31
-
sathinel #31 Ok akkor büntethető legyen a tanár is mikor szopatja a diákokat. A fősulin szopatta sokszor a gyerekektet több tanár is. Az egyik pl ha megtudta hogy kis városból, faluból származik valaki, akkor megkérdezte hogy betonút van a városig? vezetékes víz és áram? Hasonló szövegekkel szivatta őket. Tehát ha a tanár csinálhat ilyet akkor a diák miért nem? Majd ha normális tanárok lesznek akkor ok de az a gond hogy azokról nem sok lejárató szöveg van a neten. Ez tipikusan azokat védi akik parasztok alapból, és a diákok a neten elmondják mindenkinek. Aztán meg sír a barma hogy azt csinálják vele amit ő is szokott.... -
DeviloftheHell #30 jopár tanárt nem is lett volna szabad kiengedni a föiskolárol amig elit gimnáziumokba küldik öket proba tanitásra addig minden tetü lehet tanár azokat kell a söpredékkel összeengedni megérdemlik egymást... sem a legtöbb paraszt diákot totál nyugodtan szarrá lehetne verni hogy tanuljon egy kis jomodort másbol a legtöbb ugysem ért meglehet nézni ezt a sok troger gyökereket akik akkorának hiszik magukat hogy az egojárol leesne belehalna a gyökere -
halgatyó #29 Az internetes (meg bármilyen) "véleménnyilvánításról"
Itt 3 résztvevő van, és általában csak kettőről beszélnek: aki a rágalmazást vagy kigúnyolást elköveti, és aki elszenvedi.
Valahogy nagy a hallgatás a harmadik résztvevőről: a közönségről, akik olvasság és befogadják a véleményt, vagypedig a vélemény-közzétevőt magukban lehülyézve továbbhajtanak más hírre
Az utóbbi években egyre inkább hozzászokhatott minden gondolkodó ember, hogy a vélemények egyre kevésbé tekinthetők megbízhatónak, és egyre inkább átcsúsznak a pletyka szintjére.
Éppen ezért a rágalmazási-lejáratási probléma megoldásából NEM hagyható ki ennek a harmadik résztvevőnek a felkészítése, a figyelem sokkal gyakoribb felhívása a kritikus hír-fogadásra! -
halgatyó #28 Azt nem vitatom, hogy vannak gyenge sőt néha igen gyenge képességű tanárok, de a diákok teljes eldurvulása sajnos pont a jóképességűek elvándorlását (a tanári pályáról) erősíti, és még inkább a gyengék maradnak -
Szefmester #27 nem tudom mikor jártál suliba, de amikor bátyám volt középsuliban még ment a pofon egy két tanártól ha szájaltak a diákok, amikor én kerültem be, akkor már csak megszidott a tanár, és esetleg beírt egy pársoros 1est :D és ha jogos volt akkor befoghattam szépen, amikor meg bajom volt akkor ment a jelentés az ofinak és a diáktanácsnak, ha olyan volt akkor iskolán belül fegyelmi..
volt egy tanár akinek megmutattam a törött kézfejem, (megmozgattam a törött csontokat is) még a tesióra előtt.. erre a reakció: Nem érdekli ma akkor is meglesz tartva mindenkinek a fekvőtámasz, és a kötélmászás felmérő.. fekvőtámasz könnyezve éppenhogy 3as, a kötelet meg 2 1es után sem vállaltam be.. majd mikor elmentem a kórházba közölték hogy valóban el volt törve a kezem, szal jól tippeltem.. másnap a tanár kíváncsian kérdezte hogy veled meg mi történt, és a poén ekkor jött, az egész osztály együtt mondta velem hogy előző nap még óra előtt szóltam hogy fáj.. az igazgató meg pont mögötte jött, mi meg gyorsan hozzátettük hogy bezzeg a tanárnő mégis megcsináltatta a fekvőt.. volt is egy kellemes fegyelmi belőle.. de fura módon a tanár maradhatott.. -
slickboy #26 Eléggé lehetetlen emberségre nevelni a kis vadállatokat ha a szülő ebben nem partner. -
#25 Mármint Narxis vagy az a hsz amire ő válaszolt Sir Quno Jedi?
