Az adatvédelem vagy az állam érdeke elõbbre való?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
a hidegháború idején sem túrkált a svájci bankokban a többi állam
most persze terrorizmus van. és emiatt totalcontrol

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Sanyix
állam !=haza
számomra az állam egyenlõ egy darab szarral, minden intézményével együtt, de haza az valami más...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Tetsuo
"ha a bíróságon nem használható fel bizonyítékként a beleegyezés nélküli hang / videófelvétel," de felhasznalhato, csak nem minden esetben.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Nemet titkosszolgalatnak dolgozo nemet hekker, nem kovet el buncselekmenyt (Nemetorszag oldalarol) ha Svajci v barmilyen mas bankszamlakat tor fel.
A titkosszolgalatokra teljesen mas torvenyek vonatkoznak.

Tisztes eljárás szerintem az lenne, ha a németek megegyeznének és kifizetnék a DVD-t. Svájc pedig feljelentést tenne, ha tudják kik õk, akkor meg nemzetközi elfogató parancsot is kiadhatna, mivel mégiscsak bûnözõi csoportról van szó.

A svájci bankok bûnözõket bújtatnak szerintem, ami szintén bûncselekmény, szóval valóban kidobhatják a bünetõ törvénykönyvüket, de saját maguk miatt...
" egyértelmûen lopott adatokról van szó" nekem ez se tiszta hanem látta senki még akkor honnan lehet tudni , hogy lopott ?
Eddig is bevett szokás volt besúgókat pénzelni, kérdem én miben is különbözik ez attól?

Itt szerintem nem lehet jó döntést hozni.
Ha megveszi azzal tényleg érdekes dolgok kezdõdhetnek. Mert ugye egyszer megtenni (liechtenstein) az nem jelent semmit. A másodiktól viszont már gyaroklat lesz belõle, és törvényesít egy törvénybeütközõ dolgot. Az adócsalás leleplezésére lennének más módszerek is. Esetleg õ maguk is megszerezhetik titkosszolgálati eszközökkel ezeket az adatokat.
Ha nem veszik meg akkor sokan megússzák, mivel a fentebb említett törvényes módszereknek elõnye és hátránya is egyben az ellenõrizhetõség. Saját magukat meg nem fogják ellenõrizni.
A témát viszont néha néha bedobhatják a köztudatba blöffre, sokan így is fizetnek. Talán ez lenne a leg költséghatékonyabb.

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

ha a bíróságon nem használható fel bizonyítékként a beleegyezés nélküli hang / videófelvétel, akkor mit küzdenek? nem értem ez miért esne más megítélés alá.

mindettõl függetlenül hasznos lenne elkapni õket, ez az egyetlen reális esély a normálisan fizetõ emberek adóterheinek csökkentésére.

aki meg nem fizet adót annak nyugodalmas jó éjszakákat kívánok, nekem nincs szükségem felesleges rizikókra e téren, jobb a békesség.

Mike
30-40%-os THM becstelenség vagy sem?

Mike
ti szimplán hülyék vagytok
sok állambuzi - az államért éltek, igaz-e
gondolom adót is befizetitek rendesen
ja hogy még nem is adóztok?

Szerintem a cél nem szentesítheti az eszközt. Mindenki kerülhet a "cél szentesíti az eszközt" boldogtalanabb végére... Persze a partvonal mellõl könnyû bekiabálni...
Garrett27
Ez a "mindent meg kell tenni" ezentúl azt jelenti, hogy törvénytelen eszközöket is be kell majd vetni, hogy lecsukjanak bárkit is, mondjuk aki nem az adott kormányelit haverjaként mellõzte az adóhivatalt?

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

Hol a határ vajon? Itt meg fog állni 2010-ben? Egy biztos én informátor szeretnék lenni :D
Azért nem, mert számítógépes rendszer feltörése bûncselekmény. Btw: morálisan hogy várja el egy állam az állampolgároktól, hogy betartsák a törvényeket, ha önmaga nem tartja be.

Svájc érvel a legkövetkezetesebben. Ha a németek fizetnek az embernek, az olyan, mintha õk adták volna a megbízást arra, hogy valaki adatokat lopjon. Kidobhatják a büntetõ törvénykönyvüket.

B0nFire
"...az adózással kapcsolatos bûnözés támadást jelent azon szorgalmas emberek ellen, akik becsületesen fizetik az adót, és nincs lehetõségük arra, hogy külföldön betéteket helyezzenek el." – Mit beszél ez? Akik becsületesen fizetik az adót, mitõl kellene tartsanak??? Pontosan ezeket az embereket szolgálja, ha lefülelik az adócsalókat. Ugyanis az adócsalók elcsalt adói miatt a becsületesen adózóknak növekszik az adójuk – mert hát ugye a bevételnek bármi áron, de meg kell lenni.

