18
  • redfish
    Milyen jó is az, ha minden 10-14 évesnek van laptopja...

Amúgy meg itt az ideje, hogy az erdőkbe, mezőkre, játszóterekre, állatkertbe, uszodákba, és mindenhová netet telepítsünk, nehogy véletlenül elmerüljön a kölyök a kirándulás alatt a madárcsicsergés szépségeibe, tessék szépen olvasni a kötelező olvasmányt vagy végső esetben MSN-ezhet a haverjaival, nem bánom...

Lehet, csak én vagyok ilyen ódivatú, hogy még emlékszem arra : lehet egymással beszélgetni, barátkozni is, milyen jókat vitatkoztunk kamaszkorunkban...

Én igazán megszállott számítógép-imádó vagyok, de ez már nekem is sok!
    Mi a túrónak kell MINDENHOL és MINDIG netezni vagy TV-zni?!
    Iskola után ezeknek a kölköknek is jó lenne 1-1,5 óra kikapcsolódás, barátkozás, kötetlen beszélgetés, netán csajozhatnának is...
    Fegyelmet meg másképp kellene tartani és lehetne is, csak ahhoz meg kellene kicsit erőltetnie magát 1-2 embernek...

• chuky123
    Valszeg mobilnet az alapja. De szerintem nem drága 50 ropiért. Bár én nem vennék ilyet a kocsiba
  • kvp
    "Én nem lennék úgy oda, ha minden könyvem fekete-fehér lenne..."

Van szines epapir is, csak nem gyartjak mert meg kisebb a kereslet ra mint a fekete feherre. Az utobbit is csak egy kinai ceg gyartja, tole veszi az alapot az osszes nyugati gyarto es ok csak az elektronikat tervezik melle.

Lehetne egy szines epapir kijelzot, egy tollas touchscreen-t, egy minimalista mikrovezerlot es egy sd kartyaolvasot kombinalva olyan digitalis palatablat kesziteni, ami ket ceruzaelemrol elmegy kb. egy honapot. Tovabba lehet rajta olvasni es jegyzetelni is. Csak a gyartoknak nem erdekuk, mert inkabb raknak bele mp3 lejatszot, mini lcd monitort billentyuzettel es csak ujjal mukodo erintokepernyot, mint egy rendes es takarekos kijelzot, meg par tenylegesen hasznalhato funkciot.
  • tenkenorman
    ez amúgy honnan szedi a netet? 3g, hdps, edge vagy valami gsm cuccoson keresztül gondolom? mert akkor azért ilyen drágaa
  • Ferrer
    "Viszont ha elterjedne a digitalis palatablaval kombinalt epapir rendszer, tehat lenne megfizetheto aru es tollal jegyzetelesre hasznalhato ebook, akkor mindenki orulhetne."

Én nem lennék úgy oda, ha minden könyvem fekete-fehér lenne...
  • tenkenorman
    mostantól majd nem a leckéjüket írják hanem farmvilleznek inkább.
    viccen kívül tényleg jó dolog és az új mobilok és az egyre jobb és olcsóbb leptook térhódítása után már nálunk is szállóigévé vált: "itt van wifi?!?!? mé nincsen?)
  • kvp
    "Én is. Hülye technokraták szerint minden elavult, ami nem nullákból meg egyesekből áll..."

Nem avult el, csak sokkal kevesebb szemetet gyart az ember, ha valamilyen olcso digitalis megoldast hasznal. En is hasznalok papirt, de csak akkor ha valamit offline archivalni akarok, tehat azt akarom, hogy ne vesszen el x ev mulva. A bevasarololista es az sg cikkjei tipikusan nem ilyen adatok.

Viszont ha elterjedne a digitalis palatablaval kombinalt epapir rendszer, tehat lenne megfizetheto aru es tollal jegyzetelesre hasznalhato ebook, akkor mindenki orulhetne. Sajnos most az ujjas iranyitas a divat, viszont digitalis toll nelkul nem igazan lehet rendesen irni vagy rajzolni, legalabbis vicces lenne ha az emberek ezutan az ujjukat a tintaba martva irnanak, akar papirra is, mert igy tanultak meg irni valami apple keszuleken. :-)
  • Gerygrey
    Ízlések és pofonok, én például nem.

Írni meg kifejezetten rühellek papírra... Már a bevásárlólistát sem vagyok hajlandó cetlire írni, amióta van billentyűzetes PDA :)
  • Ferrer
    Én is. Hülye technokraták szerint minden elavult, ami nem nullákból meg egyesekből áll...
  • Rage47
    papírról én szívesebben olvasok, mint monitorról :/
  • andersh
    majd msn-en beszélik meg hova menjenek gangelni meg honnan szerezzenek drogot :D
  • Andr0
    igen ezért mondtam hogy egyenlőre ez a jobb verzió. De ha majd már kb msnen meg fészbukon beszélik meg hogy talizzanak a cset.hu-n hogy közösen megnézzék a youtubeon legújabb vidiket... na akkor lesz baj.
    amugy az alap ötlet valóban jónak néz ki és tényleg jobban megérné mostmár egy E-reader vagy Tablet Pc mint a sima tankönyvek. Énis olyanra pályázok most:D
  • slickboy
    Sponsored by Apple. Majdnem elhánytam magam, olyan idilli, nem? Menet közben beadandót írnak, találkozót beszélnek meg a barátaikkal, zenét szereznek, csupa kreatív, alkotó elme lett a kezelhetetlen kölkökből. Felejtse el a fáradságos és nehézkes gyereknevelést, megteszi majd a számítógép, internet, televízió Ön helyett.
  • kvp
    Jelen esetben a lenyeg azon van, hogy nyugalom legyen a buszon. A netfuggesnek ket elonye van az iskola szamara: ez egyelore legalis, tehat nem alakul ki a megszerzese kore bunozoi tevekenyseg, tovabba a gyerekeket akar be is nyugtatoznak, ha az legalis lenne, ez viszont 100%-ban legalis. Ha csak egy gyerekkel tobbol lesz dologozo ember mar jol jartak, ha csak egy gyerek lesz drog helyett online fuggo, mar kevesebb bunozo lesz, ezzel is jol jarnak.

a 260 dollar az 50 ezer forint. Ez meg itthon is semminek szamit egy iskola koltsegvetesebol. Talan a falusi iskolabuszokon is megoldhato lenne, ha eleg elterjedt lenne itthon az iskolai laptop. A tankonyvarakat nezve, egy 60 ezer forintos tablet laptop boven megerne 12 evre kivetitve, meg akkor is ha 6 evente cserelni kell. (igy 10 ezer ft/ev lenne a tankonyv _es_ fuzet ar)
  • Narxis
    Eszembe nem jutott volna tanulni iskolába menet a buszon, inkább youtube-ot nézegettem volna... :D Szerintem itt se lesz ez másképp.
  • Andr0
    "ne a drogozáson vagy a bandázáson járjon az eszük, hanem inkább hatékonyabban tanuljanak."

Nemtudom melyik a jobb... a Netfüggés vagy a Drogozás. Egyenlőre talán a Netfüggés... de szerintem ez hamarosan meg fog változni.
  • sexyKane
    Ilyen van a Budapest - Eger vonalon közlekedő autóbuszokon is. Igaz, ott az útért kell fizetni, de a buszon belül már ingyenes a net:)
  • nonicks
    virtuális élet?