13
-
sathinel #13 http://www.youtube.com/watch?v=3J5dy7gfMwQ&feature=related
Az új telefonok HTC-től elég jók. A telefonok meg nyugaton ingyen vannak ha előfizetést jót választassz. Ami kb 10k forintnak megfelelő összeg ebben kb 1000 perc lebeszélhető, és korlátlan sms, net. Tehát annyira nyugaton nem nézik az árát csak tetszik vagy nem:D
A telefonok ilyenek lesznek attól függetlenül hogy van aki még nem használja ki, vagy nem ért hozzá. Ha a felnövekvő generációt nézzük akkor valsz mind ilyenekkel akar majd mászkálni. Símán csak telefonálásra már nem igazán használják a telefont ha neten nézelődsz, internetrádiót, tv-t nézegetsz, haverokkal dumáltok, chateltek, stb és ez a telefonnal csak 10k körül van max. A fizetés meg elég szar hogy ezt kifizesd. Ha így nézitek akkor nem is marad kihasználatlan a sok tudása a telefonnak. -
sathinel #12 Ja de képzeld el hogy a telefonodon, keresztül netezni tudsz rendesen korlátlanul akkor néha jól jön ha hozzáférsz az adatokhoz. Akár filmek, zenék, stb.
+ ha ezt akarod megoldani :
http://www.youtube.com/watch?v=G_FS2TiK3AI
Akkor kell lennie egy közös adatbázisnak amihez a TV, telefon, számítógép, óra, autó, minden hozzáférhet, és a környezeted úgy reagál rád ahogy neked tetszik:D
Nem rossz ez de a tenoristák miatti cirkusz, és vonzatai, a kormányok nem éppen ilyesmi jövőt jelenítenek meg.
Én el tudnék viselni egy ilyen világot akár már ma is:D -
#11 Nagyon nem tetszik ahogy a google erőlteti ezt a cloud computingot. Nem akarok más serverén saját adatot tárolni és velük dolgozni.
Jó dolog az okostelefon, az elmúlt 4-5 évben volt pár GSM funkciós PDA-m, most egy omniát gyűrök már 1 éve és gondolkodom egy HTC-n. Nagyon jó, hogy egy "mini" számítógép mindig ott van a zsebemben és ha kell megtudok gyorsan nézni valamit neten, gps stb.. De nem váltja ki a számítógépet. Nálam mellette mindig van egy netbook mert netezni vagy valamilyen jegyzetet elolvasni rajta mindig kényelmesebb és 1kg-tól nem fogok megszakadni. :) Otthon meg van normális asztali munkára.
Jó dolog, hogy rengeteg szoftvert készítenek mobilra, de azért megvannak a korlátai. -
#10 Az a gond, hogy az emberek nagytöbbsége egy kategóriába sorolja a mobil és az okostelefonokat. Ég és föld a kettő. Az, hogy valakit nem érdekelnek az okostelefonok, nem jelenti azt, hogy semmire se jó, meg felesleges, meg bonyolult. Az vegyen normál mobiltelefont azt jóvan.
Egyéni véleményem: hosszú ideig használtam okostelefont (omnia), de sajnos meg kellett válnom tőle. Most egy régi Nokia 6220-at használok, ami tényleg egy nagyon jó készülék. Telefonálásra és sms írásra. Hiányolom az omniát, mert bizony néha jól jött, hogy ott van a zsebemben esetleg egy GPS, ha kell. Ja tudom, miért nem veszek külön. Hasznos funkció az 5mpixeles fényképezőgép nyaralásokon vagy akármilyen esetben, ha valamit meg kell örökíteni. Persze másra nemigazán jó. Ezenkívül még sok egyéb hasznos funkciója lehet egy középkategóriás okostelefonnak (wifi, videonézés TV KIMENETEN! és persze a sok különböző szoftver, amit winmo-ra, androidra, esetleg iphonera fejlesztenek). Felső kategóriára már én is sajnálnám a pénzt... -
gombabácsi #9 hihetetlen hogy az emberek azt élvezik hogy egy 10 centis szart nyomogatnak meg nézegetnek :D
ja persze nagyon fontos: bárhol, akárhol... jólvan. -
Komolytalan #8 Amúgy meg tipikus markec duma, pl:
"Vezető programozóink a legszívesebben mobilokkal akarnak dolgozni, mivel ezeknek az eszközöknek olyan tulajdonságaik, funkcióik vannak, amik az asztali PC-knek nincsenek."
