29
 • hangulati
  #29
  nekem az tetszett Google-ektol a legjobban amikor egy forumban a hozzaszolas utan kerte a gmail nevemet, aztan a forumban az igazi nevem jelent meg. kisse messzire mennek. ez van.
 • duke
  #28
  szamomra legalabb annyira erdekes ez a zum mint az korabbi vawe :(
 • krajcsovszkig
  #27
  Azt a windows live honlapján lehet max kikapcsolni, ha ki lehet egyáltalán
 • caprocorno
  #26
  mhorvatR és csiber köszönöm szépen a segítséget, belekukkantottam, de nem jutottam előrébb, de amint időm lesz elmélyedek a dologban:) Minden esetre köszönöm a segítséget!
 • FoodLFG
  #25
  A wave atom jó. Most éppen google docsban kéne együtt dolgoznom másokkal, amire a wave 100x jobb lenne a felépítése miatt. Csak nekik nincs, nem ismerik, stb, meg még béta is.

  A wave könnyű kezelhetőségének (wave-ek linkelése, tag-ek, visszajátszás, forum-szerű felépítés) előnyei, akkor jönnek ki leginkább, ha több emberrel kell együtt dolgoznod.
 • mhorvatR
  #24
  Beállítások / Elrendezés. Itt ki tudod kapcsolni az újdonságok sávot, de azt nem, hogy rólad a többiek mit lássanak, ahogy nézem. Van egy olyan gomb mellette, ugyanezen menüben, hogy "Újdonságok lista beállításai", ez elvisz a Live fiókodba, talán ott nézd meg, hátha ki-/bekapcsolható, hogy mit lássanak belőled.
 • mhorvatR
  #23
  Egyfelől ki kérte tőled, hogy használd a Gmail-t, mint szolgáltatást? Fizetsz érte? Nem. Akkor meg? Én nem értem, hogy egy ingyenes szolgáltatás igénybevétele esetén milyen alapon követelőznek az emberek...
  Másfelől pedig, valahogy csak eléred a barátaidat, nem? Ha nem MSN-en, nem telefonon, akkor hogy? Félre ne érts, össze lehetett hozni egy sörözést 100 évvel ezelőtt is, de ha adott a közvetlenebb elérés, akkor miért ne használnád? Ennyi erővel minek számítógép, régen is éltek nélküle és nem azon törték a fejüket a munkából hazamenvén az emberek, hogy Te jó ég de unatkozom, kéne egy gép.
 • fleezeum
  #22
  érdekes, nekem most 21 meghívóm van wave-re... minden ismerősöm használja...
 • Narxis
  #21
  Wave még zárt beta állapotban van, nehezen is használhatná bárki.
 • csiber
  #20
  Valahol a beállitásokban keresd. Nyomd meg az ALT-ot és bejön a sáv, majd ott keresgélj. Már nem nagyon emlékszem én se, 1 éve már hogy nem láttam MSN-t :D
 • caprocorno
  #19
  HA már szóba jött az msn... Valaki le tudná írni röviden és tömören, hogy hol a bánatban lehet azt kikapcsolni, hogy alul az "Újdonságok" sávban a partnereim ne lássák, hogy mit csináltam az elmúlt fél évben? Igaziból nem nekem kellene, mert amennyit én MSN-ezek, leszarom ki mit lát belőle, hanem tőlem is segítséget kértek, de nincs fél napom erre, hogy megtaláljam a "rejtett kapcsolót" Tudjátok arról a sávról beszélek, ahol kiírja, hogy Ödönke csatlakozott Lajoska hálózatához, meg Gizike megváltoztatta a kiírásáte erre: "Imádlak Bélus" Szóval ezeket kéne letiltani, hogy mások ne láthassák a rólam szólü változásokat. Előre is köszi a segítséget!
 • pulykakakas
  #18
  Mint csoportokra korlátozható cset, nagyon használhatónak tűnik, ebben és minden más paraméterében is veri a twittert, tehát lehet értelme. DE! A kapcsolatok automatikus felvétele és _kiadása_ nagyon durva dolog volt. El tudom képzelni, hogy rettenetesen kínos helyzetbe hozhatott embereket. Ráadásul, azt hiszem ezt akkor is megtette, ha az illető egy ideje be se lépett a gmailjéba. Itt bizony súlyosan sérült a Google alapelve.
  Ez és a fb tulaj nyilatkozata (miszerint magasról tesz a személyes adatok védelmére) is csak azt mutatja, hogy minden ilyen szolgáltatás nagyon ésszel és _előre_ gondolkodva kell használni.
 • B0nFire
  #17
  Nálam az MSN is kizárólag a nővérem kedvéért van felpakolva, mert a Win7-ben nagyon helyesen már alapból benne sincs. Én többet vagyok a gép előtt mint ő, és ha akar valamit, megkérdezi. Olcsóbb, mint a telefon. De attól, hogy látjuk, hogy a másik éppen be van jelentkezve, nem fossuk a szót, és nem zavarjuk egymást fölöslegesen, csak ha mondanivalónk van.

