171
 • rastaman
  #171
  hikomat?
 • coolbboy83
  #170
  Nem...nem olvasták végig ! De mekkora droid az, aki itt politizál egy csillagászati hírnél ??

  DROIDOK, DEBILEK, HIKOMATOK, HIKOMATTA DROIDGECIK !!!!
 • Sith
  #169
  Basszátok már meg van aki elolvasta a cikket is?
  Hogy jön ide a politika? Igaz nem olvastam végig az összes hozzá szólást, csak átfutottam de MSZP FIDESZ Jobbik...????


 • djhambi
  #168
  Ezt bölcsességem kifejezésének tulajdonítom.
 • Epikurosz
  #167
  Szégyen, amit te itt művelsz.
  Szerintem hamis az adatlapod. Nem egyetemista vagy te, hanem nyugdíjas kommunista.
 • djhambi
  #166
  Rendkívül különbözik a dolgokhoz való hozzáállásunk, valószínűleg nem találunk közös pontot. A korrupciós érvedre felhozhatnám a 4-es metrót, ami esetében a fúrási munkálatokat egy francia Vichy cég nyerte el 50 milliárdos pályázattal, és mindössze 1 év alatt 36 milliárddal túllépték a keretüket, mire a kormány bontotta a szerződést... Persze a kormány hibája részben, hogy teljesíthetetlen pályázatot fogadtak el. Most egy német cég fúr. Ezt azért mondtam, mert minden mondatod általánosítás, és tájékoztatnálak, hogy amit te művelsz, az a világ kegyetlen lebutítása, így csodálkozom, hogy máig életben tartott téged a természet. A másik pedig egy kérdés: mitől hiszed, hogy az egyik kevésbé korrupt, mint a másik? Ugyaúgy magyarok választják mindkettőt, ugyanúgy magyarokból vannak. (Lásd másik topic az "élősködő" elemek aránya.)

  A többi reagálásod is teljesen értelmetlen. Csak pár szóban:

  Az erőszak erőszakot szül, a bűnösöket származástól függetlnül azonos büntetőjogok szerint kell büntetni. Lopjanak felsővezetéket, vagy gyújtogassanak autókat!

  Össze lehet mosni a fideszt a jobbikkal, az mszp-t a kommunistákkal, de ha bárki higgadtan mérlegelné a pártok működését, stílusát, és utánanézne a történelemkönyvekben, hogy működésben milyen pártokra hasonlíanak, potosan akkor fog tisztán látni.

  Kívánom neked, hogy el kelljen menekülnöd hazád földjéről, mert előásnak egy régi paprt, miszerint zsidó vagy, és vagonokba akarnak majd dugni...

  A franciák utána vissza is pottyantak földjükre, de annyi értelmiségi veszett közben oda! És össezsségében nem történt terülei változás, csak halál és halál.

  Kína gazdasági fejlődése a szeények kizsákmáynolásán és egy dinamikus nehéziparon alapul, amiben felélik minden természeti kincsüket, kezdve az olajjal.

  A trianoni felosztásnak az volt a lényege, hogy közép-európában közel azonos méretű országok legyenek, hogy ne legyenek hatalmi törekvések, mint az I. vh-ban, amiért kitörtük (lásd: töténelemkönyvek). Nem gondoltak akkor még arra, hogy pont ezért tör majd ki a II. vh. De látszik, hogy utána nem bántottak nagyon minket terültileg, tehát tanultak belőle.

  A nemes eszméjű forradalom, majd az elbukott szabdságharc (halál és halál összességében) után megbüntettek minket, (Haynau, még több halál) majd a '67-es kiegyezés után érte el Magyaroszág (OMM részeként) történelmének legdinamikusabb fejlődését. (Hoppá.)

  A történelemkönyvek azét jók, mert a múlt hiáiból lehet(ne) tanulni belőlük.
 • Epikurosz
  #165
  Megsúgom neked: ezek is bokszosok voltak. Fogadni mernék rá!
 • Epikurosz
  #164
  Az ember teszi a helyet. Ha én Kanada lennék, félnék tőled. :-)
 • Julius Caesar
  #163
  Szánalmas életed lehet, hogy ha a menekülteket le hazaárulózod (még ha burkoltan is). Aki Kanadába megy, teljesen megértem, én is ki akarok menni. itt nem fognak megbecsülni, nem fogják a munkámat elismerni, minek maradjak itt?

