47
  • hangulati
    nagyon igazad van.
  • Epikurosz
    "Árpád apánk, ne féltsd ősi nemzeted,
    Nem vesz az el, ha eddig el nem veszett!"
  • pasi29uk
    Üvegtigrisben is meghalt valaki mert meteorit találta el :D
  • WilliamMcKinley
    Boldog Árpád Napot!
  • Epikurosz
    csaxólok, hogy ma március 31-e van!
  • Epikurosz
    Egyébként az a baloldali meteorit különös forma, még az is lehet, hogy idegen szonda. ;-)
  • Epikurosz
    Ja, mert szerinted Ezékiel nem akart megélni...
    Ismerem én ezeket...
    Na, itt van egy bombahír a magyar-szlovák meteoritról. H-EU-Réka!
    Érted?!
  • pasi29uk
    Megkövesedett hajóroncs darabja látszik rajta a festék
  • globint
    A szokásos jópofiságod.
    H.G. Wells egy sima regényt írt, amiből jól meg akart élni.
    Ezékiel pedig egy, a kor fantáziavilágától teljesen idegen eszközről írt, a saját ismeretei szerinti megfogalmazásban, mint aki leírja az Isten Angyalát. Ezt az "Angyal megjelenési" formátumot sem előtte, sem utána nem írta le senki, így kockáztatta azt, hogy, mivel nem illeszkedett a szokásos látomásképbe, nem fogják a papok elfogadni......, ergo hamisprófétának titulálják. Ez abban a korban kb. felért egy halálos ítélettel. Tehát vagy látta, és azt írta le, vagy ilyen körülményesen akart öngyilkos lenni....
  • grebber
    Homokcsapda foglya ja persze a nagy lószart.Olyan helyre merészkedett ahol már idegen lények vannak és nem engedik ki onnan.
    De dolgoznék én ezeknél mi mindent titkolhatna te jó ég!
  • Epikurosz
    Egyébként, H.G. Wells a 19. században már megírta időgépről szóló regényét. Akkor ez azt jelenti, hogy valakik, valahol, valamikor már megépítették az időgépet, csak Wells nem írta le pontosan?

Az emberi fantázia csodákra képes.
  • globint
    http://ardrone.parrot.com/parrot-ar-drone/en
  • globint
    A nevetés fiatalít.
    OK.
    De gondolj arra, hogy olyan jármű kell egy ilyen küldetésre, ami helikopter is, (illetve quadricopter vagy quadrocopter), meg "földjáró" is, meg "földkomp" is, szóval nem csak ez, vagy az, hanem több szempontnak kell megfelelni....
    Asszem, mi még ezeket külön-külön építgetjük, de egy szerkezetbe téve, nagyobb biztonságot ad. Ugyanazzal szállsz le az ürhajóból a földra, azzal jössz mész a talajon, és azzal reppensz tovább hirtelen, ha gupanc van....
  • Epikurosz
    Ezen jót nevettem.
    Idejönnek az ufók az óperenciás csillagokon túlról mindenféle high-tekkel (mert, egyébként nem is jöhetnének), hogy aztán Földön helikopterekkel bohóckodjanak.
  • djhambi
    Charles Babbage írt egy jó tervet számítógépre, de nem tudta megcsinálni, erre azt is elkészítették neki, és működött... És van egy Da Vinci kütyü is, írtak róla egy cikket SG-n. Persze valószínűleg ez a kisebbség. Ami inkább aggaszt, hogyha olyat látnak, hogy "tüzes szárnyakon felemelkedett" akkor abból leet, hogy kiokoskodják, hogy rakétaüzemanaggal műköött, ert ők mr ismerik a rkétaüzemanyagot. Ez nem jelenti azt, hogy az alkotó is így képzelte. Tehát kicsit beemagyarázós feeling. Mindegy, sok sikert hozzá globint! :)
  • NEXUS6
    Sokat filóztunk azon a mérnök haverokkal, ha kitörne egy atomháború, jönne egy katasztrófa, és a technológia elveszne, pl. nem lenne villamos energia sem, akkor egy Trabantot, ami a talán a sorozatban gyártott legprimitívebb gépkocsi, sem lennénk képesek reprodukálni!!!

De sok sikert, mert az ilyen álmok viszik előre az emberiséget.

De mielőtt nekivágsz, valamennyire tisztába kell lenni a nehézségekkel, ahhoz hogy tudd mit fogsz leszarni!:)
  • NEXUS6
    Csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy rájöttél, hogy külsőleg hogy néz ki, és ez akár helyes is lehet, amihez gratu, de ettől még, ha a szerkezet a jelenleg ismerttől eltérő elvek alapján működött ugyan úgy nem fogjuk tudni megépíteni, mint ahogy Ezékiel kortársai sem tudták volna.

Sőt, ha valami megvilágosodás folytán lerajzolnád a teljes terv és építési/gyártási dokumentációt és értenénk is minden elvet, még mindig elképzelhető lenne, hogy nem rendelkezünk olyan technológiával, amivel le tudnánk gyártani.