  Ő meg már beleesett az MSN csapdájába, mert egy csomó mindenkit felvett a listájára, akik nem ennyire toleránsok, mint én, és unos-untalan csetelnének, mert unatkoznak. Ezért sok esetben rejtve van az MSN-en. Akkor meg minek?

  Megfigyeltem, hogy sok embernek a telefont is akár rá lehetne kötni a fejére egy sállal, annyit dumálnak rajta. Lényegtelen dolgokért felhívják egymást. Pl bevásárláskor mindenki telefonál, mintha anélkül meg sem lehetne oldani. Nem is tudom, hogy évszázadokon keresztül hogy tudtak az emberek telefon nélkül vásárolni. Gondolom úgy, hogy otthon előre kitárgyalták, mit vegyen apu a boltban, és azt vett.

  Nálam egy 3500 Ft-os feltöltés egy évig kitart, annyit telefonálok. Csak hivatalos ügyben, meg vészhelyzetben, ha orvost kell hívni, akármi.

  No, de hadd locsogjon, aki akar, csak ne kényszerítsék rá automatikusan a felhasználóra, mert ez tényleg disznó húzás volt. Egyik nap bekapcsoltam a gépet, felmászok a Gmailre, és már benne is vagyok a Zümmben. Bejelölt nekem 5-6 embert, azoknak a posztjait megmutatta, de engem is megmutatott nekik. Pedig nem kértem.
 • slickboy
  #16
  Oké, hogy kommunikáljunk és legyen többféle csatorna, de egy kicsit már kényszeres ez a trend, hogy minden mindennel legyen összefűzve és mindenki értesüljön minden barátja minden rezdüléséről. Ha ilyen minta szerint élnék, egyfolytában státuszüzeneteket írnék, twittelnék meg mindenféle képet, bejegyzést, épp hol járok információt osztanék meg. Csak nem jutna idő arra ami igazán fontos. Őszintén, annyira fontos ez? Nem akarom, hogy az összes msn, satöbbi ismerősöm, kontaktom, bárki akinek csak egy emailt is írtam valamiért, minden mozdulatomról értesüljön és én sem akarok ennyire lényegtelen dolgokat tudni másokról. A Google mintha csak felesleges adatmozgást akarna generálni ezekkel a forradalmi új kommunikációs módszereivel.
 • andersh
  #15
  a wave is kb akkora fos mint ez. a kutya nem használja.
 • B0nFire
  #14
  Kösz, már megtettem. De két napig kint volt! Ennyi idő alatt pedig bárki lementheti... No, végeztem a Zümivel. Sőt, a vévet sem fogom kipróbálni. Egyszerűen nem látom, mi lenne annak is az értelme, pedig azt a másfél órás videót végignéztem, ami bemutatta, mégsem lettem okosabb. És nem az angoltudásomon múlt.
 • Rage47
  #13
  töröld azt a postot, amit nem akarsz megjeleníttetni. sztem utólag is lehet törölni, és akkor már nem látják a picasa képedet.
 • edios
  #12
  bekapcsoltam, eltöltöttem 5 percet a megismerésével és kipróbálásával, majd kikapcsoltam. nyitott vagyok az új szolgáltatások felé, de csak arra, aminek van haszna/értelme/még nincs másik 1000 helyen:)
 • slickboy
  #11
  És akkor a Google Wave hol van? 2 órás bemutatón ecsetelték, hogy forradalmi, unbelievable, revolutionary. Azóta nagy a kuss. Ez most az? Vagy nem az? Akkor mi?
 • B0nFire
  #10
  nevember=nevemben
 • B0nFire
  #9
  Igen? És ezt az ujjamból kell volna kiszopnom? Merthogy nem tájékoztattak. Egyszerűen feltöltöttem egy képet a Picasába, és szó nélkül csinált a nevember egy Zümm-postot, amiben a mások számára teljességgel semmitmondó kép szerepelt, csak egy fórumban volt rá szükség.

