31
  • Mike
    #31
    a hidegháború idején sem túrkált a svájci bankokban a többi állam
    most persze terrorizmus van. és emiatt totalcontrol
  • Sanyix
    #30
    állam !=haza
    számomra az állam egyenlő egy darab szarral, minden intézményével együtt, de haza az valami más...
  • Tetsuo
    #29
    "ha a bíróságon nem használható fel bizonyítékként a beleegyezés nélküli hang / videófelvétel," de felhasznalhato, csak nem minden esetben.
  • Tetsuo
    #28
    Nemet titkosszolgalatnak dolgozo nemet hekker, nem kovet el buncselekmenyt (Nemetorszag oldalarol) ha Svajci v barmilyen mas bankszamlakat tor fel.
    A titkosszolgalatokra teljesen mas torvenyek vonatkoznak.
  • nyalógép
    #27
    Tisztes eljárás szerintem az lenne, ha a németek megegyeznének és kifizetnék a DVD-t. Svájc pedig feljelentést tenne, ha tudják kik ők, akkor meg nemzetközi elfogató parancsot is kiadhatna, mivel mégiscsak bűnözői csoportról van szó.
  • morden
    #26
    A svájci bankok bűnözőket bújtatnak szerintem, ami szintén bűncselekmény, szóval valóban kidobhatják a bünető törvénykönyvüket, de saját maguk miatt...
    " egyértelműen lopott adatokról van szó" nekem ez se tiszta hanem látta senki még akkor honnan lehet tudni , hogy lopott ?
  • nyalógép
    #25
    Eddig is bevett szokás volt besúgókat pénzelni, kérdem én miben is különbözik ez attól?
  • philcsy
    #24
    Itt szerintem nem lehet jó döntést hozni.
    Ha megveszi azzal tényleg érdekes dolgok kezdődhetnek. Mert ugye egyszer megtenni (liechtenstein) az nem jelent semmit. A másodiktól viszont már gyaroklat lesz belőle, és törvényesít egy törvénybeütköző dolgot. Az adócsalás leleplezésére lennének más módszerek is. Esetleg ő maguk is megszerezhetik titkosszolgálati eszközökkel ezeket az adatokat.
    Ha nem veszik meg akkor sokan megússzák, mivel a fentebb említett törvényes módszereknek előnye és hátránya is egyben az ellenőrizhetőség. Saját magukat meg nem fogják ellenőrizni.
    A témát viszont néha néha bedobhatják a köztudatba blöffre, sokan így is fizetnek. Talán ez lenne a leg költséghatékonyabb.
  • lapaleves
    #23
    ha a bíróságon nem használható fel bizonyítékként a beleegyezés nélküli hang / videófelvétel, akkor mit küzdenek? nem értem ez miért esne más megítélés alá.

    mindettől függetlenül hasznos lenne elkapni őket, ez az egyetlen reális esély a normálisan fizető emberek adóterheinek csökkentésére.

    aki meg nem fizet adót annak nyugodalmas jó éjszakákat kívánok, nekem nincs szükségem felesleges rizikókra e téren, jobb a békesség.
  • Mike
    #22
    30-40%-os THM becstelenség vagy sem?
  • Mike
    #21
    ti szimplán hülyék vagytok
    sok állambuzi - az államért éltek, igaz-e
    gondolom adót is befizetitek rendesen
    ja hogy még nem is adóztok?
  • Razgon
    #20
    Szerintem a cél nem szentesítheti az eszközt. Mindenki kerülhet a "cél szentesíti az eszközt" boldogtalanabb végére... Persze a partvonal mellől könnyű bekiabálni...
  • Garrett27
    #19
    Ez a "mindent meg kell tenni" ezentúl azt jelenti, hogy törvénytelen eszközöket is be kell majd vetni, hogy lecsukjanak bárkit is, mondjuk aki nem az adott kormányelit haverjaként mellőzte az adóhivatalt?
  • nlght
    #18
    Hol a határ vajon? Itt meg fog állni 2010-ben? Egy biztos én informátor szeretnék lenni :D
  • Praetor
    #17
    Azért nem, mert számítógépes rendszer feltörése bűncselekmény. Btw: morálisan hogy várja el egy állam az állampolgároktól, hogy betartsák a törvényeket, ha önmaga nem tartja be.

    Svájc érvel a legkövetkezetesebben. Ha a németek fizetnek az embernek, az olyan, mintha ők adták volna a megbízást arra, hogy valaki adatokat lopjon. Kidobhatják a büntető törvénykönyvüket.
  • B0nFire
    #16
    "...az adózással kapcsolatos bűnözés támadást jelent azon szorgalmas emberek ellen, akik becsületesen fizetik az adót, és nincs lehetőségük arra, hogy külföldön betéteket helyezzenek el." – Mit beszél ez? Akik becsületesen fizetik az adót, mitől kellene tartsanak??? Pontosan ezeket az embereket szolgálja, ha lefülelik az adócsalókat. Ugyanis az adócsalók elcsalt adói miatt a becsületesen adózóknak növekszik az adójuk – mert hát ugye a bevételnek bármi áron, de meg kell lenni.