  Szánalmas egy tetves hely magyarország.
 • Epikurosz
  #162
  Igazad van.
 • rastaman
  #161
  szánalmasak vagytok hogy itt politizáltok. menjetek msnre aztán rendezzétek le egymás között! ne itt
 • Epikurosz
  #160
  Íme a Kanadába menekült ártatlan értelmiségi házaspár.
 • mujahedin
  #159
  mennyi marhaság, és féligazság...

  "Semmilyen párt esetén sem tűnhet el büntetlenül az elviselhetetlen adóteher, inkább szokj hozzá! Öregedő korfánk van. Kinek a megdolgozott pénzéből lehetne fizetni a nyugdíjat?"

  korrupció rémlik valami? Legalább dupla árú állami beruházások? Normál méretű korrupcióval talán fele ennyi adóból simán menne a nyugdíj, de lehet alábecsülöm a korrupció méreteit, és még kevesebből is.

  "Viszont a Bajnai csomag értelmében átlagban 8%-kal több marad a munkavállaló zsebében. Szeretném hangsúlyozni, hogy Bajnai az MSZP-től részben független, és csak egyetlen személy, és egyszeri alkalommal volt kormányfő."

  8%??? Kinek? Én senkiről sem hallottam akinek 8%-al több maradt volna. A környezetemben én az átlagfizetésem mellé KŐKEMÉNY 1%-al többet kaptam, mások inkább kevesebbett (mármint mínuszban is).
  Független? Egy nagy lfszt független, ugyanolyan töketlen korrupt faszkalap mint a pártja, és a többi...

  "Ezt én leginkább egy bizonyos erőszakos, radikális szervezet működésével érzem. Persze szubjektív. De nézzük csak meg külföldöt, mit gondol rólunk? Ők is a bőrükön érzik."
  a jobbik miatt ölnek nyugdíjas bácsikat/néniket lopkodják el a felsővezetékeket a, szurkálnak le embereket az "elnyomott kisebbségek"? Ne röhögtess... Az erőszakhullám már a jobbik előtt megindult.

  A külföldienek a magyar fásisztázása meg egy külön poén... Nagyjából a kormánypártok rendkívül objektív értesítéseiből megy náluk ez a dolog, aminek nem kell írnom hogy mennyi az alapja. (tudod külföldön azt hiszik, hogy a fidesz, jobbik egy fasiszta párt, az mszp meg egy liberális demokrata párt aminek köze sincs a 89 előtti NAGY PÁRT-hoz...)


  "Értelmiségiek százai menekülnek Kanadába, kérnek menedékjogot."

  igen a "szabad" madarasok és haverjaik menekülnek, mert szorul a hurok, és be vannak fosva az esetleges felelősségrevonástól, és látván a most őrizetben csücsülő pajtásaik példáját inkább időben elszök... vándoroltak.

  "Értelmiségi család, egy fital házaspár és másfél éves kisfiukkal együtt brutálisan elverte négy kocsiból kiszállt magyar zászlóval borított arcú "személy"."

  milyen furcsa hogy ilyennel nem volt tele a sajtó, nem volt per, semmi. áh dehogy furcsa, engem is tegnap elraboltak a földönkívüliek...

  "A francia forradalomban a pornép kivégezte az értelmiségieket, hogy végén alig tudta irányítni az országot."

  alig... ezért meghódították a fél világot, mert olyan szarul ment...

  "Hitler náci Németországa bár fejlődött, ez a nehéziparnak volt köszönhető. És a végére ki is ütközött, mikor 60 millió ember meghalt, hogy a radikális változásnak mi is lett a következménye?"

  jó dolog összemosni 2 különböző dolgot... tudod az a 60 millió az a háború miatt volt, és nem szükségszerű a radikális változás mellé a háború. A háború ott sem a radikális változások miatt tört ki, így is úgy is kitört volna a fasz szövetségeseknek köszönhető instabil nemzetközi helyzet miatt. Ha nem hitler, hát a japánok, vagy a komcsik, vagy az usákok stb. kezdik el a háborút...
  Kína. Háborúztak valakivel? Nem. Még is a 80-as évek radikális változásainak köszönhetően szuperhatalommá váltak... És még lehetne mondani sikeres radikális változásokat.


