37
  • chuky123
    #37
    aki még esetleg nem látta volna:
    http://www.youtube.com/watch?v=D1G3KxvgldE
  • valaé valaé ná
    #36
    Ebook olvasó ? Röhög a vakbelem... Hol az e-paper ?
    Ezt a 10 éves Siemens Simpad is tudta. Vagy egy kicsit többet.
    Sz@rrá fogja alázni a konkurencia.
    Felköptek a levegőbe, oszt szépen aláálltak.
  • vlahol
    #35
    Ez nekem is tetszik!!!1 :D

    A mult evbe decembereben azt olvastam, hogy az apple tablet/iPad/iTablet (irtak akkor) akarmi is lesz belole de maris tobbet cikkeztek rola az egesz evben mint barmijen mas ellektronikai eszkozrol.

    Es most februrar 15.en par hettel a bejelentes utan, de meg mindig par hettel a megjelenes elott ezt lehet olvasni :) "eddig dicstelen pályát befutott iPad"
  • passatgt
    #34
    még nem értékesítik, az még odébb van:)
  • Zoltanius
    #33
    Nekem is feltünt az "eddig dicstelen pályát befutott iPad" kitétel. Ugyan mire gondol az ilyen szakember újságíró, amikor leír egy ilyen mondatot két héttel az eszköz értékesítésének indulása után...?
  • Zoltanius
    #32
    Szerintem nem kell naívnak lenni, mert mindenki tudja, hogy szándékosan nem tettek bele mindent. Azért, hogy később ezeket pénzért meg lehessen vásárolni, és így még egy lélektani határ alatt lehetett tartani az árat. Olyan ez mint a nyomtató piac: megveszed 20-30 ezerést a nagy tudású eszközt, aztán amikor használni akarod, akkor kiderül, hogy 1-2 havonta vehetsz hozzá 5-8-10 ezer forintért patront.
  • vlahol
    #31
    ha $500-600 dollarert kitudnak dobni ezt http://ces.cnet.com/8301-31045_1-10424800-269.html

    akkor megnagyobb bajban lennek!
  • vlahol
    #30
    Nekem is tetszik ez a fajta megoldas! csak nem tudom hogy majd a Lenovo Skylight OS, hogy nez ki mit tud majd futatni es milyen program lesz ra elrheto.
    A varhato ar $1000 korul van.

    Mindig azon gondolkoztam hogy ha vennek egy Mac minit (mert tetszenek az OS X megoldasai meg az iLife) + egy iPad-et akkor nem kellene extra penzt kiadnom laptopra.

    Ha meg ezet a kinani laptop+tablet parost nezem akkor meg azon kezdek ell gondolkodni hogy nem e kene egy kicsit tobbet felretennem egy erosebb laptopra.

    Ezek az ar/specifikaciok kezdenek nekem eleg nagy fejfalyast okozni, mert teljessen vegig kell gondolnom hogy az elkovetkezo 3-5 evben mire is fogom hasznalni ezt az ezkozt.

  • sathinel
    #29
    ) eddig úgy volt hogy csak egy tablet. Ha normálisan akarom használni mint egy pc-t akkor meg kell hozzá kb 40 kütyü és máris egy hátizsákkal mászkál az ember az helyett hogy egybe lenne építve:D

    Végülis így mindegy mit raknak bele úgyis megveszik hozzá az emberek a többit is ha akarnak vele kezdeni valamit. De akkor így mennyivel olcsóbb mint ugyanezeket tudó tablet pc-k?

    Egyébként a kínaiak elég okos megoldással álltak elő:
    http://ces.cnet.com/8301-31045_1-10424800-269.html

    ez ugyanaz de normál laptopként is használhatja az ember. szerintem szép, és elég jó ötlet így megcsinálni. Így már lehet is használni, és szépen is néz ki.

    Meglepő hogy kína hogy fejlődik. Még pár év és gondban lessz a mostani gyártók nagyrésze ha így folytatják.
  • vlahol
    #28
    De vissza terve a profit kerdeshez. Nem reg olvastam egy cikket arrol hogy az apple nek 40-50%-os profitja lesz az iPad-en. De ha az elso par honapban nem lesz akkora a kereslet mint amire szamitanak akkor ugyan ugy lejebb dophatjak az arat mint amikor az also iPhone-t kihoztak. Ott is par honap elteltevel $200-ral ejtettek az arat.

    Es mar csak ne rojjuk fel egy gyartonak hogy meg akar elni a termekebol! Ha tul draga neked vegyel egy alternativat. Nem kell itt mindent fikazni. Ertem en hogy te is szivesen vennel egyet, de sajnos nem teheted meg(most meg en sem). De a frusztraciodatnem muszaj igy kielni.

    Amugy meg ha mar profitrol van szo akkor megemlitenem hogy par evvel ezelott a Sony a sajat dolgozoinak megengedte hogy a dvd lejatszokat 90000 FT hejett 20000FT ert haza vihessek, de mindenki csak 3at vehetett. Es azon a 20000 FT-on is halalra kereste magat.
    Tehat mindenki annyi profitot akar behajtani amennyit csak tud!!! Muszaj megelni valamibol!
    (Amugy nem az apple-nek dolgozok :)
  • vlahol
    #27
    De minek ra meg egy usb, hiszen a legtobb ember maris azon sir hogy mennyire draga. Lehet hogy olcso egy usb de sok kicsi nagyon felviszi az arat.

