

"Aki meg a díszdobozaira veri ... nos ... egészségére. Mindenkinek kell valami õrült hobbi, gratulálok az övéhez."

Köszönöm szépen, remélem még egy ideig mi, akik erre verjük, el tudjuk tartani ezt mocskos kapitalista DVD piacot. : )

mrzed001

"Gondolom a Star Trek fanságodban minden sorozat és mozis részt letöltöttél "
Tudod kisfiam, te még valószínûleg a dedóban próbáltál nem a WC mellé sz.rni (sikertelenül), amikor én már Star Treket néztem. Németül.

"AZ ilyen hozzáállás miatt megy lassan tönkre a magyar DVD piac is."
Tegye. A kapitalizmus NAAAAGY szépsége, hogy amire van kereslet az tönkreteszi azt, amire nincs kereslet.
A sz.r DVD minõségû filmekre, sorozatokra NINCS kereslet.
Pláne meg nem úgy, hogy a szinkront a feliratok.hu-ról lopják ... és még csak az elírásokat sem javítják benne!

Az ilyenre szokás mondani, hogy jöhet a dózer és sózzuk be még a helyét is.

Aki meg a díszdobozaira veri ... nos ... egészségére. Mindenkinek kell valami õrült hobbi, gratulálok az övéhez.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

UI: Pont a kivonulások hozhat létre rengeteg munkahelyet Európában!!! Nem ez lenne számunkra a lényeg??? Kit érdekel, Hollywood mennyi embert tart el?
ja, jogos.

https://twitter.com/foodlfg

Kivonulhatnának az amerikai zeneiparral együtt Európából! Ez lenne csak igazán a meglepetés. Hatalmas megkönnyebülés lenne és akkor talán felvirágozna az európai film és zenekultúra is, valamint egészen biztosan sikerülne megtalálni a közös hangot a fogyasztók és az ipar közt. De sajnos mindig meg fogják találni a megfelelõ zsebeket az európai vezetõknél (bár úgy tûnik Spanyolországban nem sikerült). Kitartás, követendõ példa Európa többi kultúrális miniszterének. Nem kell nyomni a kapitalizmus szekerét...

Aki pedig nem képes Hollywood termékei nélkül meglenni, az szinte hihetetlen módon, de nagyon sokszor olcsóbban hozzájut ezekhez a javakhoz egyenest az USA-ból, mintha itt az európai árakon vásárolna. Hollywood csak feji Európát,de mi csak sajnáljuk bizony érte...
Engem pl. érdekel a DVD piac. Én szívesen "szarozok" a korongokkal, és boldogsággal tölt el, ha egy-egy kedvenc filmem díszdobozban van fenn a polcon. Ha te nem, a te dolgod, de ne hidd, hogy mindenki úgy gondolkozik, mint te, meg pl. mrzed001 kolléga.

<#hehe>

Kit érdekel a DVD piac. XDD Nekem még asztali DVD lejátszóm sincs, simán letöltöm internetrõl 720p-ben azt kész, vagy megnézem 3D-ben. Majd hülye leszek DVD-t venni. Hol él ez ?
Ráadásul blu-ray lejátszóm sincs és rendes tv-m se hozzá. Mit szarozzak én a korongokkal ? Sony is bekaphatja többek közt.

"míg a gazdaság egészére nézve összesen 13 ezer, a jogsértõ magatartások miatt megszûnõ munkahellyel számolnak évente."
Aha persze. Majd elköltik a megmaradt pénzüket a Spanyolok olyan termékekre, amik nem 0 pénzért sokszorosíthatók. És még lehet, a pénz sem vándorol ki az országukból. Ezzel csak a stúdiók járnak rosszul, de hát az meg kit érdekel. 😄

"Ezzel Spanyolország Dél-Korea sorsára jutna, amelyet a legtöbb filmforgalmazó az ingyenességre épülõ internetes kultúra miatt szintén hanyagol."
Dél-Korea köszöni szépen megvan magában nagyon is jól a saját gyártású szórakoztató iparával. Érdekes, nekik megéri hazai piacra termelni, ráadásul nem is mindig kis költségvetésû filmeket. Innentõl hol nem szarják le hálivúdot ? Örültek, hogy kitakarodtak az országukból (egyébként nem..), megnyílt a tér a helyieknek.

13 millió dolláros költségvetéssel, 11 millióan nézték meg Koreában:
http://en.wikipedia.org/wiki/Haeundae_(film)
http://www.youtube.com/watch?v=fCZql4G_eno

Szívem megszakadna, ha Hollywood kivonulna például Magyarországról. Micsoda veszteség érne, ha nem látnám a sok reboot-ot, meg remake-et. Talán olyan filmeket kellene csinálni, amit érdemes megvenni, mert többször is meg lehet nézni.
Ehh, ez csak üres fenyegetés. Magyarországról a Warner már ki is vonult, de aztán rájöttek hogy inkább mégse. Kemény 3 nap van a két döntés között.
Neked nagyon elgurult a gyógyszered és sose lesz már meg ahogy látom.

Gondolom a Star Trek fanságodban minden sorozat és mozis részt letöltöttél és "szép?" másolt DVD-ken tárolod......

AZ ilyen hozzáállás miatt megy lassan tönkre a magyar DVD piac is.
Baromság.