  "Az I. vh kudarcához szerintem az játszott közre, hogy kitörtük, és sokan meghaltak miattunk. Az osztrák császár egyik címe a magyar királyi cím is volt többek között, az Oszták-Magyar Monarciának közös hadügye és külügye volt. Persze magyar fotelből ülve ezt nem lehet megérteni, ehhez érteni kell, mit is jelent a "közös" szó."

  Ja érteni kell a "közös" szót... hiszen közösen vesztett hatalmas területeket a 2 ország... ja nem az osztrákok még kaptak is egy darabot magyarországból.
  a 48-as forradalom is bizonyára a közösség miatt robbant ki, mert a magyarok kurvára függetlenül közösködtek, és nem volt ám megszállás alatt az ország, és utána sem egy látszatszövetséget hozott létre a kiegyezés ahol aztán a magyarok dönthettek magukról...
 • Merces
  #158
  ..........na gratula rezoposok mifibesek bifisták ,és miegyebek ,mig egymást martátok jött a törpecsillag oszt mind elvitte a pénzünket
 • Julius Caesar
  #157
  Khm, köszönjük mindenkinek a fizetett politikai hirdetéseket, de a politika nem folyik bele a "természet tudomány" körébe, úgyhogy szerintem ez off. Hál istennek a politika semmit nem fog soha a tudománynak megszabni - legalábbis remélem a matektudásom jövőre is használható lesz, nem tiltják be kormányrendelettel a negatív számokat, mert túlságosan balra vannak. Vagy jobbra.
 • djhambi
  #156
  "Összetett mondat végén mindig a főmondathoz igazítjuk az írásjelet.

  Nézzük meg, hogy az xblast csomag telepítve van-e."

  Köszi a kiokítást.
 • djhambi
  #155
  "A csalók és szélhámosok bevett módszere ez: sokat beszélnek és gyorsan (írásban bejön még a rengeteg idézgetés is)"

  A legtöbbet tőled idéztem.
 • Epikurosz
  #154
  "Szeretném kifejezni, hogy örülök, hogy kitettél magadért a hozzászólás terén. "

  Hát persze. Hogy utána, a saját, eredeti (de főleg hasznos!) gondolatok híján lévő szellemi élősködők tipikus módján elemezgesd, cincáld.
 • Epikurosz
  #153
  Többször megfigyeltem nálad ezt a nyelvtani hibát:
  "Látszik, hogy az emberek még azt se tudják eldönteni, hogy ki a valódi hazaáruló, és ki nem?"

  Ez egy kijelentő mondat, a végére nem kell kérdőjel, hanem pont. Más a helyzet, ha idézőjelbe teszed a kérdést, de az idézőjel után akkor is pontot kell tenni.

  Nem érdemelsz te tőlem segítséget, de vedd ezt adománynak.
 • Epikurosz
  #152
  Adynak korszakai voltak, mint József Attilának is, vagy sok más művésznek. Lehet egy korszak pozitív, egy másik pedig negatív. Ugyanez van a politikában is. Nagy Imre összességében egy szemét kommunista volt, de amikor rájött, hogy Rákosiék még szemetebbek, és az már neki is sok volt, akkor élete rövidebbik részében játszott némi pozitív szerepet. Túl pozitívat nem, mert az 56-os eseményeket nem megfelelően kezelte. Jobban is végződhetett volna az 56-os forradalom, ha nagyobb esze lett volna. Moszkvában kiképzett komcsi káder volt, ennyire tellett.