Ugyanez visszafelé is igaz. A tény az, hogy a PC szegmens bármilyen irányból jobban lefedett, drágább rajta olyasmit fejleszteni, amivel villantani is lehet.
"Három éven belül vagy lehet, hogy már hamarabb több okostelefont adnak majd el világszerte, mint számítógépet."
Meg lehet hogy lexem Claudia Schifferrel, de az is lehet hogy nem. Másrészről eladott eszközök száma!=használt gépek száma.
"Az emberek nyolcszor gyorsabban fedezik fel és fogadják el a mobilinternetet, mint egykor a hagyományos webet."
Oroszországban a háború után 400%-al nőtt egy évben a traktorok száma, mert volt 1, és vettek még 3-at. Kicsi piacról könnyű nőni. Egyébként a mobilinternet használók növekedésében benne van 1 rakás USB stick is, amit PCre dugnak. Ami persze lehet mobil PC, de azért én a laptopokat nem venném 1 kalap alá egy okostelefonnal. -
Komolytalan #7 Azért tartalomfejlesztés is elég szopóág mobilra, erre nem tudom gondolnak-e az okosok. Ugye PCn van kb 1 féle felbontás amire az adott oldalt optimalizálják, a többinél meg majd scrolloz, vagy a fél képernyő üres. Mobilnál mikor eleve gyufásdoboznyi a kijelző (és van belőle 120 féle felbontás) azért ezt a témát nem lehet ilyen lazán kezelni.
Én semmi pénzért nem fejlesztenék mobilra, amíg ilyen szinten nincsen a platform szabványosodva. Na jó, mondjuk 1 féle mobilra, cél alkalmazást - azt igen. De olyat hogy letöltöd 5 euróért, cserébe menjen 780 féle készüléken - olyat biztos nem. -
gombost #6 Tévét még nem néztem mobilon, de az internet szerintem nagyon jó dolog. Amikor előfizetéses voltam, 2000 HUF volt egy olyan csomag, hogy havi 40 mega adatforgalmam lehetett. Ez nem tűnik soknak, de egyszer sem sikerült elérnem ennyit. Pedig kb. 1 hónap után, ha kellett, ha nem kaptam elő a telefont és neteztem. Például, ha nem tudod a menetrendet, nagyon kényelmes a kocsmából egy sör mellett üldögélve megnézni, hogy mikor kell elindulnod (vonat, busz, BKV, minden elérhető). Egy idő után nem is mp3-at hallgattam, hanem youtube (van külön mobilos verzió) és klipeket néztem. De ezek csak egyszerű példák, nagyon sok dologra használható a mobilnet és rendkívül hasznos tud lenni. -
krajcsovszkig #5 A "mobil" kategóriába itt a notik és a netbookok is benne vannak ;-)
A ChromeOS meg qrvajó lesz netbookra, szerintem fogják használni -
Justil #4 én nemtom gyerekek, a telefonnal telefonálni szoktam, meg smst írni, valahogy rohadtul hidegen hagy ez az egész okostelefon meg mobilnet-téma... -
paraszgyerek #3 Én tavaly kipróbáltam két hónapra egy díjcsomagot amiben minden volt - mobiltévé, internet - és azt kell hogy mondjam, totál nem voltam oda hogy egy bélyeg - vagy két bélyeg - méretű képernyőn/készüléken csináljam azt amit desktopon szoktam.
Úgyhogy maradtam a legolcsóbb díjcsomagon.
Persze lehet hogy ez nagytesónak nem tetszik :-)
De ha van rá piac, és úgy néz ki van, akkor hajrá :-)
-
#2 Nagyon helyes! En a helyukben az egesz chrome OS-otletet lefujnam es teljes erobedobassal az androidra meg a mobil platformra mennek ra! Az asztali, netbook/notebook szegmensben eselyuk sincs, azzal elkestek... Viszont mobil teren most elegge nyeregben vannak es ugye addig usd a vasat... -
Sir Ny #1 CsNaTKK!