1ébként pedig ha a terrorizmus elleni harcban minden eszköz megengedett, akkor az adócsalás elleni harcban miért nem? Közvetve ez is okoz annyi embernek problémát.

A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

az a szomoru h nem az orszag sajat hackerei szereztek meg az infot, haladni kellene a korral...

DjDano
Azóta már rábólintottak a megvásárlásra, egyébként nem ez az elsõ eset, 2008-ban 5 millió eurót fizettek 700 névért, akkor 170 millió folyt be a kasszába!

Megvásárolják az adócsalókat leleplezõ DVD-t

Azon mondjuk nem lepõdök meg, hogy a svájciak elutasítják...a semlegesség mögé bújva már a világháború alatt is a holokauszt áldozataiból húztak hallgatólagos együttmûködésükkel hasznot (vajon ki is paktál bûnözõkkel...?)...na de ez meg már politika. Amúgy az az érv is fals, hogy "az adattolvajjal való egyezkedés az ilyen jellegû bûncselekmények újabb hullámát indíthatná el"...ha nem volnának ilyen adatok (adócsalás), akkor nem volna mit ellopni...na mindegy, kifüstölögtem magam, bocsánat....

Desktop: i74770K + GeForce 770 + 16GB RAM @ 1866 + Gigabyte Sniper lap + Watter Cooling + 27" AOC + RAT5 + CoolerMaterStormTrooper Noti: K53SV noti, a GT540m erejevel...

Én maximálisan egyetértek azzal, hogy a cél szentesíti az eszközt. Azok, akik adót csalnak (vagy más bûnt követnek el), ne bújhassanak jogi védelem mögé...kicsit sarkítva ez olyan, mintha a gyilkost védenénk az áldozattal szemben. Azok, akik ilyen-olyan módon adót csalnak, az adózók (mi, illetve a cikk esetében a németek)terheit növelik, nem kellene az õ pártjukat fogni. Nyilván fontos dolog az adatok védelme (pénzügyi szektorban dolgozóként ezzel tisztában vagyok), de a védelemnek a becsületeseket kell védeni, nem a becstelent...

Desktop: i74770K + GeForce 770 + 16GB RAM @ 1866 + Gigabyte Sniper lap + Watter Cooling + 27" AOC + RAT5 + CoolerMaterStormTrooper Noti: K53SV noti, a GT540m erejevel...

Istenem, mikor fog nálunk riadalmat kelteni egy ilyen hír, hogy tömegesen rohannak az emberek az APEH-ba, adóbefizetésre. Persze nálunk a kisembert szívatják szarrá, ha nem fizet be 10000 forint adót, míg a "nagyok" 'adóoptimalizálnak' az offshore cégeken keresztül.<#szomoru1>
szóval akkor ezért nem fizetnek? http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_ckl?P_CKL=37&P_CIKLUS=null&P_CIKLUS=38 :(
Magyarországon ez azért nem mûködne, mert melyik politikus lenne kíváncsi a saját nevére? Azt már gyerek kora óta tudja. <#nyes>

Gondoljátok el, Bajnai kifizetné a listáért a lóvét, megnyitná a DVD-t és rajta lenne a 386 parlamenti képviselõ neve. <#nyes>
és ez baj lenne? Most is rengeteg esetben kapnak pénzjutalmat azok, akik bûnözõket dobnak fel.

Vagy a vádalku nem ugyanez? Ott ráadásul biztosan bûnözõk azok, akik más bûnözõket köpnek be, azért, hogy õket ne büntessék meg, vagy csökkentsék a büntetés idejét. Miben más ez?

Minden adócsalót felakasztanák mivel a nép pénzét csalja el kvázi hazaárulás,annak a büntetése halál.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Ha egyértelmû hogy lopott adatok: a 'tolvajokat' lecsukni, a DVD-ket elkobozni, az adócsalókat megbüntetni és aki börtönbüntetést kap azt a 'tolvajokkal' egy börtönbe zárni
Sajna a bûnözõknek mindig több joguk van mint a rendes embereknek.
Majd ezt is elintézik azok akiknek kényelmes a tulságos demokrácia.
Nem lessz az kifizetve.
Lost Lont
Lehet nincs is semmilyen DVD, csak blöffel akarják elérni a hatást.

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.

ziipp
Viszont ha elfogadják és sikeresen elkapják a csalókat, akár egy új "ágazat" kialakulásához is vezethet. Ezeket a vadászokat nem kötné a törvény, ezáltal hatékonyabban kaphatnak el más bûnözõket az állam által felajánlott biztos pénzre utazva.

Ez egy sima DVD eladás, amit szerzõdésbe lehet foglalni. Az informátor nem bûnözõ, nem lehet azért letartóztatni, mert ilyen van nála. Ha az állam nem tartja be a szerzõdést simán beperli azt, és még kártérítést is kap.

Tetsuo
Mondjak azt, h megveszik, aztan ne fizessenek semmit. Tobbet nem lesz ilyen alku..