  Adyra visszatérve: egy jó családból származó magyar középnemes volt ő, aki a szülőföldjéről hozott erkölcsi és szellemi vagyonból élt, azt tette költészetté és indirekte pénzzé. Amikor bekerült a pesti mókuskerékbe, Hatvany báró és más zsidó mágnások (a "disznófejű nagyurak") kilóra megvették. Hamar kiégett, és fizikailag elpusztult.
  A lenti idézetet én épphogy fordított értelemben használtam. Ma mások a retrográdok: a baloldal, a "szocik" és a "liberálisok", meg a meghasonlott "demokraták".
 • Epikurosz
  #151
  Valóban volt pár gondolatod: igazságok+részigazságok+hazugságok
  Szokásos propaganda módszerek. Látod, ezért nem vagy te nekem vitapartner.
  Hamis az érvelésed, nem őszintén írsz, de persze mindent jó hosszú lére eresztve, mert ha tömören fogalmaznál, akkor hamar kilógna a lóláb. A csalók és szélhámosok bevett módszere ez: sokat beszélnek és gyorsan (írásban bejön még a rengeteg idézgetés is), hogy eltereljék a figyemlet a hazugságaikról.

  Sajnos, vannak, akik bedőlnek a hazugságaidnak. Én nem dőlök be, és ezért mérges vagy rám.

 • djhambi
  #150
  Ady Endrét a maga korában hazárulónak tartották, mert nem értették meg. Látszik, hogy az emberek még azt se tudják eldönteni, hogy ki a valódi hazaáruló, és ki nem?
 • djhambi
  #149
  Szeretném kifejezni, hogy örülök, hogy kitettél magadért a hozzászólás terén. De nekem is lenne pár gondolatom. :)

  "Mind lesüllyedtünk."

  Annak, aki kilép a csatamezőre - ha győztes, és ha nyertes is - vér tapad a kezéhez.

  "Az utóbbi időben én is már majndem csak politikával foglalkozom, pedig szívem szerint egyébbel foglalkoznék."

  Tedd azt! 40% magyar bölcs, és belátta, hogy semmi se múlik rajta, és úgysem az történik, amit ő szeretne. És igazán nem is érezni meg a politikát, ha az életeddel foglalkozol. Éled az életedet, mindig gyűjtögetsz tartalékot arra az esetre, ha válság lenne...

  "Ne gondold, ne gondoljátok, hogy ez nekem belső konfliktusoktól ments, sőt irtózatos belső vívódásaim vannak, én is tele vagyok kétségekkel, kételyekkel, félelmekkel, nyugtalanasággal, de várakozással is"

  "Temetni jöttem Ceasart, nem dicsérni."

  "az elviselhetetlen adóterhekkel"

  Semmilyen párt esetén sem tűnhet el büntetlenül az elviselhetetlen adóteher, inkább szokj hozzá! Öregedő korfánk van. Kinek a megdolgozott pénzéből lehetne fizetni a nyugdíjat? Szerinted miért tolták ki a nyugdíj korhatárt, ha nem a dolgozó réteg növelésére, és ezzel az adóterhek csökkentésére? Viszont a Bajnai csomag értelmében átlagban 8%-kal több marad a munkavállaló zsebében. Szeretném hangsúlyozni, hogy Bajnai az MSZP-től részben független, és csak egyetlen személy, és egyszeri alkalommal volt kormányfő.

  "az egyre romló közbiztonsággal"

  Ezt én leginkább egy bizonyos erőszakos, radikális szervezet működésével érzem. Persze szubjektív. De nézzük csak meg külföldöt, mit gondol rólunk? Ők is a bőrükön érzik.
  Fascist follies in the Europian Parliament
  Értelmiségiek százai menekülnek Kanadába, kérnek menedékjogot. Nem '56-os menekültek, hanem 2009. szeptemberi menekültek. Nagy András Kanadában élő nemzetközi kutatásban részt vevő magyar tudós mondta egy előadásán, hogy a felesége kint játszott a gyerekkel a játszótéren, és melllette magyarul beszéltek, egy fiatal magyar házaspár is melettük hintáztatta a gyermekét. Később jóbarátok lettek, és el is mesélték, hogy miért jöttek Kanadába. Értelmiségi család, egy fital házaspár és másfél éves kisfiukkal együtt brutálisan elverte négy kocsiból kiszállt magyar zászlóval borított arcú "személy". Nem maradt más választásuk, mint menedékjogot kérni Kanadától. Ha el akarják űzni Magyarországról a magyar értelmiséget, az sikerül, de a szemétdombon trónolók nem fognak repülőjegyet venni Kanadába. Vagyis az ország kisebbségaránya százalékosan magasabb lesz. Ez mutatja, hogy a magyar nemzet nevében hogy lehet cselekedni a magyar nemzet ellen.