DE sztem csak egy alreg vagy >.< -
#24 Csak egy frusztrált hájpacni, rá kell hagyni... szar lehet neki 20 méteres seggel élni, ne csodálkozz, hogy nem jár emberek közé, és egy antiszociális kishitlert csinált magából itt az sg-n. Moderátorként is Sztálin-Hitler szinten van. Irl-ben egy (szép nagy, úgy 170 kilós) rakás fos, ezért itt éli ki magát. -
Merces #23 .........szerintem meg tényleg gyökerek a tanárok , kivételek persze akadnak,ha nem csak 1x1 re tanitanák a kis vadállatokat hanem emberségre, is alapbol elő se fordulna ilyesmi...... -
Balintos #22 Az "Olyan bunkó vagyok, hogy a születési dátumomra sem emlékszem" szerintem belefér a szólásszabadságba, de a pedofilozás becsületsértés -
#21 Ez egy baromság... remek példa h a "modern" jogrendszer megint akkorát bukott.
Majd akkor ugasson a hülye igazgató és a többi tanár, (akinek nem inge ne vegye magár) amikor befejezik a pénzért 5ös stb-ket. 0 pontos doga 2es. persze... meg az alkoholista tanárok, elsikált duhajkodásait, majd akkor kérjék a védelmüket.
Amúgy kicsit vissza olvastam ezek a hozzá szólások, egyesek barmira feljebbvalónak hiszik magukat, h ő gy büntetne, persze, azt könnyű, előbb a saját portádon nézz szét majd akkor, ha te makulátlan vagy akkor ugassál másra. -
#20 mi sulinkban volt egy gyerek, aki csinált egy weboldalt, és leírta az összes tanárt részletesen, hogy mekkora gyökér
természetesen kirúgták:) -
#19 de lehet, hogy nem.. :S -
emile zola #18 lehet h te már vmikor kaptál egy alapos verést, azért beszélsz hülyeségeket -
emile zola #17 1. a tanár is gyakran lenézi a diákokat, a diák miért nem teheti meg???
2. lehet h tényleg pedofil:D habár én ebben az esetben először feljelentettem volna.. -
DeviloftheHell #16 jól szarrá verni a szülöket és a hülyegyereküket is -
slickboy #15 Erről beszélek. Eleve úgy küldik a gyereket sokan az iskolába, mintha a pedagógus valami ellenség lenne, akit túl kell élni és ez csak a gyerek és a szülő összefogásával sikerülhet bármi áron. Biztos van hitvány pedagógus is, nekem is volt, de a többség azért jó oktató. Én ha hülyeséget csináltam, nem rohant be anyám és védett körömszakadtáig, pláne pereskedés. Hülyeséget csináltál? Megszegted az adott közösség normáit? Viseld a következményeit! Nem kell folyamatosan kimosni azt a gyereket. Egyáltalán, mi az hogy egy szülő folyamatosan felülbírálja egy oktató munkáját, döntéseit? Általános hozzáállás, hogy ha a gyerek rossz jegyet kap, akkor szülő a gyerekkel közösen jelenti ki, hogy az a tanár hülye. Ha a szülő sem tiszteli a gyereke oktatóját, akkor a gyerektől sem lehet elvárni. Nem az lenne a normális hozzáállás, hogy "édes fiam, most iskolába mész, amíg ott vagy, azt vagy köteles tenni amit az oktatód mond". Pont. Helyette jön ez a túlzásba vitt liberalizmus, mindenki hadd csináljon, amihez kedve van. A kölykök meg elkanászodtak. Az meg egy külön fejezet amikor a diákok egymást terrorizálják... -
Szefmester #14 a büntethetőségi korhatár szerintem is túl alacsony..a TSzülők meg ne akarjanak tanárt nevelni ha már nem teszik meg ők maguk odahaza.. azért ültetik be a gyereket az iskolába hogy nevelve legyen szocializálódjon, tanuljon stb..
Jedinek igaza van, keményen meg kell büntetni az önjelölt keményfiúkat az iskolákban, az pedig hogy az iskola falain kívül mit művel már a szülők és a rendőrség hatásköre.. :) -
halgatyó #13 Továbbá: én a büntethetőségi korhatárt leszállítanám 6 évre, azalatti elkövető helyett pdig a szülőt vonnám felelősségre!