    1ébként pedig ha a terrorizmus elleni harcban minden eszköz megengedett, akkor az adócsalás elleni harcban miért nem? Közvetve ez is okoz annyi embernek problémát.
  • Lollerka
    #15
    az a szomoru h nem az orszag sajat hackerei szereztek meg az infot, haladni kellene a korral...
  • DjDano
    #14
    Azóta már rábólintottak a megvásárlásra, egyébként nem ez az első eset, 2008-ban 5 millió eurót fizettek 700 névért, akkor 170 millió folyt be a kasszába!

    Megvásárolják az adócsalókat leleplező DVD-t
  • faber
    #13
    Azon mondjuk nem lepődök meg, hogy a svájciak elutasítják...a semlegesség mögé bújva már a világháború alatt is a holokauszt áldozataiból húztak hallgatólagos együttműködésükkel hasznot (vajon ki is paktál bűnözőkkel...?)...na de ez meg már politika. Amúgy az az érv is fals, hogy "az adattolvajjal való egyezkedés az ilyen jellegű bűncselekmények újabb hullámát indíthatná el"...ha nem volnának ilyen adatok (adócsalás), akkor nem volna mit ellopni...na mindegy, kifüstölögtem magam, bocsánat....
  • faber
    #12
    Én maximálisan egyetértek azzal, hogy a cél szentesíti az eszközt. Azok, akik adót csalnak (vagy más bűnt követnek el), ne bújhassanak jogi védelem mögé...kicsit sarkítva ez olyan, mintha a gyilkost védenénk az áldozattal szemben. Azok, akik ilyen-olyan módon adót csalnak, az adózók (mi, illetve a cikk esetében a németek)terheit növelik, nem kellene az ő pártjukat fogni. Nyilván fontos dolog az adatok védelme (pénzügyi szektorban dolgozóként ezzel tisztában vagyok), de a védelemnek a becsületeseket kell védeni, nem a becstelent...
  • slickboy
    #11
    Istenem, mikor fog nálunk riadalmat kelteni egy ilyen hír, hogy tömegesen rohannak az emberek az APEH-ba, adóbefizetésre. Persze nálunk a kisembert szívatják szarrá, ha nem fizet be 10000 forint adót, míg a "nagyok" 'adóoptimalizálnak' az offshore cégeken keresztül.
  • Balintos
    #10
    szóval akkor ezért nem fizetnek? http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_ckl?P_CKL=37&P_CIKLUS=null&P_CIKLUS=38 :(
  • Chriss745
    #9
    Magyarországon ez azért nem működne, mert melyik politikus lenne kíváncsi a saját nevére? Azt már gyerek kora óta tudja.

    Gondoljátok el, Bajnai kifizetné a listáért a lóvét, megnyitná a DVD-t és rajta lenne a 386 parlamenti képviselő neve.
  • Cat #8
    és ez baj lenne? Most is rengeteg esetben kapnak pénzjutalmat azok, akik bűnözőket dobnak fel.

    Vagy a vádalku nem ugyanez? Ott ráadásul biztosan bűnözők azok, akik más bűnözőket köpnek be, azért, hogy őket ne büntessék meg, vagy csökkentsék a büntetés idejét. Miben más ez?
  • Gyuszopapa
    #7
    Minden adócsalót felakasztanák mivel a nép pénzét csalja el kvázi hazaárulás,annak a büntetése halál.
  • Balintos
    #6
    Ha egyértelmű hogy lopott adatok: a 'tolvajokat' lecsukni, a DVD-ket elkobozni, az adócsalókat megbüntetni és aki börtönbüntetést kap azt a 'tolvajokkal' egy börtönbe zárni
  • csimmasz
    #5
    Sajna a bűnözőknek mindig több joguk van mint a rendes embereknek.
    Majd ezt is elintézik azok akiknek kényelmes a tulságos demokrácia.
    Nem lessz az kifizetve.
  • Lost Lont
    #4
    Lehet nincs is semmilyen DVD, csak blöffel akarják elérni a hatást.
  • ziipp
    #3
    Viszont ha elfogadják és sikeresen elkapják a csalókat, akár egy új "ágazat" kialakulásához is vezethet. Ezeket a vadászokat nem kötné a törvény, ezáltal hatékonyabban kaphatnak el más bűnözőket az állam által felajánlott biztos pénzre utazva.
  • Cat #2
    Ez egy sima DVD eladás, amit szerződésbe lehet foglalni. Az informátor nem bűnöző, nem lehet azért letartóztatni, mert ilyen van nála. Ha az állam nem tartja be a szerződést simán beperli azt, és még kártérítést is kap.
  • Tetsuo
    #1
    Mondjak azt, h megveszik, aztan ne fizessenek semmit. Tobbet nem lesz ilyen alku..