Azért megkérdezném a kedves cikkszerzõt hogy van az, hogy "illegális letöltési szokások", meg "a kalózok mellett állást foglaló bírósági döntések sora"? Most a bíróságok nem tudják a spanyol törvényeket, vagy fogalmatlannak teccik lenni, avagy az ASVA fizeti?
Seed PLS !! <#phone><#phone>

Nevetséges, hogy egyesek védik a mohó kiadókat. Szegényeknek nem lesz mibõl filmet csinálni 😄 😄 😄 Egy jól mûködõ országban nem csak a boltok polcain sorakozik az összes menõ film, hanem az embereknek van is pénzük megvenni azokat. Itthon ez nincs így.

FC BAYERN MÜNCHEN FOREVER No.1 !!!

a magyarok is töltögetnek, de mi általányt fizetünk minden megvásárolt adathordozóra, amelynek köszönhetõen legálisan készíthetünk magáncélú másolatot kép és hanganyagokról. Magyarországon csupán a terjesztés büntetendõ, ami a torrentnél feltöltés képében jelenik meg.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Azért alapvetõen nem a DVD kiadásokkal akarnak nyereséget termelni, hanem a mozikban, ráadásul lehetõleg 2 héten belül, plusz az se baj, ha már csak az USA-ban legalább visszajön a zsé. Én nem fogom siratni õket. Az fogy jól DVD-n, ami annyira rágógumi, vagy annyira eléri a kultstátuszt. Utóbbi esetben szerintem nagyon sokan fizetnének is érte némi plusz tartalom esetén (így készült, meghatározó soundtrack, mittomén). Én még csak a kultfilmes esetben vettem 1000 ftért dvd-t, ill. ajándékba (hasonló motivációból), de akkor is csak némileg drágábban. Zenét akkor akartam venni, amikor ritka számot kerestem, amit nem találok máshol (de iTunes-on se volt).

Összefoglalva: a kulturális miniszter szavait kõbe kéne vésni! Aki kielégíti a keresletet, az mindig is nyereséges lesz, csak a hogyan változik.
tegyük fel hogy legális, olcsó torrent rendszer lenne a cél.
1: még mindig lenne rá módod hogy ingyen megszerezd a filmet, és azért valljuk be, az átlagos vérpistikének nincs annál olcsóbb mint INGYEN
2: tegyük fel hogy az általad "meghatározott" áron adnák a filmeket, kb alig jönne be belõle pénz. eredmény: a stúdióknak egyre fogy a pénze, egyre kevesebb pénzbõl kell a filmeket csinálni - ergo szarabbak lesznek a filmek (látványra mindenképp), és pont a vérpistikék fognak a leghangosabban trollkodni hogy miért lettek szarok a filmek, miért 10 millióból csinálnak már csak filmeket.
De nem baj, tényleg, fujj stúdiók, menjen tönkre az összes. Meg ugye az iparág ami a filmgyártás köré épült. Meg a benne dolgozó pármillió ember

mrzed001
Moziban leadják, tehát ha más nem szar mozis hang akkor is lesz hozzá (az igényteleneknek az is elég).
Aki meg igényes, az szépen megnézi moziban, vagy otthon angol nyelvel + magyar felirattal és suttyomba tudat alatt már tanul is angolul.
Nincs ezzel gáz, amúgy is javítani kell az ország angol nyelv ismeretén.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

A spanyolok valóban nem sokat, hiszen õk mindenképp le tudnak tölteni spanyol nyelvû filmet. (Az USA spanyol ajkú lakossága + Dél-Amerika baromi nagy piac.) Ellenben Magyarországon biztos vagyok benne, hogy rengetegen sírnának a magyar nyelvû szinkron hiánya miatt.

Narxis
Na akkor támogassuk meg a hazai kalózkodást! 😄

Viccet félretéve, azért tényleg durván tolják a spanyolok és ehhez még jönnek a warez melletti bírósági ítéletek. Nem mintha érdekelne, hogy mennyire szopnak a jogvédõk, de némi valóságalapja van a cikknek.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

A következõ az lesz, hogy a mozikat is bezárják. Aztán ha ez sok helyen megtörténik, akkor filmet se forgatnak többet, hiszen úgysem éri meg.
mrzed001
Most komolyan, mit veszít Spanyolország azzal, hogy ott már nem lehet DVD-t kapni?
Letölt, meg a borító is, ír + nyomtat és kész (ha valakinek valamiért mindenképpen kell hardcopyba).

A spanyolok élnek boldogan, mint hal a vízben, a kiadók meg menjenek csak szépen tönkre üzletpolitikájukkal meg kapzsiságukkal egyetemben.

Aztán majd 10 év után talán rájönnek mennyire kifizetõdõ lett volna egy ócsó legális torrent rendszert kiépíteni (1-2 százas / film, minden minõségben és felbontásban csak 1x megvéve)

A következõk meg mi leszünk!😞
A hírhez talán az a nem mellékes infó is hozzátartozik, hogy rejtélyes módon Sapnyolországban már akkor kint van a film DVD verziója, amikor máshol még éppen bemutatják vagy be sem mutatták moziban. Számomra örök titok marad, ezt a spanyolok mivel érik el a paranoid stúdióknál? Így talán nem csoda, ha ott a lopott verzió is hónapokkal elõbb megvan, amibõl a többi már következik.

a magyarok is töltögetnek de ezek szerint nem elég sokat 😄