Annyi a Heroes-nak?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na igen, itt (ahogy winnie is közölte) magadnak mondasz ellent.
Veszem példának a Castle-t. Az is krimi (ami általában nem kedvencem), de mivel a karaktereket eltalálták, és számomra nem idegesítõ egyikük jelenléte sem (ellenben NCIS fõszereplõ), így lehetnek akármennyire is sablonosak a nyomozások, akkor is valami megfog benne, ami a másikban nem.
Van akinek ez tetszik, és van akinek az (és van akinek mindkettõ), s ez (ha elcsépelt, ha nem) tesz minden embert egyedivé, megkülönböztethetõvé másoktól.
\"a nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha\"
épp magadnak mondasz ellent. ugyanarról szól, de más szituval? épp ez a lényege? agatha christie meg az összes krimiíró és azzal lett híres, hogy minden könyve arról szólt, hogy nyomozzuk ki, hogy ki ölte meg az áldozatot. csak más szituval.
kell-e jobb egy krimisorozatnál, ami 40 percben elmond egy tlejes sztorit, majd rá egy hétre eljön egy másik sztorival. kellemes szórakozás, esetleg még gondolkodni, agyalni is lehet. ja, hogy az nem jó?:) inkább a heroes. dõljünk hátra, még gondolkodni sem kell és a történet nem egy epizód alatt ér véget, hanem 13 alatt. talán.
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
Tipikus tucat krimisorozat. Van vagy 10 féle ilyen, persze minden rész ugyanarról szól, nyomozzuk ki, ki, hogy ölte meg az áldozatát 40 percben és kezdõdik elõrõl az egész a köv részben, csak más szituval.
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
Sajnáltam, mert tetszett és ötletes volt az elején, de a végére már minden bokorban "hõsök" termettek. Nem volt egy tervük a sorozatra, szerintem nem sejtették, hogy sikeres lesz, ezért teljes katyvasz lett az egész, amit a sok idõben ugrálással (meg író cserével) még tetéztek is.
Ennyi elég volt belõle. Béke poraira.
A "kacaj" meg azt fejezte ki, hogy az a színész már lassan mindenben ott van. Ez nem baj, mert jól csinálja, csak kicsit furcsa volt elsõ blikkre itt látni, bocsánat.
Már az elsõ szezon végén halott volt a dolog, mert impotens forgatókönyvírókat fogadtak fel, akik szappanoprát csináltak egy ígéretes akció-sorozatból...
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Only the dead have seen the end of war.
össznézõszámban: 1. ncis 2. two and a half meg 3. big bang theory 4. ncis: los angeles 5. house 6. criminal minds 7. the mentalist
a fiatalok között (ez érdekli a tévét): 1. lost 2. big bang theory 3. two and a half men 4. house 5. grey's anatomy 6. family guy 7. the office 8. modern family
ahogy gothmog is írja, teljesen félreértelmezed a dolgot. nem lehet általánosítani, mert akkor a lost sem lenne ekkora siker, a heroes sem lett volna. a dexter sem döntene nézettségi csúcsokat, mint ahogy a sopranos vagy a sons of anarchy sem.
csak közheéyes megállapítást lehet tenni: vannak olyan intelligens sorozatok, amelyek sikeresek és vannak olyanok, amelyek nem. mint ahogy vannak buta sorozatok, melyek sikeresek és vannak olyanok is, melyek buknak.
Egyrészt a történet tartsa be saját szabályait. Az úgy bukó, hogy az elején kitaláltunk egy alapszabályt, aztán ha amiatt nem tudunk mit kezdeni a sztorivonallal, akkor simán felrúgjuk. Utólag úgyis megmagyarázzuk valamivel a változást.
Másrészt, teljesen súlytalanná válik az egész, ha bármelyik esemény/haláleset/cselekedet semmissé tehetõ egy szimpla idõutazással.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Inkább a CSI, gyilkolásszuk, másszunk be a golyó mögött a testbe, ez kell a plebsznek... :S
Egy idõben én is tartottam tõle, hogy már nincs alkotói kreativitás a Heroes-ban, azt hittem hogy szappanoperásodik, de kiderült, hogy csak nem figyeltem eléggé oda, és végül pedig minden összeállt: bebizonyosodott, hogy az írók nagyon tudják a dolgokat, csak legfeljebb a mi felfogásunk nem elég fejlett, ellenben az egónkkal... :)
Ebben is benne van már az a csávó, aki a T-Bag volt a PB-ben? LOL :D "
színész. jövõre megint más sorozatban lesz:)
Másrészt fogalmam sincs, mi ez a kacaj azzal a színésszel kapcsolatban. Itt nagyon jó karaktert játszik, simán lehet utálni, és ez így jó.
Nothing to say
Ebben is benne van már az a csávó, aki a T-Bag volt a PB-ben? LOL :D
Mar fajdalmasan inkonzisztens es kapkod mindenfele iranyba. Gondolom a menekulo nezosereg miatt elkezdtek probalkozni sokmindennel, dupla vagy semmi alapon.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
az "erõs" téma ellenére hatalmas siker volt, úgyhogy ez a logika itt megbukik elvileg.
Talán a témája kicsit erõs az átlagnak nem mindenki van oda a Sci-Fi ért és ebben van minden, idõútazó, halhatatlan, és még sok más irreális csoda, ezt nehéz megemészteni a témában járatlan "edzetlen" nézõknek. De aki szereti a mûfajt biztos nem hagyja ki!
Amúgy a másik indokot pedig sokszor sok helyen leírtam már: manapság annyira az elsõ évaddal akarnak durvát mutatni a sorozatkészítõk hogy a többire alig marad puskapor, nem tudnak egy rendes sztorit összerakni
Való igaz, a 3. évad elég csavaros lett, még egymás után nézve (2 nap alatt a 25 rész) is csak kapkodja az ember a fejét idõnként, viszont ehhez képest a 4. évad viszonylag "sima" lett.
Én imádom, letöltve nagyon élvezetes újranézni az elsõ évadtól kezdve!
Nothing to say
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!