  "a primitív csőcseléknek adott szociális juttatásokkal"

  Gyakorlatilag a Bajnai csomag lefaragta ezeket a juttatásokat, és úgy alakította át, hogy megérje dolgozni. Tehát le vagy maradva egy évvel, javaslom, tájékozódj kicsit:
  A miniszterelnök előadása a Corvinus Egyetemen

  "Ez népirtás, akárhogy is veszem."

  Valahogy az ENSZ-nek nem tűnik népirtásnak... Szerintem túlzol egy kicsit, ugye? :)

  "Radikális változást ígér, mert a helyzetünkben csak az működne."

  A világtörténelemben a radikális változás sohasem működött. A francia forradalomban a pornép kivégezte az értelmiségieket, hogy végén alig tudta irányítni az országot. Fidel Castro nyomorba döntötte Kubát, és Hitler náci Németországa bár fejlődött, ez a nehéziparnak volt köszönhető. És a végére ki is ütközött, mikor 60 millió ember meghalt, hogy a radikális változásnak mi is lett a következménye? Mert ha a radikális változás sikres, akkor önbizalmat kap még több radikalizmushoz, pont olyan, mint egy érzelmi kábítószer.

  "Trianonnak, II.vgh-s kudarcoknak is egyik oka volt, hogy zsebredugott kézzel vártuk az ellent."

  Az I. vh kudarcához szerintem az játszott közre, hogy kitörtük, és sokan meghaltak miattunk. Az osztrák császár egyik címe a magyar királyi cím is volt többek között, az Oszták-Magyar Monarciának közös hadügye és külügye volt. Persze magyar fotelből ülve ezt nem lehet megérteni, ehhez érteni kell, mit is jelent a "közös" szó.
  A II. vh kudarcához leginkább a belépés játszott közre, ami persze a szélsőjobbos nyilasoknak volt köszönhető.

  "De, egyébként kurucinfón is szapulják a nyugat-európai muszlim bevándorlók beilleszkedésre való képtelenségét."

  Talán segíteni kellene őket az intgrációban, és nem megpróbálni kiűzni őket, könnyebben beilleszkednének.

  "Erős pengő kellene, vagy euró."

  Ez egy egyensúlyi állapot. Elég erős pengő, hogy a devizahitelek ne legyenek túl magasak, de elég gyenge, hogy az exportot még ne szorítsa ki. Az euró jó lenne, az IMF szerint 2014-re lehetne eurnk, ha nem kezdenek el hiányt barmolni a tisztelt pártok.

  "Azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy háborúkat robbantunk ki, vagy háborús feszültségeket generálunk."

  Fenti linkemre szretnék hivatkzoni. Vagy a focimeccses szlovákverésre. Két szélsőjobbos párt egy határ két oldalán ennyi kisebbséggel elég para. :)

  "Törékeny a helyzet a Kárpát-medencében, bár makacs, hallgatag, orrszarvúszerű előrearaszolásra szükség van, de figyelve mindenre, ami a környező bozótosban, és még azon is túl moccan vagy rezdül."

  Araszolagtni? Remélem most nem a határ tologatására gondolsz, mert ahhoz nekik is lesz egy-két szavuk, márészt sok aláírt szerződést szegnénk meg vele. Pláne unión belül lenne gázos, mert bárki szabadon közlekedhet a két ország között. A kinti magyarok helyzetének javulásához pedig az kell, hogy csökkenjenek a feszültségek, ezt pedig a jobbik nem ismeri. Ha csökkennek a feszültségek, jobban kialakul értelmes párbeszéd. Nézz Romániára, ott már folyik a magyar nyelvű oktatás.

  "Ez is kvázi olyan, mint a kvantumfizika: nem biztos, hogy a józan paraszti ész jól alkalmazható."

  Próbálj meg érzelemből megoldani egy matekpéldát! Nem hozhazunk meg érzelemből fontos döntéseket, nem lehet érzelemből kormányozni. Racionalitással ki kell iterálni azt a pontot, ahol a lehető legjobb a nemzetnek. Higgadt elemzés, természettudományos hozzáállás, ez kell. Attól, mert a kvantumfizika a hétköznapi várt tapasztalatoknak részben ellentmond, még nem jelenti azt, hogy meg kell szabadulni a racionalitástól!

