8
  • CsZ
    #8
    Nekem a banktitok, és egyáltalán a vagyon elrejtésének lehetősége nem tetszik, ez akadályozza meg a "közteherviselés" kialakulását.
    A svédeknél kint van az interneten mindenki adóbevallása - megnézheted, hogy minimálbérre van-e bejelentve a szomszéd miközben Maserattival járkál.
    De még nálunk is törvények kötelezik a bankokat az adatszolgáltatásra.
    Miért élhetnek Európában államok abból, hogy kihúzzák magukat a szabályok alól? Olyan ez mint a Vegas - csak épp senkitől nem kaptak erre felhatalmazást.
    Mintha az adót azért találták volna ki, hogy legyen mit elkerülni. Úgy is bűnözhetsz, hogy közben a legális gazdaságban tevékenykedsz, ha eleget tudsz csalni, lesz pénzed tisztára mosni magad.
    Vegyék csak meg az adatokat, ilyen adatokat igen.
  • hzsolt
    #7
    Az a liechtensteini hercegi bankkal volt, ez meg svájci.
    Megbízhatatlanok ezek a banki emberek! :)
  • uniu
    #6
    Ez a hír már kb 2-3 éves.
  • djw
    #4
    nem is tudom... a fickó, ha jól értem nem német állampolgár, szóval nem kötelessége a németeknek átadni akármit is. Azért felvet ez némi etikai aggodalmaskodást, persze azt szem előtt tartva, hogy adót csalni nem szép dolog és aki ilyet teszt azt meg kell büntetni.

    Nem biztos, hogy szeretnék olyan állmaban élni, ahol a rendőrök b.sznak leginkább a jogrendszerre, csak mert ők tudják, hogy ki bűnös és ki nem. Nem véletlenül vannak szabályok arra, hogy hogyan kell a bizonyítékokat begyűjteni.
  • slickboy
    #3
    Hmm, nagyon egyszerűen el lehetne intézni. Esetleg hivatkozhatnának arra, hogy állampolgári kötelessége ilyen esetben a hatóságoknak átadni a birtokába került bizonyítékokat. Így ingyen megkapná az adóhatóság az áhitott listát és az adatvédők se panaszkodhatnának, hiszen nem történt illegális adatkereskedelem.
    Hiába, a tudás valóban hatalom. Csak a megfelelő dolgokat kell tudni a megfelelő emberekről.
  • alien47
    #2
    Bár lehet nekem is ADÓcsalónak kéne menni és tojni az államra....
  • alien47
    #1
    Vegyék meg a CD t, büntessék meg az adócsalókat, majd küldjék őket börtönbe vazelin nélkü.
    Én robotolok mint állat és egy kocsira alig futja, mig mások Bugatti Veyronnal futkosnak.

    Puszi a kis hasukra a sitten.....