    Masodszor meg ott van rajta az a nyomorult port ha valaki(gyarto pl. logitec) atakarna tervezni ra az usb-s kimenetet hogy radughassam a web camerat az iPhone-ra akkor mar regen megtette volna. De lehet hogy majd most majd az iPad-hoz megteszi.
    Amugy az ilyen plug end play cuccokhoz nm az lenne az elofeltetel hogy az OS tartalmaz egy mikro kernelt ami elhajtana az ezkozt?
  • philcsy
    #26
    "Az csodálom, hogy nincs valami teljesen új szabványú csatlakozó rajta, amihez mindenféle átalakítóval lehet csak hozzárakni bármit is"
    Apple Component AV Cable
    Apple Composite AV Cable
    Ezek nem tudom hogy szabványosak-e, de eredetiben 15eFt-ba kerülnek.
  • vlahol
    #25
    http://news.cnet.com/8301-17938_105-10452930-1.html

    Mindenkinek ajanlom hogy olvassa el ezta cikket aki nem tudja magat tultenni azon, hogy az iPad-et minek is szantak. (Egy olyan hordozhato multimedias eszkoznek(maris rengeteg app elerheto lesz-ra) aminek legalabb 10 oras akku ideje van, lehet rajta iWork-t hasznalni es digitalis magazinokat olvasni.)

    Ha nem tudsz angolul akkor gyorsan osszefoglalom neked, hogy 9 megveheto vagy keszuloben levo tabletet teszteltek le amit iPad gyilkosnak szantak a keszitok. A lenyeg az az hogy
    -vagy nem eleg eros a CPU hogy rendessen lehessen futattni egy windows (lassu es nehezkes)
    -vagy tul kicsi a kepernyo
    -vagy nem erheto el hozza eleg app
    -vagy nem eleg nagy az aksija
    - vagy ha minden ami fennt van benne van akkor az ara annyi(lesz), mint egy laptopnak.

    Tehat hogy
    ha egy "azt telepitekra amit akarok es mindent cuccot usb-vel es mindenfele kabellel radugni akkaro" felhasznalo vagy akkor vegyel laptopot ha hordozhato eszkozt szeretnel,
    ha pedig "egy felkapom es jatszok rajta egy kicsit, elolvasom a mai hireket, videot nezek, zenet hallgatok es bongezgetek a neten" akkor pedig az iPad lesz a te pajtid.

    Ne akard annak hasznalni aminek nem terveztek! A mikro sem tv nezesre valo. Pedig jo lenne hogy amikor melegitem a levest akkor nem maradok le a gol-rol, de nem igy van . Ha tevet akarok nezni a konyhaban akkor veszek egy TV-t! Pedig amenyibe egy mikro kerul azert mar beszerelhetnenek egy kis kepernyot is. :)


  • philcsy
    #24
    Legyen ez tablet, e-book vagy bármi más, egy usb az akkor is alap lenne.
  • passatgt
    #23
    ha ebook lvasó, akkor hasonlítsd össze más ebook olvasóval
    ott van pl a baromi jó amazon kindle, amit 500$ körül adnak(legolcsóbb ipad is ennyi), és ahhoz viszonyítva sokkal többet tud az ipad, ég és föld a kettő
  • jaspercry
    #22
    lehúzás,lehúzás,lehúzás!
    ez egy Ipod ,csag rágumiztak egy nagyítót!
  • GabenBFG
    #21
    Nagyon egyszeru a keplet = azert nincsenek benne ilyen elemek, mert majd az iPad 2-ben bennelesz! £££ $$$ €€€
  • Ferrer
    #20
    Nem utópisztikus-e ez egy kicsit.
  • Magiszter
    #19
    Utána meg az iAyeSir amit mindenkinek kötelező lesz megvenni, mert csak. Akinek nincs azt meg a XY(tetszőleges folyónév)-ba/be lövik. Apple és az üzletpolitika. Azt biztosan olvastátok ti is hogy ilyen 45-55%-os haszonnal árulják a cuccaikat. Tehát az a 400$-os tálca (értsd ipad) valójában 200 dollárt ér (~40 ezer forint).
  • Crane
    #18
    Jah, persze. Tegnap jutott eszükbe kiegészítőt gyártani, és este sebtében összehozták. :D :D Már akkor készen voltak a kiegészítő mikor még senki nem tudott az iPad létezéséről. Ez is az üzleti stratégia része. Az csodálom, hogy nincs valami teljesen új szabványú csatlakozó rajta, amihez mindenféle átalakítóval lehet csak hozzárakni bármit is, és persze csak és kizárólag az Apple gyártja. :D

    Amit tud ez vacak, az nagyon kevés az árához képest. Próbáltam elképzelni magam vele. Próbáltam átlényegülni, hogy fekszek a kanapén, és ezen olvasok valamit... mitomén mit. ÉS?! ... ENNYI! Erre való? Aztán b*szhatom a sarokba? Erre minek gyártottak ilyet? :D 1000 dollárért! Ne paraszt! Rokkanyá' bele, mert ha nincs ilyened, le kell hogy köpjenek a haverok!