  "A szókimondás, a nyílt kártyákkal való játszás olyan ellenfelekkel, akiknek egyszerre nem lehetne megállapítani a pozícióját és az impulzusát - nehéz ügy, kockázatos."

  Bocsánat, de ez olyan érthetetlen katyvasz, ami magyarázatra szorul.

  "A Habsburgok még az önvédelmi fegyvereket is begyűjtötték a magyarságtól, és azóta is védtelen az átlag magyar."

  Persze ha lenne bárknek elérhető fegyver, akkor a kisebbség is hozzájutna, másrészt itthon is menne az amerkai iskolamészárlás. Az kell neked, hogy mikor ellopják az almádat, fejbe is lőjjenek? Persze a jobbikos tábor csak katonásdit akar játszani. (ld. Magyar Gáda) Mert nem ismrik már a háborút, és nincs kötelező sorkatonaság, megtudni, milyen. Kívánom nekik, hogy mihamarabb szembesüljenek vágyaikkal, csak Isten segítsen, hogy távol a hazától!

  "Tudósaink itthon nem tudtak érvényesülni, de ma is minden értelmesebb fiatal külföldre kívánkozik, sőt, erre biztatják, merthogy ott kap elismerést és pénzt."

  És nem verik meg őket.

  "Lehet beszélni tudományról, annak fejlődéséről kedvező társadalmi közeg, tehát kedvező politikai irány nélkül?"

  És ha ismét hatalomra kerül, és ha megint bünteti Budapestet, akkor mennyi forrást fog elvonni a kutatóközpontoktól?
 • Epikurosz
  #148
  [URL=http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=136&cid=105491]"Ha kiátkozza százszor Pusztaszer, mégis győztes, mégis új, és magyar."[/URL]
 • Epikurosz
  #147
  Adieu, mon capitain!
  C'est pour la deuxiéme fois.
 • hauptkapitany
  #146
  Na jó annyi megrögzött bunkó hülye van ezen a fórumon hogy inkább lelépek, ti nyertetek :-) Örüljetek mennyire okosak vagytok és még győztetek is!
 • hauptkapitany
  #145
  Buzzancs az te vagy kedves seggberakosz. Primitív kis bunkó vagy, de átkozottul elégedett vagy önmagaddal.
 • globint
  #144
  hauptkapitánynak üzenem:
  A demokrácia bizony azon alapul, hogy a többség mit akar.
  Aki nem örül a demokratikus kontrollnak, sőt fél az ilyentől, annak súlyos lelki és személyiségjegyi zavarai vannak. Az általában sem tűri a kontrollt! Az ilyen ember magát szívesen nevezi, nevezteti „Cézárnak”, vagy „kapitánynak”, esetleg „Führernek”. Az ilyen embernek, a közösségek védelme miatt is, na meg persze a saját érdekében is, pszichiátriai kezelésre van szüksége. MINÉL ELŐBB!!
 • Epikurosz
  #143
  Egyébként nem én, vagy nem csak én süllyedtem le. Mind lesüllyedtünk. Az utóbbi időben én is már majndem csak politikával foglalkozom, pedig szívem szerint egyébbel foglalkoznék. Meg itt van ez a Jobbik-ügy. Ne gondold, ne gondoljátok, hogy ez nekem belső konfliktusoktól ments, sőt irtózatos belső vívódásaim vannak, én is tele vagyok kétségekkel, kételyekkel, félelmekkel, nyugtalanasággal, de várakozással is.

  Vannak egyrészt a baloldali, szoci, liberális, madöfös, lmp-s balfaszok. A fatalisták. Az ő forgatókönyvük szerint 100 év sötét középkor vár ránk. Minket, az elviselhetetlen adóterhekkel és az egyre romló közbiztonsággal, valamint a primitív csőcseléknek adott szociális juttatásokkal szépen lassan kiirtanak innen. A minket alatt a középosztályt, a magyar nemzet gerincét, a legalább szakképzett munkavégzésre alkalmas adófizető embereket értem. Azokat, akiket az utóbbi 20 évben megpróbáltak minden eszközzel ellehetetleníteni. Ez népirtás, akárhogy is veszem.

