Kettõs szerkezet a víz rejtélyének kulcsa?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
- Találós válasz: mert a talp alatt kissé megolvad a jég, és az kenõanyagként viselkedik.
- Mégis, mit lehetne tenni, hogy a cipõ talpa ne csússzon?
- Válasz: Érdes talpat kell a cipõre tenni.
- És erre a legjobb a gumi?
- Válasz: Eddig ez a legjobb, bár biztos valahol van jobb is.
- Mi történne, ha én feltalálnék egy olyan cipõt, amelyiknek nem csúszik a talpa a jeges úton sem?
Megkapnám esetleg a Nóbel-díjat is?
- Válasz: A Nóbel-díjat nem biztos, hogy megkapnád, de a gumiabroncsgyártók biztos, hogy rádszállnának. Az is lehet, hogy eltennének láb alól, és holnap a Löwy&Kohn cipõgyár árulná a találmányod, saját védjegy alatt.
Szóval erre megy ki a játék.....<#wow1>#wow1>
Kara kánként folytatom tanításom.
Kara kánként folytatom tanításom.
És sokat érhetett az a pár egyetem, amit elvégeztél, ha legyúlékonyozod az oxigént. Még kémia érettségin se mennél át. <#hehe>#hehe> Persze a "pár egyetem" is csak irónia volt, értem. <#vigyor4>#vigyor4>
Ne vedd komolyan, amit leírtam.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Ember, én már akkor végeztem pár egyetemmel, mikor te még fapillangót tologattál....
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
120°C 1atm körülmények között a víz simán folyékony lehet, ha nincs semmilyen érdes felület. Ezért kell forrkövet tenni minden folyadékba ha laborba forralod.
Másik:
Az esõ nem akkor esik amikor a víz relatív páratartalma eléri a felhõben a 100%-ot, hanem akkor amikor a levegõben lévõ "hibák" (pl porszemcsék) száma elér egy küszöböt (persze a >100% páratartalom mellett).
Másik, ez nem víz:
Ha valamilyen oldatot kristályosítani akarsz (fõleg szerves anyagoknál) simán elõfordul hogy a forró telített oldat lehûtve még mindig folyékony marad. Ilyenkor sokszor elegendõ megkapargatni az edény falát, vagy oltókristályt beledobni és egy pillanat alatt megdermed az elõtte még hígan folyó oldat.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Van itt meg par jo otlet a vizrol.
minusz 42 fokos viz
elvileg ...
nagyon ritkán ...
A fény kvantumos szerepjátszását tekntve, ha a "feketetestet" sugárzod (Kirchhoff), akkor a test felmelegszik (foton impulzusa), mellette elektromágnesesen sugároz (Compton), amíg beáll a termikus egyensúly, és ugyanannyi energiát sugároz ki, mint amit elnyel. A hõsugárzás az elektromágneses hullámok által közölt energia. (Ami úgy jelenik meg, hogy a részecskék mozgásállapota nõ, tehát mikrofizikailag.)
Ez nem igaz, a hõ egy statisztikai fogalom, ami a makro rendszer részecskéinek kinetikus energiájával arányos a klasszikus szemlélet szerint.
És a fény összes hullámhossza szállít energiát => tud hõt átadni az anyagnak, az egy másik dolog, hogy hol milyen hullámhosszra gondolnak amikor használják a kifejezést.
Ráadásul nem csak hõsugárzás van, hanem hõáramlás és hõvezetés is.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
A természetnek fura humorérzéke van néha :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
ezt én is megtudom magyarázni. azért van ott kb mindenhol, mert itt a földön qrva sok van belõle.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ezt Isten adta ki, miután az elsõ szimulációk alatt nem alakult ki élet az univerzumban.
Bár gyanítom errõl nem mostanában fogok cikket olvasni itt az SG-n.
Mi is az újdonság pontosan? Az hogy kb 50-100 molekulából állnak ezek a rendezett "szigetek"?