311
KMK - Közveszélyes munkakerülő Klub
  • Sanyix
    nem forgómozgássá alakítja, csak akkor ha van rajta az a tekerős izé :D
    nasa-s megoldás jobb áramtermelésre amikor egyszerűen csak a dugattyú tengelyén van a tekercs (hiszen a generátorhoz az indukcióhoz nem forgómozgás kell hanem egyszerűen mozgás), így ha a tengelyen van még egyszerűbb lesz a felépítése, nem kell a gépházból kijövő tengelyt szigetelni, mert nem jön ki, csak 2 kábel.

Egyébként így csinálhatna valaki egy opensource stirling generátort, hiszen a működése egyszerű, csak ki kéne számolgatni adott teljesítményre mekkora mozgótérfogat lenne a leghatékonyabb, hány menetes tekerccsel, és esetleg miből lehet olcsón összeállítani egyet.
    Ezután már csak egy parabolatükör kell, és feltenni a háztetőre, és rákötni egy olyan eszközre ami a változó feszültség és frekvenciából 230v-t @ 50hz állít elő (tuti van ilyen áramkör csak a nevét nem tudom).
  • tigeroo
  • Petka
    Csak nem egy ex Capital Partneres?
  • Villanypásztor
    "Ha mondjuk előállna magyarországon egy olyan jelenség, hogy tömegesen az emberek úgy döntenének, hogy nem hajlandóak ilyen alacsony összegért bérbe adni szabadidejüket, és munkát végezni, hanem helyette, saját maguk termelnének a piacra, vagy saját szolgáltatással állnának elő"

Valószínűleg termelnének, ha képesek lennének rá egyedül. De nem megy, mert kell hozzá az a fránya tőke. Ami gondolatokat leírsz a munkások kizsákmányolásáról, azokat már Marx és előtte-utána jópáran eléggé megrágták. És valahogy mindig az jön ki, hogy lehet durcásan hátat fordítani a tőkéseknek, de attól semmivel nem leszünk előrébb. A munkás szabad akaratából megy dolgozni a gyárba, mert többet keres, mintha a kiskertjét kapálná saját maga. Olyan megállapodást köt a két fél, amivel mind a ketten jobban járnak, mintha nem működnének együtt.

"A stirling motort nem véletlenül nem gyártják"

Óh, igen... azok a jó öreg összeesküvéselméletek! Hogy is hiányozhatnának egy ilyen topikból... Ha olyan fene nagy üzlet, tessék, gyártsad.

Egyébként pedig leírhatnád végre ködösítés nélkül, hogy mit csinálsz, bár ha jól emlékszem más topikokból, tőzsdézel. Na jól is néznénk ki, ha az egész ország leülne a gép elé tőzsdézni. Bár ha nem egymást sikerül megkopasztani, hanem a külföldieket, még jól is járhatnánk :D
  • Frayer
    Tudom, hogy furcsa. Ezért írtam így.

De rám az ismerősök ezt a jelzőt szokták mondani, aki nem ismer annyira persze.
    Csak mert látják, hogy nem dolgozok, nem járok be melózni, mindig ráérek általában.
    Azt gondolják, hogy munkakerülő vagyok.
    És ha belegondolok, végülis igazuk van, csak nem abban az értelemben.
  • Sir Quno Jedi
    Szóval a vállakozó, avagy aki tőzsdézik, vagy csak megforgatja a pénzét, az a "munkakerülő"?!? [furcsa hozzáállás]
  • Frayer
    Ez a stirling motor jó dolog ám.
    Én is nézelődök most ilyen téren.

A stirling motort nem véletlenül nem gyártják.
    Ez a fene gonosz kis jószág képes a környezet hőenergiáját kinetikus energiává alakítani, mondjuk a forgómozgássá, amivel meg egy generátort hajtatsz vele. És már előbb feltalálták mint az otto motort. Szinte rögtön a gőzgépek után fejlesztette ki stirling, aki asszem egy pap volt, vagy lelkész.

