19
  • xyl
    #19
    Nem kell beépíteni semmit, az adathordozók tönkremenetele, a formátumok elavulása másolások elmaradása, stb. megteszi a magáét. Amúgy pedig szeretném, ha 300 év múlva is olvashatnák mélyenszántó gondolataimat.
  • sathinel
    #18
    A mai hírességek nagyrésze botrányos viselkedés, vagy valami más hülyeség miatt lesznek hírességek(celebek). És ha már jól megszedték magukat valsz kínos a felsőbb körökben ez az infó tehát érthető miért akarnak ilyesmit bevezetni :D

    Egyébként aki annyira retardált hogy magáról kompromitáló adatot tesz fel a netre az amúgy is csinálna szerintem annyi hülyeséget hogy ez már nem igazán adna hozzá semmit....
  • Ferrer
    #17
    Ez nem a Rogán Antal a képen?
  • FtranX
    #16
    Itt mire gondolhat?
    Nem tudok elkepzelni olyan informaciot magamrol, ami most nem kinos, de kesobb az lehet. Abban az esetben sem, ha egyszer hires leszek. :)
  • Cat #15
    Igen, erre mondja ő ezt:

    "A leggyakrabban az emberek ezt a problémát öncenzúrával próbálják megoldani. Kevesebb információt szolgáltatnak ki, vagy teljesen elfojtják az adataik kiadását. A jelenség már a demokratikus társadalom nyitott párbeszédeinek is árt."
  • FtranX
    #14
    Alapszabaly, hogy csak olyan kepet/info-t szabad feltenni az netre, amit minden korulmenyek kozott vallal az ember. Meg csak nem is nehez betartani.

  • atlagember
    #13
    A gond többnyire nem az eredeti fotó, hanem amit abból csinálnak. Egy átalakítás pedig frissíti a szavatossági időt.
  • kvp
    #12
    "Mirol van itt szo? Konyvegetes, adatok tomeges megsemmisitese, hagyomanyirtas, kultura felszamolasa..? Azt csinaltak/csinaljak azota sok helyen."

    Igen, ezt szeretne a cikkben szereplo pali a digitalis korba atultetni, es torvenyileg kotelezove tenni a hasznalatat. Szerintem vagy orult, vagy gonosz, vagy egyszeruen futobolond.
  • Molnibalage
    #11
    Bár úgy lenne. Van egy videó amiről lemaradatam és azóta sem láttam, mert leszeték. Azóta sincs fent sehol...
  • Tetsuo
    #10
    "Utoljara hitlerek probalkoztak ilyennel, de anno nekik sem jott be..."
    Mirol van itt szo? Konyvegetes, adatok tomeges megsemmisitese, hagyomanyirtas, kultura felszamolasa..? Azt csinaltak/csinaljak azota sok helyen.
  • kvp
    #9
    A pali feltalata a digitalis tartalomvedelem egyik gyakorlati felhasznalasat. Az otlet az, hogy az adatok titkositva vannak es adott ido utan lejarnak a felhasznalok kulcsai. Igy lehetne pl. kolcsonozni zeneket vagy filmeket. A megoldas lenyege, hogy az osszes megjelenito hardveren kotelezo legyen a tartalomvedelem haszanalata. Ez lehetove tenne a pay per click weboldalak elterjedeset, de igazabol az egesz internetet at tudna valtoztatni egy nagy itunes boltta, ahol a felhasznalok a sajat csaladi fotoik megnezeseert is fizetnek, ha nem akarjak hogy masnapra letoroljek oket. Torles alatt a visszamenoleges torlest ertjuk, pl. amikor az amazon tavolrol letorolt par mar megvasarolt konyvet a felhasznalok ebook olvasoirol.

    Politikanal maradva, ha az oszodi beszed digitalis tartalomvedelemmel keszult volna es mindenki a pali altal vizionalt rendszert hasznalna, akkor lehetoseg lett volna az osszes peldany szavatossaganak lejaratasara, tehat a letezo osszes peldany torlesere, vagy egy eltero hanganyaggal valo helyettesitesre. Mindez automatikusan az emberek tudta nelkul tenne lehetove a mult visszamenoleges modositasat.

    Szerencsere ezt azert nem lehet ma meg meglepni, mert amit analog formaban megjelenitenek, tehat emberek szamara ertelmezheto hangga es keppe alakitanak, azt mar rogziteni is lehet vedelem nelkuli modon. Ezt szeretne torvenyi modon kikuszobolni, azaz betiltani minden digitalis jogvedelem nelkuli keszuleket. (a hanglemeztol, a magnon at a filmes fenykepezogepig) Es mindezt visszamenoleg, tehat begyujtve a meg kint levo nem torvenyes keszulekeket.

    Utoljara hitlerek probalkoztak ilyennel, de anno nekik sem jott be...
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Én szeretem a sokéves kommentjeimet is (mások már kevésbé). :DDD
  • MacropusRufus
    #7
    BCS pixel: sztem felületesen olvastad el, te magad állíthatod be a lejárati időt.

    Egyébként meg igaza van. Most mi azt modjuk, hogy a saját agymenését korlátozzák már le az illetőnek, mert szeritnünk hülyeség. Hát egy örök szabály a netre: amit 1x feltőltöttépl az örökké ott fog maradni, hiába törlöd le. Ebből kifolyólag komolyan meg kell gondolni, hogy ki mit tesz fel.
    Márpedig elég csak felmenni a csibefasz.com-ra... ott olyan képeket találtok amik az iwiw, myvip, myspace stb. helyekről van legyűjtve és eléggé ciki a képen szereplőkre nézve. Most. A képek kb. 1-2 évesek lehetnek. Mennyir elesz ciki 20-30 esetleg 50 év múlva?

    De ez vonatokzik pl. a kommentekre is. :) Ezért kíváncsi vagyok, hogy pl. a sg kommentjeit 20 év múlva megmutatnánk magunknak mennyire égne a fejünk, v. nem... :)
  • Sir Quno Jedi
    #6
    Úgyérti, hogy csak a kijelölt (és autentikált) júzerek nézhetik meg, azok is fejeként csak 1x és reménykedik benne, hogy azok nem genyák és nem mentik le valami módon. Afféle 1xnézhetős titkosított züzzenet.
  • BCS pixel
    #5
    Valaki lője le. Marhára ideges lennék ha csak úgy magától törlődne valamelyik állományom.
  • andersh
    #4
    Facebookon csak egyszer nézhetem meg a képet? Ahahhahaha.
    Gondolom a print screen gombról még nem hallott szegény.
  • Sir Quno Jedi
    #3
    Ezzel az a baj, hogy akik adatokat gyűjtenek, azokat nem zavarja, hogy mennyi a lejárata az adataidnak, mert begyűjtik akkor, amikor még lehet és efféle szánalmas védelem nélküli verzióban tárolják maguk. Onnantól nyugodtan megsemmisülhet a saját példányod, nekik már ott a lényeg. Ezzel max. magadat tudod szívatni, mert elveszhetnek a fontos cuccaid MAGUKTÓL.
  • Molnibalage
    #2
    Eléképesztő, hogy egyesek mekkora baromságokból tudnak pénzt csinálni, vagy csak reménykedni. Lásd a tegnapi random webkamerás cikket.

    A felelősségteljes gondolkodás ingyen van...
  • NEXUS6
    #1
    Hihetetlenül ráér a srác, ilyen hülyeségekkel foglalkozni.
    De valszeg csak az a gondja, hogy felrakott róla valaki egy kutyáspornós képet a Napiszarra!