51
-
gombabácsi #11 az a mirror egy réz vagy más fémből készült tál szerű fogantyús izé, ami már szerintem 10 ezer éve is létezett...
-
roliika #10 Egész szép rajzok ezek! Pláne hogy kő az alapanyag.
De mi az a disk, double disk és triple disk? Mire értendő?
Meg azért ácsi! 2400-2600 éve nekik már volt olyan, hogy mirror? (tükör) -
wolverine375 #9 Nyilván, épp ez a poén, h változatos megfogalmazásokat használt, ellentétben egy vallásos szöveggel, ahol sok az ismétlés, magyarán rendezettebb. -
#8 Ömm... az entrópia nem a rendezetlenség mérőszáma? Minél magasabb az entrópia, annál nagyobb a rendezetlenség --> Shakespeare rendezetlenebbül írt, mint az egyiptomiak? -
Pares #7 A gabonakörökre emlékeztetnek! -
Pares #6 Nagyon érdekes szimbólumok! -
Sir Ny #5 te jó ég. szegény ősemberek. ilyen bonyi jeleket vésegetni. ezzel írni kb 1 karakter/perccel lehetett. a latin betűk sokkal jobbak. -
#4 Márpedig rosszul veszed ki.
"Ez arra utal, hogy inkább egy írott nyelvről van szó, semmint vallásos vagy heraldikai ábrázolásokról, ahogy azt a múltban feltételezték."
A delfines kutatás érdekes lesz. -
Epikurosz #3 Khm.
Kis hiányérzetem van. Ma sem lettem sokkal okosabb. Egyébként entrópiaelemzés, nyugodtan egybe lehet írni, nem fog fájni.
Ahogy a szövegből én kiveszem, nem ősi nyelvet találtak, hanem elemeztek. -
Szefmester #2 XD -
#1 Ezt lehetne alkalmazni néhány modern költő versére is, hogy kiderüljön, van-e jelentéstartalma, vagy csak egy fejletlen lény irkafirkája.....