Mára annyira tökéletesítették hobby mérnökök, egyetemi hallgatók, diákok, hogy szinte már megüti a 100% os carnot ciklus hatásfokot is.
    Vagy ott van a tesla turbina 90% feletti hatásfokkal, kis tömeggel, és kis helyigénnyel, mégsem használják fel a kocsikban, több tíz ezres fordulaton is gond nélkül fut.

Vagy ott vannak a hőszivattyúk, melyek a befektetett energia 6-szorosát visszatermelik, és mint egy másodfajú örökmozgók folyamatosan termelik az energiát, amíg le nem állítod.

Így van. Vannak nagyon jó dolgok amikkel érdemes foglalkozni.
    Én most például napkollektorokkal foglalkozok. Már csak irányítom a munkálatokat, és az üzleti részével foglalkozok a dolognak. Közben van érdekeltségem még internetes üzletekben, cégkeresőben. Van érdekeltségem gyógyszer futárcégben is.

Bármivel foglalkozhat az ember.
    Csak rajtad múlik, hogy jól menjen a hajó.
    De vigyázz. Mert míg a hajódnak lehetsz kapitánya, addig a tengernek nem.
  • ajem kisa
    Teljes mértékben értem miről beszél emberünk, szerintem te nem értetted az én mondanivalómat, de teljesen mindegy, ezután lépek innen, aztán azt áltattok akit akartok!
    Ez nem a bűnözőkről szól, én egy szóval nemmondtam, hogy ki az, és ki nem!
    Lehet otthon is lenni és pénzt keresni, természetesen több idő marad a családra, barátokra...de szerintem a két dolgot összerakva...hát én nemtudnám csinálni, és nemis fogom, de kinek-hogy!
    A család/barátot azért hoztam fel, mert ahogy kezdtem "nem minden a pénz!"
    Amugy ha közösséget akartok csinálni, ott mindig lesz egy "főnök" ugye, mert valakinek irányitani kell a többieket...namost a fehérbárányok közt mindig akad egy fekete, vagy több...mert tökéletes harmónia nincs (kivéve a kresszt, mertha mindenki betartaná, akkor nemlenne baleset, az egy jol kialakitott rendszer, de vannak a feketebárányok!)!
    De ha leküzdötték az irigységet, és a büszkeséget...és "mindenki egyenlő", egymást segitik, nemhuzzák le egymást, és (ezt már remélni sem merem) egy mosoly, vagy egy hátbeveregetés is előfordul, akkor annak a szervezetnek a neve, és a cime kell nekem is!
    Sok szerencsét a KMK-nak!
  • Sanyix
    én is a hivatalos munkakerülésről álmodozom :) úgy hogy a megtakarított pénzecskémből, megcsináltatom a házam szigetelését, vennék pár stirling motoros generátort (már ha lenne tömeggyártásban ilyen), és a nyáron visszatáplálós módszerrel(nyáron a fölösleges áramot hálózatba visszatáplálni, és az ebből összegyűlt pénzen venni télen az áramot persze sajnos ez a magyar "fogyasztó van a szolgáltatóért" mentalitásnál nem menne) gyak ingyen lehetne az áram. A kertemet művelném, a megtermelt növényi táp egy részét meg becserélhetném húsra megfelelő helyen/eladnám, és ebből a pénzből venném az otthon nem előállítható cuccokat.
    És függetlenné válnék ettől a szardarabtól amit államnak hívunk...
    kár hogy ez az állapot max addig tartana amíg a kommandósok rám nem törnek és csuknak le adóterrorizmusért, vagy amit kitalálnak a soha nem dolgozó fejesek.
  • Frayer
    Elmondhatnám, hogy nekem mi vált be.
    Annyira várod, és mindig szóvá teszed, könnyen eladhatnám a sztorit neked mint egy csoda módszert ami mindig működik, és gazdaggá tesz.
    Csak sajnos tudom, hogy minden eset egyedi, minden ember életútja más.
    Nincs általános módszer, nincsenek csodareceptek, metódusok.
    Ami út, módszer nekem bevált, az neked szinte biztos, hogy nem fog működni, s joggal néznél hülyének, hogy én ilyet tanácsoltam neked.

