18
  • Chocho
    Úúú, az Esküdt ellenségek tényleg nagyon jó! Pár napja a Viasat 3-on futottam bele valamelyik szériába és nagyon bejött a nekem még szokatlan megközelítés.
  • bippo
    Ebben igazad van, ha nézném, lehet, hogy máshogy gondolnám. De valahogy mégsem vonzz a stílus.
  • winnie
    "Ezeket én sem szeretem. 12 egy tucat, mint a kórházas sorozatokban is."

mondom, ezt csak olyan állíthatja, aki nem nézi őket - ahány krimi, ahány kórházas, annyi külön megközelítés. nem sok azonosság van egy trauma, egy grace klinika, egy house vagy egy three rivers között. csak az, hogy egyazon munkahelyen játszódnak.
  • winnie
    (a dexter igazából azért nem _olyan_ jó példa, mert egy könyv alapján készült, ergó a sorozatkészítőknek nem is kellett, hogy ötlete legyen. csak elolvasták a könyvet.)

de oké. legyen. nézzük a krimiket, a többi krimit: mindben van ötlet, valami újdonság, hiszen anélkül nem kerülnének adásba. itt van a gyilkos számok. a matematika tudományát használják fel benne a nyomozáshoz.

"aztán a jófiúk kinyomozzák hogy őaz, aztán a végén eksön menekül majd elkapják. "

oké. dexter meg kinyomozza és megöli őket. erre írtam, hogy még so ilyet? hogy megölik őket? viccen kívül: mi a frász legyen egy krimiben, ha nem az, hogy bűnügy történik és azt megoldják? a dexterben is ez történik.

elég sok krimiepizódban egyébként nem kapják el a gyilkost. vagy, ha már nem jön be a felállás, ajánlom neked a 20. évadában járó law and ordert és annak pár melléksorozatát. ott ugyanis felfedezték azt, hogy baromira nincs vége az ügynek azzal, mint a legtöbb krimiben, hiszen, ha el is kapják a gyilkost, jöhet egy ügyvéd, aki kihozza a tárgyalásról. a law and orderekben már a közepén, a 20. percben elkapják a gyilkost és a sztori másodk felében az ügyészek próbálják meg felállítani a vádat és közben kap a néző az arcába elég kemény dolgokat. sőt, sokszor még az sem derül ki, hogy tényleg a gyilkos-e a gyilkos, vagy, hogy milyen döntést hoztak az esküdtek. ez például olyan sorozat, amelyben nem a gyilkos személye a fontos, hanem kemény morális kérdéseket vetnek fel.
  • bippo
    Ezeket én sem szeretem. 12 egy tucat, mint a kórházas sorozatokban is. De el kell fogadni, hogy ezt kajálja a nép. Mert többnyire tévében nézik, és nem gáz, ha aznap nem érsz rá, és emiatt kimarad 1-2 rész, ill. pont kellően izgalmas ahhoz, hogy lekössön arra az 1 órára. Tévére ideális.
  • Sanyix
    Akkor leírom. A dextert mint példát hoztam amiben van új ötlet. Nem azt mondtam hogy legyen minden olyan mint a dexter, hanem legyenek bennük új ötletek mint pl a dexterben.

Mert kurva unalmas már az a krimi amiben az elején elkövetnek valami bűntényt, aztán a jófiúk kinyomozzák hogy őaz, aztán a végén eksön menekül majd elkapják. A san francisco utcáin óta ez megy. Ugyanez a gyilkos számok, a helyszínelők minden városban, cobra 11, és a többi.
  • winnie
    olyat akarsz többet, mint a dexter. az az a sorozatgyilkosos krimi, nem? keverem valamivel?
  • barcames
    ki is kell nyírni a sorozatokat a gecibe
  • Sanyix
    :DD ilyen nincs. Próbáld meg a szöveget értelmezni, úgy egészben.
  • Slainte
    Kicsit a mögötte lévő matematikáról: http://numb3rs.wolfram.com/
  • mastertime
    Egyes részekben a "matematikai" megoldásoknak olyan baromságokat találtak ki, hogy alig mertem elhinni, pedig biztos egy rakat matematikus - szakértővel dolgoznak. Ennek ellenére az alattam lévő két kommentre reagálva: ízlések és pofonok, én pl. Dextert nem komálom.
  • winnie
    "hogy nem unják már ezeket a sablonos gyilkosos elfogós sorozatok, amik már a 70-es évek óta nem változtak... legalább olyanból lenne több mint a dexter amiben van valami újdonság is."

ezt átgondoltad? legyen több olyan sorozat, amelyben egy sorozatgyilkos rendőr nyomoz és öldös? az nem lenne sablonos? egy krimisorozat minden héten új sztorival áll elő, új gyilkosságokkal és megoldásokkal. ez pedig nem mondható el egy dexterre.
  • Sanyix
    dög unalmas volt, mint a többi (amiknek a nevét sem tudom) nem kár érte.
    hogy nem unják már ezeket a sablonos gyilkosos elfogós sorozatok, amik már a 70-es évek óta nem változtak... legalább olyanból lenne több mint a dexter amiben van valami újdonság is.
  • winnie
    én meg viszonylag kevésszer, mert viszonylag kevés részt láttam. pedig anno a krimis matekozás nagyon érdekelt, de kevés volt a krimi és sok a család.
  • Chocho
    Mindig untam. A fanokat azért sajnálom.
  • Szefmester
    nem csodálom hogy elkaszálják.. egy gyilkos szám sem szerepelt a sorozatban.. még egy ártatlan sátánista 666-al a homlokán sem.. ezek után mit várnak?
    :D
  • AZTA
    nem kár érte
  • bladesoft
    Az ilyen hirekről mindig a Futurama film az első jutt eszembe. Ott is poénkodtak a béna csatornavezetésről.