  A fentiekhez képest a fidesz csak annyiban más, hogy nem 20 év, hanem 100 év alatt következik be a züllés. Ők csak lassítanák a negatív folyamatokat, de nem állítanák meg. Ez az alapvető különbség.

  A másik oldalon ott van a Jobbik. Radikális változást ígér, mert a helyzetünkben csak az működne. De, persze a Jobbiknak is vannak olyan elképzelései, amelyekkel nem tudok azonosulni. Írtam itt már róla, a homofóbiájukat nem tudom elfogadni. Az Amerika-ellenességüket sem. Érdekes módon, én voltam a jobboldali tollforgatók közül az első (már megint!), aki az 1848-as és 1956-os hagyományokal szakítva - a részeges Jelcint követő Putyin rendkívül okos kormányzása elismeréseként - , ha jól emlékszem, a zsindex fórumain síkraszálltam az Oroszországgal való megbékélés és együttműködés mellett. Persze, nem úgy, hogy közben az USA-val összerúgjuk a port.

  Vagy ott van a középázsiai orientáció. Az ötlet nem rossz, mert minden iparilag fejlett országnak (vajon Magyarország iparilag fejlett? ha-ha. Persze, OECD-tag), szüksége lenne új piacokra, mert ugye, ha van export van pénz stb. (még a hiteleket is lehet törleszteni), de azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Kazahsztán vagy Türkmenisztán követendő példa? Nem beszélve arról, hogy nekünk high-tech kell, azon túlmenően amit meg tudunk magunk termelni, vagy aminek a gyártására képessé tesszük magunkat. High-tech nélkül semmi nincs! Visszacsapó íjjal és turulmadaras kulaccsal nem tudjuk megvédeni magunkat, ha arra szükség van, és a műszaki fejlődéssel lépést kell tartani. Trianonnak, II.vgh-s kudarcoknak is egyik oka volt, hogy zsebredugott kézzel vártuk az ellent. Ami meg volt, pár Toldi harckocsi, arról meg nagy beképzelten azt hittük, hogy csúcstechnika.

  Vagy ott van a muszlim világ. Pusztán azért, mert szemben áll a zsidókkal, a moszlimok nem lesznek puszipajtásaink. Ez kevés ahhoz. De, egyébként kurucinfón is szapulják a nyugat-európai muszlim bevándorlók beilleszkedésre való képtelenségét.

  Mondjam tovább?
  Ott van a zsidó spekuláns tőke. Vissza kell szorítani, Tobias-adókat kell kivetni, az MFB-t meg kell erősíteni (nem új bank kell, ott van már az MFB), stb. stb. De a pénzrendszerre szükség van. Erős pengő kellene, vagy euró. :-) A pénz nem rossz, ha a mi kezünkben van, és a munkát jutalmazzák vele, nem a rablókat.

  Vagy ott vannak a határontúli magyarok. Azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy háborúkat robbantunk ki, vagy háborús feszültségeket generálunk. Törékeny a helyzet a Kárpát-medencében, bár makacs, hallgatag, orrszarvúszerű előrearaszolásra szükség van, de figyelve mindenre, ami a környező bozótosban, és még azon is túl moccan vagy rezdül. Mert nagyon bele lehet nyúlni a darászfészekbe. Ez is kvázi olyan, mint a kvantumfizika: nem biztos, hogy a józan paraszti ész jól alkalmazható. A szókimondás, a nyílt kártyákkal való játszás olyan ellenfelekkel, akiknek egyszerre nem lehetne megállapítani a pozícióját és az impulzusát - nehéz ügy, kockázatos. Felelősség. Felelősség. Intelligencia.