Mindenkinek más működik, és semmi sem működik túl sokáig.

Ami általánosan elmondható szerintem, az az, hogy először is, legyen benned elég motiváció. Akard. Akard. Akarj fejlődni, tanulni, jobb életet élni. Az nem akarás, ha csak beszélsz róla, és olyan dolgokkal ideologizálod meg a lustaságodat, kifogásaidat mint: nincs ez sem, az sem, semmi se nemjóóó , pénz, tudás, idő, kapcsolatok, annyámkínnya.

Az embernek mindene megvan amit megteremt magának.

Aki akarja a célokat, annak akarnia kell az eszközöket is.
  • 12346
    vegyé te is fogrémet 6000é, mer az jó
  • Rundstedt17
    multi-level marketing
  • 12346
    amway powa^^
  • Rundstedt17
    Még mindig várom a "MÓDSZERT" amellyel a tőke nélküli és képzettség nélküli egyének elkerülhetik a "rabszolgamunkát" és még meg is gazdagoknak....duma,duma,duma,a megoldást vázold please.....
  • Frayer
    Az első hszomban én a munkakerülést nem úgy értettem, hogy naphosszat nem csinálni semmit, és csak nőni mint a gaz...
    Hanem, hogy ha lehet kerüljük el azt a helyzetet, hogy a saját verejtékünkkel másokat gazdagítunk.
    Dolgozhatsz, de ha dolgozol, annak minden haszna maradjon nálad.

Ha sokan tesznek így, az az egyénnek is jó, mert függetlenné válik, és anyagi szempontól is kifizetődőbb ha magad rendelkezel az elvégzett munkád értékével.
    Ez az érték 10-20 is nagyobb lehet sokszor ha magad viszed a piacra, mintha bérfizetést kapnál érte.

A közösségnek is ez az érdeke, az alább említettekben már kifejtettem.
    Cáfolj meg.

De ha mindenki szaré hugyé odadobja szabadidejét, munkaerejét az előbb utóbb munkanélküliséget és extrém alacsony béreket fog eredményezni.
    Miközben rengeteg embert kell az aktív munkás társadalomnak eltartania segélyekkel.
    Nem látjátok a ma kialakuló tendenciákat?
    Hatalmas társadalmi szakadék felé tartunk.
    Egyre több a segélyen élők száma. Egyre nagyobb terhekkel "bűntetik" az aktív kereső-munkás osztályt. Miközben egyre nagyobb kedvezményekkel jutalmazzák a befektető réteget.

A növekvő terheket a munkásréteg nembírja, így egyre többen válnak ki, és lépnek be a segélyezettek közé, mellyel egy olyan pozitív visszacsatolás generálódik, melyet nem lehet kezelni, ha nem fojtják el még csírájában. Hamarosan meg fog szaladni a folyamat, és egy kibaszott nagyot fogunk koppanni.
    A politikus réteg meg a többségi érdeket képviseli, már amikor, nem csak magára gondol, és a befektető érdektárs-körökre.
    A hatalom a segélyezettek mellé fog állni, mert ők már most többen vannak, és ők döntik el a választásokat.
    A reálgazdaságnak, érték előállító munkás rétegnek meg vannak számlálva a napjai.
  • Hegi90
    Elég furcsa megközelítés, látom nem igazán vágod le, hogy miről is beszél Frayer. Attól, hogy még valaki otthon keresi a pénzét saját magának, egyáltalán nem biztos, hogy bűnöző. Sőt...

A családot, barátokat meg nem tudom, hogy minek hoztad fel, ha otthon vagy, akkor sokkal több idő jut ezekre a dolgokra is.

