31
  • Tetsuo
    #31
    plusz vietnami karakterek, karibi idozona.. sztan orankent valtani
  • kigyi
    #30
    Linux live cd és go internet :D Aztán derítse ki melyik vagy a sok közül :D
  • krajcsovszkig
    #29
    Az csak azt jelenti, hogy nem engedi be a vírusokat és a hekkereket...
  • TreDoR
    #28
    Úgy, hogy a beállítások semmit nem érnek, proxy szintén.
  • kvp
    #25
    "köztudott, hogy a flash szinten minden gépen rajta van, a 98% windows júzer gépén ráadásul még automatán be is frissül. akkor miért csak minden 3260adik júzernek lenne ebben a formációban a gépén ???"

    Mert a legtobbnek mas is van a gepen. A lenyeg az, hogy egyik ertek sem hordoz onmagaban azonosito informaciot, de osszessegukben mar igen. Van egy ilyen tablas jatek is, amikor a jatekosok nyomznak es minden lepesben egy tulajdonsagot tudnak meg, ami alapjan lehajthatjak az adott tulajdonsagban eltero gyanusitottak kepet. Az nyer aki a legkevesebb kerdesbol rajon a tettesre. Ugyanezt a statisztikai modszert hasznaljak a bongeszok azonositasara is. Ez olyan, mint egy embernel a hajszin, szemszin, magassag, cipomeret, ruhameret, derekboseg, ujjak atlagos hossza, eletkor, stb. Ha eleg altalanos erteket adunk meg, akkor egy ido utan egyre kevesebb ember lesz a teljes lakossagban akire az osszes szempont pontosan illik, majd szerencses esetben mar csak pontosan egy darab.
  • Garfield
    #21
    És a Moszad, vazze?
  • MacropusRufus
    #20
    csináltam egy tesztett, és meg kell, hogy mondjam ez egy parasztvakítás, de lejjebb már említette valaki: a vállalati gépek nem azonosíthatóak megfelelően.
    Mindent standartok írnak elő. Nálunk pl. Japánban ua. az alkalmazások vannak mint Miamiban (leszámítva a nyelvspecifikus beállítsokat). Nos az én gépemet 546959 gép közűl is megtalálnák. Na most nálunk több mint 18ezer gép dolgozik... Próbaképpen a berlini és a frankfurti kollégámmal lecsekkoltuk. Számra pontosan ugyan ezt az eredményt adta ki. Következtetés: max. addíg tudják lokalizálni, hogy melyik cégről van szó és ennyi. Utánna lehet végigmolyolni több mint 18ezer gép log állományait, hogy ténylegesen melyik volt az.
    Majd otthon is kipróbálom oszt referálok, hogy mi a helyzet, de nem hinném, hogy sokkal jobb lenne a helyzet, ui. amiket néz (8 szempont) baromira kevés, hogy 100%-ban azonosítható legyen egy gép, elég ha még 100 másik gépen ugyan ezek az alkamazások vannak telepítve akkor már csak 1%-k az esély, hogy 100-ból meglegyen. És ugye nem 100 gép van a világon (1997-es adat szerint több mint 1milliárd ember netezett akkor szerte a világban.)...
    Viszont az biztos, hogy az oldal nézetsége nőni fog, a pixelenkénti ára meg szépen menni fog felfelé.
  • krajcsovszkig
    #19
    Egyébként nekem a plugin- és a betűtípus-készletem is egymagában elég lenne az azonosításomra :D
  • krajcsovszkig
    #18
    Krómra is van
  • mad mind
    #17
    Hehe én 1 of a kind vagyok, úristen az FBICIANSA figyel engem.
  • Garrett27
    #16
    A Java-nak köszönhető ez, mert ugye a Java jelen van az otthonodban, mobilodban, pécédben, autódban, suliban, munkahelyen, fejedben is néha stb.
  • Tetsuo
    #15
    Csak azt nem vagom, honnan tudja milyen fontok vannak telepitve a gepemen..
    Ha ilyen adatok is aramolnak a hatterben, akkor ertelmetlen vedelemrol beszelni, az egesz szabvany kuka.
  • Tetsuo
    #14
    LOL
    A No Scripttel 1 az 5ezerhez, anelkul meg 1 a felmilliohoz vok..
  • logs
    #12
    tracking cookiek ellen elég egyszerű megoldás: kilépéskor az összes cookie törlése :D
  • kvp
    #11
    Megneztem mit tesztel:
    -bongeszo neve, verzioja
    -telepitett plugin-ek neve, verzioja
    -telepitett font-ok neve, verzioja
    -beallitott kepernyofelbontas
    -idozona

