6
-
Komolytalan #6 Ha Magyarországon előkerülne ilyen DVD akkor börtönbe kerülne:
- kb 1-1.5M ember, aki versenyszférában dolgozik, és nem multi alkalmazottja (attól még dolgozhat ott, csak számlára).
Szabadlábon maradna:
- minden nyugdíjas+gyerek
- minden munkanélküli (benne 1-2 millió roma)
- minden közalkalmazott
- multiknál dolgozók, így adót gyakorlatilag nem fizetők (persze tudom, hogy fizet jövedelem adót, de a cége meg a céget terhelő alól felmentést, illetve magánberuházásra állami pénzeket kap, tehát gyakorlatilag helyette csal adót, állami segédlettel).
Hát ez tényleg k.rva jó lenne, úgy éhen döglene az egész ország 1 hónapon belül mint a huzat.
Magyarországon jelenleg az a fura helyzet állt elő, hogy ha dolgozni, értéket akarsz előállítani, akkor adót kell csalnod. Nem lehet, hanem kötelező. Ahhoz hogy ez ne így legyen a jelenlegi adók közül maradhat:
- jövedéki adó
- áfa
Több nem is kell, mert ez a kettő a legigazságosabb, illetve ezek alól a legnehezebb kibújni (próbálj meg benzinkúton 300 helyett 130-ért tankolni). És ami a lényeg: ez a kettő biztosítja ugyanazt az adószintet, ami nyugati államokban van.
Ezután lehet faragni a kiadás oldalt. Pl ha valaki közpénzt nem optimálisan költi el (nem kell bizonyítani a lopást, egyszerűen csak volt jobb megoldás), akkor az illetőnél itélet hozatalkor dob a bíró dobókockával. 1-5 esetén a teremőr helyben főbelövi, 6-os esetén életfogytiglani kényszermunka. -
#5 Erre én is gondoltam már hogy csak egy blöff az egész... -
#4 Ja, hogy az apehes állatok szivassák a kisember aki a melóhelyén 50k-t elcsal... mert szokás szerint rájuk mennének a nagyhalak(milliárdosok) meg tolnák a milliárdos sikkasztásokat tovább, meg mondanák hogy élnének a mentelmi jogukkal.
Egyébként is mi a fasz az hogy mentelmi jog? Milyen alapon bújhat ki hivatalosan a törvény alól ha képviselő? Demokrácia bazzeg, ahol mindenki egyenlő mi? -
Csak77 #3 Aha ja, és akkor mi van, ha ilyen DVD nem is létezik, csak kitalálta az egész DVD dolgot egy politikus koponya? Abban az esetben viszont, hatalmas poén. -
#2 Attól tartok, hogy Magyarországon nagyon sok lenne a "mentelmi jogommal élek" helyzet. :) -
macseke #1
A sok rohadék! Dögölne meg az ilyen! Én itt keresem a kevés pénzt, annak is a felét befizetem az (elitnek) államnak, ezeknek meg annyi van hogy megszámolni sem tudják, és ők meg megtartják az egészet! Itt Magyarisztánban is igazán előkerülhetne pár ilyen DVD...