17
 • arty
  #17
  és pontosan hogyan lett volna belőle pénze?

  képzeld el, ha megtörtént. most képzeld bele magad az ő helyzetébe. mit tehetsz az összetartó rendőri gépezet ellen?
 • hiftu
  #16
  Tudomásom szerint a svédeknél volt népszavazás, hogy legyen-e euro vagy maradjon a svéd korona. Akkor a korona mellett döntöttek. Egyáltalán nem lépegetnek be. Kivül maradnak. (Nem tudom, hogy kormányzati szinten volt-e azóta lépés az euro esetleges bevezetéséről. De várhatóan nem.)
 • bakagaijin
  #15
  Ummm... Miért van feltételes módban az FRA? Az FRA - az említett formában - éles rendszerbe került 2009 januárjában és azóta is üzemel. Bár valóban szerepel egyik párt választási programjában, hogy HA ők kerülnek hatalomra akkor megszüntetik.

  Egyébként nem ez lenne az egyetlen dolog: a svédek az euró ellen is mentek, ugye csak GB-t regisztrálták hivatalosan távolmaradásra az euróból. A svédek és dánok pedig kb 15 éve lépnek be folyamatosan :).
 • hiftu
  #14
  Szerintem a svédeknek igazuk van.
  Itthon is a kisebb államgépezet irányába kellene haladnunk. Egy megfigyelési háló kiépítése csak növeli azt.
 • Anotino
  #13
  Persze hogy kikerul, mivel egy bolti kamera nem a titkos osszeeskuvok jol ellenorzott vilagmegfigyelo halozatanak resze. Amugy minden ember kameraval a zsebevel maszkal, igy eleg konnyen lehet hires az ember, ha csinal valami marhasagot publikus helyen. Ez van.
 • Garrett27
  #12
  Egyetértek. Amúgy meg elgondolkodhatna azon, hogy az a több millió videó- és képanyag, amely a youtube-on és társain szórakoztat bennünket, most azokra gondolok, amelyek ilyen térfigyelő, vagy akár benti kamera felvételekből származik, hogyan kerülhet egyáltalán a nagy nyilvánosságra? Jó, nekünk szórakozás, de a videókon, képeken szereplő vagy mellékszereplő embereknek nem biztos! Ki garantálná, hogy nem kerülnek ki ilyen felvételek, ha még meg is sokszorozzák a kamerák számát? És ki vállalná a felelősséget? A meteorológus? Mert ugy megszokhattuk, hogy mindenki hibás szokott lenni, csak nem az, akinek tényleg vállalnia kéne a felelősséget..
 • philcsy
  #11
  A technológia adott, ha mégsem kifejlesztik. A cél a totális ellenőrzés. Ember tömegekkel máshogy nem lehet bánni. Ha nem tetszik akkor lehet bújkálni/menekülni.
 • djw
  #10
  akkor szereljünk kamerát és hangrögzítőt minden mellékhelyiségbe és úgy általában mindehová, hivatkozva arra, hogy ha valakit megerőszakolnak a klotyóban, akkor legyen bizonyíték? Nem ám csak a nyilvános helyek klotyóiba, hanem minden otthoni klotyóba is! Merthát a családon belüli erőszak meg minden... na ezen gondolkodj el, meg azon, hogy mindez mennyi adóforintba kerülne és aztán gyere ezzel a szöveggel meg a zsanettügy bizonyítékaival... 10.000.000 emberből 1 problémájára nyújtott bizonyítékot - jó, legyen 1.000 ember, hogy azért egy éves átlagot nézzünk, szerintem ez is sok, de legyen. MEGÉRI????
 • okosan gyerekek
  #9
  Go Sweden! :)
 • DeviloftheHell
  #8
  az a ribanc pénzt akart össz vissz azért volt a felhajtás kétlem hogy bárki is elhinné neki hogy többen is megkurták
 • Garfield
  #7
  Már miért ne lehetne meg a véleményem az adatvédelmi témájú cikkek kapcsán gombamód szaporodó parttalan fröcsögésről? Semmi konkrétumot nem írtál, csak a szokásos hangulatkeltő baromságot.

  De hogy konkrétumot is írjak: a távközlési adattárolást fikázók gondoljanak csak arra, hogy mi volt az egyik fő bizonyíték a Zsanett-ügyben a gyanúsított rendőrök ellen...
 • creativehun
  #6
  Tegnap este volt a magellánban a hír az új magyar szabadalomról ami egy olyan arc felismerő kamerarendszer ami szoftveresen megállapítja az illető nemét,kb. életkorát és az írisze alapján azt,hogy épp milyen reklámhordozó irányába néz mondjuk egy forgalmas plázában.Persze állítólag ezeket az adatokat nem rögzítik pusztán statisztikai célra használják fel,ezt vagy elhiszem vagy nem,én inkább nem.Innen már csak egy lépés a Tom Cruise nevével fémjelzett Különvélemény szerű jövő felé.Remélem én azt nem érem meg mert már gondolatától is heveny hányinger fog el.Undorító,hogy a nemzetközi terrorizmusra hivatkozva lassan már azt is ellenőrzik,hogy nincs-e épp szorulásod.
 • readswift
  #5
  -miért nincs több hw hír?

  Tán nem a radeon brigád miatt?
 • Sanyix
  #4
  juj szembeszállnak az "érinthetetlenek" érdekeivel? NÁCZYKOK, tenoristák!!!
 • bracsek #3
  Tudod mi az a gyorsan kötő beton? Na térdig abba köss bele. Szia.
 • Garfield
  #2
  Vasgolyó komplexitású adatvédelmi véleményt hallottak.
 • bracsek #1
  Persze ezt a megfigyelési törvényt hogy a magyar kormány egyből kérdés nélkül elfogadta az már nem is kérdéses. lassan már ha fingasz egyet is valahol tárolva lesz, és még ezek beszélnek ember jogokról, hagyjuk.