    Ket egyforman telepitett vallalati gepet azonos autoupdate-el nem tud megkulonbozteni, de viszonylag ritka, hogy ket normal gep a neten pontosan ugyanazt a bongeszo verziot, plugin-eket es fontokat tartalmazza, raadasul ugyanabban az idozonaban legyenek azonos kepernyofelbontas mellett. Persze ha joval fel millio fole megy a minta, akkor egyre tobb hasonlo gep lesz.

    Az opera site preferences pontjat atallitva, mar mindjart nem talalt meg, csak a 'mask as internet explorer' opciot kellett beallitani es maris eltuntek az egyedi jegyek. (az operaban ez az opcio pont a bongeszo azonositas kikerulesere van kitalalva, a lenyeg, hogy a gep minel altalanosabbnak latszodjon)
  • acdc
    #10
    Vegem van! Mar valoszinuleg tudjak,hogy osx et ritkabban windowst,safarit,firefoxot hasznalok s tobbek kozt erdekel a szamitasthechnika,autok,hirek neha jatszom is a geppel ugy mint mint a felhasznalok nagy % a, neha meg egy ket mailt is eleresztek.Es a nevemet is elkertek mikor bekotettem a netet! Nem birom elviselni tovabb ezt az osszeeskuvest ellenem ki szallok.....elegem van ....valaki csenget is ..itt vannak.......
  • Razide
    #9
    Firefox, User Agent switcher plugin.
  • hiftu
    #8
    "Minden böngészőnek van ujjlenyomata"
    Én is szoktan a netem böngészni. Nekem 10 ujjlenyomatom van.
    Szerencsére még nem hiányzik egyik sem. Maradjon is ez igy. :)
  • Balintos
    #7
    firefox, adblock plus kiegészítő
  • pasi29uk
    #6
    Olyasmire gondoltam, hogy az a flash, reklám, hókifli... ami idegesít azokat beszüntetném örökre :D
    Egyszerű és nagyszerű megoldásokat várnék ;)
  • pasi29uk
    #5
    Az a jobb oldali sárga banner nagyon idegesít régóta. Egy rakás fos a kódja ráadásul desig szempontjából is hagy némi kívánni valót maga után. Hogyan lehet tiltani ezeket?

    Egy mágus írhatna egy jó (halandók számára is érthető) szájbarágós leírást, hogyan és mivel kell blokkolni ezeket.

    Köszi!
  • JeD
    #4
    Garfield: én használom, és semmi gondom vele. Persze, sok oldalnak kell JS, de azért nem látogat az ember olyan sok oldalt. Amikre meg csak úgy böngészés közben elvetődik, általában nem kell JS.

    Amúgy a NoScriptben host szerint lehet letiltani a JS-t, vagyis ezt az oldalt példának véve, az sg.hu-n engedélyezem, az addthis.com-on és googlesyndication.com-on meg nem. Így a funkció megmarad, a szemét mégis kiszűrve :)
  • karesz6
    #3
    Elég komoly.:) Leellenőriztem magam mert azt hittem hogy az én böngészőm elég átlagos sok ember használhatja így erre kidobja hogy unique in 500000. Na gondoltam biztos valamikor felraktam egymillió plug int valami ködös indokból na majd jól letiltom őket. És hát kiderült hogy a legutóbbi format óta még nem jutott eszembe teleszemetelni a gépet minden plug int használok. Tényleg elég komoly.:)
  • Garfield
    #2
    Célszerű például a Javascript kikapcsolása,

    Firefox alá telepítve a NoScriptet egyszer érdemes kipróbálni, hogy mire megyünk, ha egyetlen oldalon sem engedélyezzük a scriptek futását (= kikapcsoljuk a JS-t). Nem fogunk messzire jutni - és akkor még az Ajaxos oldalak sehol sincsenek.
  • Gerygrey
    #1
    Célszerű például a Javascript kikapcsolása

    Az UTP kábel kihúzása is hasonlóan hatékony megoldás...