    Látom az Apple új termékét! Szenzációs meg a show keretébén fogja a farmernadrágos örült professzor bemutatni legújabb almás logóval ellátott terméküket: A neve iDot. Ez egy hordozható kapcsológomb lesz, amit bármikor be lehet majd kapcsolni... és jó lesz! :D
  • Glutamin
    #17
    Szerintem sikeres termék lesz. Aki asztali gép helyett akarja használni annak persze kényelmetlen lesz, de nem is erre találták ki. Ez egy szép, színes magazin, amit az ember a kanapéra dőlve a kezébe vesz olvasgatni, mint egy színes magazint.
  • JaSoN HuNTeR #16
    Ipad az egy hülyeség. Felesleges vétel. Iphone az viszont egy nagyon jó vétel :)
  • Magiszter
    #15
    Igen. Egy jobb netbookot már 100 magasságában kapsz, ami lejátszik 1080p-t, van rajta kamera, usb, multitask...stb. minden amit az iPad nem tud. Én is sokat reméltem tőle, erre adtak egy 10"-os első generációs iTouch-t, arany áron. Szánalom amit művelnek. És nekünk ennek még örülni is kellene. Hát nem. Majd ha esetleg ilyen 30-40 ezer környékén adják akkor talán befizetek egyre mert tudnám mire használni. De 150 magasságában inkább veszek egy netbook-ot és még többet is kaptam mint amit ez nyújt. Gratulálok Apple!!!
  • Sir Quno Jedi
    #14
    Viszont az, hogy nem lehet vele videotelefonálni (vagy net-telefonálni), mert alapvetően a hardware így nem képes rá magában, az durva. Legalább kamera és mikrofon lenne benne, meg menne rajta a skype, vagy bármi... Így a leggagyibb netbook-ok szintje alatt van.
  • Sir Quno Jedi
    #13
    3 éves ASUS telómon is (de a PSP-men is) VAN USB, mert ez már csak így szokás... Tudom sokat akarok...
  • Gulyu84
    #12
    Legyenek naivak akik cikket írnak. Válság van, mndent megtesznek, hogy a lehető legtöbb pénzt szedjenek be az emberektől
  • bracsek #11
    hogy bizony mégis szükség lesz jópár ilyen apróság fogalmazására is
  • CybeRick
    #10
    És igen, az Apple ezzel ismét elismerte hogy nem a felhasználók igényei az elsők, hanem a bevételeik nagysága. Mindez előrendelhető a www . lehuzlakmertmegtehetem . com -on
  • Teperinke
    #9
    "Az eddig dicstelen pályát befutott iPad"
    Hosszú ideje volt pályát befutni, még kapni sem lehet.

    Az ipadot olyan vevőknek (is) szánják akik azt sem tudják, mi az az usb, akkor meg minek rá? Egyébként igazuk van, hogy kiegészítőkkel bővítik, akinek kell hozzá az vesz rá usbt, kártyaolvasót, stb.

    Normál ebook olvasót nem vennék, mivel sötétben használhatatlan, valamint képregényeket se lehet olvasni rajtuk. Ez legalább színes, sötétben is látni, és videózni, netezni is jó.
  • Hegi90
    #8
    amire kitalálták, arra még mindig használható. Bár egy USB tényleg nem ártana (rárakni filmet+zenét). De wifihálóval még ígyis megoldható sztem
  • Sir Quno Jedi
    #7
    Nemtom, nekem ha lenne ilyen ájfosom és ekkora bumszlikat kéne rádugdosnom, hogyha bármire akarom használni, akkor nagyon-naaagyon ideges lennék és csúnyákat mondanék szegény Jobsra (is).
  • scagnetti
    #6
    Hát ez már tényleg szánalmas!!!
    Közmondás átfogalmazva:
    Nem minden arany, amin egy lerágott alma van!
  • [HUN]FaTaL
    #5
    Ez a hulladék igen messze van egy normális ebook olvasótól.
  • edios
    #4
    engem spec nem zavar h ilyenek nincsenek benne, viszont egy normális oprendszer hiánya annál inkább:\
  • Anotino
    #3
    Ez nem egy konyvolvaso, ahhoz nem idealis a kijelzoje.
  • Ulkesh
    #2
    Ez baromság.
    Egy olvasásra való eszközre minek USB, kártyaolvasó, meg VGA kimenet? Akinek kell ilyen, az vegye meg, de ne drágítsa a készüléket annak, akinek nincs rá szüksége, teljesen jó koncepció.
    Az állvány is mókás dolog, avagy aki ilyesmit hiányol, az könyvolvasáshoz is használ állványt? MegaLOL.
  • Voltan
    #1
    Ez azért elég szánalmas szerény véleményem szerint...