28
A tartályos pb gázról szertenék megtudni minél többet .
  • joebacsi
    #28
    Vajon miért nem lehet egyszerűen összehasonlítani? :)
  • Taki29
    #27
    Itt leírja , hogy mennyibe kerül , csak ugyebár nem igazán a megszokott mértékegységben .
    Aki nem ilyet használ az úgy sem tudja , hogy egy tél alatt egy átlagos ház hány tonnával fűthető .
  • wander01
    #26
    ha van egy épkézláb, modern modszerekkel szigetelt házad, lényegesen jobban jársz mint a földgázzal. ha az akciokat is figyeli az ember nagyon sokat lehet vele sporolni. és 10 éve se most volt, érdemes utánanézni mennyibe kerül pontosan.
  • joebacsi
    #25
    Nálunk volt tartályos gáz kb. 10 éve, amíg nem jutott el idáig a vezetékes gáz.
    Akkori kondíciókkal nagyságrendekkel (2-3szorosan) drágább volt a vezetékesnél. Nem hiszem, hogy mára nagyon változott volna a helyzet.
  • wander01
    #24
    a földgázhoz képest mindenképpen jobb választás. pláne hogy ha tudatosan amikor lehet sporolsz vele. tehát ésszel használod. akkor nagyon jól ki lehet belőle jönni. minálunk is fontolgatjuk, családi háznál, fos sima gáz helyett. sokszor orákig megy a kazán és alig melegek a radiátorok. nagyon sok fogy a szar gázból.
  • Taki29
    #23
    Csak ház vásárlásán gondolkodom , és egy ilyet ajánlattok ahol ez van . Arra lettem volna kíváncsi , hogy más fűtési módokhoz képest mennyire gazdaságos (pl : Földgáz )
  • wordsworth
    #22
    és ha ezt egy családi háznál akarod megvalósítani? költségek? mit kell bevezetni, szerelni,,, stb
  • passatgt
    #21
    tartály függő, de kb 2 tonna
  • Taki29
    #20
    Akkor már csak egy kérdésem maradt : Egy 5 m3 -es tartályba hány tonna gáz fér ?
  • degenerator
    #19
    építs passzív házat, és máris nem kell fűtés
  • Tinman #18
    Tisztelt Uram!

    Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy napjainkban 1m3 gáz, -főleg az áremelést követően-, egy jobb fajta 1.5 literes ásványvíz árával vetekszik. Ebből persze egyenesen következne, hogy ásványvízzel, netalántán csapvízzel fűtsön, de felhívjuk szíves figyelmét, hogy a víz meglehetősen ritkán éghető anyag. Energiát fúziós megoldásokkal ugyan nyerhet belőle, de ezt nem javasoljuk... egyelőre a drága és a gyakorlatilag nem létező technológia, könnyen kedvét szeghetik


    Javaslatok:

    - Fűtsön politikussal. Kissé ugyan nehezen gyulladnak meg, de ha egyszer lángra kap a zsíros, elhízott valaguk, úgy égnek, mint a Reischtag.

    Fűtőérték index: 10/10, 100kw garantált fűtőteljesítmény.

    - Fűtsön krumplibogárral. Ezek a kártevők elsősorban TSZ területeken, konkrétabban krumpliföldeken fordulnak elő. A rovarok begyűjtése kézzel történjen. Ha nem szeret pepecselni efféle földi hívságokkal, tudjuk ajánlani a főleg kelet-magyarországi területeken, nagy sűrűségben előforduló ú.n. brazil gépsort. Elméletben gondozásmentesek, hiszen szaporulatok a nyulakéval vetekszik. A saját érdekében etetésük és itatásuk szigorúan tilos!
    Az összegyűjtött rovarokat -nem probléma, ha némi "gépsor" is keveredik "a korpa köze"- előgyújtás alkalmazása után, hasznosíthatja hőenergiaként.

    Fűtőérték index: 7/10 krumplibogarakkal, 9/10 a fentebb említett "kevert" alkalmazásban.

    - Fűtsön benzinnel. Valójában az Univerzum legdrágább üzemanyaga szerény országunkban kerül árusításra, de számtalan előnye megkérdőjelezhetetlen fűtőanyaggá teszi.

    Ezek a következők:

    a, Státuszszimbólum, hiszen az egyszeri magyar parasztnak, lassan előbb telik Evianra, mint 1 liter benzinre. Vágjon fel! Urak vagyunk 'sza meg! Így mulat a magyar!

    b, Kiváló pára és anyósmentesítő. Alkalmazása esetén szügyig(!) leviszi a párát a lakásból, körültekintő használat mellett az alapokig meg sem áll. Figyelmeztetjük azonban, hogy az üzemanyag begyújtását kevésbé fontos személyre bízza, pl. a fentebb már említett anyósára, így két legyet üthet egycsapásra. (Istállók esetében komplett légyhordákat...)

    c, Jó ebédhez szól a nóta!