  De már megtaláltam, hogy lehet ezt a szart kiiktatni. De nagyon haragszom most rájuk emiatt.
 • Rage47
  #8
  buzzon belül simán be lehet jelölni, hogy milyen alkalmazásokat (twitter, blogspot, picasa, stb.) akarsz összefűzni a buzzal
 • kvp
  #7
  A google-nel szinte minden beta. Meg a keresojuk egy resze is az, pedig azt hany eve keszitik. Igy viszont semmilyen felelosseget nem kell vallalniuk az eredmenyekert, mivel ez egy beta teszt. A microsoft a penzert cserebe felelosseget vallal. Ez persze nem jelenti azt, hogy jobb lenne a felhasznalonak, de legalabb utolag bocsanatot kernek ha elszurnak valamit. Minosegben egyik ceg sincs a csucson, de mindket termek (google search, windows) ugy ahogy, de mukodik.

  Egyebkent minden netre feltoltott adat alapbol publikus. Ha nincs agyontitkositva, akkor semmi nem garantalja, hogy nem a cnn vagy az index nyitooldalan vegzi par masodperccel a feltoltes utan.
 • B0nFire
  #6
  Azt ugyan leírja, hogy jól el van rejtve, de azt már nem, hogy hová van elrejtve ennek a szarnak a kikapcsolása. Tegnap feltöltöttem egy képet a picasába, és szó nélkül kirakta a Zümm üzenőfalára, holott csak képtárhelynek használom. Oké, hogy nyilvánosnak van jelölve az album, de arról nem volt szó, hogy beposztolja önállóan. És ráadásul ki sem tudom kapcsolni ezt a rákos szart!!!

  Mi a kurva anyjuknak kell így eldugni? És mi az, hogy egyik napról a másikra szó nélkül megjelenik, és bekapcsol? Nem az, hogy előbb tájékoztatna az új innovációról, és hogy igénybe kívánom-e venni? Á, dehogy. Bele az ember képébe, és még kikapcsolni sem lehet!

  Ezt nagyon elqrták, mint Ferenc testvér!!!
 • FoodLFG
  #5
  Én különböző kommunikációs csatornák egyesítésére használom, ami az én esetemben a youtube-ot és a twittert jelenti. Így már értelmét nyerte a google profilom is, ahol megjelennek ezek a csatornák.

  Egy ilyen fejlesztés már nagyon kellett a google-nek, mert a sok különböző csatornán szétszóródtak az emberek hozzászólásai. A buzz ezeket a csatornákat jól tudja egyesíteni.
 • Petka
  #4
  Most akkor tulajdonképpen ez mire is jó?..
 • bvalek2
  #3
  továbbra is megválaszolatlan a kérdés, hogy ezek a dolgok hogy kerülhették el a hónapokig tartó belső teszteken a fejlesztők figyelmét

  "belső teszt"? "fejlesztők"? hol él ez az ember?

  A "céges innováció" önellentmondás, erre már számtalan példát láttunk. A management célja a profit. A saját fejlesztés bizonytalan kimenetelű, határidejű, kockázatos. Ezért gyakran teljesen abbahagyják, és helyette felvásárolnak a kicsiktől. Ebben a munkában az informatikusok nem jók, helyettük kiválogatódnak a managerek, akik viszont nem tudják levezényelni a saját fejlesztéseket, mert egyszerűen nem értenek hozzá.

  Nem értik mire való a tesztidőszak, nem értik mit csinál a fejlesztő, a hierarchia legaljára tuszkolják be, alig fizetik, ezért gyakran cserélődik. így a projektnek sosincs gazdája, gyatra a dokumentáció, fejlesztők ad hoc összedobálnak valamit, úgy is mindegy, holnap leépítenek, vagy én lépek le.

  Az eredményt pedig látjuk, minden Microsoft, SAP, Google, stb. hírben
 • IMYke2.0.0.0
  #2
  Eszembe nem jutott használni.
 • rágógumi
  #1
  fail