2
ArcMap 9.x
-
jeti00 #2 Nem tudom mennyire tudsz angolul de ott a tutorial rész. Mi az egyetemen megadott adatbázisokkal tanuljuk, az sajnos Neked nem segít.
Jelenleg még csak az ArcMap és ArcCatalog részét ismerem, de ha tudok segítek.
ui.: eredetiben van meg? erre privátban válaszolhatnál :D
-
gulyi921 #1 Hello!
Sajnos nem találtam sehol megfelelő fórumot (főleg magyart), ahol beszélgetnének a témáról, így gondoltam nyitok egyet, lehet másnak is lenne problémája, kérdése, esetlegesen megoldása a használatával kapcsolatban.
A 3.2 -es verziót elég jól sikerült kiismernem még anno, de sokan javasolták, hogy próbáljam ki a 9.2-es vagy .3-as verziót is, mert sokkal nagyobb lehetőségek vannak benne.
Mostanában sikerült is megismerkedtem a programmal (9.3), viszont sajnálattal tapasztaltam, hogy a 3.2-es tudásomat nehezen tudom itt kamatoztatni, mert eléggé megváltozott a program.
Kerestem, és találtam is kevés magyar nyelvű oktatási jegyzetet, ezekkel viszont az a bajom, hogy meglévő adatbázisokkal dolgoznak és a a legalapabb tudás elsajátítására nem alkalmasak.
Én elsősorban "nyers" térképre szeretnék adatokat felvinni, magyarul teljesen az alapokról szeretnék bedigizni adatokat. (Később esetlegesen 3D-ben is megjeleníteni ezeket, mert elvileg erre is képes a program). Sajnos ilyen jellegű használható jegyzetet, vagy útmutatást ami ebben segíteni tudna nem sikerült találnom...
Olyan válaszokat várnék, hogy milyen módszer alapján érdemes neki állni a program elsajátításának, esetleg használható jegyzetek, oktatási anyagok linkjét is nagyon szívesen fogadnám.
Illetve várok minden olyan jellegű hozzászólást, ami kicsit is építő jellegű lehetne a témával kapcsolatban.