    Fűtőérték index: 8.5/10

    Tisztelettel:
    Tamás István Nóra Mihály Aladár Nándor
  • wander01
    #17
    még nem volt rá példa, az ilyeneket azért összerakják :D meg itt is a teteje gyengített... 100 méteres lángoszlop garantált, de max csak a légnyomás tolja el a putrit, leégni nemfog XDD
  • MerlinW
    #16
    Naja, abba beleremeg a város:)
  • flashpointer
    #15
    meg attól is melyik szolgáltatótól veszted.
  • flashpointer
    #14
    90-120ft egy köbméter most, attól függ hol laksz :P
  • pxxl
    #13
    csak nehogy elpukkanjon az a 2 tonna gáz :S
  • wander01
    #12
    5 köbméter sima vezetékes gáz... fasztudja nemvágom, 50-100-200-300 ft köbmétere? nem vágom, fogalmam sincs.

    egy 5 köbméteres tartályos gáz feltöltése kb 160-200 ezer forint (így hasra, google a barátod). azzal elfűtesz... kurva sokáig. viszonyításnak lentebb irtam a 10 köbméterest. amúgy a tartályos kilóra megy, nem köbméterre. 1,5-2-3 tonnákkal számolj ha üres a tartály... nem tudom pontosan.
  • SötétBarom
    #11
    Mennyibe kerül 5m3 gáz?
  • pxxl
    #10
    jah folyékony :D rájöttem már pont mikor benéztem ide xD
  • wander01
    #9
    5m3 folyékony gáz szerinted hány köbméter gáz halmazállapotban? 2-3000? nemtom a süritési arányt de kb. mi egy 2300 m2-es komplett gyártócsarnokot fűtünk egy 10m3-essel, feketesugárzókkal. 2 évig elég, de csak fűtés megy róla.
  • pxxl
    #8
    nehogy már 5m3 gáz elég legyen egész évre :)
  • wander01
    #7
    na látszik itt nemsok kompetens ember van, úgyhogy segítek kicsit.

    Igen, érdemes tartályos gázra váltani több okból kifolyólag is.

    1. a kalóriaértéke messze jobb (fix) mint ez a frissitett hegyilevegő ami a csőből jön. ugyanakkora hőértéket kifűteni lényegesen kevesebb gázba kerül.
    2. a tartályos gázt vonaton hozzák. ha az ukránok megint elzárják a csapot és gebasz lesz, akkor te csak röhögsz a sok szerencsétlenen.
    3. ey kicsi, 5 köbméteres tartály egy nagyobb családi ház egész évi gázfogyasztását fedezi. a juzer rájön egy idő után mikor érdemes (akciósan) töltetni.
    4. ha van valamilyen céged, simán el is tudod számolni, még olcsóbb.
    5. érdemes körülnézni, egy csomó ilyen cég ingyen bérmentve kiviszi és letelepíti a tartályt, általában csak a töltést kell fizetni.
    6. a házban a kazánok átállítása gombokért megvan, csak az égőfejet kell kicserélni földgázról probánra.

    +1 ha van jacuzzid vagy medencéd, egy gázos emberkével kurvajó hőcserélőt lehet szerkeszteni hozzá és az olcso(bb) gázzal a villannyal való felfűtés töredékéért fel tudod fűteni :D

    remélem kielégítő voltam :)
  • immovable
    #6
    Igen. Használják is disznóvágáskor pörzsölésre. :)
  • Narxis
    #5
    Eszel babot minden nap és lesz elég gázod. XD
  • kastil
    #4
    Dehogy érdemes, nem igaz, XXI. század, ha nem vagy rákényszerülve, akkor szerintem semmiképpen. Fűtés gecisokat enne róla, sütés/főzéshez elég 1-2 hónapig is akár. Már ha ez a palackos kiszereléssel azonos
  • kastil
    #3
    :DDDD
    miss u so much :(
  • akyyy
    #2
    Én lágszóróra szeretnék egy gáztartályt szerelni, lehetséges-e?
  • Taki29
    #1
    Mint már írtam a tartályos gázról szeretnék megtudni minél többet . Mennyibe kerül ? Mennyi fogy belőle egy átlagos évben egy X négyzetméteres házban ? Minden ami eszetekbe jut .

    Érdemes-e olyan házat venni ahol ez a fűtési forma müködik ?