Pl gőzgépet nem azért nem tudtak sokáig építeni, mert hülyék voltak. Az ókorban is volt már talán annyi ismeret, hogy megcsinálják. De jól záródó, nagy nyomást is kiálló szelepeket, csak pár száz éve vagyunk képesek csinálni.

És hiába vitted volna oda Hitlernek a B2 lopakodó bombázó, meg valami fejlett kisméretű atomrobbanófej tervrajzait (pláne digitálisan, CD-n, pendrájvon, ahogy azok valójában ma léteznek!), nem lettek volna képesek megfordítani a történelmet.

Ja és mellesleg az akkori radarok meg vígan látták volna a B-2-őt is ráadásul!
  • globint
    Ja, a leggyakoribb magyarázat:
    http://www.bibliotecapleyades.net/sitchin/spaceships_ezekiel.htm
  • globint
    OK, rád hallgatok. Lerajzolom.... Ill. lerajzoltatom.....
    Persze, csak külsőleg. Ahogyan le van írva. A gond az volt mindeddig a megoldás keresőinél, hogy a technikai részletek leírása az Ezékiel próféta könyvében iszonytató zavarokat okoznak, mivel az akkori korban azok a technikai megoldások távolról sem voltak kidolgozva, így azok primitív megfogalmazásokkal szerepelnek.
    Ez, az eddigi kutatóknál nagyon vakvágányra vitte a megoldások keresését.
    Főleg azoknál, akik magasan képzettek voltak, mivel ők már jelentős távolságra álltak a primitív emberek technikai megfogalmazásaitól.
    Nekem nagy szerencsém, hogy nem vagyok túlképzett.
  • Narxis
    Na, írd ki teljesen. :)
  • NEXUS6
    Pl. az űrrepülőgép kb 6 000 000 alkatrészből áll.

Sok sikert, hogy "lerajzold" Ezékiel járművét.

• Rodostó
    "A becsapódás olyan gyors, hogy a becsapódó objektum nagy része elpárolog" - magyarázta Golombek. "Vékony olvadt rétegek kilökődnek ugyan, azonban ezek jellemzően azokat az anyagokat tartalmazzák, amiket a becsapódó objektum eltalált."
    Én ezt nem értem, a Földnél most akkor mi van, légkör, meg minden... De különben hajrá Ezékiel, ha az a Nyúlon túl van.
  • globint
    Figyuzzatok, erről jutott eszembe, van az ószövetségben az Ezekiel könyvében egy eléggé futurisztikus jármű leírása. Sok rajzot néztem meg, de egyik sem tudta leírni, pontosan hogyan is nézhetett ki. Azt hiszem, a több éves spekulálás nyomán, én rájöttem a küllemére. Mit javasoltok, hogy kéne ezt dobra verni? Először egy működő modellt készíttetni? Vagy egy jó rajzot rajzoltatni? Vagy csak megpróbálni leírni a műszaki kivitelezés részleteit, és azt feltenni a netre?

• Pares
    Ha nagy cucc, akkor arról úgyse fognak tájékoztatni.
  • mynameisbence
    Anus Martis? az mi?
  • Temaruk
    "Tényleg fura, de remélem ez csak vicc:
    "A 10 méter átmérőjű kráter jellegzetessége a középpontjából sugár alakban kifelé irányuló sötét anyag""

Szerintem megtalálták az Anus Martis-t! :-D
  • kriszwells
    Jah, Marskotályos bor, i.e. 2100as évjárat, félédes, -63 Celsiuson a legjobb, E.T ajánlásával....

De, komolyan, mikor lesz konkrét eredménye, hogy mi is az valójában, remélem nem kell 10 évet várni, rá, főleg ha nem is nagy cucc az egész.
  • djhambi
    Lehet szüretelni a marsszőlőt és marsbort csinálni belőle. Nyam-nyam. ^^
  • Amergin
    -Hol van? A nyúlon túl?
    -Neeeem! A NYÚL AZ!!!
  • MiZo81
    És az is milyen különös, hogy a fenti képen úgy néz ki a sötétebb alak, mint Észak- és Közép-Amerika és mellette Grönland. :)
  • The Methode
    Szerintem ez akár egy festett/színezett épület részlet is lehet de a gombaspóra elmélet is izgalamsan hangzik.
  • Epikurosz
    Én egyébként gombaspórákra tippelek, esetleg unobtanium nanogömbökre.
  • Epikurosz
    Tényleg fura, de remélem ez csak vicc:
    "A 10 méter átmérőjű kráter jellegzetessége a középpontjából sugár alakban kifelé irányuló sötét anyag"

• JethroHUN
    *Stargate
  • JethroHUN
    Húúú de Statgate :D
  • Pares
    Miért pont nyúl? Én madárra tippeltem...
  • pifoeko
    Sok különös ujj dolgokat tartalmaznak még számunkra ezek az égitestek. Bár azt nem tudom hogy ez mennyire számít tudományos hírnek.
  • NEXUS6

• Pluto
    nyúlszar
  • jhetedikj
    Szerintem ezek marsi gombák.