Problem?
  • Atikah
    dolgoznál még pénzed is lenne
  • gyepesjoint
    tetszik a felfogásod,valahol igazad is van,de ezt a nép nem látja be...
  • messiaso
    A munkakerülőket össze kéne gyűjteni és kib*szni egy lakatlan szigetre. Ott meg eltarthatják magukat. :)
  • Petka
    Be kéne dobni szavazásba, hogy ki melyik értékrendet képviseli.
  • Rundstedt17
    remélem van még vmi a tarsalyodban mert eddig nem sok hivőt szereztél.....
  • gfreak
    egyetértek ;)
  • Frayer
  • Rundstedt17
    "Kicsit ellentmond nem?"

Alapszabály így mindenki azt hallja meg ami neki tetszik
  • ajem kisa
    "Ehhez az kell, hogy minél többen lépjetek be a klubomba"
    "Fejlődjetek, és segítsétek egymást"
    "Szervezzük meg a társadalmunkat"
    "Az a biztos amit magad csinálsz, másban nem bízhatsz meg. Más emberekre, más bizalmára alapozni = teljes csőd, teljes anyagi pusztulás, fatális naivitás."
    Kicsit ellentmond nem?
  • Frayer
    Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.
  • Sir Quno Jedi
    Abszolájte nem sértésnek szánnám, de ez napról-napra hülyébb (pedik szemmel kísérjük a pályáját)... :DDD

Ámde már én is kíváncsi vagyok a valódi módszerre, mer szeretnék röhögni egy jót, rohadt fárasztó napom van/volt/lesz!
  • Rundstedt17
    pssszt
  • Ronny
    Meg akarod kaparintani a franchise jogokat, mi?:)
  • Rundstedt17
    nem.csak még mindig várom a "FRAYER módszert" azaz tőke és munka nélkül való meggazdagodás titkát
  • Ronny
    Egy majdnem hároméves hozzászólás alapján akarsz megítélni valakit?
  • Rundstedt17
    Érdekes mindig utánanézni az ilyen egyéneknek,egy hasonló meg a piramisjátékból akart meggazdagodni
  • Ronny
    Ajánlom, hogy nézz utána annak hogyan vélekednek a különböző vallások a tisztességesen végzett munkáról és annak gyümölcséről.

Ne csodálkozz ha sok embernél kinyílik a bicska, amikor az életük munkáját gyakorlatilag értéktelennek nyilvánítod. Amúgy a téma igen érdekes lenne - ha nem ezt a nevetséges címet adod neki és stílus is megfelelő.
  • Match
    A csoda tömörítő progid licenszeiből élsz és gazdagodsz jelenleg? :)
  • Joker Brand
    Frayer mond el a titkod! Én se akarok dlgozni de azért minden hónapba kellene legalább 120-130ezer + egy kis költőpénz (kb:30) és nem akarok dolozni se (max gép előtt ülve) előre is kösz!
  • Rundstedt17
    Mégis hogy?Írd le hátha betéved egy tőke nélküli egyén és a "rabszolgamunka" helyett a FRAYER módszert választja....
    Szóval Átlag Jóska mindenfajta anyagi háttér nélkül egy érettségivel rendelkezik,mit csináljon?
  • Frayer
    igaz
  • Rundstedt17
    Mert te tőke nélkül megtudsz élni igaz?
  • Rundstedt17
    "Mindenesetre érdekelne hogy tisztességes módszerekkel napi 8-12 óra robotolás nélkül hogy lehetne megélni manapság."

Hát először is a képzetségedet nem említetted meg,egy szaros érettségivel például ne várj más munkát mint Tescos rakodó vagy mekis kiszolgáló vagy csirkeüzemes munkás.....nos?
  • Rundstedt17
    Aki meg akar gazdagodni kreatívnak kell lennie valami olyat kitalálni és megvalósítani amiért az emberek fizetni fognak...Ha csak simán dolgozol végrehajtod amit mondanak ne várj vagyont...bár de végülis egyes állásokban már 40 éves korodra összeszehetsz egy biztos bázisra elegendőt