13
  • lesliehun
    #13
    Én értem mindenki problémáját, de több példa is sántít:
    A szomszéd bemegy almát lopni a szomszédba és megtalálja a kést és a hullát. felismeri az áldozatokat, majd elmegy a családhoz és JÓ PÉNZÉRT felajánlja, hogy megmondja, hogy ki a tettes. Nyílván a család fizetni fog neki...
    Ugyanakkor aki adót csal azt meg kell büntetni. Kérdés, hogy a cél szentesítheti-e az eszközt?
  • MacropusRufus
    #12
    és mi van akkor ha a lemezen gy.k. semmi nincs. Ki fogja tudni bizonyítani az ellenkezőjét? Valószínűleg senki.
    Viszont blöffnek nem rossz 5let, most sorra nyomják fel magukat azok akik azt hiszik rajta vannak a listán.
    Mert véleményem szerint ott is müxik az, hogy illegális útón beszerzet adatok nem haszánlhatóak fel bizonyítékként sehol.
  • CsZ
    #11
    Itt is lesz nyomozás, bizonyítékgyűjtés és tárgyalás. Ha elolvastad a cikkeket, többször szerepel bennük, hogy Svájc ebben nem fog együttműködni.
    Az azért felmerült mindenkiben, hogy amit ezek az emberek nem fizetnek be, azt beszedik a többiektől? Pont olyan ez mint a BKV jegy meg a gázszámla. A bliccelők által ellopott pénzt a többiek adják össze, ők meg abból nyaralnak a Bahamákon.
    Szóval ez nem a békésen éldegélő emberek és a gonosz adattolvaj esete, hanem a közösből pénzt tolvajló, és a családos informatikus esete. Berágott mert lecsökkentették a fizetését. Ekkor kellett volna gondolkodni tisztelt bankár urak, a srác becsületét meg kellett volna fizetni. Mikor beállt dolgozni talán még nem tudta, hogy pénzt fog mosni a bankban. Tulajdonképpen ki a bűnöző?
  • Cleawer
    #10
    Tehát ha valaki véletlenül egy drogbáróhoz tör be akkor ő már föl sem jelentheti hogy 5 raklap fehér port és 25 raklap fegyvert+pénzt látott?vagy esetleg a kertben talált pár hullát?
    Ha valaki kihúzza magát a jog alól akkor neki se legyen joga.
  • Garfield
    #9
    Banktitoknak minősülő adatokat illetéktelenek másképp hogyan kaphatnák meg? Ha a német kormány hozzáférhetne a kérdéses adatokhoz, akkor nem ajánlanák fel nekik azokat megvételre.
  • Anotino
    #8
    A szomszedot nem berelte fel senki. A szomszed bement a szomszed kertjebe almat lopni, de veletlenul talalt elasva egy veres kest es egy holttestet.

    A logikad alapjan nem szabadna feljelentest tennie olyan informaciok alapjan, amit "elvileg nemtudhat"?

    Naiv holywoodi gondolatmenet alapjan meg eletveszelyben is lehet ez a fazon az ugy miatt. Penz + tanuvedelem teljesen realis keres es ezek sem uj dolgok a nap alatt.
  • immovable
    #7
    Helyes. Míg milliomos adócsalókat szívatnak, addig ennek csak örülni lehet.
  • Anotino
    #6
    "ilegálisan megszerzett adatokért"

    Honnan tudod, hogy illegalisan szerzett adatok?
  • Sir Quno Jedi
    #5
    A szomszédnak nem adnak pénzt azért, hogy másszon be a hátsó kertedbe, törjön be a lakásodba és fényképezzen le mindet, az iratatidat is a páncészekrényedben (merhogy azt s feltöri), kijön és átadja a hatóságoknak ami infót összerabolt. Érthető nem?

    A szomszéd csak gyanaxik és a feljelent, de a hatóságok kezdik meg a nyomozást alkapos gyanú esetén és TÖRVÉNYES módszerekkel. Ilyenkor ők szereznek bizonyítékokat, ahogy szabályos.

    Ha a csákómák azt mondta volna, hogy szerinte ezek a zemberek adócsalók és feljelenti őket, az még hagyján. De hogy pénzt kér ilegálisan megszerzett adatokért, amiket elvileg "nemtudhat", az már nem törvényes.
  • nyalógép
    #4
    Ha a szomszéd feljelent akár névtelenül is, akkor az rendben van, ez meg nem? Vagy hogy van ez?
  • Sir Quno Jedi
    #3
    Hát ugye HA jogállam van, ahogy ezt próbálják elhitetni az emberekkel (pedig lópikulát) és akkor az állam nem vehet lopott adatokat, nodepláne nem használhatja fel őket. Illegális eszközökkel beszerzett információval nem lehet senkit sem perelni az állam részéről. Hova vezet ez? Államilag meg fognak bízni embereket, hogy lopjanak bizalmas adatokat más országokból (esetleg hazulról is)?! Bírói végzés nélküli illegális házkutatások jönnek?! Lesz nyilvános kivégzés is koholt vádak alapján, vagy mégis mi?!? Ha az állam nyíltan bűnözőket támogat más bűnözők elfogásának érdekében, az mégis milyen fényt vet rá az állampolgárok szemében?! Mit tanulnak ők ebből?!

    Majd ha a kancellárnő saját titkos számla és adó adatait nyúlják le (mikor mennyit lopott/sikkasztott/korrumpált) és adják el az államnak, akkor is helyeselni fogja vajon?! A papokat is kínozni fogják a rendőrőrsökön, hogy árulják el a gyónási titkokat?!?

    Ehhh...
  • Falconer
    #2
    Nem vagyok gazdag, de valahogy nem szívesen lennék a helyében.
  • Zoli007
    #1
    Én csak azon csodálkozom, hogy a csávót még nem tették el láb alól.