5
  • Pares
    Rengeteg háborús filmet láttam már. Nem mindegyikre igaz, és nem teljes mértékben, de a többségükben -én legalábbis- nem vettem észre azt az önkritikát, amiről beszélsz. Van pár nagyon jó amcsi film/sorozat, amik eléggé "pártatlanul" próbálják bemutatnu a katonákat és az embereket (pl.: Band of Brothers valamelyest), de a legtöbbjük megnézése után olyan érzésem volt, hogy a németek egytől egyig kegyetlen, gonosz, náci gyilkosok voltak, amikor az igazság az, hogy legtöbbjük egyszerű közember volt, akik közül sokan egyáltalán nem is osztották a náci nézeteket.
    Az amerikai katonák lehettek börtöntöltelékek, vagy piások, így is hősök voltak, ami alapvetően minden katonára igaz lehet.
    Olyan filmet sajnos még nem láttam (csak dokumentum filmet, abból sincs sok ilyen), ami például a németek oldaláról mutatta volna be a háborút...

Ezt a Jud Süss-t annyira nem tartottam vészesnek, mint ahogy beállítják. Főleg mert a film konkrétan egy zsidó vallású ember cselekedeteiről szól, ráadásul a történet valós alapokon nyugszik (mégha sok is a fikció a propaganda kedvéért), és egy 1827-es novella alapján készült.

"egy valamit lehet felróni az amerikai háborús filmeknek. azt, hogy a végén ők győznek. de ha egyszer ők győztek, nincs mit tenni."

Igen, azt eddig is tudtuk, hogy a győztesek a saját kedvük szerint írják át a történelmet...

Úgy néz ki, hogyha a mai világban egy olyan film/könyv/akármi, ami a zsidókat csak egy kicsit is negatív fényben tünteti fel, mégha valós történet alapján is, az azonnal heves kritikát kap. Érdekesség, hogy nem is olyan rég még Nobel-díjat is kaphatott olyan mű, ahol nyíltan kritizálták pl.: a romákat. Szóval nagyon nincs egyensúly a világban, bármennyire is szeretnénk. De ebbe ne menjünk bele. Az a baj, hogy sokszor a tények ellenére bélyegzik az embert antiszemitának vagy rasszistának. Na mindegy. A hányingert átvészeltem.
  • winnie
    sajnos így jár az, akit elvakít a gyűlölet. miért nem szemléled vidámabban a világot?

"mert ott meg a németek meg a japánok vannak általános gonosznak feltűntetve, ami szintúgy nem igaz, persze az amerikai katonák a tökéletes minta eberek, meg hősök. "

bocs, de akkor biztosan nem láttál sok amerikai háborús filmet, legalábbis túlnyomó többségükben, főleg mostanság, igen erős kritikát fogalmaznak meg sajátmagukról (ők meg merik tenni), keményen beszólnak. a régi filmekben meg pláne, ott iszákosak meg börtöntöltelékekként ábrázolták az amerikai katonákat.

egy valamit lehet felróni az amerikai háborús filmeknek. azt, hogy a végén ők győznek. de ha egyszer ők győztek, nincs mit tenni.

"Hánynom kell ettől a világtól..."

de, ha igaz is lenne. azt várod el, hogy a magyar filmeket az oroszokat istenítség 56-tal kapcsolatban, az amerikaiak a németeket? ne nevettesd ki magad. minden nemzet megcsinálja a maga filmjeit, és egyensúly alakul ki.
  • Pares
    Mármint az eredetit néztem meg.
  • Pares
    Ezzel az erővel az amerikai háborús filmek nagy részét is betilthatnák, mert ott meg a németek meg a japánok vannak általános gonosznak feltűntetve, ami szintúgy nem igaz, persze az amerikai katonák a tökéletes minta eberek, meg hősök. Hánynom kell ettől a világtól...

Mellesleg a filmet megnéztem, és nem általánosítja zsidókat. Konkrétan egy (vagy pár) zsidóról van szó, akik azt csinálják, amiről elhíresültek. Üzletelnek. Gátlástalanul.
  • Silenzio
    Moritz Bleibtrau alakítja Göbbelst? Az a kis csicska? A Rex felügyelős Tobias Moretti a filmbeli rendező? Az életben nem nézném meg ezt a fost...