  Vagy ott van a tudománypolitika. Ez mi a fene? Jóformán nem is volt ilyen az utóbbi években.
  Régen, a Habsburgok, oroszok alatt igazából nyelvészet, nyomdatechnika, meg ilyen alapkutatások terén tudtunk elérni eredményeket - ja, és ott volt a gyógyszeripar, meg a mezőgazdaság. A csúcstechnika - pláne a csúcs haditechnika - fejlesztése, ill. a kutatás ilyen téren nekünk nem volt szabad. A Habsburgok még az önvédelmi fegyvereket is begyűjtötték a magyarságtól, és azóta is védtelen az átlag magyar. Tudósaink itthon nem tudtak érvényesülni, de ma is minden értelmesebb fiatal külföldre kívánkozik, sőt, erre biztatják, merthogy ott kap elismerést és pénzt. Mi meg szívjuk a fogunkat, és megvásároljuk külföldtől azokat a termékeket is, amelyeket külföldre szakat hazánkfiai találtak fel.

  Lehet beszélni tudományról, annak fejlődéséről kedvező társadalmi közeg, tehát kedvező politikai irány nélkül? Nem hiszem. No, itt kanyarodtunk vissza a mi dolgunkhoz.
 • Epikurosz
  #142
  Frusztrált vagyok!
  Még a ScieNetes góré is összegyűjtötte a kopogtató cédulákat, és indul az OGY-választásokon.
  Beh, hülye voltam, hogy én nem indultam!
  Szerintem az itteni rajongóimtól is simán összejött volna 750 cetli. :-D
 • Epikurosz
  #141
  Van kézimunka is?
 • cateran
  #139
  /Facepalm...ez olyan erveles ami elott meg kell hajolni...kar erted..regebben nagyon szinvonalas kommentjeid voltak,mara lesullyedtel 1 6 eves gyerek szintjere....
 • Epikurosz
  #138
  Te buzzancs!

  A #75-ben azt írtad: "VÉGEZTEM"
  Miért nem állod a szavad? Vagy hazudozós vagy?
 • hauptkapitany
  #137
  Bizonyára a többség automatikusan bölcs. Gratulálok az ötlethez, vezettessétek be a kiszavazó rendszert.
 • hauptkapitany
  #136
  Bizonyára a többség automatikusan bölcs. Gratulálok az ötlethez, vezessétek be.
 • hauptkapitany
  #135
  Ez a "névtelenségbe burkolózó vállalnák az arcukat" lemez marhára unalmas már. Nagyon unalmas.
 • Sherad
  #134
  Cikk agyon off-olva Galaktikus grat...
 • Julius Caesar
  #133
  Isaac Asimov: Nemezis.
 • djhambi
  #132
  Ha vállalnák az arcukat, akkor az már Mónika-show lenne.
 • djhambi
  #131
  "Magyarország pl simán lehetne tudás nagyhatalom, mert kb minden 5 találmányhoz magyar ember neve fűződik. (lehet ezért kell rombolni az oktatás színvonalát, ne hogy már mi okosabbak legyünk mint a "nagyhatalmak", a "tőke") ugyan ez van tudományos fejlődésnél már rég elterjedhet(et volna) a különböző alternativák, de valakinek nem érdeke, hogy ez most történjen, és hidjétek el az a valaki már előre megváltotta vip jegyét arra a korszakra is, ahol ismét ő lehet a császár.
  És tovább termelheti a millióit."

  Én is támogatom a hazai kutatás+fejlestzést, több okból, talán a legfontosab, hogy nem vagyunk alkalmasak a nehéziparra, és nincs igény a mezőgazdaságra Európa felé. De nem hiszem, hogy a magyar jelentősen szellemileg fesőbbrendű lenne más népeknél, egyszerűen biológiai kevertségünk egyik előnye, hogy arányosan több a kiváló génkombináió. Ez nem jelenti azt, hogy minden magyar okosabb, mint minden német.

  Az oktatás színvonalásának oka nem a tőke hatalma és egyéb képzelgések, hanem abban keresendő, hogy a politikusok egytől egyig olyan manuszok, akik magyarből és töriből éretségiztek, és fingjuk sincs a világról, a természettudományokról, és a természettudományok szemléletfejleszttő hatásáról. Egyszerűen olyan terület számukra a közoktatás, amit maguk is csak részlegesen ismernek, de azt hiszik, hogy ismeik.

  Egyébként sokat hallani aról, hogy a tőke meg a nagyvállalat... Ez abból ered, hogy ők a rendszerváltás után meggazdagodtak, mi nem, és irigykedünk. Pedig a tőke nélkül nem lenne munkánk, nem lenne verseny, se fejlődés.