De nem ám ejnyebejnyével.
Be kellene vezetni nálunk is a botozást, mert máshogyan nem lehet rendet teremteni, mára idáig fajult a helyzet!
És fog még tovább is fajulni, sajnos, de valahol meg kell állni és el kell indulni visszafelé, a rend és tisztesség irányába.
Természetesen a súlyos büntetést nem arra kell kiszabni, aki nem tanulta meg a leckéjét, de ha a 16 éves ötödikes véresre veri a 10 éves ötödikest, akkor bizony én véresre botoznám a 16 évest akár saját kezűleg is, az biztos, hogy megtanulná hogy mit lehet és mit nem! Mert vannak emberek, akik SEMMI MÁSBÓL NEM ÉRTENEK ez olyan tény amit kiindulási alapnak el kell fogadni mert tény. -
Bébá70 #12 Magyarországon már tettek lépéseket ez ügyben(tanárverés).A pedagogus az iskolában hasonló státuszba szerepel mint például egy rendör.Megvan erre a pontos kifejezés.Tehát nem léphetsz fel fenyegetöen, nem bántalmazhatod,becsmérelheted.Egy példa ami most történt egy középiskolában.A Tszülö bement és számonkért dolgokat a pedagogustol az iskolában.Szó szót követet és a Tszülö lenditette a kezét, de szeren(cséjére)csére egy másik tanár megfogta és ezért nem sikerült.Mivel csak kisérlet volt igy meguszta 300ezer forintos pénzbirsággal, de ha sikerül neki 2-5 év szabadság vesztés is kiszabható.Sajna ha a diák veri a tanárt azt nem tudom milyen szankciokkal, büntetéssel sújtják. -
halgatyó #11 Hát igen, ez a különbség Amerika és Magyarország között.
Nálunk nem az a fő gond, hogy a tanárokról véleményt mondanak a neten, hanem még a legenyhébb probléma is az, hogy a diák feláll az órán és elkezd ordítva énekelni meg táncolni (MEGTÖRTÉNT eset, a feleségem óráján)
Arról nem is beszélve, hogy a túlkoros és félig gyengeelméjű "diák" úgy TERRORIZÁLHATJA a társait, ahogyan csak akarja!
Miközben a libernyálas megmondó söpredékek az egeket súrolják a diákok jogainak az emlegetésével, csak épp a tanulni vágyó diáknak nincsenek jogai...
Miközben a híreket teleszórják ezekkel a tán-soha-meg-sem-történt "pedofil" eseményszerűségekkel, nem kiabálnak a megmondó trágyadombok a diákok egymás közötti egyre durvuló és gyakoribbá váló erőszak-akcióiról.
A pedagógusnak NINCS A KEZÉBEN ESZKÖZ, MERT KICSAVARTÁK VALAKIK
Ha egyszer ez a rongyokádék rendszer dől, akkor mindazok nem úszhatják meg nagyon kemény felelősségrevonás nélkül, akik mindezt a nyakunkba erőszakolták!!!! A Zuschlag büntetése el kell hogy törpüljön ezekéhez képest
Úgy legyen! -
#10 egyetértek nagy vonalakban, apróbb finomhangolásokra szükség lenne, de ezek már a részletek. Pont emiatt nincs tekintéjük, tiszteletük a tanároknak és uralkodik a káosz az iskolákban mert a diáknak bármit lehet és ha mégis rászólnának ritka esetben akkor meg a szülők indítanak háborút az iskola meg a tanárok ellen.... -
#9 Ez azért egy kicsit durva, nagyon antiszociális vagy, egyébként itthon egymaga az igazgató nem dönthet diák kirúgásáról, demokráciában élünk(legalábbis látszatra), fegyelmi eljárást kell kezdeményezni és összeül a tanári kar aztán megvitatják.
Szerintem inkább a tanárverések ellen kell fellépni keményebben, a kritizálás bármennyire is fáj, de a szólásszabadság része. -
#8 Csak én érzem.. kérdés akart lenni, sorry. -
#7 Naja, ha "jogállamban" tanár/igazgató vagyok:
- Iskolában genyázik a kis köcsög fattyú -> szénné büntetem, beszarik úgy meghurcoltatom, mivel ÉN vagyok az authority és a felelős az intézményért, ha megunom, ki is csapatom, mivel ÉN döntök, nincs szükség anarchistákra, akik aláássák az iskola tekintélyét és megfertőzik a többi diákot is, tegye ezt máshol.
- NEM iskolában szívózik, hanem nagy nyilvánosság előtt -> szénné perelem őt is, a szüleit is (mivel odakint ŐK a felelősek csemetéjük MINDEN tettéért) és a mai trendnek engedve a weboldalt, vagy egyéb médiumot, ami ezt a jogsértést/tiprást lehetővé tette számukra (nyilvánosságot adott nekik szép szóval).
Ennek eredményeként pár példát statuáló eset után végre rend lesz, mivel a diákok és balfasz szüleik megtanulják végre, hogy mi az a REND!
-
Polemius #6 Válasszuk ketté a dolgot:
- Az iskola ne büntessen azért, amit a diák máshol tesz.
- A diák ha olyasmit tesz, akkor az érintett (ez esetben a tanár) természetesen jogi lépéseket tehet, adott esetben az iskola támogatásával (jogi képviselet biztosítása, stb.). Extrém esetben meg ugye büntetőjogi felelőssége is lehet. De az, hogy az iskola, mint intézmény (vagy a tanár személyesen) szabjon ki büntetést, az szerintem nem megengedhető. -
andersh #5 Nem csak te.
Második esetben akkor már gyilkosnak is meg terroristának is nevezhette volna, mert gondolom semmi tény nem állt a kijelentései mögött.
Azért ez más mint lebunkózni valakit. -
7evenb #4 valóban van egy apró különbség a két eset között:
1. hülye tanár taníthat
2. pedofilnak (már gyanú mellet is) vége az oktatói pályafutásának -
slickboy #3 Hát amíg a diákok neten széles körben pocskondiázhatják a tanáraikat, azért az kívül esik a szólásszabadság határain. Első esetben vegyük csínynek, büntiből pár napra eltiltották, na bumm. Erre a szülők kezdtek el perelni a szólásszabadság nevében. Ahelyett, hogy összeszidták volna a kis hülyét. Mert az én gyerekem sose rossz, a tanárok/a többiek/stb. a hibás. Mi jön ebből a gyereknek? Nyugodtan folytathatja amit eddig csinált hiszen ha konfliktusba kerül a környezetével, akkor biztos nem benne van a hiba hanem a környezetben. Így keletkezik ez a sok pofátlan, bunkó ember. Önkritikát sose gyakorolni, nem lenni tekintettel mások érzéseire, mert mindig nekem van igazam, és ha valaki beszól vagy helyretesz, akkor korlátozza a szabadságjogaimat.
A polgárjogi aktivisták meg vegyék észre, hogy nem ugyanaz egy naplóba leírni, hogy az igazgató hülye vagy neten terjeszteni. Ha tényleg hülye az igazgató akkor se ez a módja helyretenni.
Nem nevelek gyereket, de sok szülő miért érzi merényletnek ha a pedagógus jogosan bünteti meg a neveletlen gyerekét? Miért van elvarázsolva, hogy az ő kölyke tökéletes és nincs szükség egy kis nevelésre? Ebből kifolyólag nincs is tekintélye a pedagógusnak, aztán terjed a tanárverés. -
Szefmester #2 Nem csak te érzed ezt.. Bár már az első is lehet hogy becsületsértés, ráadásul nagy nyilvánosság előtti, de mégis inkább személyes vélemény. A kislány pedig "csak" vádaskodik, ha meg igaza van akkor a tanárnak kellemetlen.. -
#1 Csak én érzem, hogy az első eset egy egyszerű csíny ami tényleg csak a szólásszabadság érvényesítése, a második viszont becsületsértés is lehet hiszen ezek elég durva vádak.
Szerintem teljesen különböző ez a 2 eset, bár az is igaz, hogy az angolszász jogot nem ismerem, de józanész alapján elég egyértelműnek tűnik.